Sarajevo - Divlji zapad

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#51 Re: Sarajevo - Divlji zapad

Post by arman1 »

Nekad treba uzeti pravdu , a nekad i pravo u svoje ruke.
Preporučujem zsljedeće za opšte dobro
1. Nabavit tel kartice za govornice. Kad dobijete inormacije o bilo kakvom kriminalu pravac prva govornica.
2. Edukovati djecu da su policajci vatrogasci i medicinari "dobri momci" i kad si u nevolji da se obrati njima, a ne baba-mari.
3. Postupati po preporuci policiji , a vezano za kauboje iz tramvaja. Tu mislim od držanja torbe do korištenja moba i sl.
4. U slučaju da primjetite kauboje u "akciji" ako imate mogučnost snimi te ih(skoro svi mobiteli imaju kamere) i snimke nemojte čuvati za kučnu kolekciju nego ih što pirje, dok je svježe objavite na internetu sa pratečim informacija(gdje, kad i sl).
Generain

#52 Re: Sarajevo - Divlji zapad

Post by Generain »

U trolejbusu 20-godišnjak tri puta uboden nožem

Na trolejbuskoj okretaljci na Mojmilu, u sarajevskoj ulici Safeta Hadžića, jutros oko 7.50 sati došlo je do tuče četiri osobe u trolejbusu, pri čemu je H.A. (20) tri puta uboden nožem u nogu.

U trolejbusu je jutros došlo do tuče dva na dva. Tom je prilikom jedna osoba dobila povrede nožem. On je kolima Hitne pomoći prevezen u Opću bolnicu 'Dr. Abdulah Nakaš', dok je još jedna osoba zadobila povredu, najvjerovatnije pesnicom. Pripadnici MUP-a KS nalaze se na licu mjesta, gdje vrše uviđaj", rekao je za Sarajevo-x.com Irfan Nefić , portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

Prema riječima Maje Smajlović, doktorice u bolnici "Dr. Abdulah Nakaš", na urgentno odjeljenje stigao je pacijent sa tri ubodne rane lijeve natkoljenice. Kako nam je rekla, nije bilo oštećenja krvnih sudova, a povrede su površinske. Pacijent se dobro osjeća i bit će upućen na kućno liječenje.

Kako saznajemo, zbog učestovanja u incidentu uhapšeni su A. S. (38) i J. K. (19), a druga dvojica učesnika su H. A. (20) i E. M. (33).

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100210016

Kažeš ti njemu :oops:
innovision

#53 Re: Sarajevo - Divlji zapad

Post by innovision »

:-D bagra sa mojmila wuuuuuuuu
Djokej

#54 Re: Sarajevo - Divlji zapad

Post by Djokej »

Postali smo vrijedni, bocamo se u 7.50... :x
uvjek dobar gost

#55 Re: Sarajevo - Divlji zapad

Post by uvjek dobar gost »

Djokej wrote:Postali smo vrijedni, bocamo se u 7.50... :x
jak crni humor ! jak
SundanceKid

#56 Re: Sarajevo - Divlji zapad

Post by SundanceKid »

Evo se ja veceras vozim tramvajem, oko 11, poluprazan tramvaj, ulazi tip, sjeda odmah pored vozaca, na prvo sjediste od prednjih vrata, i pocinje lupadi po staklima, i nogama po limu ispod prozora, derat se... Nakon sto ga vozac upozori da ne lupa i da se primiri, on vidno nadrogiran (ili da preciziram slengom -"odvaljen" ko zna cime), pocinje da se dere, govori "voziiii", "zovii policiijuuu"...itd... Sjedi mirno par stanica, a onda se ustaje, ide od covjeka do covjeka, zagleda... Ja sjedim sam, i razmisljam, ajde, nije ni meni bas ugodno kad je budala tu, ko zna sta moze izvadit, noz, pistolj,...i onda mi naumpadne, mogu mislit kako se neugodno osjeca djevojka par mjesta iza mene, koja je sama, i koja nema nikakvog nacina da se odbrani, pa ni fizicki, kako bih ja mogao... Na kraju se tip nastavio derati, i izasao na svojoj stanici, kad mu je volja bila... (taj je sigurno imao kartu!)..

