SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

vicious

#60477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vicious »

klaki wrote: 10/10/2022 23:28
vicious wrote: 10/10/2022 23:20 Joj mislim da znam Elvira... je li gdje objavljena slika po portalima? Normala lik, mislim da u vodovodu radi ili tako nesto...
dijete mu maltretirali kako sam cuo
Užas majke mi. A pretpostavio sam da je nešto tako u pitanju, jer cisto sumnjam da bi takvi smradovi smjeli nesto njemu da pokušaju silu prosipati, onako povisok, ima ga... e jebem ti zivot
hzsa22

#60478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hzsa22 »

Treba uzet spida, pomijesat sa misomorom i ostavit na onom parkingu :D
ruud

#60479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ruud »

Nesto su nasarali pa povukli? :-)
Grean

#60480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Grean »

ruud wrote: 11/10/2022 00:07
Nesto su nasarali pa povukli? :-)
Nije u redu link, tekst je sa raport..ba
vjeshalica

#60481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Jebo ti drzavu u kojoj nekakav suljo domac ima publicitet na portalima i raspalim novinama kad ga sjebe droza...lik posto popularniji od eskobara jbt
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#60482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Frajer ko žohar, vjerovatno bi i nuklearni udar prezivio. :lol:
JonjoShelvey7

#60483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JonjoShelvey7 »

Mirza Ruhotina ubijen.
Sile_sile_sa

#60484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sile_sile_sa »

Sad nesto kontam Putin baci koju nuklearku, baci koju i na sarajevo, sve izgori, haos kad ustaje Suljo Domac, otrese prasinu sa ramena i kaze, sta je ovo ljudi, nidje nikoga nema
Proosvjetni_uhljeb

#60485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Proosvjetni_uhljeb »

zdruzdjo wrote: 09/10/2022 23:36
Proosvjetni_uhljeb wrote: 07/10/2022 20:59
Na stranu što je ovo Caddy (ili slično vozilo) pa mi ne ide ovo "putnički automobil" i na stranu to što znamo kako se naši vozači neoprezno uključuju na glavnu cestu i to vožnjom unazad, ali treba primijetiti sljedeće: znamo i naše bicikliste i kako voze jednako (ili više) neoprezno. Vozač Caddyja nije se mogao ubacivati nekom velikom brzinom i, da budemo pošteni, nije imao baš sjajnu preglednost (tim prije je morao biti oprezan, ali sa ovog mjesta teško da se mogao bolje ubaciti na glavnu cestu onako kako je bio parkiran). Po svemu sudeći, biciklista je jurio k'o muha bez glave (kako to oni u pravilu rade) ne obraćajući pažnju na saobraćaj. Inače ne bi tek tako proletio kroz staklo.

Opet se vraćamo na razmišljanje i zdrav razum: voziš bicikl, nezaštićen si (garant je bio bez kacige i bez ikakve zaštitne opreme) i ne obraćaš pažnju na nekoliko automobila parkiranih uz cestu od kojih se neki može početi uključivati na cestu vožnjom unazad - da sam ja biciklista, pored ovakve grupe parkiranih vozila bih vozio maksimalno oprezno i - sporo (da imam vremena za reakciju).

Vjerovatno će dva krivica biti na vozaču Caddyja. Isto toliko je vjerovatno da je ponašanje bicikliste uveliko doprinijelo ovakvom ishodu.

Kako je samo uvijek lako naci krivca na najlaksi nacin i to u onome ko je najmanje kriv. Jel de?

Idemo ovako.

