Naši ljudi. Da pas defecira na travi oni bi i to ukrali, samo neka se ukrade.Naslovnica wrote: ↑05/09/2022 10:13 Jedva sam sačuvao šimšire stare 15-20 godina od šimširovog moljca, još moram razmišljati da će neki retard doći i iskopati ih...
Jbte, fakat Divlji Zapad.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Laplace
#59826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#59827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
volim ukrast drvo radije nego se ljeba najest
nijedno mi nije uspjelo
nijedno mi nije uspjelo
- oldtajmer
#59828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jbt ja hanumi cakijom otkino ruzu na pocetku vilsonovog ispred zgrade i jos me proganja kradja
a ovi hladno maznu cijelo drvo 
-
noviclan
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
- Truba
- Logovan
- Truba
#59833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nadam se da je kasko
tuga jaro
tuga jaro
-
Naslovnica
#59834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
José Antonio Domínguez Bandera, known professionally as Antonio Banderas, has joined the chat.
-
Trappist
#59835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Cisto da znate, jer nadlezne institucije ne rade svoj posao (iznenadjenje, znam).
Ovaj lik:
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /220224106
je pusten i neku noc je u buca potoku napao djevojku nozem, jedva je uspjela pobjeci. Prije ovog napada na klixu sto je bio je imao vise napada na zene. Lik je psihicki bolesnik, i normalno seta ulicom gdje napada zene. To je ustvari ovaj lik:
https://novi.ba/clanak/304076/nestao-em ... i-za-pomoc
Ako moderacija misli da ovo nije ok, nek brise, ali moze problem napraviti nekome s obzirom da je psihicki nestabilan.
Ovaj lik:
je pusten i neku noc je u buca potoku napao djevojku nozem, jedva je uspjela pobjeci. Prije ovog napada na klixu sto je bio je imao vise napada na zene. Lik je psihicki bolesnik, i normalno seta ulicom gdje napada zene. To je ustvari ovaj lik:
Ako moderacija misli da ovo nije ok, nek brise, ali moze problem napraviti nekome s obzirom da je psihicki nestabilan.
- holowey
#59836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
klizavo, poledica, sta li...noviclan wrote: ↑06/09/2022 09:53 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/77 ... -u-banderu
Sminkanje ili bandera izletila![]()
-
mali_balon
#59837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa kad su stavili tu stub ulicne rasvjete....dze to ima
- mirsek
#59838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni fakat nije jasno kako ovo nije dovoljno da se od nadlezne insititucije proglasi opasnim po okolinu i zatvori u odgovarajucu ustanovu.Trappist wrote: ↑06/09/2022 10:32 Cisto da znate, jer nadlezne institucije ne rade svoj posao (iznenadjenje, znam).
Ovaj lik:
-
zdruzdjo
#59839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Citajuci postove ovdje a i onako uopsteno po portalima, dolazimo do zakljucka da onaj obicaj krvna osveta/krvni dug... po kosovu, albaniji, crnoj gori...nije tako ni los.
Prije nekih 10-15 godina sam gledao neki dokumentarac na tu temu i bas mi je bilo barbarski. Medjutim kako starim, sve sam vise misljenja da to danas ne bi bilo uopste lose. Namirili bi se mnogi dugovi i nepravde od koje-kakvih siledzija. Jeste da je barbarizam, ali ocigledno da su sudovi danas ovdje samo zbog dobijanja plata za nerad. Ne znam kako onda i sami clanovi porodice pogledaju u ogledalo znajuci da je to pometeno pod teepih ili nije uradjeno nista znacajno.
Fun fact.
Nekad u ratu sam upoznao pakistanca koji je bio neki oficir u unprofor-u. Bogatas samo takav u pakistanu. Porodica nekakvi vlastelini, plantaze, uzgoji, kuce, stanovi, auta, vozaci...
