SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kakavdanakneiskustvu

#3001 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kakavdanakneiskustvu »

505sCrtom wrote:ovo se treba tretirati kao svaki drugi napad na djecu.

:thumbup:
miki.ba

#3002 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by miki.ba »

Sad bi se trebao oglasiti reis Kavazović i javno osuditi ovaj cin.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#3003 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dr.gog »

Maloprije komentiramo članak na FB. Istina je da je to klasični kretenizam i kršenje javnog reda od strane "fanatika".

Istina je i da nije prijavljeno na vrijeme, te da se sve završilo na riječima. Ono što je meni zaparalo oči je senzacionalnost i površnost članka čija je svrha dizanje čitanosti prenapuhivanjem događaja. Posebno loše je bilo povlačenje paralele između Dodikovog pljuvanja po Sarajevu i navedenog dešavanja, čime se , inače dobar parodičar, autor stavio u ravan sa Foxovim pitbulovima. Sa autorom sam razmijenio par prilično različitih razmišljanja, ali tip je još u afektu, a bijes ne rađa dobre članke..

U svakom slučaju, još jedna ulična epizoda malograđanštine koju je uzrokovao opšti duhovni nazadluk i taština.
uglavnomja

#3004 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

kakavdanakneiskustvu wrote:
505sCrtom wrote:ovo se treba tretirati kao svaki drugi napad na djecu.

uglavnomja

#3005 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

miki.ba wrote:Sad bi se trebao oglasiti reis Kavazović i javno osuditi ovaj cin.
:D

nije nemoguce, izgleda ok covjek na pravom mjestu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3006 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

dr.gog wrote:Maloprije komentiramo članak na FB. Istina je da je to klasični kretenizam i kršenje javnog reda od strane "fanatika".

Istina je i da nije prijavljeno na vrijeme, te da se sve završilo na riječima. Ono što je meni zaparalo oči je senzacionalnost i površnost članka čija je svrha dizanje čitanosti prenapuhivanjem događaja. Posebno loše je bilo povlačenje paralele između Dodikovog pljuvanja po Sarajevu i navedenog dešavanja, čime se , inače dobar parodičar, autor stavio u ravan sa Foxovim pitbulovima. Sa autorom sam razmijenio par prilično različitih razmišljanja, ali tip je još u afektu, a bijes ne rađa dobre članke..

U svakom slučaju, još jedna ulična epizoda malograđanštine koju je uzrokovao opšti duhovni nazadluk i taština.
slažem se potpuno.

inače, potezanje ličnosti reisa Kavazovića ovdje je... baš nepotrebna. druga bi stvar bila da je on i nasrnuo na te djevojčice.
ultima_palabra

#3007 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

uglavnomja wrote:
ultima_palabra wrote:Portali prave medvjeda od muhe...

:roll:

curi je 17 godina, dosla iz uredjene zemlje i neki pecinski lik zaustavi auto i pocne urlati na nju i podje izaci da je bije :roll: ono iskustvo za pozeljeti. :run:
Niđe veze... ako je zgodna, najmanje 5 likova po gradu joj je dobacilo nešto u smislu "halo, dobra", jel i to prijavila novinama?
miki.ba

#3008 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by miki.ba »

Šta je prenapuhano u ovom clanku?
Po meni ništa, cak je i naslov prilicno blag.

Što se tice reisa, ko ce ako nece on, e jedino ako clanak nije istinit.
ultima_palabra

#3009 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

Ako je taj veh-bi-aj uposlenik IZ, onda bi se reis trebao izviniti.
5 0 5

#3010 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by 5 0 5 »

ultima_palabra wrote:
uglavnomja wrote:
ultima_palabra wrote:Portali prave medvjeda od muhe...

