Profil za povracati
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- vjeshalica
#75326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#75327 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Odsrijeliti ga kao divlju životinju. Sto i jeste
-
gidra
#75328 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U suštini to je to. Izostavio sam da se narkomančina vratila po pištolj, nakon što je dvojicu izudarao.gidra wrote: ↑29/01/2024 19:18 Ubica i četvero djece se uopste nisu poznavali.
Ubistvo je iz obijesti, preslikano Denis Mrnjavac 2 i ne sumnjam da će mediji i javnost izvršiti strašan pritisak na sudstvo da se ubica maksimalno i adekvatno kazni jer je danas zivot izgubio, dječak, 4 razred srednje skole na pravdi boga, koji je imao čitav život pred sobom, nevin.
Prema tome, molba @Chmoljo da svaki vid trolanja i omaložavanja ubijenog i njegovih drugova na ovoj temi kazniš, ovo je tragedija, ogromna, za porodicu nevino nastradalog dječaka, kao i ostale djece koji ce imati traumu za zivot, jer im je najbolji drugar ubijen pred očima...
Četiri dijeteta/momčića, školski drugovi iz 5 gimnazije, maturanti, otišli da jedu i provozaju se i u vožnji sreli ubicu koji im je dobacio, 'sta gledate i smijete se debili' dok su ovi stajali na semaforu kod Montane. Fina djeca, super đaci, neki od njih i sportisti bez ikakvih ekcesa u životu. Djeca su se tu i smijala, zajebavala između sebe u Citroenu, dok je crveno svijetlo bilo i jedan od njih je otvorio prozor i rekao ubici, 'što brate, šta je problem'. U međuvremenu se upalilo zeleno svijetlo, Šuman ih je pretekao i blokirao na tramvajskim šinama, dešavalo se sve u sekundama i ubistvo se desilo na raskrsnici na Otoci, a ne kod Merkura. Jedino je suvozač u Citroenu skontao da ide ka njima sa pištoljem i pobjegao impulsivno. Šuman im je, dok je blokirano auto bilo, uletio na to prazno suvozačevo mjesto, vozača udario i dječaka iza njega (zato su dvojica povrijeđena), a ubio momčića Farisa koji je bio iza suvozačevog mjesta i pobjegao. Dječak koji je jedini pobjegao (suvozač) dok je trčao i bježao koliko ga noge nose, je odmah pozvao policiju. Ponavljam, sve se to dešavalo u sekundama, nisu mogli ni odreagovati, izaći iz vozila ostala trojica...
Ovi su kasnije samo nastavili voziti i došli do Merkura, od adrenalina, na prvu, ovo ubijeno dijete kao i ostala dvojica nisu ni skontali da je ovaj upucan. Do semafora kod Merkura je Faris umro.
Ovo se moglo desiti sinoć svakome...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzitel ... /240201071
-
Marihuana007
#75329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jbt brze se informacije o događajima i počiniteljima dobiju na forum nego rezultati kriminalističkog istraživanja (nakon 4 dana).gidra wrote: ↑01/02/2024 12:49U suštini to je to. Izostavio sam da se narkomančina vratila po pištolj, nakon što je dvojicu izudarao.gidra wrote: ↑29/01/2024 19:18 Ubica i četvero djece se uopste nisu poznavali.
Ubistvo je iz obijesti, preslikano Denis Mrnjavac 2 i ne sumnjam da će mediji i javnost izvršiti strašan pritisak na sudstvo da se ubica maksimalno i adekvatno kazni jer je danas zivot izgubio, dječak, 4 razred srednje skole na pravdi boga, koji je imao čitav život pred sobom, nevin.
Prema tome, molba @Chmoljo da svaki vid trolanja i omaložavanja ubijenog i njegovih drugova na ovoj temi kazniš, ovo je tragedija, ogromna, za porodicu nevino nastradalog dječaka, kao i ostale djece koji ce imati traumu za zivot, jer im je najbolji drugar ubijen pred očima...