Pitam ga zasto vojska uz sve to sto posjeduju. Kaze njegov mladji brat nekad davno kao djete je slucajno ubio u nekoj tuci djecaka. Pobili se ovaj pao i opalio glavom od nekakav zid i podlegao. Ovaj je dobio nesto jadno nekog maloljetnickog zatvora.
Ali, u toj provinciji gdje oni zive postoji taj zakon krvne osvete koji kaze da porodica ostecenog ima pravo da namiri najstarijeg sina u porodici onoga ko je njima ubio djete. Ista stvar je i za silovanje. I to samo najstarijeg sina. On bio najstariji sin. Prilikom sudjenja za takvo namirivanje duga se to uzima kao jaka olaksavajuca okolnost i cesto je dovoljna i za oslobadjanje. Ako se onda iz te porodice krene u vracanje na "drugi krug" dugova onda je tu vec velika sansa za smrtnu kaznu.
Medjutim takva naplata pada u vodu ukoliko je taj najstariji sin vojnik ili policajac. Jer se to onda tretira kao ubistvo.
Ovoga su brze bolje spremili u vojnu skolu preko nekakvih veza i tako je i ostao.
Prije nekih 10-15 godina sam gledao neki dokumentarac na tu temu i bas mi je bilo barbarski. Medjutim kako starim, sve sam vise misljenja da to danas ne bi bilo uopste lose. Namirili bi se mnogi dugovi i nepravde od koje-kakvih siledzija. Jeste da je barbarizam, ali ocigledno da su sudovi danas ovdje samo zbog dobijanja plata za nerad. Ne znam kako onda i sami clanovi porodice pogledaju u ogledalo znajuci da je to pometeno pod teepih ili nije uradjeno nista znacajno.
Fun fact.
Nekad u ratu sam upoznao pakistanca koji je bio neki oficir u unprofor-u. Bogatas samo takav u pakistanu. Porodica nekakvi vlastelini, plantaze, uzgoji, kuce, stanovi, auta, vozaci...
Pitam ga zasto vojska uz sve to sto posjeduju. Kaze njegov mladji brat nekad davno kao djete je slucajno ubio u nekoj tuci djecaka. Pobili se ovaj pao i opalio glavom od nekakav zid i podlegao. Ovaj je dobio nesto jadno nekog maloljetnickog zatvora.
Ali, u toj provinciji gdje oni zive postoji taj zakon krvne osvete koji kaze da porodica ostecenog ima pravo da namiri najstarijeg sina u porodici onoga ko je njima ubio djete. Ista stvar je i za silovanje. I to samo najstarijeg sina. On bio najstariji sin. Prilikom sudjenja za takvo namirivanje duga se to uzima kao jaka olaksavajuca okolnost i cesto je dovoljna i za oslobadjanje. Ako se onda iz te porodice krene u vracanje na "drugi krug" dugova onda je tu vec velika sansa za smrtnu kaznu.
Medjutim takva naplata pada u vodu ukoliko je taj najstariji sin vojnik ili policajac. Jer se to onda tretira kao ubistvo.
Ovoga su brze bolje spremili u vojnu skolu preko nekakvih veza i tako je i ostao.
- vjeshalica
#59840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mnogo mahnitih hoda po ulici, a lijepo od tebe za podjelu informacije.Trappist wrote: ↑06/09/2022 10:32 Cisto da znate, jer nadlezne institucije ne rade svoj posao (iznenadjenje, znam).
Ovaj lik:
Svaka druga osoba na ulici bi se nesto kofrcila i silila,nek idu negdje u rat da se smire.
-
laik1981
#59841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nema mjesta u odgovarajucim ustanovama..mirsek wrote: ↑06/09/2022 10:40Meni fakat nije jasno kako ovo nije dovoljno da se od nadlezne insititucije proglasi opasnim po okolinu i zatvori u odgovarajucu ustanovu.Trappist wrote: ↑06/09/2022 10:32 Cisto da znate, jer nadlezne institucije ne rade svoj posao (iznenadjenje, znam).
