SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

insomnia78

#28551 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

drug_profi wrote:
insomnia78 wrote:Al kad cujem ovo “jednom nogom u grobu, drugom u zatvoru” :lol:
I’te autobusom hljeba vam
Ja, I?
Poruka ne dopire do tog klikera?
Samo busom roćko. Tu nema zatvora. Samo grob
drug_profi

#28552 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

insomnia78 wrote:
drug_profi wrote:
insomnia78 wrote:Al kad cujem ovo “jednom nogom u grobu, drugom u zatvoru” :lol:
I’te autobusom hljeba vam
Ja, I?
Nesicrpni izvor galskih doskočica, koje su, gle čuda, jednako primitivne i nelogične kao ove naše odavde, obične, seljačke.
Dakle, ideš busom, ne brineš za zatvor, ali tad začudo više nisi ni vozač.
Ali kad se prihvatiš volana, pa i u tom busu, opet se opasno zatvor približi.

RoĆko... ako ti je komplikovano, mogu ti shemu napraviti da ti je lakše skontat.
detroit-mercy

#28553 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by detroit-mercy »

drug_profi wrote:
insomnia78 wrote:
drug_profi wrote:
Ja, I?
Nesicrpni izvor galskih doskočica, koje su, gle čuda, jednako primitivne i nelogične kao ove naše odavde, obične, seljačke.
Dakle, ideš busom, ne brineš za zatvor, ali tad začudo više nisi ni vozač.
Ali kad se prihvatiš volana, pa i u tom busu, opet se opasno zatvor približi.

RoĆko... ako ti je komplikovano, mogu ti shemu napraviti da ti je lakše skontat.
Hajd obrazlozi zbog cega si jednom nogom u grobu a jednom u zatvoru.
Ja kad sjedem za volan ne smatram da sam jednom nogom ni u grobu ni u zatvoru jer inace se ne bi ne vozio. Postujes saobracajna pravila, vozis po propisu i zasto bi bio jednom nogom u zatvoru.
U grobu mozda ali upravo zbog ovih lola ko zudda sto razmisljaju na taj nacin.
vješalica

#28554 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

detroit-mercy wrote: Ja kad sjedem za volan ne smatram da sam jednom nogom ni u grobu ni u zatvoru jer inace se ne bi ne vozio. Postujes saobracajna pravila, vozis po propisu i zasto bi bio jednom nogom u zatvoru.
U grobu si jer te drugi može ubiti,a možeš i sam sebe,jer za nesrecu ne mora biti još učesnika ;(
A u zatvor moreš lako čak i ako si naizgled nevin,u ovoj varljivoj državi sa varljivim pravosuđem i sistemom ;)
Teško vam je to pojasniti...
detroit-mercy

#28555 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by detroit-mercy »

vješalica wrote:
detroit-mercy wrote: Ja kad sjedem za volan ne smatram da sam jednom nogom ni u grobu ni u zatvoru jer inace se ne bi ne vozio. Postujes saobracajna pravila, vozis po propisu i zasto bi bio jednom nogom u zatvoru.
U grobu si jer te drugi može ubiti,a možeš i sam sebe,jer za nesrecu ne mora biti još učesnika ;(
A u zatvor moreš lako čak i ako si naizgled nevin,u ovoj varljivoj državi sa varljivim pravosuđem i sistemom ;)
Teško vam je to pojasniti...
Ima i ta, kad vidim kako se smijesne kazne daju za neke prekrsaje.
Jebena pedofilija kod nas, kako se to kaznjava 1-2 godine :-) i haj Jovo nanovo.
Tuzla111

#28556 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tuzla111 »

Ovo namjerno postavljam na ovu temu a ne na onu o zagadjenosti zraka. Ovo je za crne hronike jer nas ubijaju malo po malo. Kalea danas, kao i svakog drugog petka i subote. Standard isto radi, mozda je i gori. U pola pet u Ilijasu zrak crm ne moze se voziti, 10 puta gore od magle. Ilijas najzagadjenije mjesto u BiH. Ovo nije samo lozenje kako bi se grijali vec se sav otpad pali.
Image
vješalica

