SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

noviclan

#27726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Normalno da ce se praviti da je luud jer da je bio lud ne bi ni vozio uopce automobil a pogotovo 200 u krivinu
noviclan

#27727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

vješalica wrote:
Svi oni olako drze do toga daneće ništa biti i da se to njima ne može desiti dok bezbrižno divljane po cesti
Nek je on obrijo krompir od glave i pustio bradicu
https://faktor.ba/vijest/mudzeletu-seda ... nici/12258
IzrecenA zabrana upravljanja motornin vozilom od tri godine nadam se da ta kazna ide od izlaska na slobodu odsluzene kazne a ne od izricanja zabrane
normala brate

#27728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by normala brate »

Eto dame i gospodo ako vam pregaze nekog iz familije u buducnosti dobice 7 godina izace za 4.
JThomas

#27729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

to ako je peh da mu slučaj bude medijski popraćen. a ako nije, može ni ne ležati.
high_volume

#27730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by high_volume »

noviclan wrote:Normalno da ce se praviti da je luud jer da je bio lud ne bi ni vozio uopce automobil a pogotovo 200 u krivinu
Nisam siguran da je mladi Ejubović neka kriminogena faca, da je loš momak, nepopravljiv. Vjerujem da mu je loše obrazovanje i primitivna sredina u kojoj je odrastao, previše energije i želja za društvenom pozicijom koju drugačije nije mogao doseći, presudila, i da su to razlozi prekršajnih djela oko tablica i automobila, itd....želja za dokazivanjem....
I ja vjerujem da mu nije jednostavno, ne bi nikom normalnom bilo u njegovoj situaciji, i ne treba mu glavu skidati zbog toga. Životi tri mlade djevojke ne mogu se vratiti. Ejubović će biti osuđen i odležat će kaznu. Ali ga ne treba demonizirati zbog nesreće. Izgubili smo tri mlada života, previše bi bilo i četvrti.
Svaki čovjek ima pravo na rehabilitaciju, ima i Ejubović. Jedino što mu društvo treba zabraniti je doživotna zabrana upravljanja m/v. Po izlasku iz zatvora treba mu pružiti priliku da se vrati među ljude.
JThomas

#27731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

Tomahawk11 wrote:Evo i ovog...
Ejubović tvrdi da je vozio 100 km/h; Dupovac: Moj klijent je skoro poludio

Moj branjenik redovno dolazi na suđenja, gleda preda se zaleđenog lica. Doktorica mi je rekla da on svakog utorka i četvrtka ide na tretman kod nje i da do sada nijednom nije došao na suđenje, a da nije pod sedativima, zato izgleda ovako. Moj branjenik je skoro poludio nakon ovog tragičnog događaja", rekao je Dupovac.

Sudsko vijeće kazalo je kako će razmotriti ovaj prijedlog ukoliko Dupovac podnese validan prijedlog i sami plate troškove, na što je Dupovac pristao.

Tražio je i da svjedoče Ejubovićev trener Mehmed Đelilović, zajednički prijatelj Ejubovića i oštećenih u ovom postupku Hamza Japalak te zajednička prijateljica Merisa Svraka, ali je sud to odbio.

"Ovdje nismo da raspravljamo da li je optuženom uništena karijera, da li je dobar sportista i da li je žrtva, već o događaju", kazao je sudija Husein Delalić osvrćući se na ranije izjave advokata Dupovca.
Bravo za sudiju :thumbup:
mak na konac, kad bismo gledali pravilno - sve to mogu biti faktori za odmjeravanje kazne. i to treba saslušati i ocijeniti. pa izignorisati ako nije bitno za odluku - ali saslušati. svakako ga neće pustiti da se brani sa slobode, svakako će završiti do nove godine, šta ima veze još jedno ročište. a to su ste tvari zbog kojih se redovno sudi dva i tri puta, zbog kojih se kompromituju čisti predmeti i tako dalje.
BadBoy

#27732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

high_volume wrote:
noviclan wrote:Normalno da ce se praviti da je luud jer da je bio lud ne bi ni vozio uopce automobil a pogotovo 200 u krivinu
Nisam siguran da je mladi Ejubović neka kriminogena faca, da je loš momak, nepopravljiv. Vjerujem da mu je loše obrazovanje i primitivna sredina u kojoj je odrastao, previše energije i želja za društvenom pozicijom koju drugačije nije mogao doseći, presudila, i da su to razlozi prekršajnih djela oko tablica i automobila, itd....želja za dokazivanjem....
I ja vjerujem da mu nije jednostavno, ne bi nikom normalnom bilo u njegovoj situaciji, i ne treba mu glavu skidati zbog toga. Životi tri mlade djevojke ne mogu se vratiti. Ejubović će biti osuđen i odležat će kaznu. Ali ga ne treba demonizirati zbog nesreće. Izgubili smo tri mlada života, previše bi bilo i četvrti.
Svaki čovjek ima pravo na rehabilitaciju, ima i Ejubović. Jedino što mu društvo treba zabraniti je doživotna zabrana upravljanja m/v. Po izlasku iz zatvora treba mu pružiti priliku da se vrati među ljude.
Razuman, elokventan i nadasve empatičan odgovor. Očekujem da će biti razapet i popljuvan na ovom forumu.
noviclan