Ovaj lik:
Ako moderacija misli da ovo nije ok, nek brise, ali moze problem napraviti nekome s obzirom da je psihicki nestabilan.![]()
- Truba
#59842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
osveta poslije... kad ga uhvate za 2 3 dana 2 godine 5 kad ga puste
ne vidim kakvog smisla ima
ali za vrijeme dok se to događa nekom raspolovit glavu sjekirom
eh to mogu shvaitit
tako da su te krvne osvete i za očito neke nesretne okolnosti obični varvarizmi nižih civilizacija
ne vidim kakvog smisla ima
ali za vrijeme dok se to događa nekom raspolovit glavu sjekirom
eh to mogu shvaitit
tako da su te krvne osvete i za očito neke nesretne okolnosti obični varvarizmi nižih civilizacija
-
Piaty
#59843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
@zdruzdjo
Nikada ni u jednom društvu nije nađena 100% efektivna adekvatna solucija koja je zamijenila krvu osvetu. Sve ima svoje mane i prednosti.
Nikada ni u jednom društvu nije nađena 100% efektivna adekvatna solucija koja je zamijenila krvu osvetu. Sve ima svoje mane i prednosti.
- vicious
#59844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Samo ovo je baš majstorski, kako ga je fino poravnao, paralelno s cestom.noviclan wrote: ↑06/09/2022 09:53 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/77 ... -u-banderu
Sminkanje ili bandera izletila![]()
![]()
-
bitangeIprinceze
#59845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako nije zdravstveni razlog zastoja rada unutrasnjih organa onda je drugi zdravstveni razlog psihogene prirode. Meni ovo lici na pokusaj samoubistva?? U jutarnjim satima tamo se moze ici 50-60 km/h a ovde je bilo 100++
tuga brate
- Ateista
#59846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da meni neko ubije ili povrijedi nekog meni bliskog, ne mogu garantovati sta bih uradio, vec sam pisao na temi o Dzenanu Memicu da skidam kapu Murizu na saburu i da bih ja vjerovatno nekog vec davno odradio da sam na njegovom mjestu.zdruzdjo wrote: ↑06/09/2022 11:18 Citajuci postove ovdje a i onako uopsteno po portalima, dolazimo do zakljucka da onaj obicaj krvna osveta/krvni dug... po kosovu, albaniji, crnoj gori...nije tako ni los.
Fun fact.
Stvar je u tome sto bih ja to mogao uraditi onome ko je diretkno kriv - onaj ko je ubio/povrijedio ili ako ima onaj ko je to da tako kazem narucio, eventualno onog ko pomaze da se zataska i slicno i sa te strane osvetu mogu razumjeti.
Sa druge strane, krvnu osvetu u smislu da zbog necije krivice treba ubiti njegovo dijete, brata, sestru i slicno, koji nisu ni na koji nacin krivi, ne mogu shvatiti i ni na koji nacin ne mogu podrzati i smatram cistom barbarizmom i primitivizmom.
-
crveni_makovi
#59847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni je pojam osvete previse odbojan i mentalno iscrpljujuci da svaki put i samu pomisao odbacim i za najsitnije nepravde prema meni. Jasno znam da bez obzira sta zivot donese ne bih nikad digla ruku ni na koga u svrhu osvete. Ti postupci ne nadoknadjuju gubitak. Samo bi se osjecala jos jadnije.
- drug_profi
#59848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A ne znas sta propustas...
-
NediM17
#59849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Osveta je jelo koje se servira hladno.
-
Piaty
#59850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije to krvna osvetacrveni_makovi wrote: ↑06/09/2022 12:36 Meni je pojam osvete previse odbojan i mentalno iscrpljujuci da svaki put i samu pomisao odbacim i za najsitnije nepravde prema meni. Jasno znam da bez obzira sta zivot donese ne bih nikad digla ruku ni na koga u svrhu osvete. Ti postupci ne nadoknadjuju gubitak. Samo bi se osjecala jos jadnije.