Cyrax wrote:Kupiti kilu teletine, bez kostiju molicu lijepo, i nahraniti pujdu radi pretrpljenog straha.kakavdanakneiskustvu wrote:ne kontam te ko fol aktiviste,šta je čovjek trebao,lijepi zamoliti kerove da odu?
bože ja budala
Cyrax wrote:Kupiti kilu teletine, bez kostiju molicu lijepo, i nahraniti pujdu radi pretrpljenog straha.kakavdanakneiskustvu wrote:ne kontam te ko fol aktiviste,šta je čovjek trebao,lijepi zamoliti kerove da odu?
Jasta su. Izvukli se jer ipak je covjek potreban svojoj TRUDNOJ (ovu cinjenicu cukoljupci ne jebu 2%, iole inteligentom dovoljno) i ranjenoj zeni, ne da cami u PU dok mu cukoljupci natovare od fizickog napada do genocida.kokuz_sa wrote:Aktivisti su agresivniji i opasniji izgleda od bilo kojeg copora cuka.. po nekim komentarima kad sta bude..vidi se da su krvolocni pravo..
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Genije wrote:purifier wrote:Ne daj Boze da moju buducu zenu, jos pogotovu trudnu, napadnu tako, sve do jednog bi ih podavio. A te aktiviste malo posl'o na KUM![]()
![]()
![]()
Cyrax wrote:Jasta su. Izvukli se jer ipak je covjek potreban svojoj TRUDNOJ (ovu cinjenicu cukoljupci ne jebu 2%, iole inteligentom dovoljno) i ranjenoj zeni, ne da cami u PU dok mu cukoljupci natovare od fizickog napada do genocida.kokuz_sa wrote:Aktivisti su agresivniji i opasniji izgleda od bilo kojeg copora cuka.. po nekim komentarima kad sta bude..vidi se da su krvolocni pravo..
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Inace bi ih svako drugi mokrom patosnicom od golfa tuko preko usta.
Kojih crnih 400g dnevno za psa od 45kg. Bolje ti to procitaj. Samo da lezi po cijeli dan treba mu vise hrane.KatarinaKosaca wrote: Moja po preporuci sa kese, dakle za težinu od 45kg, treba da pojede 400 grama dnevno, vreća od 19kg (15+4 gratis) royal canin za velike pse, 132KM, prekjuče baš kupljena vreća. Pa, ti računaj. Bolje hranjena ne može biti.
Naravno, ne pojede uvijek 400 grama, ako ima kosti ili nešto pojede manje suhe hrane.
kakvih bolan 1.5-2kg dnevno?sorcerer wrote:moj pas od 45 kg jede 1.5-2 kg dnevno,400g mu stane za zub.....![]()

holowey wrote:kakvih bolan 1.5-2kg dnevno?sorcerer wrote:moj pas od 45 kg jede 1.5-2 kg dnevno,400g mu stane za zub.....![]()
po ovoj tabeli, za veoma aktivnog psa te kilaze preporuceno je 550-645gr dnevno
kakogod okrenes, racunajuci smjestaj, hranu, vet obradu i njegu, nema sanse da se moze proci ispod 10km dnevno po psu, a to nijedna opstina nece pristati jer imaju masu socijalnih slucajeva koji kucaju na vrata
marketinska patka? ako je kalorijska vrijednost hrane 5-6000 kalorija po kg, ima li logike toviti psa enormnim kolicinama? drugi je par cipela sto na nasem trzistu u najprodavaniju hranu spada fus hrana koja niti sastavom niti kalorijskom vrijednoscu ne zadovoljava potrebe pasahladan.preminger wrote:
On (sorcerer), a evo i ja ti govorim iz iskustva da su te tabele čista marketinška patka. Ja imam Nj. Ovcara starog 6 mjeseci i on pojede više od toga što se u njima preporučuje srednje je aktivan i nije debeo. Pa ne kaze se džaba "gladan ko pas".
