SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Juliuscezar
#28601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ako me išta nervira ko ovo mlad, hormoni svi ste bili, e pa nismo svi bili divlji jer nije normalno biti divlji. Nije normalno piti i voziti brzo u bilo kojem dobu života. Delikvente ne treba podržavati nego mlade, normalne ljude koji se trude, koji ne divljaju pijani.
- drug_profi
#28602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vidim da bi Ejubovica pustili najradije ovi sto su imali "slicnih" dogadjaja.
Naravno. Vrana vrani oci ne vadi.
Ja bih isto Ejubovica pustio i stavio ga kao osobu van zakona. Moze ga ubit ko hoce.
Jel moze ovako? Kad vec izmisljamo zakone i kazne i gledamo sta je pravda po sebi.
Naravno. Vrana vrani oci ne vadi.
Ja bih isto Ejubovica pustio i stavio ga kao osobu van zakona. Moze ga ubit ko hoce.
Jel moze ovako? Kad vec izmisljamo zakone i kazne i gledamo sta je pravda po sebi.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#28603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
trebao je jos tri godine dobiti samo sto je glup
- drndalo
#28604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Slazem se, i ja sam kao mlad bio hormonalan, i volivsi auta, "cerao reli"...bhnapoleon1 wrote:ako me išta nervira ko ovo mlad, hormoni svi ste bili, e pa nismo svi bili divlji jer nije normalno biti divlji. Nije normalno piti i voziti brzo u bilo kojem dobu života. Delikvente ne treba podržavati nego mlade, normalne ljude koji se trude, koji ne divljaju pijani.
A kako sam znao da ne znam, ucio, citao, probavao, uvijek na praznom pristoru, parkingu kao onaj na Stupu itd... Pa se nesto i naucilo... Sve na tatinom stojadinu...
Kada sam najzad razbio zmigavac na njemu, sto je najsmjesnije parkirajuci na placenom parkingu u gradu, brzinom od 2 km/h, vise me je bilo strah reakcije oca nego zapisnika milicije...
Ovaj trubadur ocito tih strahova nije imao...
-
Juliuscezar
#28605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Posebno je pitanje mentalni sklop oca koji dopusti prvo da mu se sin tako ponaša, a drugo takvom sinu daje neregistrovano čudovište u ruke. Moj stari je sate i sate potrošio kao suvozač upozoravajući me na posljedice nenormalne vožnje.drndalo wrote:Slazem se, i ja sam kao mlad bio hormonalan, i volivsi auta, "cerao reli"...bhnapoleon1 wrote:ako me išta nervira ko ovo mlad, hormoni svi ste bili, e pa nismo svi bili divlji jer nije normalno biti divlji. Nije normalno piti i voziti brzo u bilo kojem dobu života. Delikvente ne treba podržavati nego mlade, normalne ljude koji se trude, koji ne divljaju pijani.
A kako sam znao da ne znam, ucio, citao, probavao, uvijek na praznom pristoru, parkingu kao onaj na Stupu itd... Pa se nesto i naucilo... Sve na tatinom stojadinu...
Kada sam najzad razbio zmigavac na njemu, sto je najsmjesnije parkirajuci na placenom parkingu u gradu, brzinom od 2 km/h, vise me je bilo strah reakcije oca nego zapisnika milicije...
Ovaj trubadur ocito tih strahova nije imao...
- uglavnomja
#28606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
na ovom forumu su ocito u vecini oni sto su se rodili sa 35+ godinabhnapoleon1 wrote:ako me išta nervira ko ovo mlad, hormoni svi ste bili, e pa nismo svi bili divlji jer nije normalno biti divlji. Nije normalno piti i voziti brzo u bilo kojem dobu života. Delikvente ne treba podržavati nego mlade, normalne ljude koji se trude, koji ne divljaju pijani.
ono pros'o pubertet bez ikakvih posljedica, samo dlake narasle ...
drugo, dje pise da je mali bio pijan?
- Edin H.
#28607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Petobanka minimumuglavnomja wrote:
na ovom forumu su ocito u vecini oni sto su se rodili sa 35+ godinaiskusni, mudri, nisu bili hormonalni
ni divlji
- drug_profi
#28608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jasta smo svi bili puni hormona. Samo sto sad nismo i sad znamo da to nije opravdanje.
Jesu li hormoni opravdanje za sve?
Napunio si 18. Pred zakonom si odgovoran.
Zakon propisao kazne. Kraj price. Smanji hormone ili trpi poljedice.
Jesu li hormoni opravdanje za sve?
