SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

muha_sa

#29876 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Tomahawk11 wrote:Ništa onda, biće Gačića još, samo dok ih puste iz zatvora.
imaš ih kolko hoŠ koji su spremni potegnut pištolj ako mu na semaforu svirneš da krene dok tipka poruku na mobitelu--da ne govorimo o oduzimanju prvenstva il ne do bog da mu slucajno kucneš aVto :-)
normala brate

#29877 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by normala brate »

vidi ovo majke ti baš juce na indexu procitam i sad guglao i izbaci mi blic portal

https://www.blic.rs/vesti/hronika/novos ... le/zlrr1bb
normala brate

#29878 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by normala brate »

high_volume wrote:Ima li kakva vehabijska zajednica na području između Podorašca do Hadžića

Edin Gačić nije sam u šumi niti u ovim zimskim uslovima, pod jakim snijegom i na niskim temperaturama može izdržati vani više od 2 dana, i bez grijanja i toplih pića. Neko mu pomaže, neko ga krije... Neko ga hrani. Možda čak i svojim sličnim izgledom markira Gačićevu pojavu, pa se ženi s djetetom učini da je on u Binježevu, navuče policiju na pretragu, a Gačić kilometrima daleko...

Gačić je blizak vehabijskoj ideologiji, siguran sam da među takvim ima pomagača
Malo vjerovatno, taj 20 godina nije vidio nikoga...
Tomahawk11
Globalni moderator

#29879 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote:
imaš ih kolko hoŠ koji su spremni potegnut pištolj ako mu na semaforu svirneš da krene dok tipka poruku na mobitelu--da ne govorimo o oduzimanju prvenstva il ne do bog da mu slucajno kucneš aVto :-)
Dobro si, ono se popucaše na Dobrinji zbog parking mjesta :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#29880 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

normala brate wrote:
vidi ovo majke ti baš juce na indexu procitam i sad guglao i izbaci mi blic portal

https://www.blic.rs/vesti/hronika/novos ... le/zlrr1bb
Potreba društva da prava imaju oni koji bi trebali biti iza brave doživotno.
Porodice Foht

#29881 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Porodice Foht »

high_volume wrote:Ima li kakva vehabijska zajednica na području između Podorašca do Hadžića

Edin Gačić nije sam u šumi niti u ovim zimskim uslovima, pod jakim snijegom i na niskim temperaturama može izdržati vani više od 2 dana, i bez grijanja i toplih pića. Neko mu pomaže, neko ga krije... Neko ga hrani. Možda čak i svojim sličnim izgledom markira Gačićevu pojavu, pa se ženi s djetetom učini da je on u Binježevu, navuče policiju na pretragu, a Gačić kilometrima daleko...

Gačić je blizak vehabijskoj ideologiji, siguran sam da među takvim ima pomagača
Dobro si, potpuno zaboravio na te vehabitance koji mu mogu biti mreza jataka gdje god zatreba.
muha_sa

#29882 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

možda je do mene-al ne kontam ovoliki strah od ovog idiota :-) zakljucavanje u kuce, ne izlazit na ulicu sa prvim mrakom itd :-)

jah-eto on ce sad hodat ulicama i rokat sve redom :-) negdje se zašteko u mišju rupu i ne izlazi

red je da i ja malo pametujem :lol:
normala brate

#29883 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by normala brate »

muha_sa wrote:možda je do mene-al ne kontam ovoliki strah od ovog idiota :-) zakljucavanje u kuce, ne izlazit na ulicu sa prvim mrakom itd :-)

jah-eto on ce sad hodat ulicama i rokat sve redom :-) negdje se zašteko u mišju rupu i ne izlazi

red je da i ja malo pametujem :lol:
Ma zakacio se s policajcem oko neke banalne stvari vratio se rokno ga sad je u rupi i to je to.
Samo je pitanje da li mu pomaze neko jer ce baš biti jebeno kad mu nestane hrane i to kad se bude morao kretati.

Ma mora imati pomoc.

Al' ako je nešto sigurno ljudi se trebaju plašiti ovaj bukvalno nema šta da izgubi više.
zateznistub

#29884 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Ovo sto piše high volume po meni ima smisla
JThomas

#29885 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

zasad ipak ništa ne ukazuje na to da sad ubija neposredno iz te ideologije. "braća" jesu budale ali da u ovome pomažu samo zato što je nekad bio njihov...ne znam, ipak mislim da nisu tolike.
normala brate

#29886 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by normala brate »

JThomas wrote:zasad ipak ništa ne ukazuje na to da sad ubija neposredno iz te ideologije. "braća" jesu budale ali da u ovome pomažu samo zato što je nekad bio njihov...ne znam, ipak mislim da nisu tolike.
On ustvari nikad nije bio njihov u pravom smislu u el mudzahidu je bio nepunih 6 mjeseci frajer od 98 nikog vidio nije..

A opet najlogičnije je da mu neko pomaže
tempuser

#29887 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

muha_sa wrote:
julisiz es grant wrote:
muha_sa wrote:Vecina vas se nije ni rodila kad je Šemso Šiljak u Goraždu ubio bracu Pleh
Šemso se preko 3 godine skrivo po obližnjim šumama i gorama :-)
Mada kažu da je dobar dio tog skrivanja u stvari bio kod jataka, posebno ženskih :D
Neki su i osuđeni kasnije za pomaganje pri skrivanju.
tacno tako--ženska, inace nekog hodze supruga, dobila murije oko 3 godine (tako nekako-ne sjecam se tacno koliko je dobila)
Neki dan mi jedan od inspektora prica da je on u Gz pio kafu sa ekipom na tarasi, a Semso sjedi unutra i kasnije ga inspektor pita sta bi bilo da je neko od nas usao unutra. Eeee, imao sam ja bombu spremnu u ruci.
tempuser

#29888 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

normala brate wrote:
On ustvari nikad nije bio njihov u pravom smislu u el mudzahidu je bio nepunih 6 mjeseci frajer od 98 nikog vidio nije..