Vozac sam auta, bicikla, el. romobila, a ako bog da zdravlja srece i nesto para uskoro cu i motor staviti na tu listu.
Mogu gledati i sagledati stanje saobracaja iz pravo puno uglova.
Ono sto je evidentno kod nas na cestama je da vozaci auta apsolutno ne smatraju nikoga drugog uopste ucesnikom u saobracaju osim njih samih. To je losa saobracajna kultura. Tacnije nema je.
Nedavno mi se desila ista stvar jedan dan na el.romobilu, a par dana kasnije na biciklu.
Znaci od kako su donjeli ove zakone koji kazu da biciklisti i romobilisti ne mogu na trotoar i da moraju na cestu ako nema biciklisticke staze, ja to stvarno postujem. da li se slazem ili ne je nebitno, ali postujem. Isplaniram svoj put maksimalno da bih sto bolje zastitio svoju guzicu i maksimalno smanjio voznju po cesti. Mislim da nam je jasno zasto.
Uglavnom vozim el.romobil cestom i skroz sam desno uz sam rub ceste. Desno od mene je 10 cm nekakve stazice od krupnog tucanika i onda ide jarak. Cesta je dvosmjerna i prilicno uska ali dovoljna za usko mimoilazenje dva auta. U susret mi idu dva auta jedno iza drugog. Na nekih 15-20 metara drugo auto hladno izljece da pretice ovo ispred sebe. znaci ide direktno na mene. naravno da mu nije na pamet palo da se vrati nego nastavlja. Nema sanse da me nije vidio jer je sumrak a ja imam puno svjetala da bi me mogli vidjeti oni koji mi idu u suret. Sreca da nisam brze vozio pa sam mogao na vrat na nos zakociti i strcati na tu stazicu. da sam sletio na nju vozeci brze, isjekao bih gume, slomio se, sletio bih u jarak naglavacke.... Druga opcija je bila da me parkira lik na svoju haubu i sofersajbu.
Druga situacija je bila ista sa biciklom samo sto sam ovdje imao malo vise mjesta da zakocim i stanem uz rub trotoara. Isto kao precrtano ponasanje.
Znaci u ova dva slucaja ja kao ucesnik u saobracaju nisam uopste postojao za ove sto su preticali. Nema me.
E tako i ovdje. Ljudi hladno izadju ispred tebe autom i kontaju: ma zakociti ce on na biciklu je.
Kad se sve sabere i oduzme, kao da je bitno jeli imao kacigu. Mozda bi manje najbao, ali bi opet najebao.
Da li je bitno sto je vozio 20-30-40? Pa sta da je bilo auto umjesto bicikla i da je islo 20-30-40. Da li bi i tada bila bitna ta neka brzina? Da li bi rekao da je vozio kao sumanut i da je ponasanje vozaca auta koje se zapucalo u kedija doprinjelo tome.
Sam si naveo: oba put si se izvukao samo zato što si vozio polako i oprezno.

Ne možeš porediti bicikl koji vozi 20-30-40 i auto koje vozi 20-30-40. Niti su sila,vrijeme i put kočenja isti niti je biciklista isto zaštićen.

Tačno jeste da većina vozača ne pazi na bicikliste, ali je tačno i da velika većina biciklista ne pazi ni na šta. Naročito ne paze na pješake. Kukaju kako jači ne paze na slabije i nezaštićene a oni sami ne paze na slabije i nezaštićene. Neki dan jedan uskim trotoarom ide ka meni vozeći na zadnjem točku. Srećom, uspio sam da se izmaknem.

Nisam napamet kritikovao bicikliste nego na osnovu višedecenijskog iskustva sa njima. Malo koji poštuje ikakve propise i zakone,pisane ili nepisane.
Proosvjetni_uhljeb

#60486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

zdruzdjo wrote: 09/10/2022 23:36
Proosvjetni_uhljeb wrote: 07/10/2022 20:59
Na stranu što je ovo Caddy (ili slično vozilo) pa mi ne ide ovo "putnički automobil" i na stranu to što znamo kako se naši vozači neoprezno uključuju na glavnu cestu i to vožnjom unazad, ali treba primijetiti sljedeće: znamo i naše bicikliste i kako voze jednako (ili više) neoprezno. Vozač Caddyja nije se mogao ubacivati nekom velikom brzinom i, da budemo pošteni, nije imao baš sjajnu preglednost (tim prije je morao biti oprezan, ali sa ovog mjesta teško da se mogao bolje ubaciti na glavnu cestu onako kako je bio parkiran). Po svemu sudeći, biciklista je jurio k'o muha bez glave (kako to oni u pravilu rade) ne obraćajući pažnju na saobraćaj. Inače ne bi tek tako proletio kroz staklo.