Sa zadnjom recenicom se 100% slažem. Nije psu samo hrana važna, pogotovo u azilu.
holowey wrote:marketinska patka? ako je kalorijska vrijednost hrane 5-6000 kalorija po kg, ima li logike toviti psa enormnim kolicinama? drugi je par cipela sto na nasem trzistu u najprodavaniju hranu spada fus hrana koja niti sastavom niti kalorijskom vrijednoscu ne zadovoljava potrebe pasahladan.preminger wrote:
On (sorcerer), a evo i ja ti govorim iz iskustva da su te tabele čista marketinška patka. Ja imam Nj. Ovcara starog 6 mjeseci i on pojede više od toga što se u njima preporučuje srednje je aktivan i nije debeo. Pa ne kaze se džaba "gladan ko pas".
Sa zadnjom recenicom se 100% slažem. Nije psu samo hrana važna, pogotovo u azilu.
11.11.2013. | PIŠE: Eldina ZOLJ - BALENOVIĆ
Pas lutalica napao staricu
Tahira Dobračić u petak je bila meta podivljalog psa u naselju Kovačići. U prijepodnevnim satima uputila se prema trolejbuskoj stanici kada je ugledala čopor pasa kako ide prema njoj.
Mlađe osobe su se sklonile u stranu i čekale da opasnost prođe, ali ona zbog povrijeđene noge nije uspjela reagovati na vrijeme. Jedan pas se izdvojio iz čopora i režući krenuo ravno prema njoj. Jedino što je uspjela učiniti bilo je da spusti ceker u kojem se nalazila knjiga i zaštiti povrijeđenu nogu.
- Pas je svom snagom zagrizao ceker u kojem se nalazila knjiga i progrizao i ceker i knjigu. Zamislite šta bi se desilo da je umjesto cekera zagrizao moju nogu u kojoj se nalaze dvije metalne ploče i tridesetak šarafa. Sigurna sam da bi mu se zubi zaglavili i da bi mi rastrgao nogu. Ja danas ne reagujem zbog sebe, jer sam već napadnuta, nego zbog svih Sarajlija koje su svakodnevno izložene ovoj opasnosti, kaže Dobračić i napominje kako bi svaki sud na svijetu stavio van snage zakon koji je donesen bez pripremljenih uslova da se i primijeni.
Dobračić naglašava kako zakon može donijeti samo onaj ko će omogućiti da se on i primijeni, u suprotnom, to ne može biti zakon.
- Pored toga što Zakon o dobrobiti životinja nije primjenjiv u ovoj situaciji i okolnostima, on ne štiti ni sve životinje u prirodi. On je stao na stranu samo onih životinja koje napadaju ljude. Sadašnji zakon štiti samo mizantrope i čovjekomrsce, ističe Dobračić, koja smatra i kako su ljudi krivi što su psi u ovolikom broju na ulicama i što napadaju ljude, jer ih hrane i zadržavaju na sarajevskim ulicama.
Pažnja: Lažni volonteri na ulicama Sarajeva prodaju čestitke
11. novembar 2013. u 14:23
Određene osobe u Kantonu Sarajevo, predstavljajući se kao volonteri Crvenog križa prodaju slikovnice i bojanke, navodno, za potrebe akcija ove organizacije.
''Obavještavamo građane Kantona Sarajevo da organizacije Crvenog križa u Kantonu Sarajevo nisu štampale nikakvu slikovnicu, niti volonteri na ovaj način vrše prikupljanje novca'', kazala je Feni sekretarka Crvenog križa općine Centar Džemila Ramizi.
Dodala je da volonteri Crvenog križa prodaju samo dvije vrste markica, a to su markice "Nedjelje borbe protiv tuberkuloze" u septembru te "Nedjelje Crvenog križa" u maju, za koje imaju odobrenje od Općine Centar i MUPKS-a.
Naglasila je da volonteri Crvenog križa ne skupljaju priloge po ulici, već isključivo vrše programske aktivnosti koje su definirane Statutom i Programom rada Crvenog križa. Građani koji žele dati prilog, trebaju doći u prostorije Crvenog križa, a za donaciju će dobiti potvrdu.
''Zato molim građane da ne nasjedaju na prevare i ne daju novac osobama koje se predstavljaju kao volonteri Crvenog križa. Sve naše akcije su transparentne'', naglasila je Ramizi.
Podsjećanja radi, ovog ljeta u centru Sarajeva bio je prisutan veliki broj mladih ljudi koji su prodavali čestitke i ostale materijale s objašnjenjem da se novac prikuplja za pomoć nezbrinutoj i bolesnoj djeci.