Četiri dijeteta/momčića, školski drugovi iz 5 gimnazije, maturanti, otišli da jedu i provozaju se i u vožnji sreli ubicu koji im je dobacio, 'sta gledate i smijete se debili' dok su ovi stajali na semaforu kod Montane. Fina djeca, super đaci, neki od njih i sportisti bez ikakvih ekcesa u životu. Djeca su se tu i smijala, zajebavala između sebe u Citroenu, dok je crveno svijetlo bilo i jedan od njih je otvorio prozor i rekao ubici, 'što brate, šta je problem'. U međuvremenu se upalilo zeleno svijetlo, Šuman ih je pretekao i blokirao na tramvajskim šinama, dešavalo se sve u sekundama i ubistvo se desilo na raskrsnici na Otoci, a ne kod Merkura. Jedino je suvozač u Citroenu skontao da ide ka njima sa pištoljem i pobjegao impulsivno. Šuman im je, dok je blokirano auto bilo, uletio na to prazno suvozačevo mjesto, vozača udario i dječaka iza njega (zato su dvojica povrijeđena), a ubio momčića Farisa koji je bio iza suvozačevog mjesta i pobjegao. Dječak koji je jedini pobjegao (suvozač) dok je trčao i bježao koliko ga noge nose, je odmah pozvao policiju. Ponavljam, sve se to dešavalo u sekundama, nisu mogli ni odreagovati, izaći iz vozila ostala trojica...
Ovi su kasnije samo nastavili voziti i došli do Merkura, od adrenalina, na prvu, ovo ubijeno dijete kao i ostala dvojica nisu ni skontali da je ovaj upucan. Do semafora kod Merkura je Faris umro.
-
vrbas1979
#75330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije to ni odvratan ni ljigav posao nego izuzetno bitan posao kojim se jača pravosuđe u svakoj zemlji.Ateista wrote: ↑01/02/2024 11:30Jbg, njemu je to posao. Mozda ni sam advokat ne vjeruje u to sto prica, ali za to dobija pare. Odvratan i ljigav posao,vec je bilo price o tome, za koji treba bas biti posebno ljigav da ga mozes raditi, ali jbg posao koji neko mora raditi, ne mozemo ocekivati da zbog toga odgovaraju. Mozemo ocekivati da sud ne prihvati te njihove pokusaje i da odredi za pocetak pritvor a kasnije i maksimalnu mogucu kaznu, to je ono cemu se treba nadati.made_in_sarajevo wrote: ↑01/02/2024 10:19 svaki ovaj fasista od advokata kad brani ovakva govna ima istu pricu. brine se o mami, sestri, tati, ima djecu, brine se o cuki, nema razloga da se pritvori evo predao se i slicno. jel to nas problem, jel to sad treba biti problem porodice ubijenog momka. kakva olaksavajuca okolnost, kakav pritisak javnosti. govno ubilo momka samo jer mu se kurac nadigo tako i kaze pusti ga kuci, evo predao se. gdje meni olaksavajuca okolnost kad ne platim 3 racuna struje, bhtelecoma, kad me radar skine. nemojte me kaznit nemam plate, nemam para, imam dijete kuci, pa eto trosit cu sve dok mi je kurcu cejf.
samim cinom sto je uopste iz cista mira napao momke,a tek sto je ubio momka je izgubio sva prava ovog svijeta. dakle pravo da ode u wc treba dobro ispitati jel moze otici odma ili neka ga jos 3-4h da trpi.
Moraš biti dobro neupućen, površan i neznalica, a da advokate nazivaš fašistima i ljigavcima (izuzev ako su uradili nešto protuzakonito ili nečasno).
- Laplace
#75331 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neće zbog opšteg zakona rasta entropije. Svaki (zatvoren) sistem teži rastu entropije, što se (pojednostavljeno) tumači kao povećanje neuređenosti/nereda u sistemu. Da bi se sistem uredio/preveo u uređeniji sistem,mora se ciljano i kontinuirano djelovati planski u pravom smjeru. Toga kod nas nema i imamo efekte sistema prepuštenog samom sebi koji neizbježno ide u sve većii veći haos.
Ovdje trebaju ozbiljne analize i pažljivo plansko djelovanje kako bi se stanje u društvu popravilo.
- Laplace
#75332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da krenemo od toga da se sudovima omogući (ako nije) i da oni primjenjuju u praksi određivanje doživotne kazne za slučajeve kad se procijeni (to mogu uraditi vještaci - psiholozi i psihijatri) da se osoba koja je počinila ubistvo ne može popraviti. A sasvim sam siguran da se ovaj (i slični) neće popraviti, šta god društvo i stručnjaci poduzimali. Možeš ga samo doživotno skloniti iz zajednice jer će prvom prilikom ponovo da ubije.Mea_parvitas wrote: ↑31/01/2024 21:54 Mora se zahtijevati izmjena krivicnog zakona hitno, kazne za teska djela su smijesne, a za metar drva lezis pola te kazne, jadno...