Nema selefizma u zatvoru, nema posjeta?
Dr. Kuca

#29889 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

Trebao bi da ima pomagaca. Vazda se moze naci neko slican njemu. zatvori su puni takvih koji postanu vjerski fanatici.
normala brate

#29890 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by normala brate »

tempuser wrote:
normala brate wrote:

Nema selefizma u zatvoru, nema posjeta?
Ma i ja serem isto dovoljan je jedan iz tog doba da ga krije.

Al' nece još puno kako vrijeme odmice prostor se stisce skup je sport skrivanje.
bingov buraz

#29891 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bingov buraz »

normala brate wrote:
muha_sa wrote:
Dr. Kuca wrote:Pa zbog ovih zlocina je trebao dobiti 17 dozivotnih kazni. Nije tada postojalo, ali zasto nije?
zato što je prepisan zakon bivše nam zajednicke države--maksimalna bila 20 godina
Znaci praktično ubistvo majke se ne broji odležao 20 za ono 98 i to je to
Nije loše to ono ako si halalio zatvor da nekog ohladiš možeš usput još dvojicu trojicu koji ti idu na živce svakako ćeš isto ležati
Tomahawk11
Globalni moderator

#29892 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Samo, zajebano je ovo tamo gdje je ubio policajca....na straži, nigdje nikog...biće veselo onima koji budu dežurali...ili će promijeniti to da je jedan policajac na dežuri....ono, jebo te dežura, koji klinac čuvaš, ako nema nikog. Udari kapiju i vozdra.
Ommadawn

#29893 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

bingov buraz wrote:
Ommadawn wrote:Imam neki ružan osjećaj da je ovaj Gačić nekada davno odrastao u istom naselju kao i ja, nisam 100% siguran.
Ismeta, kojeg je prvog ubio, sam znao iz viđenja. Sjećam se tog slučaja kad je Gačić došao na odsustvo i ubio majku.
Ništa, izolacija do kraja života - ovaj je težak psihički bolesnik.
Ja sam ga nekom logikom morao upoznati,poveznica Sana 96-97,svi smo se iz bendžolajka u glavu znali samo prošlo otad dvadeset i kusur godina,baš ću pitati ovu nešto stariju ekipu njegovog godišta znaju li ga.
Ma ja nesto kontam da nije ovaj jedan sto mu je stara radila zajedno sa mojom - taj je takodjer bio "malo prehladjen" pa je za vrijeme rata u BL isprovocirao (pazi sad ovo!) famoznu ekipu Crvenog Kombija i ovi ga odrali od batina. Nesto kontam da to nije taj Gacic.
normala brate

#29894 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by normala brate »

Bingov on je jedan od onih što su nakon 4 godine na vikend pušteni i odma ubili zbog njega i slicnih je napravljen novi zakon da mozes izac na vikend tek kad odsluzis 2 od 3 kazne a i to je pitanje da li ce te pustiti.

Al' sto kazes da je ubio još 5 isto bi bio pušten
Ommadawn

#29895 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

Edin H. wrote:
Ommadawn wrote:Imam neki ružan osjećaj da je ovaj Gačić nekada davno odrastao u istom naselju kao i ja, nisam 100% siguran.
Ismeta, kojeg je prvog ubio, sam znao iz viđenja. Sjećam se tog slučaja kad je Gačić došao na odsustvo i ubio majku.
Zasto je ubio Ismeta?
Samo on zna - a ni to nije sigurno.
normala brate

#29896 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by normala brate »

Ommadawn wrote:
Edin H. wrote:
Zasto je ubio Ismeta?
Samo on zna - a ni to nije sigurno.

Ako je nešto sigurno to je da ovaj nije glup daleko je on od toga kakvim ga predstavljaju po ovim komentarima na fejsbuku vidim i obrazovao se..

Dakle kombinacija obrazovanja + ratno iskustvo + fanatik = jebena kombinacija!
Xavier1

#29897 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Xavier1 »

normala brate wrote: Ako je nešto sigurno to je da ovaj nije glup daleko je on od toga kakvim ga predstavljaju po ovim komentarima na fejsbuku vidim i obrazovao se..

Vecina serijskih ubica je bila visoko inteligentna. Vrlo moguce da je i ovaj.
Ommadawn

#29898 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

normala brate wrote:
Ako je nešto sigurno to je da ovaj nije glup daleko je on od toga kakvim ga predstavljaju po ovim komentarima na fejsbuku vidim i obrazovao se..

Glup i lud nije isto.
Ted Bundy je takodjer bio obrazovan.
normala brate

#29899 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by normala brate »

Ommadawn wrote:
normala brate wrote:

Glup i lud nije isto.
Ted Bundy je takodjer bio obrazovan.
Nije on ni lud inace bi izrešetao mnogo više od jednog..
DaffyDuck

#29900 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaffyDuck »

Ja se nadam da ce ovo policija zavrsiti po kratkom postupku kad ga nadju, jer sve drugo vodi ka ponovnom pustanju prije ili kasnije...
Post Reply