Ako nije siguran, ne može odbiti.kabal1337 wrote: ↑26/07/2024 22:36Ko kaze da je bez razloga i da je na osnovu nacionalnosti.Hakiz wrote: ↑26/07/2024 21:58Nije to baš tako. Ako poznaješ nekog advokata pitaj ga smije li neko odbiti pružiti uslugu bez razloga. Ja poznajem, interesovalo me je i pitao sam.
Dakle, ako pružaš uslugu ne smiješ odbiti pružiti uslugu bez opravdanog razloga (tražioci usluge su bolesni od zarazne bolesti, prljavi, pijani, nasilni itd). Uz to, "neću njih da vozim" je krivično djelo nacionalne i vjerske diskriminacije.
Tako da ako uhvate tog taksistu, osim za napad na Kojovića, vjetovatno će biti optužen i za navedene stvari.
Nemojte se sa mnom svađati ako mislite drugačije, kao što rekoh, imaju zakoni, imaju advokati, provjerite.
Covjek samo kaze nije siguran da su turisti ili migranti i kraj price.
De zivota ti Hakize pricas o nekakvoj diskriminaciji a sta se tek radi u rs-u i hercegovini.
Ovo drugo: Nikako ne mogu razumjeti da se jedna loša stvar opravdava time što drugi rade loše stvari.
Ja bih na mjestu taksiste rekao da mi je naglo pozlilo, ne garantujem da ću biti u stanju da putnike sigurno prevezem na destinaciju.
Ovako je glumio silu, neka sada plati.