SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

noviclan

#111226 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Ateista wrote: 01/09/2026 14:09 Kakve god okolnosti bile i ako je stvarno bio problem sa tramvajem, opet ce tesko bilo sta vozaca oprati od velikog dijela odgovornosti.
Kvarovi se desavaju, ali ima i nacin kako se postupa u tim situacijama, tramvaji imaju vise sigurnosnih sistema i sansa da svi otkazu je ravna staristickoj greski, tako da ostaje nejasno zasto vozac nije reagovao i ako nista drugo tu je njegova odgovornost.
Da mu je pozlilo ili tako nesto, odmah bi bilo price o tome, ali opet bi ostalo pitanje zasto je toliko brzo vozio.
Pa eno bile su price, licno govorili, izlazili smo na linije sa tehnicki neispravnim vozilima jbg, ali na kraju krajeva i mujagic mora popiti globu bar onu popularnu 36500
Apoll0

#111227 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Apoll0 »

muha_sa wrote: 01/09/2026 13:56 Ako se na ovoj temi ne otkrije uzrok nece nikad i nigdje
Kao prije par godina kada se pricalo o psihopatama koje su ubile Dzenana. Neki forumas se nasao da prica o tome kako na alisi ne vidi ni treutak kajanja, kako je ona kriva, ovo ono, psihopata zena...kad na kraju frajer analizirao Dzenanovu sestru. Ima taj post na forumu, ne mogu ga naci.
last mohicans

#111228 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

izvrsni direktor wrote: 01/09/2026 14:06
last mohicans wrote: 01/09/2026 13:59 [
Sve znam, mislim da je on gasao da stigne semafor, a onda mu se na krivini baš zalijepila pedala..To je neko moje laičko razmisljanje. A da nije gasao, stigao bi se zaustaviti, valjda. Pola kriv tramvaj, pola on. Samo me interesuje da li će glavonje zaduzene za sigurnost iz Grasa biti i oćešane. Jednog poznajem, samo privatni biznis ganja, a u firmi sve sigurno kad ga nikd nema.
a "glavonje zaduzene za sigurnost iz Grasa" trebaju biti i oćešane na osnovu tvog misljenja ovako kroz monitor da je tramvaj pokvaren i tacno si procijenio u kojem momentu se "zalijepila" pedala?
Druze,moje misljenje nije bitno, a i laičko je, ako si pazljivo čitao. A zasto da ne budu odgovorni sefovi koji puštaju neispravne tramvaje u saobraćaja, valjda to smijemo?
upitan

#111229 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by upitan »

Mnogi su vec ovdje napisali "kriv je", sudski proces nije poceo.
Zakon kaze da niko nije kriv,dok se ne dokaze suprotno.
U ovom lancu nepravilnosti, najslabija je karika vozac.
Obzirom da znam za neke nepravilnosti koje se desavaju u drzavnim ili javnim kompanijama, nista me ne moze iznenaditi.
Kada se desi tragedija kao ova onda svako sebe spasava.
Strujni udar je tesko dokazati,kao i iskakanje tramvaja iz mreze ali da su istragu uradili strucnjaci iz EU onda bi manje sumnjao u istragu.
Ovako,uvijek ostaje prostora jer kod nas cijeli sistem papir trpi..
nivla

#111230 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nivla »

Apoll0 wrote: 01/09/2026 14:39
muha_sa wrote: 01/09/2026 13:56 Ako se na ovoj temi ne otkrije uzrok nece nikad i nigdje
Kao prije par godina kada se pricalo o psihopatama koje su ubile Dzenana. Neki forumas se nasao da prica o tome kako na alisi ne vidi ni treutak kajanja, kako je ona kriva, ovo ono, psihopata zena...kad na kraju frajer analizirao Dzenanovu sestru. Ima taj post na forumu, ne mogu ga naci.
pa angazmanom u politici i jeste ga ubila ali drugi put
relativno84

#111231 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by relativno84 »

