vješalica wrote:Bezobraznica stara izazivala premile cuke....ultima_palabra wrote:A sigurno ih je i provocirala...punta wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... ja-sarajka
ni s od Sarajke
nije joj smetalo dok su je na selu vokovi grizli
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- zateznistub
#5751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- DaysleepeR
#5752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
kad sam ja to rekao?vješalica wrote:Znači svako ko se prepadne čopora divljih pasa je seljadija?
a inače mi je totalno nerealno u gradu se bojati pasa jer su psi u gradu oduvijek bili kućni ljubimci, a na selu bili prijetnja uljezima i korišteni za lov. ko god gleda psa kao nešto opasno i agresivno, malo vuče na selo...
ljudi dragi u Hrvatskoj, recimo u Slavonskom Brodu a posebno u Zagrebu, cuke sa svojim vlasnicima regularno šetaju po šoping centrima, nešto što je u ovoj seljačkoj državi nezamislivo...
- vješalica
#5753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa maloprije si to rekao...jer ako neko se prepadne,reakcija je obično da mlati rukama...a to je seljadija...ljudi koji se boje pasa su seljadija...interesantno mudrovanje....pogtovo kad uzmemo za činjenicu da ti psi nisu nikada bili nečiji kućni ljubimci niti su uopće socijalizovani.
- MedenoSrce
#5754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
covjek drzi psa, ovcu, konja, vola, kravu i plasi se psa
- DaysleepeR
#5755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nisu ni sa lanca i svi imaju veoma blagu narav. instinkt čopora i teritorijalnosti je nešto skroz drugo, ali to je instinkt, životinja je to, nema plan da ujeda ljude i mrzi ljude...vješalica wrote:Pa maloprije si to rekao...jer ako neko se prepadne,reakcija je obično da mlati rukama...a to je seljadija...ljudi koji se boje pasa su seljadija...interesantno mudrovanje....pogtovo kad uzmemo za činjenicu da ti psi nisu nikada bili nečiji kućni ljubimci niti su uopće socijalizovani.
i bojati se cuka je definitivno malograđanski. nisam vidio nijednog stranca koji je došao u Sarajevo da se boji cuka.
- Havatar
#5756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
DaysleepeR wrote:nisu ni sa lanca i svi imaju veoma blagu narav. instinkt čopora i teritorijalnosti je nešto skroz drugo, ali to je instinkt, životinja je to, nema plan da ujeda ljude i mrzi ljude...vješalica wrote:Pa maloprije si to rekao...jer ako neko se prepadne,reakcija je obično da mlati rukama...a to je seljadija...ljudi koji se boje pasa su seljadija...interesantno mudrovanje....pogtovo kad uzmemo za činjenicu da ti psi nisu nikada bili nečiji kućni ljubimci niti su uopće socijalizovani.
i bojati se cuka je definitivno malograđanski. nisam vidio nijednog stranca koji je došao u Sarajevo da se boji cuka.
- vješalica
#5757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
DaysleepeR wrote:nisu ni sa lanca i svi imaju veoma blagu narav. instinkt čopora i teritorijalnosti je nešto skroz drugo, ali to je instinkt, životinja je to, nema plan da ujeda ljude i mrzi ljude...vješalica wrote:Pa maloprije si to rekao...jer ako neko se prepadne,reakcija je obično da mlati rukama...a to je seljadija...ljudi koji se boje pasa su seljadija...interesantno mudrovanje....pogtovo kad uzmemo za činjenicu da ti psi nisu nikada bili nečiji kućni ljubimci niti su uopće socijalizovani.
Psi se smiju bojati i u stanju straha napadati,a ljudi koji se boje i u stanju straha mlate rukama su malograđani,seljadija itd...
Ali dobro,možda da im odsječemo ruke i iskasapimo glasne žice da ne bi paščad izazivali i da se konačno okane svog malograđanluka i seljakluka?
I da znaš strah je kod čovjeka urođen, genetski...i nema nikakve veze sa seljaklukom,niti malograđanštinom...to samo može izvaliti neobrazovan malograđanski insan.
Last edited by vješalica on 26/12/2013 15:15, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#5758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma ima donekle logike to, ali psi na ulicama su neprirodna pojava... neko će iskulirati cuke, ali kako će reagovati malo dijete ili stara žena? Ne mogu svi biti ultrakuleri, ili treba organizovati neke kurseve, dovesti Cesara Millana u SarajevoDaysleepeR wrote:kad sam ja to rekao?vješalica wrote:Znači svako ko se prepadne čopora divljih pasa je seljadija?
a inače mi je totalno nerealno u gradu se bojati pasa jer su psi u gradu oduvijek bili kućni ljubimci, a na selu bili prijetnja uljezima i korišteni za lov. ko god gleda psa kao nešto opasno i agresivno, malo vuče na selo...
ljudi dragi u Hrvatskoj, recimo u Slavonskom Brodu a posebno u Zagrebu, cuke sa svojim vlasnicima regularno šetaju po šoping centrima, nešto što je u ovoj seljačkoj državi nezamislivo...