Moderno prosjačenje i pljačka građana
Duž glavne pješačke zone u Ferhadiji, mladi akviziteri su bili raspoređeni tako da gotovo niti jedan prolaznik nije mogao proći da da mu nisu bile ponuđene čestitke u ime JU Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave u Sarajevu ili, kako je to bilo u julu, doniranje novca u kartonske "kase" postavljene na ulici.
Nekoliko prodavača je tada potvrdilo da radi za firmu Av Card, a direktorica ove firme iz Sarajeva i sestrinske firme Prokard d.o.o. iz Bijeljine. Sanja Vručinić izjavila je za Fenu da njihova firma koja organizira prodaju spomenutih čestitki "nije humanitarna organizacija, već firma koja se bavi trgovinom".
Direktor JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave u Sarajevu Saudin Đurević demantirao je ovakve navode te prodaju čestitki nazvao "modernim prosjačenjem i pljačkom građana".
Kao prvo u azilu se ne hrane najboljom hranom. Kao drugo, informiraj se ti o hrani. Dakle, preporučuješ da pas jede više od 10% svoje težine dnevno visokokalorične hrane? Znam o psima dovoljno, vjeruj mi, da ne moram čitati upustvohladan.preminger wrote:Kojih crnih 400g dnevno za psa od 45kg. Bolje ti to procitaj. Samo da lezi po cijeli dan treba mu vise hrane.KatarinaKosaca wrote: Moja po preporuci sa kese, dakle za težinu od 45kg, treba da pojede 400 grama dnevno, vreća od 19kg (15+4 gratis) royal canin za velike pse, 132KM, prekjuče baš kupljena vreća. Pa, ti računaj. Bolje hranjena ne može biti.
Naravno, ne pojede uvijek 400 grama, ako ima kosti ili nešto pojede manje suhe hrane.
Pored hrane dodaj i ostale troškove koje sam naveo u prethodnom postu i dobices iznos od 5 KM dnevno.
u logorima za cukilice ih hrane cokoladnim keksom to smo vec vidjeli....KatarinaKosaca wrote:Kao prvo u azilu se ne hrane najboljom hranom. Kao drugo, informiraj se ti o hrani. Dakle, preporučuješ da pas jede više od 10% svoje težine dnevno visokokalorične hrane? Znam o psima dovoljno, vjeruj mi, da ne moram čitati upustvohladan.preminger wrote:Kojih crnih 400g dnevno za psa od 45kg. Bolje ti to procitaj. Samo da lezi po cijeli dan treba mu vise hrane.KatarinaKosaca wrote: Moja po preporuci sa kese, dakle za težinu od 45kg, treba da pojede 400 grama dnevno, vreća od 19kg (15+4 gratis) royal canin za velike pse, 132KM, prekjuče baš kupljena vreća. Pa, ti računaj. Bolje hranjena ne može biti.
Pored hrane dodaj i ostale troškove koje sam naveo u prethodnom postu i dobices iznos od 5 KM dnevno.![]()
Iako, nije to tema, ovdje preporučuju pištolje i dijelove od golfa (čuj golfa, imal boljeg auta više za balkanca), tako da
U pravu si, u svakom slučaju priču o dnevnim potrebama hrane treba prebaciti na odgovarajući pdf, iako imaju i tematski forumi o tome.. jedno je koliko pas može pojesti, dguro je koliko treba pojesti. Ja bih sad bez ikakvih problema mogla pojesti 20 ćevapa u cijeli i 5 kolača kod jadranke, pa to ne radim.. ali nije ovo tema o ishrani niti pravilnoj ishrani. Ovo je izgleda preseljena tema o pokazivanju nadmoći nad slabijima u vječitom strahu od jačih.drugi profil wrote:OffT
Valjda je 450 grama 1% od 45 kila....?
Sasvim neovisno o mom stavu i ljubavi prema životinjama. Jel stvarno netko misli da će biti itko pred naredne izbore ko će ići protiv europskih standarda i za uvođenje šintora. Neće, jarane. A imaćeš i gay paradu. Tako, bolje ti je spremiti se, nego jadikovati, jer to je realnost.drugi profil wrote:Kad ce se shvatiti da je sve osim eutanazije tesko i psima i ljudima.