Naslovnica wrote: ↑19/08/2024 15:04
Ma šta ja znam, nisam neki filmofil ili filmski kritičar, daleko od toga.
Obični sam konzument sedme umjetnosti.
Sjećam se da sam na SFF gledao Vrućinu tamo neke 1996 i Godzillu.
Ono, išlo se ležerno, sa rajom, dress code ko je šta imao da obuče i sl.
Išlo se da se pogleda film sa De Nirom i Al Paćinom, nije se išlo da se bude viđen i da se pozira i krevelji pred kamerama.
Ne sjećam se nekih aftera, partija i sl nakon projekcije, možda je i bilo.
Ovo sada, valjda i kako godine idu, sve mi se popelo na Q.
Izbjegavam odlaske "u grad" i tokom godine, a dok je SFF mogu me jedino svezanog odvesti dalje Skenderije.
Nisam stari namrgođeni Gargamel, valjda to dođe i s godinama, čovjek izbjegava gungulu, buku itakoto.
Zato ova mlađarija samo tutanj, ne bi dolazili kući cijelu noć.
Neka SFF, da nam je bogdo svaki dan SFF gdje bi nam bio kraj!
Ne smeta ni meni sff kao isti. Zivio sam u sg, isao na sff, radim u sg. Nije se prije 10g taj sff ni osjetio. Ali sad puca sve po savovima. Nece policija saobracaj da uredjuje, jednostavno su pustili sve. Ne moze trola na austrijski skrenuti. Po 10 minuta manevarvtraje. Kolona od drvenije do na most kod careve, kolona u o.i.b.ishakovica. franjevacka raskopana, alifakovac do mjesne zajednice zakrcen autima. S.b.b do poste havarija, kovaci havarija, sagrdzije kolaps, konak zatrpan autima. Oko zicare lom. Pjesaka stotine.
Ako pravis neki dogadjaj onda uredi, da i normalan zivot funkcionira.
Ok je ekipi koja ono dodje pogleda film istrpi guzvu i kuci. A kad si svaki dan tu, radis teren, pa to je da popizdis.
Ja sam u prosli utorak jedva dosao do zgrade gdje imam stan u sg da parkiram auto. Krenuo navecer kuci jbt ne znam na koliko mjesta sam morao po 2-3 puta naprijed nazad da izvucem auto. Danas sa trolom dosao na posao.