#28557 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

takav crni dim se vidi i iz onih objekata oko binga ex interex na pofalićima
Logovan

#28558 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

vješalica wrote:takav crni dim se vidi i iz onih objekata oko binga ex interex na pofalićima
Iza Binga nekakvi debili loze nesto zbog cega izlazi pomalo plavkasti dim. :-)
nemoj to

#28559 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nemoj to »

hahahahahaha :D

Jebo me svak usta ako nam ovo ne oduzme jedno 10 dana života nakon svake zime! :lol: :lol: :lol:
Tuzla111

#28560 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tuzla111 »

nemoj to wrote:hahahahahaha :D

Jebo me svak usta ako nam ovo ne oduzme jedno 10 dana života nakon svake zime! :lol: :lol: :lol:
daj Boze da je samo 10
drug_profi

#28561 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

detroit-mercy wrote: Hajd obrazlozi zbog cega si jednom nogom u grobu a jednom u zatvoru.
Ja kad sjedem za volan ne smatram da sam jednom nogom ni u grobu ni u zatvoru jer inace se ne bi ne vozio. Postujes saobracajna pravila, vozis po propisu i zasto bi bio jednom nogom u zatvoru.
Evo samo da te pitam jel ti mislis da ljudi namjerno ubijaju druge ljude u saobracaju?
Odgovor je pretpostavljam: ne.
Valjda ti je jasno da ono sto ti zoves nesrecom ne mozes kontrolisati. Mozes smanjiti vjerovatnocu, ali nikad neces smanjiti mogucnost da ti samoubica, pijanica, biciklista, dijete podleti pod auto na pjesackom, npr.
Kad budes svjestan da je voznja tone, dvije, celika zapravo projektil toliko tezak za koji si ti odgovoran, a stotinu stvari moze poci po zlu...onda ces shvatiti dio o zatvoru.
Nije to moja floskula, izreka, mudrost... vec stara poznata istina.
drug_profi

#28562 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

santo gral wrote:Jel ima neka dobna granica prilikom upisa na ovaj forum? Meni nisu trazili. Čuj volan, grob,zatvor...
I ja mislim da bi trebala biti, kad procitam tvoj upis.
tempuser

#28563 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

drug_profi wrote:
detroit-mercy wrote: Hajd obrazlozi zbog cega si jednom nogom u grobu a jednom u zatvoru.
Evo samo da te pitam jel ti mislis da ljudi namjerno ubijaju druge ljude u saobracaju?
Odgovor je pretpostavljam: ne.
Valjda ti je jasno da ono sto ti zoves nesrecom ne mozes kontrolisati. Mozes smanjiti vjerovatnocu, ali nikad neces smanjiti mogucnost da ti samoubica, pijanica, biciklista, dijete podleti pod auto na pjesackom, npr.
Kad budes svjestan da je voznja tone, dvije, celika zapravo projektil toliko tezak za koji si ti odgovoran, a stotinu stvari moze poci po zlu...onda ces shvatiti dio o zatvoru.
Nije to moja floskula, izreka, mudrost... vec stara poznata istina.
Pa onda sve ono sto je potencijalna opasnost, a na sta vozaci realno nemaju uticaja, pucanje guma, tehnicki problemi sa autom, odroni, zivotinje na cesti, iznenadni zdravstveni problemi...
walk_M-A-N

#28564 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by walk_M-A-N »

Vidim ovdje kratkovidih komentara za tog glupana Ejubovića. Kao, ubio troje, što nije dobio više.
Kao da je sav život sada i od autoputa do Titove.
Pogledajte koliko dobiju ratni zločinci sa 10-20 ubistava ili oni koji su strijeljali 1.200 ljudi ili naredili ubistva toliko.. I koliko ko zna nabrojati takvih.
Prevelika je ovo kazna i besmislena. Sudstvo se iživljava nad pojedincem gdje su ubistva iz nehata i daju više nego za predumišljaj.
Šta će nam on u zatvoru 15 godina? Da će raditi i "odužiti dug" pa hajde. Ali MI to plaćamo. Ima tema koliko košta osuđenik. Umjesto da rade. Van pameti. I niko o tome ne priča.
Trebao je dobiti godinu da se urazumi ali da plati odštetu tim porodicama po 100-150 hiljada KM.
I za to da radi narednih 30 godina.
Naslovnica

