SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Hemera

#5126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

ugrozava osjecanja sakupljaca cuka
fixer

#5127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by fixer »

hladan.preminger wrote:

Problem je u parama koje su potrebne da se ovaj zakon, koji je retardiran, provodi. Para nema. Je li to tesko za shvatiti?
Sad ih nema, jer trebaju milioni. Da se pristupilo odmah, para uopce ne bi trebalo toliko mnogo. Nasi vrli nacelnici nisu uopce znali da ih to ceka. U budzetu nisu planirali sredstva za tu namjenu. Rekli u budzetu iduce godine cemo ta sredstva odvojiti. Medjutim, onda su trosili vrijeme da se dogovore mogu li zajednicki pristupiti rjesavanju problema (Sarajevo), pa nakon sto nisu postigli dogovor, vrijeme je iscurilo.
Last edited by fixer on 10/11/2013 20:16, edited 1 time in total.
fixer

#5128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by fixer »

uskrsno_respo wrote: policajac lose obavlja posao jer onaj u autu pravi prekrsaj i ugrozava druge ljude
ovaj covjek sto je izasao s palicom ne ugrozava druge ljude postupkom nego cak naprotiv brani svoju zenu od napada i eventualnih posljedica

tako da je povod okretanja glave dijametralno suprotan a i sama situacija isto tako suprotna
Taj isti otac bi svoju zenu mogao odbraniti od svakog psa kad bi pokucao na pravu adresu. Moze on ubiti jednog, drugog, pa cak i sto njih, ali njegova zena je jos u opasnosti.
fixer

#5129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by fixer »

Hemera wrote:jel treba svaki nacelnik da pravi hotele za cukilice i da se u njima izdrzavaju dok kraja zivota? :lol:
pa mlo bi im bilo opcinu u opcini napraviti da ih niko ne bihuzuri

kad vec uvijek u svemu vidimo EU-naseg idola zivota i svega,mozemo kopirati i eutanaziju

i nemoj porediti prekrsaj i to sto ce drot neki glavu okrenuti,dzukci prljavi bolesni i agresivni su ujeli trudnu zenu,da su imali bjesnilo i napravili tragediju kome bi onda ludjakinje kenjale?
one imaju interesne sfere da se bave pascadima,nista drugo njih ne zanima,to je patologija i ispiranje mozga ko vjeruje u te njihove serotine,pa baska njihova konstatacija kako su azili logori za scenad!
pa sta onda vise oni hoce?
,a i ovako su napravili sranje,za njih je jedini lijek poslije ovoga da ih dobro neko udesi jer ce takvi stalno napadati i ova olos od udruzenja ih nikada nece socijalizovati
oni nemaju nikakvih uslova se se strucno brinu o pascadi,hranjenjem proizvode probleme a ne rjesavaju ih...
dok nisu uveli prokletu kablovsku i kanale o spasavanju pasculadije,koliko toliko se moglo zivjeti normalno :run:
Znas koliko me zanima misljenje nekog ko je ovoliko pismen? Da mi se obracas lice u lice, mozda bi te i saslusao, ali kad vidim ovaj tekst, samo ga preskocim. :D
Hemera

#5130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

fixer wrote:
Hemera wrote:jel treba svaki nacelnik da pravi hotele za cukilice i da se u njima izdrzavaju dok kraja zivota? :lol:
pa mlo bi im bilo opcinu u opcini napraviti da ih niko ne bihuzuri

kad vec uvijek u svemu vidimo EU-naseg idola zivota i svega,mozemo kopirati i eutanaziju

i nemoj porediti prekrsaj i to sto ce drot neki glavu okrenuti,dzukci prljavi bolesni i agresivni su ujeli trudnu zenu,da su imali bjesnilo i napravili tragediju kome bi onda ludjakinje kenjale?
one imaju interesne sfere da se bave pascadima,nista drugo njih ne zanima,to je patologija i ispiranje mozga ko vjeruje u te njihove serotine,pa baska njihova konstatacija kako su azili logori za scenad!
pa sta onda vise oni hoce?
,a i ovako su napravili sranje,za njih je jedini lijek poslije ovoga da ih dobro neko udesi jer ce takvi stalno napadati i ova olos od udruzenja ih nikada nece socijalizovati
oni nemaju nikakvih uslova se se strucno brinu o pascadi,hranjenjem proizvode probleme a ne rjesavaju ih...
dok nisu uveli prokletu kablovsku i kanale o spasavanju pasculadije,koliko toliko se moglo zivjeti normalno :run:
Znas koliko me zanima misljenje nekog ko je ovoliko pismen? Da mi se obracas lice u lice, mozda bi te i saslusao, ali kad vidim ovaj tekst, samo ga preskocim. :D
sta je sad problem?
nestalo nekih konkretnih argumenata?
uzmi hapicu i na spavanje... :lol:
hladan.preminger

