http://--- NO LINKS ---/clanak/Crnahronika ... nom-voziluzateznistub wrote:Pobogu, iz koje razloga i gdje je policija bila?archi_a wrote:Pomoći treba, da, ali ne glumiti šefa stanice i previti se pametan. Treba slušati onoga kojem pomažeš.
Kod nas je problem što se svi prave pametni i oni bi da kažu kako treba. Jučer su lokalne kabadahijice sebi uzeli za pravo da razbijaju prozore na vatrogasnim vozilima.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#10976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- zateznistub
#10977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Čitaš li ti?orinoco wrote:Čitaš li ti šta sam napisao?zateznistub wrote:Jest, jestorinoco wrote:
Za tel. prijem poziva, trk do kamiona, njegovo startanje, polazak, prolazak frekventne raskrsnice, do požarne zgrade... sve u 4 minute! To mi je čudno. Nevjerovatno zapravo.
Dok sam ovo piosao, potrošio sam 2 minute
Onaj se javi negdje u gradu pa onda na tramvaj u stanicu u Džemala Bijedića pa u kamion pa na gašenje...
Nisi nikad čuo za dežurne ekipe...
orinoco wrote:
Za tel. prijem poziva, trk do kamiona, njegovo startanje, polazak, prolazak frekventne raskrsnice, do požarne zgrade... sve u 4 minute! To mi je čudno. Nevjerovatno zapravo.
Dok sam ovo piosao, potrošio sam 2 minute
- Radar71
#10978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
http://prntscr.com/e5ookzorinoco wrote:
Realno - nije realno da vatrogasci mogu stići za 4 minute od trenutka prijema poziva do ovog požarišta. Sjedi ti u svoj automobil pa testiraj vrijeme uz najveću brzinu vožnje, nisam siguran da ćeš stići za tako kratko vrijeme, čak i sa sirenom.
OK, vatrogascima svakako sve čestitke, bez obzira na 4 minute ili koliko god više, nisu oni rasprava. Samo mi zaškripala ta informacija o 4 minute
- vješalica
#10979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
osim sto nije vejrujem da spada u onh 70% kad bi im osmislio koncept od tri mjeseca da se nauce sitnicama da bi sebi pomogli u nekim situacijama jer bi bili protivdrugi profil wrote:@orinoco
nisi vojsku sluzio jelde?
- beni-bu-man
- omega369
#10981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Objesiti upravitelja!! Zna pare uzeti, ne zna sta je sa ventilom, nidje veze 
- zateznistub
#10982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne mogu pisati u procentima, ali ogromna većina hidrantske mreže u zgradama nije u funkciji... Na zalost
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#10983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne samo da nije u funkciji nego je i neispravna.
Nasu u ulazu kad su testirali,na 3 sprata voda pusta i pravilo bi poplavu. Isto je ventil zatvoren u podrumu i za nedaj Boze prvo bi ga trebalo otvoriti.
Ovdje su vatrogasci napravili gresku. Kad je struja ugasena,hidroflex ne radi i nema pritiska vode na visocijim spratovima. Znaci i da je sve radilo oni zbog struje ne bi imali vode.
Nasu u ulazu kad su testirali,na 3 sprata voda pusta i pravilo bi poplavu. Isto je ventil zatvoren u podrumu i za nedaj Boze prvo bi ga trebalo otvoriti.
Ovdje su vatrogasci napravili gresku. Kad je struja ugasena,hidroflex ne radi i nema pritiska vode na visocijim spratovima. Znaci i da je sve radilo oni zbog struje ne bi imali vode.
- insomnia78
#10984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ti bi gasio vodom stan koji je pod naponom?
- zateznistub
#10985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nemoj tako, pravilo pri gašenju požara je ubiti struju... pa sve ostalo raditi....mali_milojica wrote:Ne samo da nije u funkciji nego je i neispravna.
- mali_milojica
#10986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Slazem se,ali onda se nemoj zaliti na hidrant jer hidroflex koji izbacuje vodu na visocije spratove ne moze radi i onda vode nema.zateznistub wrote:Nemoj tako, pravilo pri gašenju požara je ubiti struju... pa sve ostalo raditi....mali_milojica wrote:Ne samo da nije u funkciji nego je i neispravna.
Nema dodatno napajanje,greska kod pravljenja zgrade.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#10987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
uvijek se struja iskljucuje gdje god je pozar....mali_milojica wrote:Ne samo da nije u funkciji nego je i neispravna.
- mali_milojica
#10988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znam kralju,nije problem.bitanga_sa_otesa wrote:uvijek se struja iskljucuje gdje god je pozar....mali_milojica wrote:Ne samo da nije u funkciji nego je i neispravna.
Samo kazem sta se desilo kad je struja ugasena
-
mirzet87sa
#10989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato treba agregat za pokretanje pumpe ali stoka bi i to opuhala.
- zateznistub
#10990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nikad dva dobra sastavitimali_milojica wrote:Slazem se,ali onda se nemoj zaliti na hidrant jer hidroflex koji izbacuje vodu na visocije spratove ne moze radi i onda vode nema.zateznistub wrote:Nemoj tako, pravilo pri gašenju požara je ubiti struju... pa sve ostalo raditi....mali_milojica wrote:Ne samo da nije u funkciji nego je i neispravna.
Nema dodatno napajanje,greska kod pravljenja zgrade.
-
PM72
#10991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sjebali su sve stanove u zgradi do prizemlja...
Šta će sad jadni ljudi u stanovima ispod i iznad?