- Mea_parvitas
#75333 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma da, jedina sansa je da se to zakonski promijeni, a drustvo, mediji, politicari opozicije, itd. moraju zahtijevati da se to zaista cim prije i ostvari.Laplace wrote: ↑01/02/2024 13:05Da krenemo od toga da se sudovima omogući (ako nije) i da oni primjenjuju u praksi određivanje doživotne kazne za slučajeve kad se procijeni (to mogu uraditi vještaci - psiholozi i psihijatri) da se osoba koja je počinila ubistvo ne može popraviti. A sasvim sam siguran da se ovaj (i slični) neće popraviti, šta god društvo i stručnjaci poduzimali. Možeš ga samo doživotno skloniti iz zajednice jer će prvom prilikom ponovo da ubije.Mea_parvitas wrote: ↑31/01/2024 21:54 Mora se zahtijevati izmjena krivicnog zakona hitno, kazne za teska djela su smijesne, a za metar drva lezis pola te kazne, jadno...
40 godina u Zenici ce mu svakako dohakati, ili sto kazes dozivotna, za ovakve svirepe slucajeve, kao onaj u Olovu, kao Denis M., ovi u Doboju, itd.
-
MensurM
#75334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jel ovo jedan od napadnutih?gidra wrote: ↑01/02/2024 12:49U suštini to je to. Izostavio sam da se narkomančina vratila po pištolj, nakon što je dvojicu izudarao.gidra wrote: ↑29/01/2024 19:18 Ubica i četvero djece se uopste nisu poznavali.

-
moimoi
#75335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Al ne treba cekati da ubije pa da dobije 40god. Svi su “od ranije poznati policiji”. Dakle prvi prekrsaj opomena i novcana kazna … drugi prekrsaj odmah zatvor na par mjeseci i drustveno korisni rad. Treci jos veca kazna pa makar i za puno manje krivicno djelo.Mea_parvitas wrote: ↑01/02/2024 13:11Ma da, jedina sansa je da se to zakonski promijeni, a drustvo, mediji, politicari opozicije, itd. moraju zahtijevati da se to zaista cim prije i ostvari.Laplace wrote: ↑01/02/2024 13:05Da krenemo od toga da se sudovima omogući (ako nije) i da oni primjenjuju u praksi određivanje doživotne kazne za slučajeve kad se procijeni (to mogu uraditi vještaci - psiholozi i psihijatri) da se osoba koja je počinila ubistvo ne može popraviti. A sasvim sam siguran da se ovaj (i slični) neće popraviti, šta god društvo i stručnjaci poduzimali. Možeš ga samo doživotno skloniti iz zajednice jer će prvom prilikom ponovo da ubije.Mea_parvitas wrote: ↑31/01/2024 21:54 Mora se zahtijevati izmjena krivicnog zakona hitno, kazne za teska djela su smijesne, a za metar drva lezis pola te kazne, jadno...
40 godina u Zenici ce mu svakako dohakati, ili sto kazes dozivotna, za ovakve svirepe slucajeve, kao onaj u Olovu, kao Denis M., ovi u Doboju, itd.
-
Horcrux
- Ateista
#75337 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kao prvo, ja ih nisam nazvao fasistima, ali jesam rekao da im je posao ljigav. Slazem se da to jeste bitan posao da bi pravosudje moglo funkcionisati i naravno da nam advokati kao drustvu trebaju. Kad kazem da je ljigav posao, mislim upravo zbog ovakvih situacija kada dobijes ovakvog klijenta, ubicu koji izvrsi ovakvo ubistvo, i onda trebas na sve nacine da ga branis i da govoris i na sudu i u obracanju javnosti stvari u koje ni sam ne vjerujes. Zamisli sad da se napravi neka proceduralna greska u istrazi, advokatu je posao da takvu gresku iskoristi i ako moze na taj nacin oslobodi klijenta, moze biti jasno dokazano sta je i kako je uradio, a ima i gorih monstruma od ovoga, i zamisli ti tog posla kad i sam znas da je taj zasluzio smrtnu kaznu ali ti iskoristis te neke greske da ga oslobodis ili da mu smanjis kaznu. Ako presutis i pustis da ga osude ne radis profesionalno, ako uradis profesionalno valja zivjeti sa tim, valja pogledati u oci porodice zrtve ili zrtava. Opet kazem, razumijem da im je to posao i da ga neko mora raditi, ali upravo zato i kazem da je to ljigav i ruzan posao, ja ne bih mogao zivjeti sa tim. Vjerovatno se to ne odnosi na sve advokate, mozda i onih koji biraju klijente, bave se samo odredjenim tipom predmeta, recimo razvodi i slicne stvari, ali kad govorimo o onima koji brane ovakve kriminalce, stojim pri tome da im je posao ljigav.vrbas1979 wrote: ↑01/02/2024 12:56Nije to ni odvratan ni ljigav posao nego izuzetno bitan posao kojim se jača pravosuđe u svakoj zemlji.Ateista wrote: ↑01/02/2024 11:30Jbg, njemu je to posao. Mozda ni sam