SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JThomas

#11176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

da je al kapone, tim vještaka je rekao da je ubijen tupim predmetom a oni i dalje sude ciganima da su ga zgazili kombijem. i još ih drže u pritvoru.
uglavnomja

#11177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

kamen spoticanja wrote:Menscini da se prica oko pistolja namjerno nateze da klinac bude makar malo kriv
sve i da je celo bajramovic junior ako ga je neko ubio ima da ide u zatvor

pa to je valjjda poenta, kad se sazna zbog koga je nosao pistolj, saznace se i ko ga je ubio

realno, nemam pojma sta se desilo, ali gdje je pistolj? je li ga imao to vece? je li ga policija nasla?

za zatvor :thumbup: i bar 3 puta duzi nego sto je praksa. i uvesti dozivotni.
julisiz es grant

#11178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Jesu li razjašnjena ubistva rahmetli Ramiza Ćele, Taiba Torlakovića, Selvera Lekića?
Kad već idemo tom logikom "i da je kriminalac treba da ide u zatvor ko ga je ubio"...i treba. Al nek sve ima svoju mjeru i treba biti realan...
jao_situacije

#11179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

ispade momak mafijaš, još malo pa će biti ratni zločinac
samo da se zataška
kamen spoticanja

#11180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kamen spoticanja »

jao_situacije wrote:ispade momak mafijaš, još malo pa će biti ratni zločinac
samo da se zataška
Upravo
HAVANA

#11181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HAVANA »

Da je normalna zemlja reko bi covjek pustimo organe da rade svoj posao.Al kod nas organi bas organi.Rinaka.
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#11182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by stetoskop »

Ima na videu koji sam maloprije prenio. Pištolj je nađen kod Dženana, ali za njega nije njegov otac znao. Jednom mu je našao palicu u autu i oduzeo je. Kasnije je dobio saznanje da je Alisa imala prijetnje, pa pretpostavlja da je zbog toga nabavio i nosao pištolj.
kamen spoticanja

#11183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

HAVANA wrote:Da je normalna zemlja reko bi covjek pustimo organe da rade svoj posao.Al kod nas organi bas organi.Rinaka.
Eeeee
zato su kursevi njemackog popunjeni do jula 2047.
ultima_palabra

#11184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ultima_palabra »

julisiz es grant wrote:Jesu li razjašnjena ubistva rahmetli Ramiza Ćele, Taiba Torlakovića, Selvera Lekića?
Kad već idemo tom logikom "i da je kriminalac treba da ide u zatvor ko ga je ubio"...i treba. Al nek sve ima svoju mjeru i treba biti realan...
Jel imao Dzenan rahmetli policijski dosje? Ili Mirza i Amar Mistric? Koliko pomracen um mora biti da gazi preko mrtvih opravdavajuci ovaj istruhli sistem?
JThomas

#11185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

što da mi pretresamo pošten svet kad se zna ko ovde voli da krade...
kamen spoticanja

#11186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

JThomas wrote:što da mi pretresamo pošten svet kad se zna ko ovde voli da krade...
U sridu :thumbup:
uglavnomja

#11187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

ultima_palabra wrote:
julisiz es grant wrote:Jesu li razjašnjena ubistva rahmetli Ramiza Ćele, Taiba Torlakovića, Selvera Lekića?
Jel imao Dzenan rahmetli policijski dosje? Ili Mirza i Amar Mistric? Koliko pomracen um mora biti da gazi preko mrtvih opravdavajuci ovaj istruhli sistem?

mirza i amar su slucajne zrtve, a ovaj momak je bio ciljan, da li zbog sebe ili zebske nebitno, ali nije ok porediti.
vješalica

#11188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

zašto stavljaš okorjele ubojice, narko dilere, kamatare,silovatelje i šta sve ne, u kontekst ubojstva momka koji nije bio kao gore navedena lica?
da li se uopće i na koji način može napraviti poređenje sa njima?što mu je otac našao palicu ili pištolj za koje nije ni znao da mu sin nosa?
osim toga navedeni likovi su ubijeni u mafijaškim obračunima sa svojim mafijaškim razlozima i šemama koje su vodili,ne znam da bi bilo u interesu bilo kome da traži ubojice navedenih jer bi se tad zapravo i utvrdilo sa čim su se bavili i ko zna šta bi još iz toga izašlo.
a dženan rahmetli sigurno nije kao oni,to što je krio oružje i plaice možda radi svoje sigurnosti,a nije nosao što je nekome utjerivao strah i zulum u kosti
ubijen je vjerovatno i očito zbog manjka mozga u glavi običnih kretena koji kad vide iole normlano i vaspitano dijete koje nije kao oni,isklajuju svoj bijes ljubomoru i psihopatiju iživljavaju s ena kome stignu jer su oni nekakav uščuli umišljeni nivo i (e)lita kasabe uključujući i to smeće od cure na koju je naletio a da bogdo nije...
a i što bi onda npr muriz se toliko borio da istjera istinu ako mu je dijete neki ološ i kriminalac koji je glavu izgubio u obračunu
poklopio bi se i zdravo...danas ne bi ni pričali o njemu,isto kao što je samo onako u dvije rečenice bilo u medijima da ga je auto udarilo i ništa više...
Last edited by vješalica on 08/02/2017 23:07, edited 2 times in total.
insomnia78