- mali_milojica
#10992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I da ga ne moze ukrasti,razvalio bi ti ga samo da razvali.mirzet87sa wrote:Zato treba agregat za pokretanje pumpe ali stoka bi i to opuhala.
- O'zone
- Globalni moderator
#10993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sve je u savršenom redu...
- jao_situacije
#10994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
mislim da je ovdje odgovoran i kanton
nema šanse da ne postoji vozilo sa onom dizalicom i dovoljno jakom pumpom da izbaci vodu na 20. sprat
to je apsolutno potrebno za novi grad, jer svaka zgrada ima haman 10 spratova
jednostavno vatrogasci imaju jako lošu opremu, i nije istina da se ne trude a ovo palamuđenje ne valjaju vaki naki
kratka i jasna poruka za takve, pušite vi kurac ljudi rade maksimalno profesionalno
jednom sam gledao kad su intervenirali uopće se ne zajebavaju
mislim da bi trebalo neke mlađe raje biti u vatrogascima jer sam vidio da su u pitanju ljudi srednjih godina, ali opet, rade maksimalno ozbiljno bez obzira na godine
nema šanse da ne postoji vozilo sa onom dizalicom i dovoljno jakom pumpom da izbaci vodu na 20. sprat
jednostavno vatrogasci imaju jako lošu opremu, i nije istina da se ne trude a ovo palamuđenje ne valjaju vaki naki
kratka i jasna poruka za takve, pušite vi kurac ljudi rade maksimalno profesionalno
jednom sam gledao kad su intervenirali uopće se ne zajebavaju
mislim da bi trebalo neke mlađe raje biti u vatrogascima jer sam vidio da su u pitanju ljudi srednjih godina, ali opet, rade maksimalno ozbiljno bez obzira na godine
- insomnia78
#10995 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa bilo bi mladjih al nemaju stele. U vatrogasce upasti ko i u MUP i OS
- drug_profi
#10996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naravoucenije - osiguranje imovine.PM72 wrote:Sjebali su sve stanove u zgradi do prizemlja...
Ja sam u Merkuru osiguran i kad me je komsija poplavio dobio sam lovu za 7-8 dana. Nije velika steta bila ali cak mi je i ostalo.
- drug_profi
#10997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nisam siguran da uopste postoje vatrogasne merdevine koje se mogu dici do 11-tog sprata.jao_situacije wrote:mislim da je ovdje odgovoran i kanton
jednostavno vatrogasci imaju jako lošu opremu, i nije istina da se ne trude
-
zdruzdjo
#10998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sjoooooo
Jebo te svi sve znaju. Sve go vatrogasni istrazilac, vjestak gradjevinske struke, policajac, specijalac, padobranac..... "pekar, lekar, apotekar...."
Ja samo cekam jedan dan oficijelni upit neke jakemedijske kuce da im otkrijemo ko je ubio kenedija i sta bi sa dzemalom bijedicem.
Ljudi ba, dvoje ljudi mrtvo!!!!
Vatrogasci ih nisu mogli spasiti jer nisu mogli obzirom na hirante. Gledam im one kamione, smjesno. U glavnom gradu gdje je sigurno 60% stambenih zgrada sa 4 i vise spratova, voze onakve kamione vatrogasne.... onim bi imali problem da nabace vodu na malo visociju stalu.
Ali kad treba da se prska avion na aerodromu koji slijece e tu su onda vodeni topovi ko na krstarici kakvoj.
A ova trojica. Pa zar je uopste ljudi vazno sta oni kazu.
Da su ko kurt russel sva trojica utrcavali kad je gorilo i to bez maske, nevazni su.
Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
Jebo te svi sve znaju. Sve go vatrogasni istrazilac, vjestak gradjevinske struke, policajac, specijalac, padobranac..... "pekar, lekar, apotekar...."
Ja samo cekam jedan dan oficijelni upit neke jakemedijske kuce da im otkrijemo ko je ubio kenedija i sta bi sa dzemalom bijedicem.
Ljudi ba, dvoje ljudi mrtvo!!!!
Vatrogasci ih nisu mogli spasiti jer nisu mogli obzirom na hirante. Gledam im one kamione, smjesno. U glavnom gradu gdje je sigurno 60% stambenih zgrada sa 4 i vise spratova, voze onakve kamione vatrogasne.... onim bi imali problem da nabace vodu na malo visociju stalu.
Ali kad treba da se prska avion na aerodromu koji slijece e tu su onda vodeni topovi ko na krstarici kakvoj.
A ova trojica. Pa zar je uopste ljudi vazno sta oni kazu.
Da su ko kurt russel sva trojica utrcavali kad je gorilo i to bez maske, nevazni su.
Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
-
PM72
#10999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Osiguraj sebe,ženu,djecu,stan,vikendicu,garažu,auto...mani se šuplje.Moje djete je bilo osigurano u Merkuru i kad je slomio ruku peglali se pola godine da mu isplate 400 KM jer nije stekao "invalidnost"drugi profil wrote:Naravoucenije - osiguranje imovine.PM72 wrote:Sjebali su sve stanove u zgradi do prizemlja...
Ja sam u Merkuru osiguran i kad me je komsija poplavio dobio sam lovu za 7-8 dana. Nije velika steta bila ali cak mi je i ostalo.
Kad te muntaju obećavaju sve i svašta samo da potpišeš.Moraš imati debelu vezu da im čvakneš koji dinar.
-
mirzet87sa
#11000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Normalnomali_milojica wrote:I da ga ne moze ukrasti,razvalio bi ti ga samo da razvali.mirzet87sa wrote:Zato treba agregat za pokretanje pumpe ali stoka bi i to opuhala.