SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drug_profi
#28251 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo uzmimo najpoznatiji primjer. Memić.
Postoji svjedok koji je dobio papir da ima holivudsku amneziju.
Ja ne znam za takve selektivne amnezije, a koje se nisu povukle nakon odredjenog vremena.
I umjesto da se nalozi drugo vjestacenje koje bi garantovano osporilo mogucnost amnezije tog tipa, i gdje bi sud prislio svjedoka da da tacan iskaz na okolnosti, uzima se za cinjenicu laz o amneziji.
Ja ne kazem da je ovo praksa i da je ovo moguce, ali to je pravda. Svaki covjek u sebi ima taj osjecaj. I on treba uvijek da nas vodi.
Ovaj masakr nad osjecajima porodice je gori zlocin od samog ubistva.
Da ne pominjem Davida i druge slucajeve gdje laž postaje sudski utvrđena činjenica.
Katastrofa je u kakvom svijetu zivimo. Tacno je da ovo ne vodi u dobro, samo smo previse zaokupljeni sitnicama da bi vidjeli siru sliku.
Postoji svjedok koji je dobio papir da ima holivudsku amneziju.
Ja ne znam za takve selektivne amnezije, a koje se nisu povukle nakon odredjenog vremena.
I umjesto da se nalozi drugo vjestacenje koje bi garantovano osporilo mogucnost amnezije tog tipa, i gdje bi sud prislio svjedoka da da tacan iskaz na okolnosti, uzima se za cinjenicu laz o amneziji.
Ja ne kazem da je ovo praksa i da je ovo moguce, ali to je pravda. Svaki covjek u sebi ima taj osjecaj. I on treba uvijek da nas vodi.
Ovaj masakr nad osjecajima porodice je gori zlocin od samog ubistva.
Da ne pominjem Davida i druge slucajeve gdje laž postaje sudski utvrđena činjenica.
Katastrofa je u kakvom svijetu zivimo. Tacno je da ovo ne vodi u dobro, samo smo previse zaokupljeni sitnicama da bi vidjeli siru sliku.
- JThomas
#28252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
riba smrdi od glave. svaki glavni tužilac, svaki predsjednik većeg suda, komesar mup-a u stvarnosti je političar, iako na papiru nije. i svi su oni pod kontrolom glavnih mindera stranaka na vlasti.
- Matzan
#28253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Molim da mi odgovore ovi koji tvrde da na sudu nema laganja:
- hoće li se procesuirati i ko će pokrenuti postupak u slučaju Nasera Orića, gdje je tužilaštvo cijeli sluačj (ne)svjesno zasnivalo na svjedočenju zaštićenog svjedoka O-1?
- hoće li se procesuirati i ko će pokrenuti postupak u slučaju Nasera Orića, gdje je tužilaštvo cijeli sluačj (ne)svjesno zasnivalo na svjedočenju zaštićenog svjedoka O-1?
"Svjedok O-1 je višestruko presuđivan za krivična dela i Tužilastvo bazira sve optužnice u srednjem Podrinju protiv Bošnjaka na izjavama takve osobe. On je pokušao predstaviti kao borac Armije RBiH, a na kraju je dokazano da to nije nikada bio", kazao je Orić.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#28254 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pozar u onoj novoj zgradi, na spajanju ul. Brace Mulic i A transverzale. Ouno vattogasnih vozila, policije, i hitna je tu, nadam se da nema povrijedjenih. Nešto dalje, na spajanju ul. Brace mulic i Ul. Senada Poturka Sencija, kod kedaša, udes, policija na licu mjesta takodjer, uvidjaj rade, opel astra K i još neko, nisam bas najbolje vidio.
Jutro nije bas dobro pocelo...
- zateznistub
#28255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jbt bukvalno mi pod prozorom, nit' vidii nit' čuokonektovan wrote:Pozar u onoj novoj zgradi, na spajanju ul. Brace Mulic i A transverzale. Ouno vattogasnih vozila, policije, i hitna je tu, nadam se da nema povrijedjenih. Nešto dalje, na spajanju ul. Brace mulic i Ul. Senada Poturka Sencija, kod kedaša, udes, policija na licu mjesta takodjer, uvidjaj rade, opel astra K i još neko, nisam bas najbolje vidio.