Opet se vraćamo na razmišljanje i zdrav razum: voziš bicikl, nezaštićen si (garant je bio bez kacige i bez ikakve zaštitne opreme) i ne obraćaš pažnju na nekoliko automobila parkiranih uz cestu od kojih se neki može početi uključivati na cestu vožnjom unazad - da sam ja biciklista, pored ovakve grupe parkiranih vozila bih vozio maksimalno oprezno i - sporo (da imam vremena za reakciju).

Vjerovatno će dva krivica biti na vozaču Caddyja. Isto toliko je vjerovatno da je ponašanje bicikliste uveliko doprinijelo ovakvom ishodu.

Kako je samo uvijek lako naci krivca na najlaksi nacin i to u onome ko je najmanje kriv. Jel de?

Idemo ovako.

Vozac sam auta, bicikla, el. romobila, a ako bog da zdravlja srece i nesto para uskoro cu i motor staviti na tu listu.
Mogu gledati i sagledati stanje saobracaja iz pravo puno uglova.
Ono sto je evidentno kod nas na cestama je da vozaci auta apsolutno ne smatraju nikoga drugog uopste ucesnikom u saobracaju osim njih samih. To je losa saobracajna kultura. Tacnije nema je.
Nedavno mi se desila ista stvar jedan dan na el.romobilu, a par dana kasnije na biciklu.
Znaci od kako su donjeli ove zakone koji kazu da biciklisti i romobilisti ne mogu na trotoar i da moraju na cestu ako nema biciklisticke staze, ja to stvarno postujem. da li se slazem ili ne je nebitno, ali postujem. Isplaniram svoj put maksimalno da bih sto bolje zastitio svoju guzicu i maksimalno smanjio voznju po cesti. Mislim da nam je jasno zasto.
Uglavnom vozim el.romobil cestom i skroz sam desno uz sam rub ceste. Desno od mene je 10 cm nekakve stazice od krupnog tucanika i onda ide jarak. Cesta je dvosmjerna i prilicno uska ali dovoljna za usko mimoilazenje dva auta. U susret mi idu dva auta jedno iza drugog. Na nekih 15-20 metara drugo auto hladno izljece da pretice ovo ispred sebe. znaci ide direktno na mene. naravno da mu nije na pamet palo da se vrati nego nastavlja. Nema sanse da me nije vidio jer je sumrak a ja imam puno svjetala da bi me mogli vidjeti oni koji mi idu u suret. Sreca da nisam brze vozio pa sam mogao na vrat na nos zakociti i strcati na tu stazicu. da sam sletio na nju vozeci brze, isjekao bih gume, slomio se, sletio bih u jarak naglavacke.... Druga opcija je bila da me parkira lik na svoju haubu i sofersajbu.
Druga situacija je bila ista sa biciklom samo sto sam ovdje imao malo vise mjesta da zakocim i stanem uz rub trotoara. Isto kao precrtano ponasanje.
Znaci u ova dva slucaja ja kao ucesnik u saobracaju nisam uopste postojao za ove sto su preticali. Nema me.
E tako i ovdje. Ljudi hladno izadju ispred tebe autom i kontaju: ma zakociti ce on na biciklu je.
Kad se sve sabere i oduzme, kao da je bitno jeli imao kacigu. Mozda bi manje najbao, ali bi opet najebao.
Da li je bitno sto je vozio 20-30-40? Pa sta da je bilo auto umjesto bicikla i da je islo 20-30-40. Da li bi i tada bila bitna ta neka brzina? Da li bi rekao da je vozio kao sumanut i da je ponasanje vozaca auta koje se zapucalo u kedija doprinjelo tome.
Isto ovo vrijedi i za bicikliste
BadBoy

#60487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Dotakli smo dno dna. Samo skontajte šta se zapravo desilo:

Zlatni ljiljan prinuđen da uzme stvari u svoje ruke i u najstrožijem centru grada, blizu svih većih turističkih atrakcija, nožem ubija jednu osobu i teško ranjava drugu.

Znači nije se ovo desilo u nekom narkomanskom getu na periferiji grada, daleko od očiju javnosti. Desilo se u centru, na glavnoj šoping promenadi.

Nije se desilo u gluho doba noći nego u najprometnije vrijeme za odmor i šetnju.