I taj vozac, mjesto da je zvao nekoga, policiju, obezbjedjenje, nesto uradio, vozi dalje, suti i ne pita se nista... Ajde, jadan covjek, nije ni njemu lako, moze i njega ista stvar snaci, svakakvih budala se nagledao, ali da GRAS nema nacina za takve slucajeve napravit neki sistem brzog obavjestavanja nadlezne sigurnosne agencije, pa da vozac moze tiho i neprimjetno da pozove zastitare...ili nesto slicno.. Mislim, ja bih licno zvao policiju, nije mi to problem, ali sta cu im rec, evo me u Nedjaricima trenutno, ganjajte me u tramvaju, odoh prema gradu...????

I tako je i veceras moglo bit ko zna sta. Ljudi su prepusteni nekoj budali, koja apsolutno ima sve uslove, da nekog udari, ubije itd.. I onda ce ovi iz vlasti opet reci kako cine sve, kako ima zastitarska agencija koja kruzi tramvajima...i slicne gluposti. Preko dana ce se 800 revizora montirati na sva vrata, da ko slucajno ne udje bez karte, a ja kad navece kupim kartu za preskupih 1.80KM (nisam uopste protiv kupovanja karata), moram se jos razmisljat hocel mi neko glavu skinut u tramvaju. Zastitari valjda ne rade onda kada je najveca vjerovatnoca da ce neko ugrozit mene i sve ljude u tramvaju...
fixer

#57 Re: Sarajevo - Divlji zapad

Post by fixer »

Ja sam za to da se samoorganizujemo. Ovo vise ne moze. Lagano i legalno oformiti paralelno tijelo. Otici i traziti da se poprica sa premijerom, zahtijevati da nas se primi u kantonalnu skupstinu, ali ovo ovako vise ne ide. Dati primjeren rok za vlastima nesto ucine...
Djokej

#58 Re: Sarajevo - Divlji zapad

Post by Djokej »

Najbolje da napravimo neku građansku jedinicu(neke karataše) da hodaju u nekim uniformama u službi odbrane građana.. U početku da bude dobrovoljnog tipa :D
Qler

#59 Re: Sarajevo - Divlji zapad

Post by Qler »

nindza revizori
fixer

#60 Re: Sarajevo - Divlji zapad

Post by fixer »

Djokej wrote:Najbolje da napravimo neku građansku jedinicu(neke karataše) da hodaju u nekim uniformama u službi odbrane građana.. U početku da bude dobrovoljnog tipa :D
sto da ne :)
Mascherano

#61 Re: Sarajevo - Divlji zapad

Post by Mascherano »

SundanceKid wrote:Evo se ja veceras vozim tramvajem, oko 11, poluprazan tramvaj, ulazi tip, sjeda odmah pored vozaca, na prvo sjediste od prednjih vrata, i pocinje lupadi po staklima, i nogama po limu ispod prozora, derat se... Nakon sto ga vozac upozori da ne lupa i da se primiri, on vidno nadrogiran (ili da preciziram slengom -"odvaljen" ko zna cime), pocinje da se dere, govori "voziiii", "zovii policiijuuu"...itd... Sjedi mirno par stanica, a onda se ustaje, ide od covjeka do covjeka, zagleda... Ja sjedim sam, i razmisljam, ajde, nije ni meni bas ugodno kad je budala tu, ko zna sta moze izvadit, noz, pistolj,...i onda mi naumpadne, mogu mislit kako se neugodno osjeca djevojka par mjesta iza mene, koja je sama, i koja nema nikakvog nacina da se odbrani, pa ni fizicki, kako bih ja mogao... Na kraju se tip nastavio derati, i izasao na svojoj stanici, kad mu je volja bila... (taj je sigurno imao kartu!)..

I taj vozac, mjesto da je zvao nekoga, policiju, obezbjedjenje, nesto uradio, vozi dalje, suti i ne pita se nista... Ajde, jadan covjek, nije ni njemu lako, moze i njega ista stvar snaci, svakakvih budala se nagledao, ali da GRAS nema nacina za takve slucajeve napravit neki sistem brzog obavjestavanja nadlezne sigurnosne agencije, pa da vozac moze tiho i neprimjetno da pozove zastitare...ili nesto slicno.. Mislim, ja bih licno zvao policiju, nije mi to problem, ali sta cu im rec, evo me u Nedjaricima trenutno, ganjajte me u tramvaju, odoh prema gradu...????

