SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Logovan

#3601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

uglavnomja wrote: jes, jes, psi su stvoreni kao biljojedi, a taj mrski covjek ih je naucio da love i jedu meso :zzzz:
Nemoj mi pucati nikakve ironije, sarkazme... :wink:
Kao prvo ljudi su krivi što ostavljaju pse na ulici jer se ne mogu o njima više brinuti. Ima puno ovakvih slučajeva. Ko istjera psa da Bog da i njega istjerali iz kuće kao što je i on uradio psu.
Kao drugo čovjek je kriv što ništa ne radi po pitanju lutalica. Problem lutalica se neće riješiti sam.
Kao treće lutalice traže hranu da prežive, što je i normalno je l' tako? Šta treba da rade, da čekaju da im raja ostavljaju hranu? Ako vide kokoši ili nešto slično normalno da će napasti.
Kao četvrto primitivni smo jako pa mislimo da se ovaj problem može riješiti ubijanjem, kao što su uradili oni kreteni u Poljskoj i Ukrajini prije Europskog prvenstva u fudbalu. Nisu znali šta će sa njima, pa ih ubili... :skoljka: Fol očistili ulice od njih. :-)
uglavnomja

#3602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

poljaci i ukrajinci nedavno, ostale civilizirane zemlje prije 30-40 godina i sad kad imaju samo kucne ljubimce mogu prosipati folove o azilima i udomljavanju, kad se za svako pasce zna ciji je mix.

sarajevski avlijaneri su, od kad postoji pripitomljeni vuk, cistokrvni bezvlasnicki samohraneci copori. ponekad uleti neki rasni, ali geni avlijanerski gen ostaje.
Muhamed Đakmić

#3603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Muhamed Đakmić »

Pa gdje su ti rasni psi po ulicama, ja sam vidio u pet godina jednog? Sve obični avlijaneri. Nemojte šuplju prosipati.

I naravno da će se riješiti kad psi budu eutanazirani, to zna svako ko zna matematiku.
mali Ninja

#3604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali Ninja »

nas su prestravili neki dan kad smo vozili bicikle pored parka ispred inat kuce.
sorcerer

#3605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sorcerer »

Muhamed Đakmić wrote:Pa gdje su ti rasni psi po ulicama,

rasni se ne zadrze dugo na ulici, uglavnom ih usvoje raja koja zna i kojima je zao da zavrse s lutalicama...
drugi_profil

#3606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drugi_profil »

I mene kokoske cesto isprovociraju, kao i janjci, a zna se desiti i cijelim kravama i ponekom odojku.

A cuj nece se rjesiti eutanazijom? Nego ce se rjesiti udomljavanjem? Jes kad bi svako od nas po dva uzeo....
I meni su ba srcu prirasli, hranim ih, cak im i kupujem hranu, ali budimo realni... :-) nema rjesenja bez eutanazije.
Alfons Kauders

#3607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Alfons Kauders »

drugi_profil wrote:I mene kokoske cesto isprovociraju, kao i janjci, a zna se desiti i cijelim kravama i ponekom odojku.

A cuj nece se rjesiti eutanazijom? Nego ce se rjesiti udomljavanjem? Jes kad bi svako od nas po dva uzeo....
I meni su ba srcu prirasli, hranim ih, cak im i kupujem hranu, ali budimo realni... :-) nema rjesenja bez eutanazije.
ako budes realan fasovaces ban... :D

radi politicke korektnosti, ne smije se pomenuti eutanazija, to rade samo divljaci... a mi znamo da smo napredniji od ostatka evrope

a sto neko rece problem su ljudi... jesu... ali ne zato sto ostavljaju cuke na ulici... vec zato sto napravise grad

nisu to divlji konji u hercegovini, lisice, medjedi, tritoni ili vukovi...psi su domace zivotinje i ne mogu bez ljudi - ukljucujuci nas koji ih povremeno hranimo... nije grad prirodno staniste za pse, jer psi nemaju prirodno staniste... inace bi ih bila puna jahorina, nisici i sl...
Pasiflora