I niko ništa.

Jebo mater gdje ja živim.
Proosvjetni_uhljeb

#60488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

muha_sa wrote: 10/10/2022 21:14
emmir1 wrote: 10/10/2022 21:12 Već je nekoliko puta bio pretučen i izboden nožem, ali izvukao se.

Poznat je on po djelima u Sarajevu .

Uglavnom je punio crni hroniku da je on nekoga pretukao, ili on bio pretučen i izboden.
Vijest od juce

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/62 ... mu-ugrozen
Ako sam dobro skontao, on na tom mjestu naplaćuje parking (mali improvizovani parking). Par puta sam tu parkirao kad nisam mogao naći bolje mjesto.
drag_gost

#60489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drag_gost »

Spit_fire wrote: 10/10/2022 22:55
DonieBrasco wrote: 10/10/2022 22:47 Sjeca li se starija raja ovdje lika sa Vratnika, Denis ili Deniz i njegove ekipe vazda se qurcili, sirili se. uvjeki neki sukobi sa drugim ekipama ovim sa bjelava i slicno. Znaju ptice na grani da su obijali auta i otimali raji, onda je ovaj Denis(z) naletio na luđeg od sebe ovaj ga ispucao par puta ne sjecam se imena.
Ako mislimo na Deniza s bistrika ubio ga onaj lik kod vijecnice jer su mu malog matrrlitrali mislim da nije ni odlezo
puno...alic ako se dobro sjecam

Bruku raje s bistirka ce ti rec "ustat pa spomenut" :mrgreen:
Koliko se sjecam te ekipe sa Bistrika, bili su sportisti jedno vrijeme, medjutim onda droga... kasnije su krali kasetofone po autima cini mi se i tukli se redovno. Jedno vrijeme je ta ekipa hodala Ferhadijom, njih 5-6 zauzmu cijelu ulicu i tako hodaju. Raja se sklanja da prodju, nece niko belaja.
Last edited by drag_gost on 11/10/2022 08:02, edited 1 time in total.
Samprotivsviju

#60490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Samprotivsviju »

Mene je uvijek fasciniralo kako ti likovi dobijaju te nadimke Domac, Hodza, Smrk....itd :-D
DaysleepeR

#60491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Suljo da je odrastao u drugačijim okolnostima, mogao je imati svjetsku karijeru u MMA, nevjerovatne fizičke predispozicije, neuništiva konstitucija.

Znam ga cijeli život, vršnjaci smo, težak život, nije nikad ni imao šansu za ispasti bolji nego što je ispao...
vjeshalica

#60492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

DaysleepeR wrote: 11/10/2022 08:58 Suljo da je odrastao u drugačijim okolnostima, mogao je imati svjetsku karijeru u MMA, nevjerovatne fizičke predispozicije, neuništiva konstitucija.

Znam ga cijeli život, vršnjaci smo, težak život, nije nikad ni imao šansu za ispasti bolji nego što je ispao...
Toliki su ljudi ispali bolji, samo Suljo nije imao sanse...sto li Boze dragi....
Login77777

#60493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Login77777 »

vjeshalica wrote: 11/10/2022 09:17
DaysleepeR wrote: 11/10/2022 08:58 Suljo da je odrastao u drugačijim okolnostima, mogao je imati svjetsku karijeru u MMA, nevjerovatne fizičke predispozicije, neuništiva konstitucija.

Toliki su ljudi ispali bolji, samo Suljo nije imao sanse...sto li Boze dragi....
Ma svi su oni imali tezak zivot. Nisu sanse dobili. Dobri momci ovo ono. Sve do onog momenta dok im ne pokupi jedan takav idiot nekog iz porodice. Bilo autom, pistoljem ili necim drugim. :thumbup:
DaysleepeR

#60494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Nisam ja rekao da je dobar momak. Apsolutno sve što je zaslužio to je i dobio.