#5131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hladan.preminger »

fixer wrote:
hladan.preminger wrote:

Problem je u parama koje su potrebne da se ovaj zakon, koji je retardiran, provodi. Para nema. Je li to tesko za shvatiti?
Sad ih nema, jer trebaju milioni. Da se pristupilo odmah, para uopce ne bi trebalo toliko mnogo. Nasi vrli nacelnici nisu uopce znali da ih to ceka. U budzetu nisu planirali sredstva za tu namjenu. Rekli u budzetu iduce godine cemo ta sredstva odvojiti. Medjutim, onda su trosili vrijeme da se dogovore mogu li zajednicki pristupiti rjesavanju problema (Sarajevo), pa nakon sto nisu postigli dogovor, vrijeme je iscurilo.

Halo, gdje ti zivis?
U ovoj drzavi za provodjenje ovog zakona para nema već 21. godinu. Pa jebena penzija nekoga ko je 40 godina grbacio je 300 KM, a trebali bi pse hraniti sa 150 KM svaki mjesec.
Hemera

#5132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

fixer wrote:
hladan.preminger wrote:

Milioni svakako trebaju za dozivotno izdrzavanje tzv.napustenih dzukaca.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

ja ne znam otkud ti milijuni...
za hranjenje jedne lutalice treba marka i pol dnevno...
30* 1.5 = ??? plus popust na količinu...
njihov vijek je godinu i pol dvije...
+ rad volontera...veterinara i svih onih koji će otpatke donositi psima

neće biti milijuni u pitanju
samo da se krene to rješavati
burek_in_space

#5134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by burek_in_space »

Dje cesh nahraniti zhivotinju od 20-30 kila za 1,5 KM, pa nije vrabac :-)
fixer

#5135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by fixer »

hladan.preminger wrote:

Halo, gdje ti zivis?
U ovoj drzavi za provodjenje ovog zakona para nema već 21. godinu. Pa jebena penzija nekoga ko je 40 godina grbacio je 300 KM, a trebali bi pse hraniti sa 150 KM svaki mjesec.
Prvo i osnovno - para ima. Bitno je kako se dijele i na sta idu. Drugo, ovaj zakon nije 21. godinu aktivan. Trece, da su se sterilisali odmah oni prvi psi na ulicama, ne bi ih bilo puno, te njihov broj bi se mogao kontrolisati. Ne moras ih drzati u azilu, ali ono par prvih primjeraka koji se pojave na ulicama odmah sterilisi, pa bi vidio da problema uopce ne bi bilo. Ukoliko ovo uradi jedna opcina, problem bi postojao i dalje, ali ukoliko se sistemski pristupilo, pa svaka opcina uradi sta mora, sta je zakon tereti, citavo izdvajanje ne bi moralo biti vece od onog koji je kafilerija imala.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

Kakvo sterilisanje neuzubillah, eutanazija aBd inshallah.
ultima_palabra

#5137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

leet wrote:Kakvo sterilisanje neuzubillah, eutanazija aBd inshallah.
Kakva eutanazija, samo malj i elhamdulillah :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#5138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

Ma strah me bureka, if ju nou vot aj min. :mrgreen:
Lakat Jebić

#5139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Lakat Jebić »

dok zikrite, nema vas cega strah biti :D
hladan.preminger

#5140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Black swan wrote:ja ne znam otkud ti milijuni...
za hranjenje jedne lutalice treba marka i pol dnevno...
30* 1.5 = ??? plus popust na količinu...
njihov vijek je godinu i pol dvije...
+ rad volontera...veterinara i svih onih koji će otpatke donositi psima

neće biti milijuni u pitanju
samo da se krene to rješavati

1,5 KM dnevno.