#28565 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

walk_M-A-N wrote:Vidim ovdje kratkovidih komentara za tog glupana Ejubovića. Kao, ubio troje, što nije dobio više.
Pogledajte koliko dobiju ratni zločinci sa 10-20 ubistava ili oni koji su strijeljali 1.200 ljudi ili naredili ubistva toliko.. I koliko ko zna nabrojati takvih.
Prevelika je ovo kazna i besmislena. Sudstvo se iživljava nad pojedincem gdje su ubistva iz nehata i daju više nego za predumišljaj.
Šta će nam on u zatvoru 15 godina? Da će raditi i "odužiti dug" pa hajde. Ali MI to plaćamo. Ima tema koliko košta osuđenik. Umjesto da rade. Van pameti. I niko o tome ne priča.
Trebao je dobiti godinu da se urazumi ali da plati odštetu tim porodicama po 100-150 hiljada KM.
Godinu dana njegovog života u zatvoru za 3 života, invalidnost preživjelih i sav bol i patnju koju je uzrokovao svojim debilnim ponašanjem?
Vožnja bez vozačke, neregistrovano i neosigurano auto, sa različitim nepripadajućim tablicama, 166km/h.
Arogantni lažljivac koji je pokušao da svali krivicu na djevojku, pa i na Boga, samo on nije bio kriv.
Pa i da ima para da plaća 450.000 KM godišnje u narednih 30 godina (nebuloza sama po sebi), to nije dovoljna i adekvatna kazna. Zamisli kada bi se tako rješavale ovakve stvari -plaćanjem? Onaj ko ima para gazio bi bez problema, kao onaj Zovko što mu dohakaše u Srbiji na 30 dana.
Jeste, 15 godina zatvora je dugo vrijeme, smanjuje se to na 11-12, izlazi za 7, 100%.
Osim ako i 7 godina nije puno za ovo što je uradio?!
Pryda

#28566 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Pryda »

Naslovnica wrote:
walk_M-A-N wrote:Vidim ovdje kratkovidih komentara za tog glupana Ejubovića. Kao, ubio troje, što nije dobio više.
Godinu dana njegovog života u zatvoru za 3 života, invalidnost preživjelih i sav bol i patnju koju je uzrokovao svojim debilnim ponašanjem?
Vožnja bez vozačke, neregistrovano i neosigurano auto, sa različitim nepripadajućim tablicama, 166km/h.
Arogantni lažljivac koji je pokušao da svali krivicu na djevojku, pa i na Boga, samo on nije bio kriv.
Pa i da ima para da plaća 450.000 KM godišnje u narednih 30 godina (nebuloza sama po sebi), to nije dovoljna i adekvatna kazna. Zamisli kada bi se tako rješavale ovakve stvari -plaćanjem? Onaj ko ima para gazio bi bez problema, kao onaj Zovko što mu dohakaše u Srbiji na 30 dana.
Jeste, 15 godina zatvora je dugo vrijeme, smanjuje se to na 11-12, izlazi za 7, 100%.
Osim ako i 7 godina nije puno za ovo što je uradio?!
Koliko ogranicenih ljudi.. Sta ce drustvu pomoc njegovih 15 godina zatvora? Covjek se zakuco autom u stub, realno nesretan slucaj, a ne ubistvo kako se pokusava predstavit. Neko se spremi, napuni utoku, ode na vrata i uroka covjeka pa dobije 7 godina.

Sta ce ovaj bit kad izadje iz Zenice za 15 god? Je li takav opasniji za drustvo (ukljucujuci i tebe i mene i nasu djecu) ili da je mozda istinski rehabilitovan. Pa nema mu vece kazne od toga da je kriv za smrt 3 djevojke, ove izjave sto daje vidi se da je puko. Bog ih htio sebi???? Jos mogu mislit koliko su mu izvlacili iz konteksta, 3 recenice od nekoliko sati razgovora..

