SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

uglavnomja

#28351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

sta god i kako god - roditelji su odgovorni za dijete i za sve sto dijete uradi.

fino socijalna sluzba i policija na vrata i krivicne prijave zato sto su znali i(li) omogucili djetetu, pravom djetetu, ne starijem maloljetniku, pristup oruzju. i jos debilce sto je juce u pelene sralo da puca :roll:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#28352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

drug_profi wrote:Ma jok. To je njegov glok. Dobio ga od nane za bajram.
pa bar bi ti trebao vidjeti da je ovo gasni pistolj...ali svejedno nije igracka za djecu...
HAVANA

#28353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HAVANA »

Oj jebem li mu babu. :-)
Edin H.

#28354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

drug_profi wrote:Ma jok. To je njegov glok. Dobio ga od nane za bajram.
A AK47 ce dobiti kad zavrsi osnovnu sa peticama.
Treba dijete motivirati i pravilno nagraditi ako dobro uci :izet:
l33t

#28355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by l33t »

славянин wrote:
l33t wrote:salu na stranu, ako se ovakav dobro odgoji i preusmjeri svoje porive u nesto pozitivno, mozda bude u vojsci ili neki anti-bombas u specijalnoj jedinici
ali s obzirom na vidjeno, vjerovatno ce biti bruda s pistoljem za pasom u vw ili audiju sa zatamnjenim staklima
Ne mora znaciti, sto nebi izrastao u normalno bice.Eto ima i strast prema oruziju i eksplozivima itd ako ga roditelji usmjere moze postati dobar u tome sto voli i da mu to bude profesija.Ocito je da ga je stari vjezbao upotrebi pistolja - sada dali je ovaj podvig pucanja iz pistolja prema centru grada izveo sam bez znanja roditelja ili su to znali je veoma bitno.Isto tako nemar oca u drzanju oruzija u najmanju ruku sa djecom okolo ako ga drzi van sigurne kutije.
upravo, malo sam karikirao i koristio dostupne stereotipe :) ali slazem se moze biti preusmjereno u pozitivno
Bloo
Globalna šefica

#28356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

uglavnomja wrote:sta god i kako god - roditelji su odgovorni za dijete i za sve sto dijete uradi.

fino socijalna sluzba i policija na vrata i krivicne prijave zato sto su znali i(li) omogucili djetetu, pravom djetetu, ne starijem maloljetniku, pristup oruzju. i jos debilce sto je juce u pelene sralo da puca :roll:
A ko ce prijaviti socijalnoj i policiji?
Edin H.

#28357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

Bloo wrote:
uglavnomja wrote:sta god i kako god - roditelji su odgovorni za dijete i za sve sto dijete uradi.

Pa da, prijavis i eto ti malog nauruzan i opasan redenicima na vrata :oops:
noviclan

#28358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Horcrux wrote:

Jbt zivot. :-)

Kakav kralj odakle je da mu uplatimo donaciju
    Naslovnica

#28359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Bloo wrote:

Evo ja sam prijavio poznaniku, a on će dalje proslijediti kome treba.
    Ako dobijem kakvih povratnih informacija objaviću.
    Jbte, ovo serbez puca iz pištolja, sutra će donijeti u školu i pucati po ulicama.
    Naravno, ovo nije do djeteta nego do roditelja.
    nivla

#28360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nivla »

Naslovnica wrote: Evo ja sam prijavio poznaniku, a on će dalje proslijediti kome treba.
    Jbte, ovo serbez puca iz pištolja, sutra će donijeti u školu i pucati po ulicama.
    ne vidim ovdje neki problem i otkud zaključci da će mali doći u školu da puca po ostaloj djeci, ja sam sa 6 godina naučio kako ispaliti tromblon, i svakodnevno u rukama drža razno oružje od kasikara, kalasnjikova, m48, šmajsera, heklera, pa ne vidim da sam kad sam krenuo u školu bacao bombe, pucalo se i iz pištolja, al sta ces ocito to tebi nezamislivo,
    uglavnomja