Poenta je da svi mi koji nismo odrasli bez roditelja u domu odakle te otpuste na ulicu bez ičega trebamo biti još sretniji nego što jesmo.
Spit_fire

#60495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Spit_fire »

drag_gost wrote: 11/10/2022 07:58
Spit_fire wrote: 10/10/2022 22:55

Ako mislimo na Deniza s bistrika ubio ga onaj lik kod vijecnice jer su mu malog matrrlitrali mislim da nije ni odlezo
puno...alic ako se dobro sjecam

Bruku raje s bistirka ce ti rec "ustat pa spomenut" :mrgreen:
Koliko se sjecam te ekipe sa Bistrika, bili su sportisti jedno vrijeme, medjutim onda droga... kasnije su krali kasetofone po autima cini mi se i tukli se redovno. Jedno vrijeme je ta ekipa hodala Ferhadijom, njih 5-6 zauzmu cijelu ulicu i tako hodaju. Raja se sklanja da prodju, nece niko belaja.
Jes ocm sta 5/6 znalo ih je preko 10 bit, razmasu se :D
vjeshalica

#60496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Login77777 wrote: 11/10/2022 09:21
vjeshalica wrote: 11/10/2022 09:17

Ma svi su oni imali tezak zivot. Nisu sanse dobili. Dobri momci ovo ono. Sve do onog momenta dok im ne pokupi jedan takav idiot nekog iz porodice. Bilo autom, pistoljem ili necim drugim. :thumbup:
Tolika su djeca imala nekakav zivot i niko im nije davao sanse, a uspjeli su sami sebi da stvaraju sanse, samo drogalj pomahnitali nije imao bas nista u zivotu, kako da ne, imao je samo izgleda sanse da bude olos raspali.
Nek ih je pobio ko ih jebe.
Virila sam u profil od tog lika, glupo mi je da pretresam zivot osobe koju ne znam, ali djecu je usmjerio u sport, sad eto djeca trebaju da imaju oca figuru kao zlocinca zbog nekakvih klosara sa ulice kojima ni policijska batina nije stala u kraj. Kakav sunovrat zivota.
vjeshalica

#60497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

DaysleepeR wrote: 11/10/2022 09:27 Nisam ja rekao da je dobar momak. Apsolutno sve što je zaslužio to je i dobio.

Poenta je da svi mi koji nismo odrasli bez roditelja u domu odakle te otpuste na ulicu bez ičega trebamo biti još sretniji nego što jesmo.
Odrastanje u Domu nije izgovor nikakav. To sto su gore zasticeni ko mrki međedi ili bolje od toga daje im vantakve pogodnosti da budu kriminalci i truju druge ljude. To se vec zna i dan danas, da odozgo olos izlazi i da taj koncept doma ne funkcionise kako bi trebao...
Oznaka Tablica

#60498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Oznaka Tablica »

"Avaz" otkriva da je ubijen Mirza Podbičanin.

Kako smo sinoć objavili, preživjela osoba je Suljo Planja, poznatiji kao Suljo Domac koji živi u kamp prikolici. On je zadobio sedam ubodnih rana i sinoć je prevezen na KCUS i ljekari mu bore za život.

Dobro ga je isjekao, 7 puta. Al bez 107, ne treba pisati o ugrozenosti zivota supermena Domca...
Osim_13

#60499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Osim_13 »

vjeshalica wrote: 11/10/2022 09:32 Virila sam u profil od tog lika, glupo mi je da pretresam zivot osobe koju ne znam, ali djecu je usmjerio u sport, sad eto djeca trebaju da imaju oca figuru kao zlocinca zbog nekakvih klosara sa ulice kojima ni policijska batina nije stala u kraj. Kakav sunovrat zivota.
Tuga.
emko1234

#60500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emko1234 »

Znam ga i ja. Ali znam još gorih sudbina gdje su ljudi iz gorih okolnosti napravili relativno normalan život, karijeru, osnovali porodicu.
Suljo je otimao mobitele djeci još prije 20 godina. Svi koji su odrasli na bjelavama, višnjiku, mejtašu, podhrastovima znali su ko je Suljo. Ne po dobrom.
Svi mi u životu imamo izbora i svi imamo šansu ispast bolji. Bit će mi iskreno žao ako se pašće izvuče a ovaj lik kojeg je nužda natjerala da se brani, dobije zatvora.
Ojadio je puno normalnih ljudi, zaslužio je da skonča ko pašće i od srca mu to želim.
Post Reply