SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

drug_profi

#28251 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Evo uzmimo najpoznatiji primjer. Memić.
Postoji svjedok koji je dobio papir da ima holivudsku amneziju.
Ja ne znam za takve selektivne amnezije, a koje se nisu povukle nakon odredjenog vremena.
I umjesto da se nalozi drugo vjestacenje koje bi garantovano osporilo mogucnost amnezije tog tipa, i gdje bi sud prislio svjedoka da da tacan iskaz na okolnosti, uzima se za cinjenicu laz o amneziji.

Ja ne kazem da je ovo praksa i da je ovo moguce, ali to je pravda. Svaki covjek u sebi ima taj osjecaj. I on treba uvijek da nas vodi.
Ovaj masakr nad osjecajima porodice je gori zlocin od samog ubistva.
Da ne pominjem Davida i druge slucajeve gdje laž postaje sudski utvrđena činjenica.
Katastrofa je u kakvom svijetu zivimo. Tacno je da ovo ne vodi u dobro, samo smo previse zaokupljeni sitnicama da bi vidjeli siru sliku.
JThomas

#28252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

riba smrdi od glave. svaki glavni tužilac, svaki predsjednik većeg suda, komesar mup-a u stvarnosti je političar, iako na papiru nije. i svi su oni pod kontrolom glavnih mindera stranaka na vlasti.
Matzan

#28253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Matzan »

Molim da mi odgovore ovi koji tvrde da na sudu nema laganja:

- hoće li se procesuirati i ko će pokrenuti postupak u slučaju Nasera Orića, gdje je tužilaštvo cijeli sluačj (ne)svjesno zasnivalo na svjedočenju zaštićenog svjedoka O-1?
"Svjedok O-1 je višestruko presuđivan za krivična dela i Tužilastvo bazira sve optužnice u srednjem Podrinju protiv Bošnjaka na izjavama takve osobe. On je pokušao predstaviti kao borac Armije RBiH, a na kraju je dokazano da to nije nikada bio", kazao je Orić.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#28254 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

Pozar u onoj novoj zgradi, na spajanju ul. Brace Mulic i A transverzale. Ouno vattogasnih vozila, policije, i hitna je tu, nadam se da nema povrijedjenih. Nešto dalje, na spajanju ul. Brace mulic i Ul. Senada Poturka Sencija, kod kedaša, udes, policija na licu mjesta takodjer, uvidjaj rade, opel astra K i još neko, nisam bas najbolje vidio.
Jutro nije bas dobro pocelo...
zateznistub

#28255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

konektovan wrote:Pozar u onoj novoj zgradi, na spajanju ul. Brace Mulic i A transverzale. Ouno vattogasnih vozila, policije, i hitna je tu, nadam se da nema povrijedjenih. Nešto dalje, na spajanju ul. Brace mulic i Ul. Senada Poturka Sencija, kod kedaša, udes, policija na licu mjesta takodjer, uvidjaj rade, opel astra K i još neko, nisam bas najbolje vidio.
Jbt bukvalno mi pod prozorom, nit' vidii nit' čuo
Image
Last edited by zateznistub on 13/12/2018 07:41, edited 1 time in total.
konektovan

#28256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

zateznistub wrote:
konektovan wrote:Pozar u onoj novoj zgradi, na spajanju ul. Brace Mulic i A transverzale. Ouno vattogasnih vozila, policije, i hitna je tu, nadam se da nema povrijedjenih. Nešto dalje, na spajanju ul. Brace mulic i Ul. Senada Poturka Sencija, kod kedaša, udes, policija na licu mjesta takodjer, uvidjaj rade, opel astra K i još neko, nisam bas najbolje vidio.
Jbt bukvalno mi pod prozorom, nit' vidii nit' čuo
Ja sam prošao tacno u 7:15h iz smjera A transverzale, tad je vec policija bila tu..
Naslovnica

#28257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Ja čekam bihamk već 50min, neće vanago da upali...
zateznistub

#28258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Naslovnica wrote: Ja čekam bihamk već 50min, neće vanago da upali...
Žena mi u mene neki dan cekala sat i po. Jebla im sve od do... Jos joj slagali kad je opet zvala da je nije mogao naci a ona zacepila saobracaj kazr jedino ako je letio nije me mogao vidjeti...
noviclan

#28259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Naslovnica wrote:
Samo ga izguraj na ulicu da ti ne naplate intervenciju na parkingu, garazi...
konektovan

#28260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

noviclan wrote:
Naslovnica wrote:
Ja sam za to nedavno cuo i ostao šokirat. :mrgreen:
Kontao da je zahebancija, ali fakat ziva istina.
Naslovnica