Napunio si 18. Pred zakonom si odgovoran.
Zakon propisao kazne. Kraj price. Smanji hormone ili trpi poljedice.
- Quaresma
#28609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kakva je ovo jeba na Malti
policija drzi neke na stanici
policija drzi neke na stanici
- uglavnomja
#28610 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ovaj post je bio razlog da procitam presudu ... ima svasta zanimljivo tamo, pocinjuci od ovoga: "Sudija je naveo da je Ejubović prekršajno kažnjavan nekoliko puta i to neposredno prije nesreće. "Naslovnica wrote: A znao je kupiti X5, terorisati cijelo selo svojom divljom vožnjom, nabrao ko zna koliko kazni?! Pa ja za svojih preko 20 god vozačkog iskustva nemam više od 10 kazni, a on nije još ni podigao vozačku - bruka kazni?!
Mlad, neiskusan, hormoni?!
A znao je voziti neregistrovan, neosiguran automobil, sa divljim tablicama?!
To nije nije neiskustvo, mladost ili hormoni.
Nije mu prvi put da je vozio kao retard. Očito je retard, bio i ostao. Čim krivi volan, Boga...još će biti kiša i JP Autoceste krivi što je uradio to što je uradio?!
Krivi su roditelji (otac drotina koji je znao šta junior debil radi i koji je to dozvolio) i država koja nije na vrijeme ispravno sankcionisala ovog debila i oduzela mu auto.
.
ali mnogo je zanimljiviji ovaj dio:
"Tokom završnih riječi, branilac Almira Ejubovića, advokat Hasan Dupovac je naveo da sudsko vijeće nije omogućilo optuženom pravo na odbranu jer nije dopustilo da se sasluša vještak saobraćajne srtruke Mirsada Kulovića kako bi se provjerio nalaz Ševala Kovačevića vještaka kojeg je angažovalo Tužilaštvo. Nije dopušteno saslušanje dva svjedoka na okolnosti ranijeg poznanstva Ejubovića i oštećenih djevojaka. ..."
sjecam se da nekom treneru nije dozvoljeno svjedocenje o karakteru, ne znam je li to ta ista osoba
trece, optuznica, tacnije obrazlozenje vise lici na sijelo mahalusa i forumsko prepucavanje i empatisanje i sta ja znam ... ono sve sto iskljucuje pamet, a ukljucuje emocije ... i traceve
ako je on rekao da je cura vukla volan, tuzilastvo je MORALO dokazati da nije
ovdje nesto debelo ne stima, i to debelo
prebrzo, nevjerovatno brzo
onemogucena odbrana da dovoede vjestaka, svjedoke
tuziteljica - cirkus
sve skupa - cirkus
plus postoji ziva cura, znam da je tesko, ne znam u kakvom je stanju, ali bar info da li moze biti saslusana
znaci, neko se naklatio da napalti preko ovog momka za sve sto se napada tuzlilastvo ili se nako naklatio ocu drotini
ali nema logike, nikako i nimalo
mali je kriv, ali ovo nije realno ni fer
smrdi sve
- insomnia78
#28611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ostre kurac na ovim bez ledja
Pa tako onaj za ubistvo s predomisljajem dobije sedam a lola za kradju drva dvije godine
Pa tako onaj za ubistvo s predomisljajem dobije sedam a lola za kradju drva dvije godine
- drug_profi
#28612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovdje samo nije u redu sto je frajer za ubistvo dobio 7. Ostalo manje vise. Ejubovic je radi objesti i visestrukog krsenja zakona dobio koliko je dobio. I dobio je manje nego je realno mogao dobiti. Nesto mu se izgleda i oduzelo.
Cilj kazni nije samo da se osuđeni prevaspita, nego i da se odvrate slicni mentoli da rade isto ili slicno.
Cilj kazni nije samo da se osuđeni prevaspita, nego i da se odvrate slicni mentoli da rade isto ili slicno.