Meni je njega zao, vec sam pisao na ovu temu bolje bi i njemu bilo da je pogino sa njima.

Sto mu nije kazna da ide po srednjim skolama i prica kako je vozio, koga je ubio, kako sad zivi sa tim?
O'zone
Globalni moderator

#28567 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Čuj nesretan slučaj? E svašta :roll:

Nesretan slučaj bi bio da je pukla guma, da mu je pozlilo, izletila divljač na putanju.

Da ne navodim činjenice, vožnja bez vozačke, vozilo sa ne odgovarajučim motorom i različitim tablicama, prekomjerna brzina i krajnje samoubilački manevar
klaki

#28568 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by klaki »

Slazem se sa Prydom

Trebali su mu uzeti vozacku dozvolu na 15 godina :)

Ovako ce samo postat kurcevit jos kad krene da dobija slobodne vikende pa da ide u zivot da se voza

Ali ljudi zaboravljaju smisao zatvora jebiga. On ce iz svega ovoga izaci samo gori

Sto ja nikad nisam izginuo kao suvozac, zato sto kazem zaustavi auto da izadjem ili uspori.. ili daj meni da vozim :) Svi uspore...
Last edited by klaki on 22/12/2018 13:08, edited 3 times in total.
muhafuca

#28569 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muhafuca »

Pryda wrote: Koliko ogranicenih ljudi.. Sta ce drustvu pomoc njegovih 15 godina zatvora?
nije poenta toliko u drustvu koliko ti insistiras na tome - idi pitaj porodicu ubijenih jel dobio puno ili malo?

Bi li bilo malo ili puno da je ovaj idiot tvoju djecu pobio?

Drustvo (generalno, vecina) je zaboravilo da se to i desilo dva dana iza dogadjaja.

Mozes se pitati je li malo kad ratni zlocinac dobije 5 ili 10 godina i to je u redu.

Trebaju dobiti vise - ali nikako da je ovaj dobio puno.
insomnia78

#28570 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Pa cuj. Nas je jaran isprevrto. Vozio brzo, bio pjan. Svi smo bili. Izbaci ga u krivini i bum, badabum. Vatrogasci nisu mogli vjerovati da smo zivi kako je auto izgledalo. Bukvalno
Niko ga nije htio tuziti iako su nas drotovi smarali sa tim kasnije
muhafuca

#28571 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muhafuca »

insomnia78 wrote:Pa cuj. Nas je jaran isprevrto. Vozio brzo, bio pjan. Svi smo bili. Izbaci ga u krivini i bum, badabum. Vatrogasci nisu mogli vjerovati da smo zivi kako je auto izgledalo. Bukvalno
Niko ga nije htio tuziti iako su nas drotovi smarali sa tim kasnije
Da ste svi poginuli - da li bi njega tvoja porodica tuzila?

I nemora ni porodica - da ste svi izginuli a on prezivio - da li bi ga drzava tuzila?

I jesu li isti svi detalji bili (neispravno auto, neregistrovano .... itd da se ne vracam sad na pojedinosti)

I bez obzira sto ste svi prezivili - hoces da kazes da nije kaznjen sto je pijan vozio i ugrozio svoj, vase i potencijalno zivote ostalih ucesnika u saobracaju?

Jel to u Francuskoj tako ide?
strong69

#28572 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by strong69 »

Znaci, po mišljenju većine forumasa, Ejubovica je trebalo pustiti i dobio je nezasluženo visoku kaznu?
thekupus

#28573 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by thekupus »

Srećom, sudovi ne donose presude na osnovu mišljenja većine građana, već na osnovu zakona. SREĆOM!
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#28574 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by japin_mutapi »

realno - nabijem na kurac ovog papka ejubovica
malo je dobio za zlo koje je napravio

nije lud, nije retardiran, pri punoj svijesti je to napravio i bile su mu jasne moguce posljedice takvog divljackog ponasanja

nadam se da ce ga robijasi karati u supak svaki dan
Sodom1

#28575 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

thekupus wrote:Srećom, sudovi ne donose presude na osnovu mišljenja većine građana, već na osnovu zakona. SREĆOM!
Zakon i Bosna :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply