SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Pirija

#6651 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Pirija »

nema me tamo wrote:
karanana wrote:jesam svjestan da moraju upariti dnk.
imaju osumnjicenog, pretpostavljam da imaju spermu ili neki drugi trag sa mjesta zlocina.
znaci, ne vidim gdje ti vidis problem da otkriju da li je uhapseni zaista i pocinioc.

e jedino sto ne znam da li na sudu vrijede dnk analize kao dokaz. vjerovatno vrijede.

Vidiš sam si napisao da moraju uparit' dnk..
Pitanje je da li uopšte ima sperme na mjestu zlocina, ja mislim da nema...
JER vidiš koliko se osumnjicenih promjenilo od sinoć?
4 osobe cini mi se..Da imaju spermu zadrzali bi ih sve u pritvoru kontaš..
Ovako su ih samo doveli na ispitivanje znaci ljude koji zive u toj zgradi!!! I maltretiraju ih da priznaju - vjerovatno im govore da imaju nešto njihovo i tako to u ovom liftu..
A ne vjerujem da je ovaj koji je to uradio toliko glup da siluje djevojcicu koja zivi u njegovoj zgradi...
pa da su i 50 litara nasli cim da je uporede dok ga ne uhvate ?!?!?!?! logika ti je cudna...
nema me tamo

#6652 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nema me tamo »

Ne kontam baš šta oces da kazes pirke.. :D
drug_profi

#6653 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Bolan, moze on sutati ko zaliven, ali psihologija je cudo i vidi se krivnja. Niti je on specijalac, niti agent tajne sile da moze sakriti strah, emocije, griznju. To je klinjo koji nema dovoljno pameti ni da kontrolise seksualni nagon.
Policajac nakon sto shvati ko je vjerovatni krivac, treba samo da poduzme mjere da to dokaze, a tu su uzimanje otisaka i uzorka DNK, kao i psiholoske metode da se krivac otvori i olaksa savjesti.
Prisila kod priznanja ne pije vode jer i drot zna da ce u strahu svako priznati sta god hoces, a to im nije cilj i prosto priznanje bez materijalnog dokaza pada na sudu kao kruska ako okrivljeni kaze da je zastrasivan.
nema me tamo

#6654 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nema me tamo »

drugi profil wrote:Bolan, moze on sutati ko zaliven, ali psihologija je cudo i vidi se krivnja. Niti je on specijalac, niti agent tajne sile da moze sakriti strah, emocije, griznju. To je klinjo koji nema dovoljno pameti ni da kontrolise seksualni nagon.
Policajac nakon sto shvati ko je vjerovatni krivac, treba samo da poduzme mjere da to dokaze, a tu su uzimanje otisaka i uzorka DNK, kao i psiholoske metode da se krivac otvori i olaksa savjesti.
Prisila kod priznanja ne pije vode jer i drot zna da ce u strahu svako priznati sta god hoces, a to im nije cilj i prosto priznanje bez materijalnog dokaza pada na sudu kao kruska ako okrivljeni kaze da je zastrasivan.
Pa onda znaš i sam koliko je samo ljudi pušteno na slobodu bez tog ključnog dnk dokaza i otiska prsta..Ne pada to s neba..
A ako mu nije nađen otisak prsta u liftu sto je ogromna vjerovatnoca i ako nema sperme na zrtvi da se uporedi s njegovom..I ako ga ne moze mala identifikovat'..
E onda to sve pada u vodu..I baš što kazes kad dođe na sud on moze reci da je bio zastrašivan na priznanje..Eh sad slazem se s tobom da je klinjo koji se usro od straha i moze bit' da je priznao djelo..Nisu dzaba 4 osumnjicena bila na ispitivanju..To samo moze znacit da drotovi nikakvog dokaza nisu imali! Ne znam meni licno bilo bezveze da je nevin a razapnu ga zbog toga..
Pirija

#6655 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Pirija »

nema me tamo wrote:Ne kontam baš šta oces da kazes pirke.. :D

ok da ti prevedem, izvrsili pregled djevojcice i nasli napadcev DNK...
e sad sa cijim DNK da ga porede ?
e pa tog drugog nema dok ne uhvate pocinioca... nemamo mi baze podataka DNK materijala pa da uradi "search" ko u filmovima....
karanana

#6656 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

nema me tamo wrote:
drugi profil wrote:Bolan, moze on sutati ko zaliven, ali psihologija je cudo i vidi se krivnja. Niti je on specijalac, niti agent tajne sile da moze sakriti strah, emocije, griznju. To je klinjo koji nema dovoljno pameti ni da kontrolise seksualni nagon.
Pa onda znaš i sam koliko je samo ljudi pušteno na slobodu bez tog ključnog dnk dokaza i otiska prsta..Ne pada to s neba..
A ako mu nije nađen otisak prsta u liftu sto je ogromna vjerovatnoca i ako nema sperme na zrtvi da se uporedi s njegovom..I ako ga ne moze mala identifikovat'..
E onda to sve pada u vodu..I baš što kazes kad dođe na sud on moze reci da je bio zastrašivan na priznanje..Eh sad slazem se s tobom da je klinjo koji se usro od straha i moze bit' da je priznao djelo..Nisu dzaba 4 osumnjicena bila na ispitivanju..To samo moze znacit da drotovi nikakvog dokaza nisu imali! Ne znam meni licno bilo bezveze da je nevin a razapnu ga zbog toga..

samo me interesuje otkud tako cvrsto tvrdis da na mjestu zlocina nema nikakvih tragova? ni sperme, ni otisaka prstiju, ni pubnih dlaka, ni nista drugo.
ovo nije pljacka banke ni draguljarnice ni ubistvo pa da kriminalac sve radi smisljeno sa rukavicama i kapom na glavi. ocigledno je manijak uletio i iz seksualne pohlepe uradio najgoru stvar djevovjcici. jel mislis da je stavio kondom? mislis da je nosio rukavice? mislis da je odradio silovanje a da nije svrsio?
staradis

#6657 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by staradis »

Valjda nisu objavili ime nekoga ko ce na kraju biti nevin
nema me tamo

#6658 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nema me tamo »

karanana wrote:
nema me tamo wrote:

samo me interesuje otkud tako cvrsto tvrdis da na mjestu zlocina nema nikakvih tragova? ni sperme, ni otisaka prstiju, ni pubnih dlaka, ni nista drugo.
ovo nije pljacka banke ni draguljarnice ni ubistvo pa da kriminalac sve radi smisljeno sa rukavicama i kapom na glavi. ocigledno je manijak uletio i iz seksualne pohlepe uradio najgoru stvar djevovjcici. jel mislis da je stavio kondom? mislis da je nosio rukavice? mislis da je odradio silovanje a da nije svrsio?

Mozda zbog toga sto su cetvorica privedeni na ispitivanje u stanicu..Pa zbog toga mislim da nije bilo nikakvih tragova..
Zato sam ja na pocetku reko nije ovo csi Miami posto je ovdje sve jasno u pravom zivotu pogotovo kod nas..Jer pazi da su mu i nasli otisak prsta u liftu recimo kod tipki to opet ništa ne znaci..Jer se ovo desilo u pola 6 popodne!!Tako da je prošlo pun kurac sati od djela..A opet upravo mislim da nije uopšte sperme bilo na djevojci ni u njoj...Jer bi' ih onda sve ostavili u pritvoru dok se ne utvrdi Dnk pa uporedit s ostalim osumnjicenim...Ja upravo mislim to da su ga drzali na ispitivanju 3, 4 sata dok nije priznao..A covjek ce svašta uraditi pod prisilom još pogotovo isprepadani dječak..Mada i ja puno serem mozda je djevojcica i rekla ko ju je silovao a mi ovdje razglabamo bez potrebe..Al' meni ovo više izgleda na klasično pracenje djevojcice do lifta od strane nekog starijeg pedofila..
Ripicipi

#6659 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ripicipi »

nema me tamo wrote: Mozda zbog toga sto su cetvorica privedeni na ispitivanje u stanicu..Pa zbog toga mislim da nije bilo nikakvih tragova..
Zato sam ja na pocetku reko nije ovo csi Miami posto je ovdje sve jasno u pravom zivotu pogotovo kod nas..Jer pazi da su mu i nasli otisak prsta u liftu recimo kod tipki to opet ništa ne znaci..Jer se ovo desilo u pola 6 popodne!!Tako da je prošlo pun kurac sati od djela..A opet upravo mislim da nije uopšte sperme bilo na djevojci ni u njoj...Jer bi' ih onda sve ostavili u pritvoru dok se ne utvrdi Dnk pa uporedit s ostalim osumnjicenim...Ja upravo mislim to da su ga drzali na ispitivanju 3, 4 sata dok nije priznao..A covjek ce svašta uraditi pod prisilom još pogotovo isprepadani dječak..Mada i ja puno serem mozda je djevojcica i rekla ko ju je silovao a mi ovdje razglabamo bez potrebe..Al' meni ovo više izgleda na klasično pracenje djevojcice do lifta od strane nekog starijeg pedofila..
A mozda se samo pravis prepametan i lupas bez ikakve osnove.
Not My Idea

#6660 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Not My Idea »

mozel ban ovom @nema me tamo, za pisanje gluposti?

ustvari i nije glupost koliko zvucis kao da si rod ovom silovatelju pa se sjeba tu da svezes suhvu ljudima da to nije mogao bit on, il da je iznudjeno priznanje. cuj majke ti!

pa jbte, ko da zivimo u Somaliji.
Zenicki policajci i ronioci su nedavno nasli pistolj i metke u ovako mutnoj i muljavoj Bosni a da ne rijese ovakav slucaj.
Ovo nije nesto sto se gurne pod tepih nit je nesto sto se zaboravi.
daxon

#6661 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by daxon »

Moram ovo da prokomentarišem! Znači, da ovo neko uradi mojoj ćerki, molio bi sud da ga što blaže osudi, po mogućnosti da ga puste odmah, kako bi mi što prije dopao šaka. A tada, umirao bi dugo i bolno, a smrt bi mu tada bila nagrada za koju bi molio.
Otac ove djevojčice (ukoliko ga ima), ima dužnost i obavezu da lično presudi ovom bjedniku, pa kad god to bilo, sve druge presude su sranje i nemaju veze sa ovim.
Last edited by daxon on 13/02/2014 20:12, edited 1 time in total.
insomnia78

#6662 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Ma jok, ko da gledam da je nadobudni svrseni student kriminalistike il prava bez dana staza u struci, ubjedjen da samo on zna a da su ovi inspektori sa ogromnim iskustvom levati

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
punta

#6663 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by punta »

admir0711 wrote:
Matijevic_Vlado wrote:
burek_in_space wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140213009

Majku li ti jebem, koja te okotila shljamu jedan!

Nadam se samo da ce u pritvoru, a kasnije i u zatvoru, osjetiti sve chari jedne zatvorske kuje!!!
e za ovo ide metak i nikakva druga kazna
Malo je metak za neciji unisten zivot. To treba mrcvariti polahko i dugo.
takve slucajeve ne trebaju rijesavat drotovi
vec onaj cije je dijete u pitanju
nista prijava policiji niti u javnost on licno ga nađe i rijesi to

bar bi ja tako uradio
nek idem na robiju ali njega vise nema
L u c i f e r

#6664 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by L u c i f e r »

daxon wrote:Moram ovo da prokomentarišem! Znači, da ovo neko uradi mojoj ćerki, molio bi sud da ga što blaže osudi, po mogućnosti da ga puste odmah, kako bi mi što prije dopao šaka. A tada, umirao bi dugo i bolno, a smrt bi mu tada bila nagrada za koju bi molio.
Otac ove djevojčice (ukoliko ga ima), ima dužnost i obavezu da lično presudi ovom bjedniku, pa kad god to bilo, sve druge presude su sranje i nemaju veze sa ovim.
u principu sam protiv nasilja
i smrtne kazne
al u ovom i ovakvim slučajevima
slažem se milion posto
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#6665 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mk ultra »

http://--- NO LINKS ---/clanak/21272921816 ... ?ref=tiker
on traži prava? trenekra stil, 16 godina, uništava tuđu imovinu

može ovoj ženi udarati nogom u auto... što nije naletio na nekog normalnog
drug_profi

#6666 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Ovo je rezultet toga sto niko nije preuzeo vodjstvo protesta i sve se stihijski desava.
Ljudi koji imaju posao zele ga zadrzati i njih protesti samo ometaju u ispunjavanju svakodnevnih obaveza, iako ih podrzavamo svi koji nismo direktno vezani za benefite vlasti.
A ovo maltretiranje ljudi koji nisu svojom krivicom upali u blokadu je za batina. Narocito ovi ficfirici sto im je tesko u zivotu pa nosaju flagshipove od telefona... wannabe rebelsi
OldMayor

#6667 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by OldMayor »

Ma kod nas sve naopako, eno citam na avazu, svicarac i benjo na slobodi, oni su kao svjedoci u svojim slucajevima. A neka buranija u zatvoru ceka presudu.

Treba pratiti slucaj ovaj sad pa vidjeti koliko su zasticeni ti medvjedi i od cije strane.

Jer ja fakat ne mogu da vjerujem da je benjo na slobodi, nakon toliko pucnjava i cega sve ne... i jos sad on svjedoci nekim likovima sto su pucali na njega. Tesko se njima, ne gine im po cener u zenici.
OldMayor

#6668 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by OldMayor »

mk ultra wrote:http://--- NO LINKS ---/clanak/21272921816 ... ?ref=tiker

Iskreno ovi revolucionari mi sad pocinju ic malo i na qrac.

Ja radim i sat vremena se vracam kuci zbog njih. A radim jednim dijelom i za njih, jeboga. Ja im placam zdravstveno, socijalno..pa koliko god, ja mu ga placam i on mene blokira.

Idi brate i blokiraj put na poljinama.

Ovako samo obicnu raju nerviraju, bgm. Jer ne vidim nikakvu poentu blokiranja ulice, al bas nikakvu.
sorcerer

#6669 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sorcerer »

nasli jadnu zenu zajebavat...mangupi... ja kad vidim ovo namjerno bi otisao tamo pa se nekom od tih kloš balavaca najebao mame al kvalitetno...a i ovoj sto nema para a ima android najnoviji .... i poslije toga s merakom dao viktoru licnu kartu da me zapise :-D
celava_dlaka

#6670 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by celava_dlaka »

Ovoj klosariji glavu treba otkinuti sa ramena
basicm

#6671 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by basicm »

E, ovima iskreno zelim da i nemaju buducnost. Samo jos jedan dokaz da je narod stoka, a politicari samo njihovo ogledalo.
punta

#6672 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by punta »

sadasnji parlamentarci nekadasnji studenti
danasnji studenti buduci parlamentarci
sve je to isto za 20 godina ce i oni bit u foteljama i radit sto ovi sad rade
a neki novi studenti ce se bunit

kad pocne rat nijedan onaj nece stat na raskrsnicu svi ce oni pobjec ili ce se krit po podrumima
mali_balon

#6673 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

celava_dlaka wrote:

Ovoj klosariji glavu treba otkinuti sa ramena

Pa gdje je murija da degeneci ovo, lafo nemaju para a bolje obuceni i nosaju bolje mobitele nego ja, majku im njihovu, i da ja sta protestujem sa njima.
Sreca njegova pa je zena bila da sam bio ja bio bi razapet majku mu balavu ono dislo protestovat sa 15 godina.

Podrzavam svaki vid nasilja nad ovim degenericima, sto od policije tako i od raznih kriminalaca i grupa koju su na stranackim i policijskim platnim spiskovima.
lavorpunvode

#6674 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by lavorpunvode »

daxon wrote:Moram ovo da prokomentarišem! Znači, da ovo neko uradi mojoj ćerki, molio bi sud da ga što blaže osudi, po mogućnosti da ga puste odmah, kako bi mi što prije dopao šaka. A tada, umirao bi dugo i bolno, a smrt bi mu tada bila nagrada za koju bi molio.
ne mogu se nikako vise sloziti sa ovom izjavom. nakon visednevnog mucenja, pustiti ga da crkne u najtezim mukama.
JThomas

#6675 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

pa da on lijepo ode u zatvor na jednu deceniju i zavije i ostalu svoju djecu i sebe samog u crno.

šta ima dužnosnici...sve junak do junaka.
Locked