I tako je i veceras moglo bit ko zna sta. Ljudi su prepusteni nekoj budali, koja apsolutno ima sve uslove, da nekog udari, ubije itd.. I onda ce ovi iz vlasti opet reci kako cine sve, kako ima zastitarska agencija koja kruzi tramvajima...i slicne gluposti. Preko dana ce se 800 revizora montirati na sva vrata, da ko slucajno ne udje bez karte, a ja kad navece kupim kartu za preskupih 1.80KM (nisam uopste protiv kupovanja karata), moram se jos razmisljat hocel mi neko glavu skinut u tramvaju. Zastitari valjda ne rade onda kada je najveca vjerovatnoca da ce neko ugrozit mene i sve ljude u tramvaju...

Mene najvise nervira kod gradjana sto svi povrsno analiziraju probleme u KS. Evo konkretno tvoj slucaj, kazes trebao je vozac zvati policiju, trebali su zastitari biti tu, a ne pitas se da li je taj idiot uopste trebao biti na ulici i biti u prilici da udje u taj tramvaj i pravi probleme. Opljackana banka, kladionica, posta,... gradjani se pitaju gdje je bio policajac... ma ja, on stoji na ulici, kaznjava postene gradjane, dok lopovi rade - to je zakljucak bar 50% gradjana Sarajeva. A nije im palo na pamet da je mozda taj isti lopov uhvacen i priveden od strane policije nakon pljacke neke samoposluge samo 2 dana prije toga. Nije im palo na pamet da narkoman koji nadrogiran udje u tramvaj je to jutro mozda pusten iz Odjela za zadrzavanje lica MUP-a KS, jer u Zavodu za narkomaniju (ili kako se vec zove) ne zele da ga prime, jer nemaju dovoljno kapaciteta za smjestaj istih. Nije im palo na pamet da je tuzioc naredio da se od razbojnika koji je upravo uz prijetnju nozem opljackao djevojku u kladionici samo uzme izjava i da se lice pusti na slobodu, jer su mu sa suda rekli da im ne salje nikoga...
SundanceKid

#62 Re: Sarajevo - Divlji zapad

Post by SundanceKid »

Mascherano wrote:
SundanceKid wrote:Evo se ja veceras vozim tramvajem, oko 11, poluprazan tramvaj, ulazi tip, sjeda odmah pored vozaca, na prvo sjediste od prednjih vrata, i pocinje lupadi po staklima, i nogama po limu ispod prozora, derat se... Nakon sto ga vozac upozori da ne lupa i da se primiri, on vidno nadrogiran (ili da preciziram slengom -"odvaljen" ko zna cime), pocinje da se dere, govori "voziiii", "zovii policiijuuu"...itd... Sjedi mirno par stanica, a onda se ustaje, ide od covjeka do covjeka, zagleda... Ja sjedim sam, i razmisljam, ajde, nije ni meni bas ugodno kad je budala tu, ko zna sta moze izvadit, noz, pistolj,...i onda mi naumpadne, mogu mislit kako se neugodno osjeca djevojka par mjesta iza mene, koja je sama, i koja nema nikakvog nacina da se odbrani, pa ni fizicki, kako bih ja mogao... Na kraju se tip nastavio derati, i izasao na svojoj stanici, kad mu je volja bila... (taj je sigurno imao kartu!)..