Last edited by zateznistub on 13/12/2018 07:41, edited 1 time in total.
- konektovan
#28256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam prošao tacno u 7:15h iz smjera A transverzale, tad je vec policija bila tu..zateznistub wrote:Jbt bukvalno mi pod prozorom, nit' vidii nit' čuokonektovan wrote:Pozar u onoj novoj zgradi, na spajanju ul. Brace Mulic i A transverzale. Ouno vattogasnih vozila, policije, i hitna je tu, nadam se da nema povrijedjenih. Nešto dalje, na spajanju ul. Brace mulic i Ul. Senada Poturka Sencija, kod kedaša, udes, policija na licu mjesta takodjer, uvidjaj rade, opel astra K i još neko, nisam bas najbolje vidio.
-
Naslovnica
#28257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja čekam bihamk već 50min, neće vanago da upali...konektovan wrote:Pozar u onoj novoj zgradi, na spajanju ul. Brace Mulic i A transverzale. Ouno vattogasnih vozila, policije, i hitna je tu, nadam se da nema povrijedjenih. Nešto dalje, na spajanju ul. Brace mulic i Ul. Senada Poturka Sencija, kod kedaša, udes, policija na licu mjesta takodjer, uvidjaj rade, opel astra K i još neko, nisam bas najbolje vidio.
- zateznistub
#28258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Žena mi u mene neki dan cekala sat i po. Jebla im sve od do... Jos joj slagali kad je opet zvala da je nije mogao naci a ona zacepila saobracaj kazr jedino ako je letio nije me mogao vidjeti...Naslovnica wrote: Ja čekam bihamk već 50min, neće vanago da upali...
-
noviclan
#28259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Samo ga izguraj na ulicu da ti ne naplate intervenciju na parkingu, garazi...Naslovnica wrote:Ja čekam bihamk već 50min, neće vanago da upali...konektovan wrote:Pozar u onoj novoj zgradi, na spajanju ul. Brace Mulic i A transverzale. Ouno vattogasnih vozila, policije, i hitna je tu, nadam se da nema povrijedjenih. Nešto dalje, na spajanju ul. Brace mulic i Ul. Senada Poturka Sencija, kod kedaša, udes, policija na licu mjesta takodjer, uvidjaj rade, opel astra K i još neko, nisam bas najbolje vidio.
- konektovan
#28260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam za to nedavno cuo i ostao šokirat.noviclan wrote:Samo ga izguraj na ulicu da ti ne naplate intervenciju na parkingu, garazi...Naslovnica wrote:Ja čekam bihamk već 50min, neće vanago da upali...konektovan wrote:Pozar u onoj novoj zgradi, na spajanju ul. Brace Mulic i A transverzale. Ouno vattogasnih vozila, policije, i hitna je tu, nadam se da nema povrijedjenih. Nešto dalje, na spajanju ul. Brace mulic i Ul. Senada Poturka Sencija, kod kedaša, udes, policija na licu mjesta takodjer, uvidjaj rade, opel astra K i još neko, nisam bas najbolje vidio.
Kontao da je zahebancija, ali fakat ziva istina.
-
Naslovnica
#28261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Auto uredno bio parkiran na parkingu, nakon intervencije upalio. Uzeo mi ime, prezime, kontakt tel. i izdao radni nalog. Inače sam dugogodišnji član BIHAMKA-a. Prvi put čujem da naplaćuju intervencije.noviclan wrote:Samo ga izguraj na ulicu da ti ne naplate intervenciju na parkingu, garazi...Naslovnica wrote:Ja čekam bihamk već 50min, neće vanago da upali...konektovan wrote:Pozar u onoj novoj zgradi, na spajanju ul. Brace Mulic i A transverzale. Ouno vattogasnih vozila, policije, i hitna je tu, nadam se da nema povrijedjenih. Nešto dalje, na spajanju ul. Brace mulic i Ul. Senada Poturka Sencija, kod kedaša, udes, policija na licu mjesta takodjer, uvidjaj rade, opel astra K i još neko, nisam bas najbolje vidio.