Valjda se paščad treba prilagođavati ljudima, ili sad ima neka nova logika?
- Havatar
#5759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Biti pasce je urbano a biti covjek je ruralno ili u najboljem slucaju malogradjanskivješalica wrote:DaysleepeR wrote:nisu ni sa lanca i svi imaju veoma blagu narav. instinkt čopora i teritorijalnosti je nešto skroz drugo, ali to je instinkt, životinja je to, nema plan da ujeda ljude i mrzi ljude...vješalica wrote:Pa maloprije si to rekao...jer ako neko se prepadne,reakcija je obično da mlati rukama...a to je seljadija...ljudi koji se boje pasa su seljadija...interesantno mudrovanje....pogtovo kad uzmemo za činjenicu da ti psi nisu nikada bili nečiji kućni ljubimci niti su uopće socijalizovani.
Psi se smiju bojati i u stanju straha napadati,a ljudi koji se boje i u stanju straha mlate rukama su malograđani,seljadija itd...
Ali dobro,možda da im odsječemo ruke i iskasapimo glasne žice da ne bi paščad izazivali i da se konačno okadne svog malograđanluka i seljakluka?
Last edited by Havatar on 26/12/2013 15:17, edited 1 time in total.
- vješalica
#5760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Divlji čopori nesocijaliziranih agresivnih pasa bez nadzora su neprirodna pojava.
A ne psi sami po sebi.
A ne psi sami po sebi.
- Lakat Jebić
#5761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pisao sam na drugoj temi.ultima_palabra wrote:Ma ima donekle logike to, ali psi na ulicama su neprirodna pojava... neko će iskulirati cuke, ali kako će reagovati malo dijete ili stara žena? Ne mogu svi biti ultrakuleri, ili treba organizovati neke kurseve, dovesti Cesara Millana u SarajevoDaysleepeR wrote:kad sam ja to rekao?vješalica wrote:Znači svako ko se prepadne čopora divljih pasa je seljadija?
ljudi dragi u Hrvatskoj, recimo u Slavonskom Brodu a posebno u Zagrebu, cuke sa svojim vlasnicima regularno šetaju po šoping centrima, nešto što je u ovoj seljačkoj državi nezamislivo...![]()
ja prosle sedmice bio van BiH. ujutru izasao do pekare, i ide neki copor 4-5 pasa. prodjem ja, nesto se zamsilio. kad pogledam, svi na ulici stali, da taj copor prodje, jedino ja tarzan iz dzungle dosao, navikao zivjet u zajednici sa zivotinjama
-
GaRGa
#5762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pravda za sintore!
- vješalica
#5763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne budi smiješan,ljudi se moraju prilagođavati paščadi...u protivnom si seljo ili malograđanin...a može i oboje.ultima_palabra wrote:Ma ima donekle logike to, ali psi na ulicama su neprirodna pojava... neko će iskulirati cuke, ali kako će reagovati malo dijete ili stara žena? Ne mogu svi biti ultrakuleri, ili treba organizovati neke kurseve, dovesti Cesara Millana u SarajevoDaysleepeR wrote:kad sam ja to rekao?vješalica wrote:Znači svako ko se prepadne čopora divljih pasa je seljadija?
ljudi dragi u Hrvatskoj, recimo u Slavonskom Brodu a posebno u Zagrebu, cuke sa svojim vlasnicima regularno šetaju po šoping centrima, nešto što je u ovoj seljačkoj državi nezamislivo...![]()
- Di Canio
#5764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Idi bolan lezi i pokrij se dekom po glaviDaysleepeR wrote:kad sam ja to rekao?vješalica wrote:Znači svako ko se prepadne čopora divljih pasa je seljadija?
- DaysleepeR
#5765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
kad urazumite cuke da krenu u školu i nauče se prilagoditi ljudima onda će to imati smisla...
presmiješno majke mi
presmiješno majke mi
- kingofsnake
#5766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ti si garant za Dog Trust radio, pa kako je frka pred otkaz pričaš gluposti. Ajd odspavaj, pa kad se probudiš razmisli malo o ovome što pišeš.DaysleepeR wrote:kad sam ja to rekao?vješalica wrote:Znači svako ko se prepadne čopora divljih pasa je seljadija?
- vješalica
#5767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Di Canio wrote:Idi bolan lezi i pokrij se dekom po glaviDaysleepeR wrote:kad sam ja to rekao?vješalica wrote:Znači svako ko se prepadne čopora divljih pasa je seljadija?
