vjerovatno ima u zakonu--alhigh_volume wrote:Ne znam da li već postoji, ali širenje lažnih informacija putem javnih medija, dezavuisanje javnosti, prikazivanje činjenica drugačijim, itd., a sve neprovjereno, trebalo bi sankcionisati posebnim zakonom. Pa čak i npr. da BiH sud presudi Jutarnjem listu ili novinaru koji je napisao ovakvu laž...vješalica wrote:Tuzno je da pojedini portali preko grane koriste nesretan slucajnu neke druge svrhe u ovim vremenima kad se javnost truje desavanjima iz BL.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- muha_sa
#29001 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- uglavnomja
#29002 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne moze niko tuziti novinu ako prenose izjavu lika sa imenom i prezimenom.high_volume wrote:Ne znam da li već postoji, ali širenje lažnih informacija putem javnih medija, dezavuisanje javnosti, prikazivanje činjenica drugačijim, itd., a sve neprovjereno, trebalo bi sankcionisati posebnim zakonom. Pa čak i npr. da BiH sud presudi Jutarnjem listu ili novinaru koji je napisao ovakvu laž...vješalica wrote:Tuzno je da pojedini portali preko grane koriste nesretan slucajnu neke druge svrhe u ovim vremenima kad se javnost truje desavanjima iz BL.
ako se dokaze da taj lik nije to rekao ili cak da ne postoji - druga je prica
inace pise u oslobodjenju
"
Večeras je oko 18:05 MUP Kantona Sarajevo dobio informaciju da je na bazenu Terme na Ilidži pronađeno beživotno tijelo djeteta.
Oslobođenju je iz MUP-a KS potvrđeno da se dežurni tužilac trenutno nalazi na licu mjesta i da se vrši uviđaj.
Dječak je član Akademije nogometa "Srđan Mladinić" iz Splita koja je u Sarajevo došla zbog turnira fudbala za djecu "Šampion junior kup".
Direktor fudbalskog turnira ''Šampion Junior Kup" Almir Prguda je kazao da je dječak preminuo u prisustvu majke nakon što je skočio u vodu. Rekao je i da ga je hitna pomoć bezuspješno pokušala reanimirati.
Prva informacija je glasila da se dječak utopio.
OSLOBOĐENJE PORTAL
- vješalica
#29003 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pišu opet o slučaju
Izgleda da se dijete ipak utopilo
Ko će to znati
Izgleda da se dijete ipak utopilo
Ko će to znati
- uglavnomja
#29004 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
neshvatljivo mi je da se dijete s mora utopi u bazenu i to punom ljudi i djece
sta god i kako god tuga
sta god i kako god tuga
- drug_profi
#29005 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dijete s mora sigurno zna plivati.
Ako je smrt od utapanja to je onda samo jer je mozda radi srcanih smetnji izgubilo svijest u bazenu i utopilo se.
Ali mi utapanje u bazenu pored brojnih ljudi i roditelja djeluje nemoguce.
Svi sisari imaju izražen refleks ronjenja, naročito ako nemaju strah od vode.
Za dijete sa mora mislim da ne dolazi u pitanje.
A postoji nešto što se dešava kao posljedica utapanja, a može izazvati smrt i nakon spašavanja, prosta nekontrolisana reakcija.
To je spazam dušnika (grč) koji onemogućava disanje i potrebna je intubacija. Ako do nje ne dođe u kratkom roku, dolazi do suhog utapanja.
Ako je smrt od utapanja to je onda samo jer je mozda radi srcanih smetnji izgubilo svijest u bazenu i utopilo se.
Ali mi utapanje u bazenu pored brojnih ljudi i roditelja djeluje nemoguce.
Svi sisari imaju izražen refleks ronjenja, naročito ako nemaju strah od vode.
Za dijete sa mora mislim da ne dolazi u pitanje.
A postoji nešto što se dešava kao posljedica utapanja, a može izazvati smrt i nakon spašavanja, prosta nekontrolisana reakcija.
To je spazam dušnika (grč) koji onemogućava disanje i potrebna je intubacija. Ako do nje ne dođe u kratkom roku, dolazi do suhog utapanja.
-
emmir1
#29006 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Strašno.
Organizator laže da je srce i onda ipak vidimo da je utapanje.
Da li je inapekcija već izašla na teren da zatvori komplet hotel zbog ovog propusta?
Jest kurac
Organizator laže da je srce i onda ipak vidimo da je utapanje.
Da li je inapekcija već izašla na teren da zatvori komplet hotel zbog ovog propusta?
Jest kurac
- Logovan
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#29008 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
s gasnim pistoljem 
-
mostarac1905
#29009 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
je li moguce da vlasnik bazena laze o uzrocima smrti dijeteta. kao da se nece saznati. kakvo dno boze mili
- DaffyDuck
#29010 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U medijima se pod "organizator" mislilo na organizator turnura- neka skola fudbala a ne vlasnika bazena... Ne znam da su se oni oglasili. Bazen inace ima i spasioce. A imas i ovdje izjavu forumasa koji je bio prisutan. ...mostarac1905 wrote:je li moguce da vlasnik bazena laze o uzrocima smrti dijeteta. kao da se nece saznati. kakvo dno boze mili
- Logovan
-
zdruzdjo
#29012 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na licu mjesta mogla se primjetiti i krv?!?!?!Logovan wrote:https://crna-hronika.info/pogledajte-fo ... NT2t66MAjg
Pošutali se likovi na Čengić Vili.