Image

Jesi ti ikad imao psa?
hladan.preminger

#5141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

fixer wrote:
hladan.preminger wrote:

Halo, gdje ti zivis?
Prvo i osnovno - para ima. Bitno je kako se dijele i na sta idu. Drugo, ovaj zakon nije 21. godinu aktivan. Trece, da su se sterilisali odmah oni prvi psi na ulicama, ne bi ih bilo puno, te njihov broj bi se mogao kontrolisati. Ne moras ih drzati u azilu, ali ono par prvih primjeraka koji se pojave na ulicama odmah sterilisi, pa bi vidio da problema uopce ne bi bilo. Ukoliko ovo uradi jedna opcina, problem bi postojao i dalje, ali ukoliko se sistemski pristupilo, pa svaka opcina uradi sta mora, sta je zakon tereti, citavo izdvajanje ne bi moralo biti vece od onog koji je kafilerija imala.

Prvo i onsnovno: PARA NEMA.
Jos jednom te pitam gdje ti zivis?
Odi u Derventu, Buzim, Petrovac da vidis ima li para za hranjenje stetocina?

Za boldirano: U ovoj drzavi para nema vec 21. godinu bez obizra na ovaj maloumni zakon, koji rijetko gdje postoji.
Muhamed Đakmić

#5142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Muhamed Đakmić »

Neko je lijepo pravio računicu, pa dođosmo do cifre od preko 20 miliona na godišnjem nivou. Sića ba.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KatarinaKosaca »

Kako ljudi vole da pretjeruju. Netko je asli lupio 1,5Km za lutalicu i to je sad prihvaćeno. Moja jede najbolju hranu na tržištu (royal canin), velika je rasa dakle puno jede, puno više od najveće lutalice, pa me sve sa veterinarom i svim ne izađe 1,5Km dnevno.. :-) Ne gađajte se ciframa
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#5144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

Neću da trošim ni 10 feninga na jebenu lutalicu i tačka.
Muhamed Đakmić

#5145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Muhamed Đakmić »

I koliko rekoše da je izdvajanje u azilu? 154 marke mjesečno?

Puta 10 000 pasa je l' tako? Puta 12 mjeseci.

Neka me neko ispravi ako griješim.
drug_profi

#5146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Moze li kakav link na tu hranu jer ja kad kupim ono najjeftinije u konzumu platim 1,25 i slabo da je prosjecnom keru ta konzerva dosta za jedna dan.

A da ih treba ukloniti, treba. I to na najjeftiniji moguci nacin. A poslije nek nam salju proteste. Ionako smo majstori u prebacivanju krivice pa cemo svaliti na nekog. Za 2 godine ce se zaboraviti sve i zdrrravo. Onda nek sintori love novu pascad i neka postupaju po zakonu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KatarinaKosaca »

leet wrote:Neću da trošim ni 10 feninga na jebenu lutalicu i tačka.
Neću ni ja ni 5 feninga na jebenu tetu na šalteru koja je dobila posao bez natječaja i kvalifikacija, pa me nitko ne pita. Dakle, ili se pitamo ili ne, gdje idu porezi
I da , ako netko pita... Hebe mi se za šalet-tetino dijete i njihove potrebe.
hladan.preminger

#5148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

KatarinaKosaca wrote:Kako ljudi vole da pretjeruju. Netko je asli lupio 1,5Km za lutalicu i to je sad prihvaćeno. Moja jede najbolju hranu na tržištu (royal canin), velika je rasa dakle puno jede, puno više od najveće lutalice, pa me sve sa veterinarom i svim ne izađe 1,5Km dnevno.. :-) Ne gađajte se ciframa

Daj ne zajebavaj.
Ja imam psa i nema sanse da te kosta samo hrana manje od 3 marke dnevno.
Veliki pas pojede od 800g do 1KG hrane dnevno pa računaj. Plus u azilu dodaj na to struju, vodu, radnu snagu, vakcinaciju, preglede i sve ostalo.

Znaci, minimum od 5 KM po danu boravka uključujući hranu, smještaj i njegu.
Muhamed Đakmić

#5149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Muhamed Đakmić »

Ali ovo gore što sam ja pitao, mislim da pitam već stoti put, i nikad niko nije dao konkretan odgovor.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#5150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

KatarinaKosaca wrote:
leet wrote:Neću da trošim ni 10 feninga na jebenu lutalicu i tačka.
Neću ni ja ni 5 feninga na jebenu tetu na šalteru koja je dobila posao bez natječaja i kvalifikacija, pa me nitko ne pita. Dakle, ili se pitamo ili ne, gdje idu porezi
I da , ako netko pita... Hebe mi se za šalet-tetino dijete i njihove potrebe.
Je l' to porediš ljude koji rade i štetočine koje ne služe ničemu?
Locked