Urbani mudrolijan,zaboravio da upravo živi ni manje ni više od SELA!
Niti si vidio selo,niti znaš šta je selo...
- MedenoSrce
#5768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
sto se mene tice licno neka pasa, meni ne smetaju (svoje pare ne dam za njihovo izdrzavanje i tu se svaki nas kontakt zavrsava)
nego mi shega ova argumentacija kako se seljak covjek plasi psa (iako ima dodira sa mnogo opasnijm zivotinjama od psa) dok se ova fgr ne plasi psa
nego mi shega ova argumentacija kako se seljak covjek plasi psa (iako ima dodira sa mnogo opasnijm zivotinjama od psa) dok se ova fgr ne plasi psa
- DaysleepeR
#5769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nisam buraz. čak sam mišljenja da je zbog broja cuka eutanazija neminovna. i zbog toga me ljubitelji cuka napadaju. ali mi je kao nekom ko je cijeli život u gradu i koje odrastao igrajući se sa cukama i kućnim i lutalicama, strah prema cukama totalno iracionalan.kingofsnake wrote:
Ti si garant za Dog Trust radio, pa kako je frka pred otkaz pričaš gluposti. Ajd odspavaj, pa kad se probudiš razmisli malo o ovome što pišeš.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#5770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
u Kini jedu pse a mi se plasimo da oni nas ne pojedu
.
- vješalica
#5771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Možeš preko foruma reći da se ne bojiš i da je strah malograđanstvo/seljakluk...a nećeš ni priznati čega se bojiš u životu...DaysleepeR wrote:nisam buraz. čak sam mišljenja da je zbog broja cuka eutanazija neminovna. i zbog toga me ljubitelji cuka napadaju. ali mi je kao nekom ko je cijeli život u gradu i koje odrastao igrajući se sa cukama i kućnim i lutalicama, strah prema cukama totalno iracionalan.kingofsnake wrote:
Ti si garant za Dog Trust radio, pa kako je frka pred otkaz pričaš gluposti. Ajd odspavaj, pa kad se probudiš razmisli malo o ovome što pišeš.
- DaysleepeR
#5772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
sad se već gubim ili si ti totalno popizdila pa pišeš bez ikakvog smislavješalica wrote:Možeš preko foruma reći da se ne bojiš i da je strah malograđanstvo/seljakluk...a nećeš ni priznati čega se bojiš u životu...DaysleepeR wrote:nisam buraz. čak sam mišljenja da je zbog broja cuka eutanazija neminovna. i zbog toga me ljubitelji cuka napadaju. ali mi je kao nekom ko je cijeli život u gradu i koje odrastao igrajući se sa cukama i kućnim i lutalicama, strah prema cukama totalno iracionalan.kingofsnake wrote:
naravno da imam strahova u životu koje ću da priznam, ali to neće biti na forumu, a to pogotovo neću uraditi tebi, ko si ti?
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#5773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa krava ne ujeda, ona ti samo moze prosuti mlijeko iz kanteMedenoSrce wrote:sto se mene tice licno neka pasa, meni ne smetaju (svoje pare ne dam za njihovo izdrzavanje i tu se svaki nas kontakt zavrsava)
- kingofsnake
#5774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Eto vidiš, ja sam odrastao u gradu, igrao se s cukama, u mahali imali cuke kao djeca, 3 puta bio vlasnik psa(tornjak, šarplaninac, njemački ovčar), ne bojim ih se nimalo, ni lutalica niti bilo kojeg drugog psa. Ipak mislim da je strah od psa sasvim realan. Objasni ti majci koja drži bebu u ruci, a okružio je čopor, da ne mlatara rukama. U takvim momentima nema racia i nema podsjetnika na ovo što profesionalci pričaju.DaysleepeR wrote:nisam buraz. čak sam mišljenja da je zbog broja cuka eutanazija neminovna. i zbog toga me ljubitelji cuka napadaju. ali mi je kao nekom ko je cijeli život u gradu i koje odrastao igrajući se sa cukama i kućnim i lutalicama, strah prema cukama totalno iracionalan.kingofsnake wrote:
A priča kako se ljudi sa sela boje pasa je zaista smješna. Svašta se seljacima može prigovoriti, doduše može i građanima možda i više, ali ovakve tvrdnje su fakat nebuloze.
- vješalica
#5775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ti si dovoljno opizdio svojim prvim komentarom.DaysleepeR wrote:[
sad se već gubim ili si ti totalno popizdila pa pišeš bez ikakvog smisla
naravno da imam strahova u životu koje ću da priznam, ali to neće biti na forumu, a to pogotovo neću uraditi tebi, ko si ti?