Wooooow, ljudi moji KRV.
-
shandrprcSA
#29013 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jasta nego posutalizdruzdjo wrote:Na licu mjesta mogla se primjetiti i krv?!?!?!Logovan wrote:https://crna-hronika.info/pogledajte-fo ... NT2t66MAjg
Pošutali se likovi na Čengić Vili.
Wooooow, ljudi moji KRV.
- JThomas
#29014 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i razbiše ga k'o pičku.
-
Tuzla111
#29015 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne kontam kako se zaista moze dijete tek tako utopiti, bilo to zbog srca ili ne. Ja koliko znam ako se reanimacija radi u roku od 2 minute da postoje velike sanse da se osoba spasi. Kako je moguce da se dijete nije moglo spasiti, kakav je trening ljudi koji tu rade, kakva je oprema, tu i opcenito na javnim mjestima?? Mislim da se to treba dublje ispitati.
-
toska
#29016 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
netačno, šanse za reanimaciju su male izuzev onih u medicinskim ustanovama.Tuzla111 wrote:Ne kontam kako se zaista moze dijete tek tako utopiti, bilo to zbog srca ili ne. Ja koliko znam ako se reanimacija radi u roku od 2 minute da postoje velike sanse da se osoba spasi. Kako je moguce da se dijete nije moglo spasiti, kakav je trening ljudi koji tu rade, kakva je oprema, tu i opcenito na javnim mjestima?? Mislim da se to treba dublje ispitati.
sigurno ovdje ima i neki doktor pa neka potvrdi ili ne.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#29017 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sve zavisi kad je pocela reanimacija, nije isto ako je reanimacija pocela za 2 minute ili 10 minuta. Jucer sam cuo podatak da je uspješnost kod reanimacija 30 %..toska wrote:netačno, šanse za reanimaciju su male izuzev onih u medicinskim ustanovama.Tuzla111 wrote:Ne kontam kako se zaista moze dijete tek tako utopiti, bilo to zbog srca ili ne. Ja koliko znam ako se reanimacija radi u roku od 2 minute da postoje velike sanse da se osoba spasi. Kako je moguce da se dijete nije moglo spasiti, kakav je trening ljudi koji tu rade, kakva je oprema, tu i opcenito na javnim mjestima?? Mislim da se to treba dublje ispitati.
sigurno ovdje ima i neki doktor pa neka potvrdi ili ne.
- nivla
#29018 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nije zivot baywatch i greys anatomy, puno raja gleda filmove i serije i po njima zakljucuje je li nesto moglo ili nijekonektovan wrote:
Sve zavisi kad je pocela reanimacija, nije isto ako je reanimacija pocela za 2 minute ili 10 minuta. Jucer sam cuo podatak da je uspješnost kod reanimacija 30 %..
kad je onaj nedavno udario u ogradu kod kampusa, u istoj minuti je hitna dosla (slucajno naisli), imao covjek infarkt, umro odmah, nema tu reanimacije
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#29019 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Slazem se..nivla wrote:nije zivot baywatch i greys anatomy, puno raja gleda filmove i serije i po njima zakljucuje je li nesto moglo ili nijekonektovan wrote:
Sve zavisi kad je pocela reanimacija, nije isto ako je reanimacija pocela za 2 minute ili 10 minuta. Jucer sam cuo podatak da je uspješnost kod reanimacija 30 %..
kad je onaj nedavno udario u ogradu kod kampusa, u istoj minuti je hitna dosla (slucajno naisli), imao covjek infarkt, umro odmah, nema tu reanimacije
- manijak1
-
njonjica
#29021 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znate li kakva je ovo pucnjava u B fazi prije par minuta??? 
- i agree
#29022 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da nije ko bacio petardu,niko nista ne pise
-
njonjica
#29023 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma kakvi, pucalo se pravo...ja mislila zaratilo sei agree wrote:Da nije ko bacio petardu,niko nista ne pise
- i agree
#29024 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Aha,pa jesi cula policiju i hitnu nakon toga,cudi me da jos niko nista ne pise.njonjica wrote:ma kakvi, pucalo se pravo...ja mislila zaratilo sei agree wrote:Da nije ko bacio petardu,niko nista ne pise
-
njonjica
#29025 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neka jeziva tisina nakon toga...nemam pojma sta se dogadja.i agree wrote:Aha,pa jesi cula policiju i hitnu nakon toga,cudi me da jos niko nista ne pise.njonjica wrote:ma kakvi, pucalo se pravo...ja mislila zaratilo sei agree wrote:Da nije ko bacio petardu,niko nista ne pise