Chmoljo wrote: 01/09/2026 14:16 mislim da se SDA fanovi nemaju šta javljati na ovim temama. da je do njih jasno je da do nesreće ne bi došlo, jer tramvaja ne bi ni bilo.
Kriv je vozac nema druge, dovoljno je vidjeti sliku, pa nisu ludi da povuku ostale u garazu nakon nesrece tek tako, znaju koliko su i drugi vozaci podlozni agresivnim ubrzanjima.
Image
U odnosu na navode, kako su ukazali, anonimne prijave i medijske natpise o servisiranju magnetnih kočnica, sistemu videonadzora i marketinških ugovora o zakupu oglasnog prostora u tramvajskim vozilima, nakon provedenih provjera i analize dokaza, Tužilaštvo je donijelo naredbu o neprovođenju istrage, budući da prijavljena djela nisu krivična djela
:oops:
nivla

#111232 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nivla »

ovdje se krenulo u to da naguze vozaca jer sve sto bi moglo biti u njegovu odbranu nije radilo(videonadzor)
sinuhe

#111233 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sinuhe »

Zar nisu vozači tih tramvaja govorili da kočnica radi kako kad. Moralo bi tu biti više optuženih pa i zbog kamere koja nije radila.
moimoi

#111234 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

nivla wrote: 01/09/2026 14:59 ovdje se krenulo u to da naguze vozaca jer sve sto bi moglo biti u njegovu odbranu nije radilo(videonadzor)
A mozda bi ga videonadzor bas ukopao ;)
DaysleepeR

#111235 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Vozač ima pravo da ne krene sa tramvajem ako je neispravan. Javi dispečeru i čeka novo vozilo.

Ima li iko od vas koji bi sa kolegama krenuo kao vozač na službeni put kad bi prije puta ustanovili da je službeni automobil neispravan?

Ne bi niko. Ne kontam odakle izvlačite neodbranjive teorije.
zdruzdjo

#111236 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

izvrsni direktor wrote: 01/09/2026 14:04

znaci sve opcije druge prihvatas, ali odbijas ovu odluku suda nakon visemjesecne istrage?!
Obzirom u kakvoj drzavi zivimo, nista mi ne bi bilo strano. Cak ni varijanta da se vozac trkao sa nekim.
Ali jednostavno odbijam da povjerujem da moze biti toliki debil..ali nije iskljuceno.
Al sto se tice istrage. Ohhh, e tu tek ima materijala da im se ne vjeruje. Znamo za uspjesnost njihovih istraga. Ne samo visemjesecnih, nego i visegodisnjih.
Thorgerson

#111237 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Pa na onom snimku se vidi da tramvaj ide poprilicno brzo. Imamo onda pricu vozaca Gras-a da imaju taj neki defekt da tramvaji ubrzaju odjednom.

I mi to saznajemo, kad?

Nakon ovog slucaja?!?

Jel li i gdje to prijavljivano ranije? Ili je bilo nase klasicno, ma haj jebaji ga.

Da li bi nam i to sad rekli, da nije mladic poginuo i cura ostala invalid?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#111238 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

relativno84 wrote: 01/09/2026 14:57
Chmoljo wrote: 01/09/2026 14:16 mislim da se SDA fanovi nemaju šta javljati na ovim temama. da je do njih jasno je da do nesreće ne bi došlo, jer tramvaja ne bi ni bilo.
Kriv je vozac nema druge, dovoljno je vidjeti sliku, pa nisu ludi da povuku ostale u garazu nakon nesrece tek tako, znaju koliko su i drugi vozaci podlozni agresivnim ubrzanjima.
Image
U odnosu na navode, kako su ukazali, anonimne prijave i medijske natpise o servisiranju magnetnih kočnica, sistemu videonadzora i marketinških ugovora o zakupu oglasnog prostora u tramvajskim vozilima, nakon provedenih provjera i analize dokaza, Tužilaštvo je donijelo naredbu o neprovođenju istrage, budući da prijavljena djela nisu krivična djela
:oops:
Predoci dokaze koje imas. Ima ti Sebija stelu u sudu.
dječak sa šibicama

#111239 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Od ubistva mladog studenta proslo evo 7 mjeseci za par dana, i dalje se ne zna sta je uzrok. Jel vozac ubrzao ili su se kocnice zalijepile ili se neko u GRASu i vladajucim strukturama ugradio oko jeftinih kocnica i dijelova, dakle istraga jos traje.