advokat ne vjeruje u to sto prica, ali za to dobija pare. Odvratan i ljigav posao,vec je bilo price o tome, za koji treba bas biti posebno ljigav da ga mozes raditi, ali jbg posao koji neko mora raditi, ne mozemo ocekivati da zbog toga odgovaraju. Mozemo ocekivati da sud ne prihvati te njihove pokusaje i da odredi za pocetak pritvor a kasnije i maksimalnu mogucu kaznu, to je ono cemu se treba nadati.made_in_sarajevo wrote: ↑01/02/2024 10:19 svaki ovaj fasista od advokata kad brani ovakva govna ima istu pricu. brine se o mami, sestri, tati, ima djecu, brine se o cuki, nema razloga da se pritvori evo predao se i slicno. jel to nas problem, jel to sad treba biti problem porodice ubijenog momka. kakva olaksavajuca okolnost, kakav pritisak javnosti. govno ubilo momka samo jer mu se kurac nadigo tako i kaze pusti ga kuci, evo predao se. gdje meni olaksavajuca okolnost kad ne platim 3 racuna struje, bhtelecoma, kad me radar skine. nemojte me kaznit nemam plate, nemam para, imam dijete kuci, pa eto trosit cu sve dok mi je kurcu cejf.
samim cinom sto je uopste iz cista mira napao momke,a tek sto je ubio momka je izgubio sva prava ovog svijeta. dakle pravo da ode u wc treba dobro ispitati jel moze otici odma ili neka ga jos 3-4h da trpi.
Moraš biti dobro neupućen, površan i neznalica, a da advokate nazivaš fašistima i ljigavcima (izuzev ako su uradili nešto protuzakonito ili nečasno).
- Mea_parvitas
#75338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma da, glavni problem je u sudovima i nasem krivicnom zakonu, gdje ta, uslovno receno, laksa djela, prolaze bez vecih posljedica, sa manjim kaznama, zatvor se otkupljuje, ili nesto se preblago odlezi, sa svim ebenim pogodnostima. Ukinuti zakonski i ova nekakva pustanja vani za vikend, mislim koji k. uziva, jede, pije, trenira o nasem trosku, a onda za vikend ides malo u provod u Aqua-u, pa nazad na druzenje sa rajom. Bolje zatvorenici zive od pola penzionera, ima li to smisla ikakvog?! Takodje strogoca se trenira na pola g trave, 3 metra drva i sl.
- Ozimician
#75339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Haris.ba wrote: ↑01/02/2024 12:03 Znaci, koncenzus foruma je:
- oduzeti legalno oruzje jer, krivicna djela se cine nelegalnim oruzjem.
- zaposliti jos policajaca da nista ne rade, iako vec imamo previse policajaca u poredjenju sa EU zemljama
- uvesti smrtnu kaznu, iako bi bili jedina evropska zemlja sa tom kaznom pored Rusije i Bjelorusije.
Najjace je kad traze oduzimanje legalnog oruzja, u Srbiji su vadili statistiku nakon onih sra*nja i samo 1% zlocina se izvsi legalnim oruzjem, 6% sluzbenim i 93% ilegalnim.
Takodjer zaposljavanje policajaca i strozije kontrole za posljedicu ce imati samo vece zezanje normalnog obicnog svijeta.
-
Forsaken
#75340 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pocet pratit i kaznjavat rad sudija i sudstva jedina mjera koja bi pomogla. al nece sami sebe kaznjavat ...
- Ozimician
#75341 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U Doboju i BL se nije promjenilo stanovnistvo?Truba wrote: ↑01/02/2024 12:19vjerojatno ima veze sto su srbi tradicionalno prije posliednjeg rata činili zapovjedni kadar vojske policije sligurnosnih službi i ostalih organizacija... ali i obrazovnog kadra za te službe te škola koje izbacuju buduće policajce... osim toga tu je i prednost dajtonske centralizacije RS-a za razliku od kantonalne raspjepkanostiMarihuana007 wrote: ↑01/02/2024 11:50 Koja je razlika između MUP KS i MUP RS-a po provođenju istrage? Prenosim tekst sa Avaza:
"Dokaz kako se radi policijski posao, Katica i Hajdarević bi mogli naučiti od kolega u RS. Dokaz im je slučaj Doboj. Za osam sati svi pohapšeni i javno saopćeni svi detalji ubistva. I Katici je glavna: rasvijetlit ćemo sve do kraja. U gradu u kojem su se predali svi koje je sarajevska policija tražila. Zvuči smiješno, ali je tako. Sve se svelo na policijska štura saopćenja, dok djeca ginu,a Katica se ne može dogovoriti ni sam s sobom da li je istraga, pročitajte o ubistvu mladića tajna, ili je Tužilaštvo branilo da se iznose informacije!? Kako, zašto. Koga to uopće briga. Kako će biti tajna istraga o ubistvu mladića u nedjelju uvečer, brutalno, bahato, kada je skoro cijeli grad znao ko je ubica, ko su nastradali i pretučeni. O kakvoj tajnosti priča ministar?