Mene najvise nervira kod gradjana sto svi povrsno analiziraju probleme u KS. Evo konkretno tvoj slucaj, kazes trebao je vozac zvati policiju, trebali su zastitari biti tu, a ne pitas se da li je taj idiot uopste trebao biti na ulici i biti u prilici da udje u taj tramvaj i pravi probleme. Opljackana banka, kladionica, posta,... gradjani se pitaju gdje je bio policajac... ma ja, on stoji na ulici, kaznjava postene gradjane, dok lopovi rade - to je zakljucak bar 50% gradjana Sarajeva. A nije im palo na pamet da je mozda taj isti lopov uhvacen i priveden od strane policije nakon pljacke neke samoposluge samo 2 dana prije toga. Nije im palo na pamet da narkoman koji nadrogiran udje u tramvaj je to jutro mozda pusten iz Odjela za zadrzavanje lica MUP-a KS, jer u Zavodu za narkomaniju (ili kako se vec zove) ne zele da ga prime, jer nemaju dovoljno kapaciteta za smjestaj istih. Nije im palo na pamet da je tuzioc naredio da se od razbojnika koji je upravo uz prijetnju nozem opljackao djevojku u kladionici samo uzme izjava i da se lice pusti na slobodu, jer su mu sa suda rekli da im ne salje nikoga...
Za pocetak, procitaj moje prethodne postove na ovoj temi, pa ces shvatiti kako se ne radi o povrsnom razmisljanju (ne da mi se ponavljati sad, i ponovo pisati elaborate). I apsolutno nije stvar u tome. Grijesis ti kada smatras da gradjanin, kao "krajnji korisnik" usluga kompletnog drzavnog aparata i drzavne sluzbe, treba razmisljati o uzrocima, teoretisati o tome i ici tako duboko. Nemaju ljudi uopste tu sposobnost, niti treba da se bave time. To sve stoji, kako rekoh, procitaj neku moju kratku analizu problema na ranijim stranicama, pa ces vidjeti da po tom pitanju dijelimo misljenje, ali ovdje nije rijec o utvrdjivanju uzroka. Nije duznost gradjana da razmisljaju ko je, i odakle, iz koje ustanove, pusten prije vremena, ili ko je koga pustio na slobodu. To je posao predstavnika vlasti, a pojedinca zanima samo konkretno djelovanje. To znaci da kad god se nadjem u opasnosti, zelim da se nekim razumnim putem ta opasnost minimizira i otkloni, a ne da se vozim sa takvom osobom u tramvaju, i molim Boga da on nece izvadit noz ili pistolj.

Dakle, to o cemu ti pricas je u odnosu na postojece stanje revolucija. I dok se ona ne dogodi, ovdje je potreban konkretan niz mjera i djelovanja, jer dedu, ucenika, djevojku ili bilo koga drugog u tramvaju zaista ne zanima ko je odakle pusten i kako rade institucije, ili ostala teoretisanja. Jesam li ja sinoc trebao razmisljati o institucijama ili tome kako tuzilac radi, dok me je neko mogo ubost nozem u tramvaju??? Taj problem je evidentan, ali de ti da mi radije jos jednom takvu osobu izbacimo iz tramvaja, prije nego opet neko strada....
Sunrise00

#63 Re: Sarajevo - Divlji zapad

Post by Sunrise00 »

@Sundance :thumbup:

Nazalost, cesto sam u prilici da se navece moram voziti sama tramvajem i nesto se definitivno treba mijenjati, sto u tramvajima/trolejbusima/autobusima, sto van njih. Ne znam jesam li samo ja, ali ja stvarno ne zelim hodati ulicom odmicuci se od svakog ko izgleda iole sumnjivo na vise od 2 metra i stalno se okrecuci iza sebe u stalnom strahu da ce mi neko prici sa nozem/sarafcigerom, uzeti mobitel, pare, bilo sta. Naravno da nije problem ni u parama ni u mobitelu, nego sto cu imati traume jer mi je neko prislonio noz na stomak ili jos gore, mozda bas taj dan necu imati mobitel, novcanik, ili mu se nece svidjeti moj mobitel (ovo znam da se desilo dvjema djevojkama :roll: ), pa ce taj noz i iskoristiti. Ako budem dobro poslije toga, bit ce me strah izlaziti iz kuce, jer cu znati da je taj neko kome sam ja bila samo jedna u nizu koje je istraumirao i opljackao slobodno seta ulicom jer ocito niko ne zeli ili ne moze da ih uhvati ili ako mogu, nemaju gdje da ih smjeste, jer zacudo, za nicanje novog trznog centra treba pola godine, a normalnog zatvora za maloljetnike evo 2 godine otkako je Denis ubijen na pravdi Boga obecavaju da ce ga izgraditi, pa nista :roll:
Sto se tice osiguranja u sredstvima javnog prijevoza, grohotom se smijem :roll: zastitara vidim u jednom tramvaju od 10 :roll:
Mascherano