#11189 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

uglavnomja wrote:
ultima_palabra wrote:

mirza i amar su slucajne zrtve, a ovaj momak je bio ciljan, da li zbog sebe ili zebske nebitno, ali nije ok porediti.
Nije. Dok sutra ti ne postanes ciljan. Zbog stana, auta, cure, pogresnog pogleda
uglavnomja

#11190 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

insomnia78 wrote:
uglavnomja wrote:
ultima_palabra wrote: Jel imao Dzenan rahmetli policijski dosje? Ili Mirza i Amar Mistric? Koliko pomracen um mora biti da gazi preko mrtvih opravdavajuci ovaj istruhli sistem?

Nije. Dok sutra ti ne postanes ciljan. Zbog stana, auta, cure, pogresnog pogleda

pa nece biti zbog 3 od 4 stavke sa spiska... jos niko nikome nije napravio sacekusu zbog stana i auta (onda bi vecina gradjana imala sansu biti ciljana :roll: ), a ni zbog pogleda. pogled se rjesava na licu mjetsa.

cura je vec drugi par rukava. i njegov svjestan izbor.
jao_situacije

#11191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

čuj nije pravio sačekuše zbog auta i stana
:-)
vješalica

#11192 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

uglavnomja wrote:
šta hoćeš konkretno reći za curu? ako je svjestan izbor onda nek snosi posljedicu ako mu se šta desi?
insomnia78

#11193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Ma kakav svjestan izbor. Ko da zivite pod staklenim zvonom.
uglavnomja

#11194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

jao_situacije wrote:čuj nije pravio sačekuše zbog auta i stana
ma jah, svaki dan neko ubije nekoga pa mu uzme stan :roll:
uglavnomja

#11195 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

vješalica wrote:
uglavnomja wrote:
šta hoćeš konkretno reći za curu? ako je svjestan izbor onda nek snosi posljedicu ako mu se šta desi?

ne sijeci post i ne vadi iz konteksta. to je dio odgovora nekom kolegi.

o momku ne znam nista i necu da se petljam, samo malo nelogicnosti vidim ...
jao_situacije

#11196 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

uglavnomja wrote:
jest cigle su iznosili, niko ne misli doslovno na stan nego na imovinu koja je u stanu
mada su mafijaši i poslovne prostore otimali doslovno

uostalom, šta ti ja imam objašnjavati, ako se ne sjećaš napada na penziće upadanja u stanove i kuće od strane kokošara i narkića zbog imovine u stanu ja ti tu ne mogu pomoći
uglavnomja

#11197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

jao_situacije wrote:
uglavnomja wrote:
jest cigle su iznosili, niko ne misli doslovno na stan nego na imovinu koja je u stanu

uostalom, šta ti ja imam objašnjavati, ako se ne sjećaš napada na penziće upadanja u stanove i kuće od strane kokošara i narkića zbog imovine u stanu ja ti tu ne mogu pomoći
tema je sacekusa sa ubistvom ... ne pljackanje stanova.

ima post gdje kolega kaze da svako moze postati cilj sacekuse i ubistva - zbog stana, auta, cure pogleda .... itd
zdruzdjo

#11198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

kamen spoticanja wrote: meni su jedared u ordinaciju uletila dva zenicka narkica...ono u fazonu "svakako smo zavedeni i registrovani haj nam daj pazar da te ne bi nabocali"
Umjesto pazara sam im samo.pokazao spravu :mrgreen:
otisli su brzinom jamajcanskog fenomena :mrgreen:
kako bi jedno sat vremena samarali jedan drugog tako "razbijeni" i registrovani.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#11199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

Jaranu su prije godinu na cesti sa dugim cijevima oteli auto. Da je napravio pogresan korak sasjekli bi ga rafalom. Kasnije oteto auto morao otkupljivati.
Ovdje sami Bog zna sta se desilo. Mozda su ga htjeli malo prepasti,prebiti. Omaklo se kontroli,udarili gdje ne treb,ali i zato se ide u bajbukanu.
Last edited by mali_milojica on 08/02/2017 23:34, edited 1 time in total.
insomnia78

#11200 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

uglavnomja wrote:
jao_situacije wrote:
uglavnomja wrote: ma jah, svaki dan neko ubije nekoga pa mu uzme stan :roll:

tema je sacekusa sa ubistvom ... ne pljackanje stanova.

ima post gdje kolega kaze da svako moze postati cilj sacekuse i ubistva - zbog stana, auta, cure pogleda .... itd
Zar nije mali DM ubijen upravo zato. Zbog pogresnog pogleda. E sad da je ubica bio neko sa jakim ledjima, dovoljno jakim da tuziteljica kaze "nije on njega htio ubiti"..., ispalo bi vjerovatno da se decko sam bacio pod tramvaj
Post Reply