A nikako da zaboravimo :twisted:
liyf

#111240 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liyf »

Pa ako je tužilaštvo obavilo istragu i podiglo optužnicu onda oni znaju šta je uzrok. Ne znam da li po zakonu moraju biti 100% transparentni u svakom svom slučaju i da nam informacije svake istrage serviraju u Dnevnom Avazu i na Klixovom sajtu.
dječak sa šibicama

#111241 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Protiv koga je podignuta optuznica, podsjeti me/nas?

Ja ne znam za bilo sta slicno, zadnje vijesti su "istraga traje".
made_in_sarajevo

#111242 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

Avdo avdic strucnjak za sve osim kada treba makar nazor trojku pljuvati, tada nema pojma ko sta radi i ko sta moze da radi. Pa tako za avdu i sve debile ovog svijeta ide vozac pa steta licno. Ustvari ne moze ni vozac nego samo direktno steta kao ministar i to samo jer je steta ministar logicno. Koliko smo dosad sudara imali pa se dalje od vozaca eventualno dispecera niko nije ni sjetio prozvati.

Dakle da sumiramo, ko god napravi sranje, vozaci javnog prevoza, policija, vatrogasac, hitna, ma bilo ko bilo kakvo sranje da napravic ministar automatski ostavku da podnese i da jedini bude krivac.

Ovo se odnosi na bilo koju stranku da sutra ministra ima, prvi i drugi dio posta
moimoi

#111243 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Ili ja ne citam sa razumjevanjem ili vecina vas.
Ako je optuznica podignuta pa citiram: “ velikog broja prikupljenih dokaza, zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i ugrožavanja javnog prometa.”

Onda se valjda podrazumijeva da je vozilo bilo u ispravnom stanju?
Chmoljo

#111244 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

upitan wrote: 01/09/2026 14:49 Mnogi su vec ovdje napisali "kriv je", sudski proces nije poceo.
Zakon kaze da niko nije kriv,dok se ne dokaze suprotno.
U ovom lancu nepravilnosti, najslabija je karika vozac.
Obzirom da znam za neke nepravilnosti koje se desavaju u drzavnim ili javnim kompanijama, nista me ne moze iznenaditi.
Kada se desi tragedija kao ova onda svako sebe spasava.
Strujni udar je tesko dokazati,kao i iskakanje tramvaja iz mreze ali da su istragu uradili strucnjaci iz EU onda bi manje sumnjao u istragu.
Ovako,uvijek ostaje prostora jer kod nas cijeli sistem papir trpi..
I tender je radio EBRD pa se sumnja u tajne ugovore.

Nadam se da si prijavio nepravilnosti, posebno ako si uposlenik istih.
Chmoljo

#111245 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

dječak sa šibicama wrote: 01/09/2026 17:17 Protiv koga je podignuta optuznica, podsjeti me/nas?

Ja ne znam za bilo sta slicno, zadnje vijesti su "istraga traje".
Tvoja ignorancija je za anala.
Rothmans

#111246 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Rothmans »

Ljudi ,imal iko u tom Sarajevu da uhapsi il bar privede na informativni razgovor ovu glumicu zbog velicanja ratnih zlocinaca ?
dječak sa šibicama

#111247 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

To je onda danasnja vijest, jebiga nije nam svima posao citanje portala i botovanje za stranku.

Ako je vozac kriv, neka robija. Neko je ubio momka i osakatio djevojcicu.

Aqko GRASovci imaju neke druge dokaze, iznesite ih. Ili su ovi odgovorni i dalje u odmaralistu gdje provode cijelo ljeto + kompletne familije nezaposlene u GRASu.
Post Reply