#64 Re: Sarajevo - Divlji zapad

Post by Mascherano »

SundanceKid wrote:
Mascherano wrote:

Za pocetak, procitaj moje prethodne postove na ovoj temi, pa ces shvatiti kako se ne radi o povrsnom razmisljanju (ne da mi se ponavljati sad, i ponovo pisati elaborate). I apsolutno nije stvar u tome. Grijesis ti kada smatras da gradjanin, kao "krajnji korisnik" usluga kompletnog drzavnog aparata i drzavne sluzbe, treba razmisljati o uzrocima, teoretisati o tome i ici tako duboko. Nemaju ljudi uopste tu sposobnost, niti treba da se bave time. To sve stoji, kako rekoh, procitaj neku moju kratku analizu problema na ranijim stranicama, pa ces vidjeti da po tom pitanju dijelimo misljenje, ali ovdje nije rijec o utvrdjivanju uzroka. Nije duznost gradjana da razmisljaju ko je, i odakle, iz koje ustanove, pusten prije vremena, ili ko je koga pustio na slobodu. To je posao predstavnika vlasti, a pojedinca zanima samo konkretno djelovanje. To znaci da kad god se nadjem u opasnosti, zelim da se nekim razumnim putem ta opasnost minimizira i otkloni, a ne da se vozim sa takvom osobom u tramvaju, i molim Boga da on nece izvadit noz ili pistolj.

Dakle, to o cemu ti pricas je u odnosu na postojece stanje revolucija. I dok se ona ne dogodi, ovdje je potreban konkretan niz mjera i djelovanja, jer dedu, ucenika, djevojku ili bilo koga drugog u tramvaju zaista ne zanima ko je odakle pusten i kako rade institucije, ili ostala teoretisanja. Jesam li ja sinoc trebao razmisljati o institucijama ili tome kako tuzilac radi, dok me je neko mogo ubost nozem u tramvaju??? Taj problem je evidentan, ali de ti da mi radije jos jednom takvu osobu izbacimo iz tramvaja, prije nego opet neko strada....

E pa da, upravo to - revolucija! Moj post i jeste sa namjerom da isprovociram takav tvoj odgovor. Posto ja kao policajac ne mogu da organizujem proteste, mogu bar na ovaj nacin da uticem na svijest gradjana. Koliko treba jos ljudi da pogine da se gradjani Sarajeva probude... Ako budu samo nijemo posmatrali i bili jaki na rijecima, ali za tastaturom, stanje ce biti gore i gore. Ne znam kako i na koji nacin, ali mislim da je vrijeme da se nesto napokon promjeni. Pa mi se slomismo od posla, a gradjani svakodnevno pljuju po nama i pricaju kako nista ne radimo... E pa necu onda ni da radim. Za koga vise... :x
aerosa

#65 Re: Sarajevo - Divlji zapad

Post by aerosa »

krusty wrote:
a sta bi ono kad su drotovi marisali onog nekakvog narkomana, onda policija ne valja ?
Pa valjda se sjećaš da su ga tukli zato što je NJIMA ukrao pancir ili šta je već bilo u pitanju i ne sjećam se više.
Nisu ga tukli jer je ženi skinuo lančić, jer je nekom djetetu ukrao mobitel nego jer je na njih udario.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#66 Re: Sarajevo - Divlji zapad

Post by PipiDugaDevetka »

Mascherano wrote: E pa da, upravo to - revolucija! Moj post i jeste sa namjerom da isprovociram takav tvoj odgovor. Posto ja kao policajac ne mogu da organizujem proteste, mogu bar na ovaj nacin da uticem na svijest gradjana. Koliko treba jos ljudi da pogine da se gradjani Sarajeva probude... Ako budu samo nijemo posmatrali i bili jaki na rijecima, ali za tastaturom, stanje ce biti gore i gore. Ne znam kako i na koji nacin, ali mislim da je vrijeme da se nesto napokon promjeni. Pa mi se slomismo od posla, a gradjani svakodnevno pljuju po nama i pricaju kako nista ne radimo... E pa necu onda ni da radim. Za koga vise... :x
Čemu protesti, blokiranja ulica, specijalci vs. protestanti, lomljava stakala, auta, paljevine,...Čemu, kada ćemo imati priliku u oktobru da smjenimo vlast koja ne gradi zatvore, smještajne ustanove za maloljetne prekršioce zakona, ljude sa psihičkim poremećajima koji su prekršili zakone, bolesna lica sa dijagnozom narkomanija,...