#27733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

izbini ali ko bi se normalan usudio da stavi razlicite tablice na bembaru nego npr kriminalac ali obzirom da nije to, mogao je jer mu je neko u policiji tata mata ma dajte ljudi
tempuser

#27734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

Ne pocinje prica tu nit je to tako crno-bijelo, stavio laznjak tablice il je kriminalac il ima ledja policiji.
Kao i za 99% drugih stvari prica pocinje od toga da ovdje nema drzave, policija ne radi svoj posao, a kad radi to je seleltivno, uglavnom sitna buranija, nista gazde, kockaste glave, uglednici, kolege, rodbina, zemljaci. Takvu situaciju koriste drustveni marginalci, ljudi iz problematicnih porodica i sredina itd i to ima razne pojavne obllike, neko ne placa komunalije, nego ima radnika na crno, neko vara na porezu, neko sagradi kucu bez dozvole, neko na divlje prikljuci vodu, neko krade struju, ovaj vozi na divlje tablice.
Ja sam imao komsiju, reko bi covjek regularan lik, nije ppq, prostojno izgleda, uvijek se pozdravi, svako jutro zena, djeca, autom na posao, kad jednu jutro auto osvanu auto bez tabli. Cvrc, komso je bog zna koliko vozio neregistrovan auto dok mu nije doslo da preda table!
Naslovnica

#27735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Koji li je to polusvijet koji rođenom djetetu dopušta da radi takve stvari koje je radio (vozi neregistrovano, vozi sa čungalunga tablicama...)?!
Koji su to mentalni sklopovi?
uglavnomja

#27736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

BadBoy wrote:
high_volume wrote:
Razuman, elokventan i nadasve empatičan odgovor. Očekujem da će biti razapet i popljuvan na ovom forumu.
:thumbup:

sve moralne vertikale, rodili se sa 35 godina :D sa sindromom generala poslije bitke
niti su odrastali, niti su imali pubertet, niti su pravili budalastine, adrenalin - 0 bodova blabla
zateznistub

#27737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Treba ga još i nagraditi, kako je krenulo...
Kriminalac nego šta...
drug_profi

#27738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Halo empatičari?!
Ima li empatije za 3 unistene familije?
Ima li empatije za tvoje dijete koje ce sutra neki copycat zgaziti neregistrovanim autom?

Jebite se vi empaticari. Nek guli koliko mu odrezu, a neka mu odrezu koliko je zasluzio, ni manje ni vise.
noviclan

#27740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

tempuser wrote:Ne pocinje prica tu nit je to tako crno-bijelo, stavio laznjak tablice il je kriminalac il ima ledja policiji.
Kao i za 99% drugih stvari prica pocinje od toga da ovdje nema drzave, policija ne radi svoj posao, a kad radi to je seleltivno, uglavnom sitna buranija, nista gazde, kockaste glave, uglednici, kolege, rodbina, zemljaci. Takvu situaciju koriste drustveni marginalci, ljudi iz problematicnih porodica i sredina itd i to ima razne pojavne obllike, neko ne placa komunalije, nego ima radnika na crno, neko vara na porezu, neko sagradi kucu bez dozvole, neko na divlje prikljuci vodu, neko krade struju, ovaj vozi na divlje tablice.
Ja sam imao komsiju, reko bi covjek regularan lik, nije ppq, prostojno izgleda, uvijek se pozdravi, svako jutro zena, djeca, autom na posao, kad jednu jutro auto osvanu auto bez tabli. Cvrc, komso je bog zna koliko vozio neregistrovan auto dok mu nije doslo da preda table!
sve to stoji jesi li ikada ali ikada vidio u ovoj nasoj lijepoj bihi da je strumpf kaznio kolegu strumpfa zbog npr prekoracenje brzine nevezanja pojasa koristenja mobitela... tako da ide nazalost ono nemoj mi sina rodjaka brata itd...
JThomas

#27741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

mene bi pred garažom sačekali.
tempuser

#27742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

noviclan wrote:
tempuser wrote:Ne pocinje prica tu nit je to tako crno-bijelo, stavio laznjak tablice il je kriminalac il ima ledja policiji.
sve to stoji jesi li ikada ali ikada vidio u ovoj nasoj lijepoj bihi da je strumpf kaznio kolegu strumpfa zbog npr prekoracenje brzine nevezanja pojasa koristenja mobitela... tako da ide nazalost ono nemoj mi sina rodjaka brata itd...
Pogledaj boldirano! :wink:
uglavnomja

#27743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

drug_profi wrote:Halo empatičari?!
Ima li empatije za tvoje dijete koje ce sutra neki copycat zgaziti neregistrovanim autom?