-
Naslovnica
#28262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Rekli su mi pola sata, došli za sat. Imam razumijevanja za te minutaže, pogotovu po ovakvom vremenu. Elem, za 20tak godina vozačkog iskustva još uvijek nisam imao negativnih iskustava s BIHAMK, a imao sam podosta asistencija. Čak kada sam i iz Hrvatske zvao, došao HAK i riješio problem, sve bajdale. Sada imam i neku karticu od Central osiguranja, Central Assistance, još uvijek je nisam koristio.zateznistub wrote:Žena mi u mene neki dan cekala sat i po. Jebla im sve od do... Jos joj slagali kad je opet zvala da je nije mogao naci a ona zacepila saobracaj kazr jedino ako je letio nije me mogao vidjeti...Naslovnica wrote: Ja čekam bihamk već 50min, neće vanago da upali...
Možda bi ipak najbolje bilo kupiti bolje auto.
- muha_sa
#28263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
uveli odnedavno novo pravilo--intervencija samo na ulici iliti saobracajnici--ništa parkingNaslovnica wrote:Rekli su mi pola sata, došli za sat. Imam razumijevanja za te minutaže, pogotovu po ovakvom vremenu. Elem, za 20tak godina vozačkog iskustva još uvijek nisam imao negativnih iskustava s BIHAMK, a imao sam podosta asistencija. Čak kada sam i iz Hrvatske zvao, došao HAK i riješio problem, sve bajdale. Sada imam i neku karticu od Central osiguranja, Central Assistance, još uvijek je nisam koristio.zateznistub wrote:Žena mi u mene neki dan cekala sat i po. Jebla im sve od do... Jos joj slagali kad je opet zvala da je nije mogao naci a ona zacepila saobracaj kazr jedino ako je letio nije me mogao vidjeti...Naslovnica wrote: Ja čekam bihamk već 50min, neće vanago da upali...
Možda bi ipak najbolje bilo kupiti bolje auto.
-
Naslovnica
#28264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bogami meni ništa ne naplatiše. A ako su uveli to pravilo, to je niđe veze.
- konektovan
#28265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neko je vec pisao o tome, tj. iz licnog iskustva na pdf auto,....Naslovnica wrote:Bogami meni ništa ne naplatiše. A ako su uveli to pravilo, to je niđe veze.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#28266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne znam vrijedi li još, ali jednom starom stalo auto u kotorcu, bihamk ne želi da dođe (može ali da platiš), amsrs isto tako, može ali da platiš jer nisi pod njihovim 
a to sigurno ne žele da dođu kući, jedino da premuntaš nekoga...
- muha_sa
#28267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
dugogodišnji sam clanNaslovnica wrote:Bogami meni ništa ne naplatiše. A ako su uveli to pravilo, to je niđe veze.
- Sodom1
#28268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta fali,raja SE ne buni ni zbog cega,samo klepaj po usima
-
wolfie
#28269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I ja sam "zagin'o" na parkingu, totalno nekorektno.
-
easy
#28270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni je pukla guma na Sunnylandu. Nazvao Bihamk, kazu to je RS, mozemo doci ali da se plati jer besplatne intervencije su samo na podrucju Federacije. Oj svico draga s kim ja imam posla....mk ultra wrote:ne znam vrijedi li još, ali jednom starom stalo auto u kotorcu, bihamk ne želi da dođe (može ali da platiš), amsrs isto tako, može ali da platiš jer nisi pod njihovim
- vješalica
-
Naslovnica
#28272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Upozorenje
-
mali_balon
#28273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
isti pozar dvije razlicite priceNaslovnica wrote:Upozorenje
http://vremeplov.online/2018/12/13/migr ... K9sJHdho6Q
-
l33t
#28274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne bi me cudilo da su migranti, tu oni obitavaju
- zforumas
#28275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako je druga prica tacna, onda je prva razotkrila identitet osobe koja radi na slucaju onih auto mafijasa, i time tu osobu dovela u direktnu opasnost.mali_balon wrote:isti pozar dvije razlicite priceNaslovnica wrote:Upozorenje
http://vremeplov.online/2018/12/13/migr ... K9sJHdho6Q