#28361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

nivla wrote:
    Naslovnica wrote: Evo ja sam prijavio poznaniku, a on će dalje proslijediti kome treba.
    ne vidim ovdje neki problem i otkud zaključci da će mali doći u školu da puca po ostaloj djeci, ja sam sa 6 godina naučio kako ispaliti tromblon, i svakodnevno u rukama drža razno oružje od kasikara, kalasnjikova, m48, šmajsera, heklera, pa ne vidim da sam kad sam krenuo u školu bacao bombe, pucalo se i iz pištolja, al sta ces ocito to tebi nezamislivo,

(Opći i posebni uvjeti za izdavanje odobrenja za nabavljanje oružja za fizička lica)

(1) Oružje iz kategorije B može se nabavljati samo na osnovu odobrenja nadležne policijske uprave.

(2) Zahtjev za izdavanje odobrenja za nabavljanje oružja kategorije B za fizička lica podnosi se na propisanom obrascu nadležnoj policijskoj upravi.

(3) Nadležna policijska uprava izdat će fizičkom licu odobrenje za nabavljanje oružja kategorije B ukoliko ispunjava opće i posebne uvjete.

(4) Opći uvjeti za izdavanje odobrenja za nabavljanje oružja fizičkom licu su:

a) da ima opravdani razlog za nabavljanje oružja,

b) da je lice navršilo 21 godinu života,

c) da nije pravosnažno osuđeno za krivično djelo, osim za krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja iz nehata koje za posljedicu ima tjelesnu povredu ili materijalnu štetu, odnosno za krivična djela u državi čiji je državljanin ili u kojoj ima prebivalište ili boravište,

d) da protiv njega nije u Bosni i Hercegovini potvrđena optužnica, niti da se vodi krivična istraga ili krivični postupak, osim za krivična djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja iz nehata koje za posljedicu ima tjelesnu povredu ili materijalnu štetu, odnosno za krivična djela u državi čiji je državljanin ili u kojoj ima prebivalište ili boravište,

e) da lice u posljednje dvije godine do dana podnošenja zahtjeva za izdavanje odobrenja za nabavljanje oružja nije kažnjavano za prekršaj protiv javnog reda i mira s obilježjem nasilja, prekršaj propisan ovim zakonom ili prekršaj s obilježjem nasilja propisan drugim zakonom,

f) da se protiv njega ne vodi prekršajni postupak za prekršaj protiv javnog reda i mira s obilježjem nasilja, prekršaj propisan ovim zakonom ili prekršaj s obilježjem nasilja propisan drugim zakonom i

g) da ne postoje druge okolnosti koje ukazuju da bi oružje moglo biti zloupotrijebljeno, a naročito: češće i prekomjerno uživanje alkohola, uživanje narkotičkih sredstava ili drugih omamljujućih sredstava, disciplinske povrede propisa o lovstvu i sportskom streljaštvu, kao i druge okolnosti koje lice čine nepodobnim za posjedovanje oružja.

(5) Posebni uvjeti za izdavanje odobrenja za nabavljanje oružja fizičkom licu su:

a) da je na zdravstvenom pregledu utvrđeno da je lice zdravstveno sposobno za držanje i nošenje oružja i

b) da raspolaže tehničkim znanjem za pravilno rukovanje oružjem i da poznaje propise koji se odnose na držanje, čuvanje i nošenje oružja.

...

ima jos puno clanaka ... ali ovo je to

i po zdravstvenim stanjem misli se i na psihicko stanje
    dijete kojem su tek ispali mljecni zubi :-)
    nivla

#28362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nivla »

ja ne govorim o zakonskim aktima, govorim da ga to nece nuzno uciniti nenormalnim i ubicom kako se ovdje pokusava prikazati
    Naslovnica

#28363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

nivla wrote:
    Ja sam se sa 6 godina igrao lego kockicama i sa djecom igrao klikera, sliba, koše, fuce.
    Ratna vremena su bila nešto sasvim drugo i van konkurencije, tada smo svi bili u specijalnom modu, i djeca i odrasli, svi su bili u doticaju sa barutom i metalom.
    Obzirom da je rat završen prije 20 i kusur godina, mislim da je sasvim neumjesno da balavac (ili bilo ko) puca iz Glocka (ili bilo čega) po gradu. Nije dovoljno što su četnici pucali 3.5 godina po nama, treba postati normalno da balavci rokaju po gradu slaveći Bajram, i još sve to serbez okače na internet. To samo po sebi dovoljno govori o tome da nisu svjesni šta rade.
    Naslovnica