#28261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

noviclan wrote:
Naslovnica wrote:
Auto uredno bio parkiran na parkingu, nakon intervencije upalio. Uzeo mi ime, prezime, kontakt tel. i izdao radni nalog. Inače sam dugogodišnji član BIHAMKA-a. Prvi put čujem da naplaćuju intervencije. :roll:
Naslovnica

#28262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

zateznistub wrote:
Žena mi u mene neki dan cekala sat i po. Jebla im sve od do... Jos joj slagali kad je opet zvala da je nije mogao naci a ona zacepila saobracaj kazr jedino ako je letio nije me mogao vidjeti...
Rekli su mi pola sata, došli za sat. Imam razumijevanja za te minutaže, pogotovu po ovakvom vremenu. Elem, za 20tak godina vozačkog iskustva još uvijek nisam imao negativnih iskustava s BIHAMK, a imao sam podosta asistencija. Čak kada sam i iz Hrvatske zvao, došao HAK i riješio problem, sve bajdale. Sada imam i neku karticu od Central osiguranja, Central Assistance, još uvijek je nisam koristio.
Možda bi ipak najbolje bilo kupiti bolje auto. :roll:
muha_sa

#28263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Naslovnica wrote:
zateznistub wrote:
Rekli su mi pola sata, došli za sat. Imam razumijevanja za te minutaže, pogotovu po ovakvom vremenu. Elem, za 20tak godina vozačkog iskustva još uvijek nisam imao negativnih iskustava s BIHAMK, a imao sam podosta asistencija. Čak kada sam i iz Hrvatske zvao, došao HAK i riješio problem, sve bajdale. Sada imam i neku karticu od Central osiguranja, Central Assistance, još uvijek je nisam koristio.
Možda bi ipak najbolje bilo kupiti bolje auto. :roll:
uveli odnedavno novo pravilo--intervencija samo na ulici iliti saobracajnici--ništa parking :-)
Naslovnica

#28264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Bogami meni ništa ne naplatiše. A ako su uveli to pravilo, to je niđe veze.
konektovan

#28265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

Naslovnica wrote:Bogami meni ništa ne naplatiše. A ako su uveli to pravilo, to je niđe veze.
Neko je vec pisao o tome, tj. iz licnog iskustva na pdf auto,....
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#28266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

ne znam vrijedi li još, ali jednom starom stalo auto u kotorcu, bihamk ne želi da dođe (može ali da platiš), amsrs isto tako, može ali da platiš jer nisi pod njihovim :mrgreen:

a to sigurno ne žele da dođu kući, jedino da premuntaš nekoga...
muha_sa

#28267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Naslovnica wrote:Bogami meni ništa ne naplatiše. A ako su uveli to pravilo, to je niđe veze.
dugogodišnji sam clan :-D prije desetak dana alternator rikavela :-) došli za desetak minuta :thumbup: i dok smo se vozili do majstora bihamkov vozac mi to isprico
Sodom1

#28268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

Sta fali,raja SE ne buni ni zbog cega,samo klepaj po usima
wolfie

#28269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wolfie »

I ja sam "zagin'o" na parkingu, totalno nekorektno.
easy

#28270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by easy »

mk ultra wrote:ne znam vrijedi li još, ali jednom starom stalo auto u kotorcu, bihamk ne želi da dođe (može ali da platiš), amsrs isto tako, može ali da platiš jer nisi pod njihovim :mrgreen:

a to sigurno ne žele da dođu kući, jedino da premuntaš nekoga...
Meni je pukla guma na Sunnylandu. Nazvao Bihamk, kazu to je RS, mozemo doci ali da se plati jer besplatne intervencije su samo na podrucju Federacije. Oj svico draga s kim ja imam posla....
Naslovnica

#28272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

mali_balon

#28273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Naslovnica wrote:
Upozorenje
isti pozar dvije razlicite price

http://vremeplov.online/2018/12/13/migr ... K9sJHdho6Q
l33t

#28274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by l33t »

ne bi me cudilo da su migranti, tu oni obitavaju
zforumas

#28275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zforumas »

mali_balon wrote:
Naslovnica wrote:
Upozorenje
isti pozar dvije razlicite price

http://vremeplov.online/2018/12/13/migr ... K9sJHdho6Q
Ako je druga prica tacna, onda je prva razotkrila identitet osobe koja radi na slucaju onih auto mafijasa, i time tu osobu dovela u direktnu opasnost.
Post Reply