#3608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Pasiflora »

leet wrote:Scena od neku noć, vozimo se autom pored gimnazije na Dobrinji, stanemo na semafor i okruži nas 6-7 kerova koji trče k'o debili oko auta. Eh sada zamislite da je neko pješačio tu oko 2-3.
Strašno! Jadni vi, dobro vas nisu pojeli skupa sa autom :shock: :shock:
Ti psi tu žive godinama - doslovno. Da, ponekad jurcaju za autima - ipak su to psi. Dobar dio komšija iz kvarta ih hrani, kao i djeca iz gimnazije. Ljudi se vracaju kuci u 2 - 3 ujutro i ne mogu reči da je iko spomenuo da su ga prepali, a kamoli ugrizli. Ne misliš valjda da se svi sa prvim mrakom zatvaraju u kuću jer su psi pred zgradom? Sorry, ja sve vrijeme govorim psi - ti vjerovatno ne znas sta to znaci. To je ono što ti zoveš "kerovi" :skoljka:
mumy

#3609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mumy »

Pasiflora wrote:
leet wrote:Scena od neku noć, vozimo se autom pored gimnazije na Dobrinji, stanemo na semafor i okruži nas 6-7 kerova koji trče k'o debili oko auta. Eh sada zamislite da je neko pješačio tu oko 2-3.
Strašno! Jadni vi, dobro vas nisu pojeli skupa sa autom :shock: :shock:
Ti psi tu žive godinama - doslovno. Da, ponekad jurcaju za autima - ipak su to psi. Dobar dio komšija iz kvarta ih hrani, kao i djeca iz gimnazije. Ljudi se vracaju kuci u 2 - 3 ujutro i ne mogu reči da je iko spomenuo da su ga prepali, a kamoli ugrizli. Ne misliš valjda da se svi sa prvim mrakom zatvaraju u kuću jer su psi pred zgradom? Sorry, ja sve vrijeme govorim psi - ti vjerovatno ne znas sta to znaci. To je ono što ti zoveš "kerovi" :skoljka:
Malo je nezgodno kad te sa bicikom zaganjaju,al sam primjetila cim usporim i oni stanu.Prvi put sam se bas prepala,doso mi do noge :-)
febo_acm

#3610 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by febo_acm »

Čuvajte se lutalica... Prije dva dana mom komšiji pojeli auto, a ovog drugog pojeli dok se vozao na biciklu...
Muhamed Đakmić

#3611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Muhamed Đakmić »

Ovo za auto nisi uspio da provališ, jer sam bukvalno gledao kako rasturaju auto. Ne ono na Grbavici, drugi slučaj.

Vi koji ih slijepo branite ste osim što ste bezobrazni i prilično nehumani.
drugi_profil

#3612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drugi_profil »

Zhìxin wrote:Čuvajte se lutalica... Prije dva dana mom komšiji pojeli auto, a ovog drugog pojeli dok se vozao na biciklu...
Nece ba oni su fini, malo gricnu nekog ponekad, ali psi su to, nisu oni krivi nego ljudi. ha ja...
ultima_palabra

#3613 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

Najgore su one ženturače što ih hrane... neki dan je jedna ispsovala moju sestru zato što je ova mršnula kera koji joj je prilazio :lol: Inače je taj kvart prepun kerova... ne daj Bože da je koji ujede, napraviću šnicle od paščetine i odnijeti tim ženama da se počaste.
Muhamed Đakmić

#3614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Muhamed Đakmić »

ultima_palabra wrote:Najgore su one ženturače što ih hrane... neki dan je jedna ispsovala moju sestru zato što je ova mršnula kera koji joj je prilazio :lol: Inače je taj kvart prepun kerova... ne daj Bože da je koji ujede, napraviću šnicle od paščetine i odnijeti tim ženama da se počaste.
A otkad si ti ba agresivan? :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

ja sam našao psa ko šaka... koja tuga... sve zbog ovih koji dopuštaju daljnje razmnožavanje
hranim golubove i pse kostima ali im ne vjerujem... ko zna šta se petlja u glavi napaćene i gladne životinje
ultima_palabra