- Sodom1
#28613 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bosna i zakoni

- DaffyDuck
#28614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma jel? U drustvu postoje blaze i teze sankcije propisane za svaki prekrsaj. Te sankcije se propisuju ne samo za resocijalizaciju optuzenog/osudenog, vec da se i pruzi primjer drustvu i drugim potencijalnim pociniocima istih dijela kako mogu zavrsiti ako ucine isto! Nakon Rastodera koji selami djecu i muza zene koju je ubio, Sefica i ostalih kompanjona sa beskonacnim suđenjima bilo je i vrijeme da neki sudija to prekine u ucini bas ovo! Koliko god nekome izgleda uzasno 15 godina za "nesrecu", ovo nije obicna nesreca, ovo je niz prekrsaja (neosigurano auto, svjesno stavljanje laznih tablica, prebrza voznja) koja je rezultirala smrcu tri premlade osobe. Ovo je za drustveno dobro, kada opet neki momak sjede za volan na ovakav nacin da se zamisli, te da se moze zaglaviti u zatvoru na 15 godina!uglavnomja wrote:ovaj post je bio razlog da procitam presudu ... ima svasta zanimljivo tamo, pocinjuci od ovoga: "Sudija je naveo da je Ejubović prekršajno kažnjavan nekoliko puta i to neposredno prije nesreće. "Naslovnica wrote: A znao je kupiti X5, terorisati cijelo selo svojom divljom vožnjom, nabrao ko zna koliko kazni?! Pa ja za svojih preko 20 god vozačkog iskustva nemam više od 10 kazni, a on nije još ni podigao vozačku - bruka kazni?!
Mlad, neiskusan, hormoni?!
A znao je voziti neregistrovan, neosiguran automobil, sa divljim tablicama?!
To nije nije neiskustvo, mladost ili hormoni.
Nije mu prvi put da je vozio kao retard. Očito je retard, bio i ostao. Čim krivi volan, Boga...još će biti kiša i JP Autoceste krivi što je uradio to što je uradio?!
Krivi su roditelji (otac drotina koji je znao šta junior debil radi i koji je to dozvolio) i država koja nije na vrijeme ispravno sankcionisala ovog debila i oduzela mu auto.
.
ali mnogo je zanimljiviji ovaj dio:
"Tokom završnih riječi, branilac Almira Ejubovića, advokat Hasan Dupovac je naveo da sudsko vijeće nije omogućilo optuženom pravo na odbranu jer nije dopustilo da se sasluša vještak saobraćajne srtruke Mirsada Kulovića kako bi se provjerio nalaz Ševala Kovačevića vještaka kojeg je angažovalo Tužilaštvo. Nije dopušteno saslušanje dva svjedoka na okolnosti ranijeg poznanstva Ejubovića i oštećenih djevojaka. ..."
sjecam se da nekom treneru nije dozvoljeno svjedocenje o karakteru, ne znam je li to ta ista osoba
trece, optuznica, tacnije obrazlozenje vise lici na sijelo mahalusa i forumsko prepucavanje i empatisanje i sta ja znam ... ono sve sto iskljucuje pamet, a ukljucuje emocije ... i traceve
ako je on rekao da je cura vukla volan, tuzilastvo je MORALO dokazati da nije
ovdje nesto debelo ne stima, i to debelo
prebrzo, nevjerovatno brzo
onemogucena odbrana da dovoede vjestaka, svjedoke
tuziteljica - cirkus
sve skupa - cirkus
plus postoji ziva cura, znam da je tesko, ne znam u kakvom je stanju, ali bar info da li moze biti saslusana
znaci, neko se naklatio da napalti preko ovog momka za sve sto se napada tuzlilastvo ili se nako naklatio ocu drotinina kosti, ili je neka veza sa porodicama nastraalih cura ... nisam ljubitelj zavjera, dapace
ali nema logike, nikako i nimalo
mali je kriv, ali ovo nije realno ni fer
smrdi sve
- insomnia78
#28615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sve je to lijepo. Samo je malo jebeno sto ce opet poslije njega neki Sefic za slicno sranje dobiti dvije godine
- drug_profi
#28616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Možda hoće. Ali ne zbog ove presude, već zbog ovih koji bi ga pustili i koji misle da je presuda prestroga.
A nije cak ni zakonski maksimum za tri zivota.
A nije cak ni zakonski maksimum za tri zivota.
- DaffyDuck
#28617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Apsolutno si u pravu. Kad je Sefic ubio one djevojke a kad Ejubovic? Mozda da su sudije i tuzilastvo odradili svoj dio posla u slucajevima Sefic i Rastoder mozda do ovog i ne bi doslo. +onaj sto je ubio onu djevojku preko puta predsjednistva.
Vec se desio niz ovakvih nesreca sa smrtnim posljedicama koji prave cirkus od sudjenja, stvorila se atmosfera da to nije nista i da se svi mogu izvuci. E pa sad je sud pokazao da moze drugacije. Bilo je i vrijeme.
Vec se desio niz ovakvih nesreca sa smrtnim posljedicama koji prave cirkus od sudjenja, stvorila se atmosfera da to nije nista i da se svi mogu izvuci. E pa sad je sud pokazao da moze drugacije. Bilo je i vrijeme.