Jebite se vi empaticari. Nek guli koliko mu odrezu, a neka mu odrezu koliko je zasluzio, ni manje ni vise.
s ovim boldiranim se slazem

familije :( tu nemam rijeci

ali momak nije kriminalac, ne postaje se kriminalcem zbog jedne pogresne odluke i jednog tragicnog dogadjaja. kriminalac se postaje odlukom i stazem.

ne znam da ima iko od moje raje iz onog sistema, kad smo imali ovoliko godina kao taj decko, da nije uradio neku glupost, za koju bi ocito na forumu bio proglasen kriminalcem :roll: srecom bez tragicnih posljedica za duge

a ne bi ni oni titini drotovi to nazvali kriminalom :oops:
drug_profi

#27744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

uglavnomja wrote:

ali momak nije kriminalac, ne postaje se kriminalcem zbog jedne pogresne odluke i jednog tragicnog dogadjaja. kriminalac se postaje odlukom i stazem.

ne znam da ima iko od moje raje iz onog sistema, kad smo imali ovoliko godina kao taj decko, da nije uradio neku glupost, za koju bi ocito na forumu bio proglasen kriminalcem :roll: srecom bez tragicnih posljedica za duge

Pazi nisam bio cvjecka uopste. I brzo sam vozio i slicne pubertetske gluposti radio. Ali nikad nisam presao granicu zakona na taj nacin da cu staviti lazne table, i voziti neregistrovano. Nikad nisam imao udes.
Znaci nisam presao granicu preko koje bih zazalio jer sam uvijek imao na umu "sta je najgore sto se moze desiti?"
Prosto zato jer sam tako vaspitan i jer sam previse volio svoj zivot da bih dopustio da ga glupost ili kocka sa zivotima uniste.

E pa ovi koji nisu naucili, i koji nemaju empatiju prema drugima oko sebe, kaju se post festum.
Ali kladim se da se vise kaju sto su sebi naudili nego sto su naudili drugima.
I zbog takvih mora biti primjerna kazna po tacno utvrđenim cinjenicama.
A o karijeri nek ne razmislja. Ona je gotova svakako.
zateznistub

#27745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

uglavnomja wrote:
ali momak nije kriminalac...
Kako se po tebi zove persona koja: stavi na vozilo dvije ( ukradene, različite) registarske tablice na vozilo koje nije registrovano, on sam nema dozvole i svojim svjesnim postupkom ubije tri mlade osobe?
drndalo

#27746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

zateznistub wrote:
uglavnomja wrote:
Kako se po tebi zove persona koja: stavi na vozilo dvije ( ukradene, različite) registarske tablice na vozilo koje nije registrovano, on sam nema dozvole i svojim svjesnim postupkom ubije tri mlade osobe?
Melek vjerovatno...
pemanapemani

#27747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pemanapemani »

uglavnomja wrote:

Tvoj fetis je patnja bliznjih onih koji su nesretno stradali.

Mahir Rakovac, Dzenan Memic, David Dragicevic, dijete maltretirano u vrticu... :(

Jebi ga, pravo zalosno.
tempuser

#27748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

zateznistub wrote:
uglavnomja wrote:
Nova vremena - novi sistem drustvenih vrijednosti. U ovoj banana drzavi ono sto bi u tvoje ili moje vrijeme mogao uraditi samo kriminalac danas ce uraditi neko ko je samo na socijalnoj margini, otac malo sverca auta, kladionica itd. Napisah par postova iznad, bivsi komsija, na oko regularan i emancipovan lik, zena, djeca, svaki dan autom na posao - s posla dok jedno jutro nije osvanuo bez tabli. Mjesecima vozio neregistrovan i vozio bi jos da mu nije doslo da preda table. Meni ne bi palo na pamet minut bez registracije da vozim mom ocu pogotovo.
U sustini razlike izmedju ovog malog i komsije nema osim tehnickog dijela da je malo deficit tablica rjesio raspar tablicama s drugogo auta.
hatemondays

#27749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hatemondays »

high_volume wrote:
Nek odlezi za tri zivota prvo, nek onda dobije sansu da zivi. Ovakvi se tesko rehabilitiraju previse je "slucajnosti "u ovom slucaju. Kad provede najbolje godine u buhari mozda nesto i skonta ali ce nositi 3 zivota na dusi dok ne mandrkne.To sto si mlad ne daje ti pravo da mahnitas okolo i dovodis ljudske zivote u pitanje.Odrezati max kaznu za ovu vrstu djela , uzeti mu vozacku for life a nakon buhare mozemo empatirati...
normala brate

#27750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by normala brate »

Fazon je što je ovo forum i svi su mudoviti kako koga treba mučiti.

A realnost je da niko nece pomjeriti prst osim na forumu.
Dakle kad pricamo o kazni iz ugla koja nije porodica rekao bi da je prava 15 godina mogucnost izlaska nakon 12.A opet imamo situacije za najodvratnija ubistva da dobiju 16 oni zaslužuju 30.Vjerujem da je bar 90 posto rehabilitirano onih koji odsluže preko 10 godina.Prvo što im život prođe drugo što se uzme knjiga i dosta se toga nauci.
Post Reply