#3616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

Muhamed Đakmić wrote:
ultima_palabra wrote:Najgore su one ženturače što ih hrane... neki dan je jedna ispsovala moju sestru zato što je ova mršnula kera koji joj je prilazio :lol: Inače je taj kvart prepun kerova... ne daj Bože da je koji ujede, napraviću šnicle od paščetine i odnijeti tim ženama da se počaste.
A otkad si ti ba agresivan? :lol:
Kad je famAlija u pitanju :D
Reglan

#3617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Reglan »

Ovi sto ih brane nek ih u kucu udome i rijese nas brige.
Kabas bi ja od njih napravio.
Cholina_Lokica

#3618 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Cholina_Lokica »

arshavin wrote:Ovi sto ih brane nek ih u kucu udome i rijese nas brige.
Hocemo, ha ti odvedes sve narkomancine, klosare i bagru koja svakodnevno nas maltretira pljackama, nozevima i nasumicnim pucanjem. I eto imamo dogovor
Creasy

#3619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Creasy »

Black swan wrote: hranim golubove i pse kostima ali im ne vjerujem...

Pa ne jedu golubovi kosti, hljeba im daj. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

jutros gledam vrana vrani ote viršlu :lol: :lol: :lol: a što se ismijah
golubovima dam kruh a psima kosti od piletine :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

mumy wrote: Malo je nezgodno kad te sa bicikom zaganjaju,al sam primjetila cim usporim i oni stanu.Prvi put sam se bas prepala,doso mi do noge :-)
E pa tako jednom dok budeš obraćala pažnju na kera i završiš točkom u stepenicama ili u šahtu javi se ovoj finoj forumašici da nadoknadi štetu.

I da e, milion ljudi se vraća u 3 ujutro. :-) :lol:
Last edited by Velkoski on 23/08/2013 11:31, edited 1 time in total.
Pasiflora

#3622 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Pasiflora »

Šta češ uraditi kada ti sestru napadne narkomančina koji u jednoj ruci nosi nož, a u drugoj sluđenog pit bulla?
Reglan

#3623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Reglan »

Cholina_Lokica wrote:
arshavin wrote:Ovi sto ih brane nek ih u kucu udome i rijese nas brige.
Hocemo, ha ti odvedes sve narkomancine, klosare i bagru koja svakodnevno nas maltretira pljackama, nozevima i nasumicnim pucanjem. I eto imamo dogovor
a to sam ja reko da volim narkomane,ubice,lopove?

Kolateralna steta su i jedni i drugi i treba ih istrijebiti sa ulice.
Volis zivotinje,ok,zna se gdje im je mjesto ili zoo vrt a ove pitomije drzi u stanu,nek ti seru po glavi sto se mene tice a ne da gledam hoce li me sta napasti ili nece kad setam ferhadijom ili nece.Pa nisam krenuo u zoo vrt nego u grad da prosetam.
Cholina_Lokica

#3624 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Cholina_Lokica »

arshavin wrote:
a to sam ja reko da volim narkomane,ubice,lopove?

Kolateralna steta su i jedni i drugi i treba ih istrijebiti sa ulice.
Volis zivotinje,ok,zna se gdje im je mjesto ili zoo vrt a ove pitomije drzi u stanu,nek ti seru po glavi sto se mene tice a ne da gledam hoce li me sta napasti ili nece kad setam ferhadijom ili nece.Pa nisam krenuo u zoo vrt nego u grad da prosetam.
Pa ako ti prozivas nekoga za ovo, mogu i ja tebe za ovo, s obzirom da su i za jedne i za druge zaduzene drzavne institucije koje ubiru lovu a nista ne rade. Vrlo jednostavno, vodi i ti onda ove kuci.
A svakako napadaju psi samo agresivne supke i lose ljude, to je davno dokazano :lol: Tako da nije ni kakva steta :lol:
Prpa.ba

#3625 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Prpa.ba »

Javili su se dezurni branitelji ljudskih prava divljih pasa, ako ih suocite sa argumentima klonirace se pa ce se tema promptno zakljucati i ocistiti od price o psima. :thumbup:

Takva je sudbina, recimo, ove teme (TEMA).
Bilo ih je jos nekoliko, sve su promptno zakljucane. O cukicama sve najbolje. :thumbup:
Locked