Šta je Katici tajna istraga, vijest da se ubica predao, a prije toga krio dva dana u Zenici i najavio predaju putem advokata"
treba i dodati kako se u sarajevu dosta promijenilo stanovništva doseljavanjem iz ostalih krajeva dok vjerujem da u doboju to nije slučaj kao ni s većinom srpskog stanovništva u banjoj luci
RS je i pokrivenija kamerama mislim...takodjer ljudi djeluju kao jedno a mozda je i samo sreća policije i nespretnost napaljenice i tinejdzerskog jebaca
- xoklix
#75342 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Šta je trebao ? Momak se vjerovatno instiktivno sageo da zaštiti prsa i glavu.nekome wrote: ↑01/02/2024 12:22 https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzitel ... /240201071
Sjeb jara... ovaj da upuca ovog, lik se sageo i ovaj upucao ovog preminulog...
- Ozimician
#75343 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#75344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Katica se od svih najmanje pita u operativnim stvarima.
ne mislim da je sjajan ministar uopšte, njegovo će se gledati koliko je uspio opremiti policiju i koliko je popunio, ali rad, u to se ne smije petljati.
zadnji koji je pokušao bio je Budimlić i na kraju je smijenjen jer se, pazite sad, htio petljati u operativni rad policije.
ne mislim da je sjajan ministar uopšte, njegovo će se gledati koliko je uspio opremiti policiju i koliko je popunio, ali rad, u to se ne smije petljati.
zadnji koji je pokušao bio je Budimlić i na kraju je smijenjen jer se, pazite sad, htio petljati u operativni rad policije.
-
saraxy
#75345 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
STRAŠNO! Kakva suluda, neopisiva nesreća...Kakvi debili voze auta, sa pištoljima hodaju., bez grama mozga!gidra wrote: ↑29/01/2024 19:18 Ubica i četvero djece se uopste nisu poznavali.
Prestrašno dešavanje....
Dječaku vječni rahmet i mir.... a nama koji i živimo sa debilima bez trunke odgovornosti dosta pameti da se možemo suprostaviti bahatlijama koji proiziđoše iz naopakog odgoja, propalog društva, tik-tok mafije, zadruga, grand produkcije
- skajvoker22
#75346 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U saobracaju se voze svakaki ludjaci. Najbolje je nemati nikakvu interakciju sa drugim vozacima.
-
dorkcic
#75347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nadrogirani ubica i debela kurvetina koja ga brani na instagramu <3
- Qler
#75348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije mi se slika ucitala... debilusa ko i on...
I nju je neko ubijedio da je treba...
I nju je neko ubijedio da je treba...
- vjeshalica
#75349 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma i ovo je neka kurvetina raspala.Horcrux wrote: ↑01/02/2024 13:24 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240201062
25 godina, 15k KM kazni. Sta reci?
- Mea_parvitas
#75350 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tacno... Ja se bas nerviram zbog debila u saobracaju, npr. sviram za ubacivanje i obilazak cijele kolone na semaforu, ili drkanje 30-40 km/h uz mobitel, znam blicnuti, svirnuti, itd. A par puta se desilo da bas vidis da imas posla sa majmunom, lik je jedan bio zakocio, ko stao bi da se bije, lagano ga zaobidjem i po gasu... Kod nas su velike sanse da ces naletiti na budalu, pogotovo ako nesto odgovoris ili pokazes znakove otpora, odmah proradi zivotinjski nagon, droge u organizmu, kriminalna proslost, zlostavljanje u porodici, pokazivanje "muskosti" jaranima ili suprotnom polu. Kreteni i idioti bez buducnosti koji se okrecu samo klosarluku u zelji da budu cijenjeni, dodju do para, sto u konacnici i bude slucaj zbog istog broja maloumnih djevojaka, poput ove iznad, koje u takvima vide nesto dobro, lijepo... Moralna propast drustva...skajvoker22 wrote: ↑01/02/2024 13:45 U saobracaju se voze svakaki ludjaci. Najbolje je nemati nikakvu interakciju sa drugim vozacima.