Napominjem, sve dosadašnje izbore odlučili su oni koji ''nemaju za koga glasati'', ne izlaze na izbore, ne glasaju,...da makar načine svoje listiće nevažećim.
Mascherano

#67 Re: Sarajevo - Divlji zapad

Post by Mascherano »

PipiDugaDevetka wrote:
Mascherano wrote: E pa da, upravo to - revolucija! Moj post i jeste sa namjerom da isprovociram takav tvoj odgovor. Posto ja kao policajac ne mogu da organizujem proteste, mogu bar na ovaj nacin da uticem na svijest gradjana. Koliko treba jos ljudi da pogine da se gradjani Sarajeva probude... Ako budu samo nijemo posmatrali i bili jaki na rijecima, ali za tastaturom, stanje ce biti gore i gore. Ne znam kako i na koji nacin, ali mislim da je vrijeme da se nesto napokon promjeni. Pa mi se slomismo od posla, a gradjani svakodnevno pljuju po nama i pricaju kako nista ne radimo... E pa necu onda ni da radim. Za koga vise... :x
Čemu protesti, blokiranja ulica, specijalci vs. protestanti, lomljava stakala, auta, paljevine,...Čemu, kada ćemo imati priliku u oktobru da smjenimo vlast koja ne gradi zatvore, smještajne ustanove za maloljetne prekršioce zakona, ljude sa psihičkim poremećajima koji su prekršili zakone, bolesna lica sa dijagnozom narkomanija,...

Napominjem, sve dosadašnje izbore odlučili su oni koji ''nemaju za koga glasati'', ne izlaze na izbore, ne glasaju,...da makar načine svoje listiće nevažećim.

NIsam ni mislio da lomite stakla i palite auta... :-) :-D
Moze se i mirno protestovati, samo ne da vas dodje 200, nego 20.000.
SundanceKid

#68 Re: Sarajevo - Divlji zapad

Post by SundanceKid »

Mascherano wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Hmm, opet si teoretski upravu, ali opcepoznato je da su narodne mase inertne. Revolucije su, historijski gledano, pokretane nakon decenija, stoljeca ugnjetavanja i previranja... Osim toga, cak i 20 000 ljudi, ako gledamo u tom pravcu, je presmijesna masa, i ne moze biti baza za bilo sta. Dakle od revolucija i ostalih slicnih ideja nema nista. To bi svakako bilo okarakterisano (s pravom) kao napad na drzavni poredak, i legalno i legitimno izabranu vlast, i u konacnici opet nista.... Ono sto se moze napravit, jeste da ljudi zdravim razumom pogledaju ko je sada na vlasti, i da na narednim izborima ne glasaju za te ljude. Mentalitet je ovdje da se glasa uvijek za iste, najcesce po nacionalnom kljucu i to treba izbiti narodu iz glave. Ovi sto su sad na vlasti, ti godinama nista ne rade, ajmo glasat za nekog drugog. Nek to bude Stranka zeljeznih karburatora, ali ajde da promijenimo. Dakle, jedino i iskljucivo na taj nacin.

U medjuvremenu, treba nam upravo razmisljanje "na malo", znaci sitne stvari, akcije sitne, bas poput tih u tramvajima, i slicnih, i bas bez razmisljanja u nekom krupnom planu. Za to postoje izbori. Najcesce ovdje ljudi u prevelikim ambicijama otupe, i na kraju se nista ne uradi. Ajmo konkretno vidit problem, evo tramvaji. Dajte da vozac ima neku napravicu gdje ce pritisnut dugme, i da se na narednoj stanici, nacrta grupa mobilnih zastitara, koji ce se vozikat cijeli dan u autima i to ce im bit posao. To ljudi kosta 3 covjeka, i jedno auto!!! I ja garantujem, korisnije ce biti nego ovi security foleri, koji udju u svaki sezdeset sedmi tramvaj, i to kad pada kisa, cisto nako, da ne pokisnu....
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#69 Re: Sarajevo - Divlji zapad