#28364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

nivla wrote:ja ne govorim o zakonskim aktima, govorim da ga to nece nuzno uciniti nenormalnim i ubicom kako se ovdje pokusava prikazati
    Neće nužno, ali ovo što sam vidio je zakonski kažnjivo. Ako su mu roditelji na tom stepenu evolucijskog razvoja da dozvoljavaju da babin ponosni junior radi to što radi, to treba sankcionisati i naučiti ih lekciju (mada to teško ide).
    Tačno prepoznajem profil ovih spodoba od roditelja.
    uglavnomja

#28365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

nivla wrote:ja ne govorim o zakonskim aktima, govorim da ga to nece nuzno uciniti nenormalnim i ubicom kako se ovdje pokusava prikazati
    ok, do mene je, kontam odnosi se na prijavu

i ovo drugo mi je malo nakoso ... mozda nece, ne izgleda neki fizicki tip, vise je za fotelje

ali mali se natakao na internet, da se POKAZE, znaci nije licna zanimacija u pitanju nego lajkanje i srrovanje :roll:

bajramski specijal :jbt:

ko curice njegovih godina sto se obuku k'o kurave pa se selfiraju u wc i nataknu na fb i ostalo :-?
    oldtajmer

#28366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by oldtajmer »

sto me spuca nostalgija :sad: sjecam se tamo nekad 95-a godina, Bajram, a od jarana stari izadje na terasu pa saspe rafal u zrak iz kalasnjikova kojeg je zaduzio u jedinici, e to su bila vremena :thumbup: jebes ti ovo danas
    vješalica

#28367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

kako neće,dovoljno je da mali prasac u igri sa nekim ili pokazivanju arsenala nekoga rokne ili sebi odbije debelu ruku sa pirotehnikom
    spustite se na zemlju i ne tražite fascinacije u kretenoidima poput ovog malog prasca
    bolje da mu kašiku probuše i pošalju ga na skidanje očito suvišne kilaže
    uglavnomja

#28368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

vješalica wrote:
    kako neće,dovoljno je da mali prasac u igri sa nekim ili pokazivanju arsenala nekoga rokne ili sebi odbije debelu ruku sa pirotehnikom
    spustite se na zemlju i ne tražite fascinacije u kretenoidima poput ovog malog prasca
    :lol: :D
    Naslovnica

#28369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

vješalica wrote:
    Kao i obično, surovo istinito i u srž.
    8-) :thumbup:
    bitanga_sa_otesa
    Grijem se na: drva
    Vozim: pezejca
    Horoskop: ne vjerujem

#28370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
    vješalica

#28371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

mali prasac je stavio video "arsenala" za 2019 godinu prije tri sata na svoj maloumni kanal
    nivla

#28372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nivla »

Naslovnica wrote:
    vješalica wrote:
    Kao i obično, surovo istinito i u srž.
    8-) :thumbup:
    :D :skoljka: :run: :bih: :D
    espn

#28373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by espn »

Hehe dobro rečeno, baš je mali prasac.
    nivla

#28374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nivla »

vješalica wrote:mali prasac je stavio video "arsenala" za 2019 godinu prije tri sata na svoj maloumni kanal
    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :run: :lol: :lol:
    ne vrijedjaj bona, gdjes krme kod toliko halal zivotinja
    :run: :run: :lol:
    vješalica

#28375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

djeca su povodljiva i poprilično glupa generacija je nastala na scenu prije 15-tak godina
    vidjeće neko od druge djece,uzet će od njega ili samo kupiti i napraviti sebi sranje
    svake nove godine i za bajram ne upozoravaju džabe da se ne koristi pirotehnika, uvijek se neko obogalji od djece
    al neš ti bagri nikad to ušarafiti u prazan prostor u glOvi
    Post Reply