- uglavnomja
#28618 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sudjenje nije bilo fer, to je poenta
da je odbaran dovela svoje vjestake i svjedoke pa ih tuzilastvo pobilo neoborivim cinjenicima - ok, svaka cast, i da je 26 godina dobio sa obrazlozenjem
ali zabraniti odbrani izvodjenje dokaza -
izvesti optuznicu gdje se uzima kao krunski dokaz da je mali lagao, a nije se dokazalo da je lagao
itd
tehnikalije
sto se na seficu nije trenirala strogoca, pobjegao, piskaranje po medijima, ispadi u sudnici itd ... nego na klincu koji je i sam mogao biti mrtav.
da je odbaran dovela svoje vjestake i svjedoke pa ih tuzilastvo pobilo neoborivim cinjenicima - ok, svaka cast, i da je 26 godina dobio sa obrazlozenjem
ali zabraniti odbrani izvodjenje dokaza -
izvesti optuznicu gdje se uzima kao krunski dokaz da je mali lagao, a nije se dokazalo da je lagao
itd
tehnikalije
sto se na seficu nije trenirala strogoca, pobjegao, piskaranje po medijima, ispadi u sudnici itd ... nego na klincu koji je i sam mogao biti mrtav.
- DaffyDuck
#28619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije fer ni prvo, ni drugo, ni trece. Nije fer sto je u tim nesrecama ubijeno SEDAM mladih djevojaka. To nije fer.
- muhafuca
#28620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
insomnia78 wrote:Sve je to lijepo. Samo je malo jebeno sto ce opet poslije njega neki Sefic za slicno sranje dobiti dvije godine
Pa dodji onda i kukaj sto je taj malo dobio - i ja cu sa tobom
A ovaj je dobio koliko je realno i zasluzio - bar koliko sam pratio slucaj
po meni na osnovu onoga sto se zna
15 mu je ni malo ni puno vec taman.
ne kontam logiku ovdje - jel treba sad ovima sto nemaju stelu i vezu (mada mu je stari policajac ili sta vec al hajde)
namjerno davati blage kazne - zato sto neko ko ima stelu dobije blagu kaznu (?)
valjda treba istrazivati korupciju i zaliti se kad neko dobije malu kaznu zbog stele - i traziti ko je bio stela - pa i njega kaznjavati
i tako slicno.
Rjesenje protiv korupcije u BiH bi izgleda trebalo biti - ukida se zakon totalno nek radi ko sta hoce.
- rocco_siffredi
#28621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Može se otici u drugu krajnost.walk_M-A-N wrote:Vidim ovdje kratkovidih komentara za tog glupana Ejubovića. Kao, ubio troje, što nije dobio više.
Kao da je sav život sada i od autoputa do Titove.
Pogledajte koliko dobiju ratni zločinci sa 10-20 ubistava ili oni koji su strijeljali 1.200 ljudi ili naredili ubistva toliko.. I koliko ko zna nabrojati takvih.
Prevelika je ovo kazna i besmislena. Sudstvo se iživljava nad pojedincem gdje su ubistva iz nehata i daju više nego za predumišljaj.
Šta će nam on u zatvoru 15 godina? Da će raditi i "odužiti dug" pa hajde. Ali MI to plaćamo. Ima tema koliko košta osuđenik. Umjesto da rade. Van pameti. I niko o tome ne priča.
Trebao je dobiti godinu da se urazumi ali da plati odštetu tim porodicama po 100-150 hiljada KM.
I za to da radi narednih 30 godina.
Metak u potiljak i racun ispostaviti porodici.
Od oca svu imovinu oduzeti i dati ostecenim.
Protjerati ih da zive na Bjelašnici, selo Lukomir, do kraja života.
- drug_profi
#28622 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hm.
Sviđa mi se kako razmišljaš.
Sviđa mi se kako razmišljaš.
- insomnia78
#28623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sumnjam da bi igdje u EU dobio 15 godina
- Sodom1
#28624 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koliko je dobio onaj lik iz BH je , sto je potrao one pjesake u Austriji
- drug_profi
#28625 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sumnjam da bi igdje u EU osim ove istocne sirotinje i uhljupa i mogao doci u situaciju da sjedne u neregistrovan auto sa neodgovarajucim motorom, sa ukradenim razlicitim tablicama, bez vozacke, sa nekoliko prethodnih kazni i uputi se preko naplatnih kucica na autocestu...insomnia78 wrote:Sumnjam da bi igdje u EU dobio 15 godina
Tako da nije primjenjivo ni uporedivo.