Post by arman1 »

SundanceKid wrote: Ono sto se moze napravit, jeste da ljudi zdravim razumom pogledaju ko je sada na vlasti, i da na narednim izborima ne glasaju za te ljude. Mentalitet je ovdje da se glasa uvijek za iste, najcesce po nacionalnom kljucu i to treba izbiti narodu iz glave. Ovi sto su sad na vlasti, ti godinama nista ne rade, ajmo glasat za nekog drugog. Nek to bude Stranka zeljeznih karburatora, ali ajde da promijenimo. Dakle, jedino i iskljucivo na taj nacin.
Uh, a ja pomislih da ne daj bože ne kažeš da glasaju za Fahru. Nema veze što i njegove novine počesto udaraju po kriminalcima ipak on je udario i po nekima za koje nije pametno ni podobno reći da su to.
:dance: :dance: :dance: :run: :dance: :dance: :dance:
Vragolan

#70 Re: Sarajevo - Divlji zapad

Post by Vragolan »

Mascherano wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

de BA @mascerano mani se suplje, uzmi slobodan dan pa i ti dodji na tu revoluciju, povedi i kojeg kolegu
johnnykola

#71 Re: Sarajevo - Divlji zapad

Post by johnnykola »

Mascherano wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

SundanceKid wrote:Hmm, opet si teoretski upravu, ali opcepoznato je da su narodne mase inertne. Revolucije su, historijski gledano, pokretane nakon decenija, stoljeca ugnjetavanja i previranja... Osim toga, cak i 20 000 ljudi, ako gledamo u tom pravcu, je presmijesna masa, i ne moze biti baza za bilo sta. Dakle od revolucija i ostalih slicnih ideja nema nista. To bi svakako bilo okarakterisano (s pravom) kao napad na drzavni poredak, i legalno i legitimno izabranu vlast, i u konacnici opet nista.... Ono sto se moze napravit, jeste da ljudi zdravim razumom pogledaju ko je sada na vlasti, i da na narednim izborima ne glasaju za te ljude. Mentalitet je ovdje da se glasa uvijek za iste, najcesce po nacionalnom kljucu i to treba izbiti narodu iz glave. Ovi sto su sad na vlasti, ti godinama nista ne rade, ajmo glasat za nekog drugog. Nek to bude Stranka zeljeznih karburatora, ali ajde da promijenimo. Dakle, jedino i iskljucivo na taj nacin.

U medjuvremenu, treba nam upravo razmisljanje "na malo", znaci sitne stvari, akcije sitne, bas poput tih u tramvajima, i slicnih, i bas bez razmisljanja u nekom krupnom planu. Za to postoje izbori. Najcesce ovdje ljudi u prevelikim ambicijama otupe, i na kraju se nista ne uradi. Ajmo konkretno vidit problem, evo tramvaji. Dajte da vozac ima neku napravicu gdje ce pritisnut dugme, i da se na narednoj stanici, nacrta grupa mobilnih zastitara, koji ce se vozikat cijeli dan u autima i to ce im bit posao. To ljudi kosta 3 covjeka, i jedno auto!!! I ja garantujem, korisnije ce biti nego ovi security foleri, koji udju u svaki sezdeset sedmi tramvaj, i to kad pada kisa, cisto nako, da ne pokisnu....
pogledati:

Image

pa uvidjeti da bez krsenja svega i kretanja iz nicega, s obzirom na
danasnje dno dna, nema buducnosti.
kakav oktobar!? ja cu glasati za manje govno, ali gro goveda
ce nas svojim glasovima ponovno vratiti 100 godina unazad. i tako
narednih bar jos 50 godina. odronuce cara lazara.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#72 Re: Sarajevo - Divlji zapad

Post by PipiDugaDevetka »

Jesi li siguran da će izbori uopšte da se dogode? Mislim, čim gora zazeleni, po prastarim običajima balkanskim,...Zapucaće.

Valja nama preko rijeke, preko modre rijeke jer kada Amerikanci neće, moramo se mi obračunati sa onima koji samo silu razumiju,....
Post Reply