:roll:

curi je 17 godina, dosla iz uredjene zemlje i neki pecinski lik zaustavi auto i pocne urlati na nju i podje izaci da je bije :roll: ono iskustvo za pozeljeti. :run:
Niđe veze... ako je zgodna, najmanje 5 likova po gradu joj je dobacilo nešto u smislu "halo, dobra", jel i to prijavila novinama?
to je drugo. stvar kucnog odgoja. imas i svakodnevno sikaniranje zena koje nose burku. ali da im ih neko pocne skidati, i one bi nazvale novinare.

ali, ovaj tip prisiljava djecu da se ponasaju po nekim njegovim nadzorima. to ne moze. je li trebas sutra pustiti dijete u grad i ocekivati da ce svaki fanatik, manijak, sta god, prijetiti tvom djetetu.

svako razuman bi zakljucio, ako on ima problem sa zivotom u sekularnoj zemlji, po pitanju svojih religijskih uvjerenja ili cega god, neka si trazi bolju za sebe. kad vec pada pod kusnju tako brzo, cim vidi djecije gole noge, neka proba afganistan. bolje i za njega i za nas.
ultima_palabra

#3011 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

Pazi, lik jeste idiot... ali nije bilo nikakve sile niti je prijavljeno policiji. Sve što hoću reći je da svakog dana u Sarajevu imaš 50 scena ružnijih od ove, ali ova dobiva medijsku pažnju jer ima veze sa religijom.
Chmoljo

#3012 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

miki.ba wrote:Šta je prenapuhano u ovom clanku?

zato što je ostalo u rangu komšinice koja psuje djecu jer joj galame pod prozorom. kreten je, jeste. ali ne može se zbog dobacivanja iz auta tražiti krivična sankcija pobogu. ne znam može li i prekršajna.

što se tiče reisa, to je kao da za provalu u trafiku zoveš specijalne jedinice federalnog mupa, sa podrškom vojske.
5 0 5

#3013 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by 5 0 5 »

ultima_palabra wrote:Pazi, lik jeste idiot... ali nije bilo nikakve sile niti je prijavljeno policiji. Sve što hoću reći je da svakog dana u Sarajevu imaš 50 scena ružnijih od ove, ali ova dobiva medijsku pažnju jer ima veze sa religijom.
jasno je to. ljudi su osjetljivi na takve stvari. prvo "preporuka" o alkoholu, onda ovo. sve to pomalo pocinje ici na zivce.

mislim da s takvima ne treba koketirati, nego pokazati da na taj nacin ne moze.
ultima_palabra

#3014 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:

zato što je ostalo u rangu komšinice koja psuje djecu jer joj galame pod prozorom. kreten je, jeste. ali ne može se zbog dobacivanja iz auta tražiti krivična sankcija pobogu. ne znam može li i prekršajna.

što se tiče reisa, to je kao da za provalu u trafiku zoveš specijalne jedinice federalnog mupa, sa podrškom vojske.
Igzektli.
5 0 5

#3015 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by 5 0 5 »

znaju dokle smiju.
miki.ba

#3016 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by miki.ba »

Chmoljo wrote:

Da li to znaci da je clanak nepotreban, niko ne treba reagovati = u redu je?
Chmoljo

#3017 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

nije u redu. članak jeste nepotreban manje-više.
vryzas

#3018 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vryzas »

505sCrtom wrote:
to je drugo. stvar kucnog odgoja. imas i svakodnevno sikaniranje zena koje nose burku. ali da im ih neko pocne skidati, i one bi nazvale novinare.

ali, ovaj tip prisiljava djecu da se ponasaju po nekim njegovim nadzorima. to ne moze. je li trebas sutra pustiti dijete u grad i ocekivati da ce svaki fanatik, manijak, sta god, prijetiti tvom djetetu.

svako razuman bi zakljucio, ako on ima problem sa zivotom u sekularnoj zemlji, po pitanju svojih religijskih uvjerenja ili cega god, neka si trazi bolju za sebe. kad vec pada pod kusnju tako brzo, cim vidi djecije gole noge, neka proba afganistan. bolje i za njega i za nas.

:thumbup: :thumbup:
NeenaSa

#3019 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by NeenaSa »

Chmoljo wrote:nije u redu. članak jeste nepotreban manje-više.
Vishe, vishe , neg' manje. :roll:

Ili ovaj chlanak popunjava tkz. "Crnu rupu", ... bRez dvosmislenosti, molit' cu lijepo. :D

Netko tko je napustio, silom prilika, ... uostalom nebitno, al' et' novi narashtaj zheli posjetiti i usput povede par drugova/drugarica, potencijalnih turista i njihovih buducih narastaja.
Shto rech' :roll:
Chmoljo

#3020 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

isto što i Jehovinim svjedocima: kani me se :D
dragonz

#3021 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dragonz »

Ovo je izmišljotina sve dok se ne javi neki svjedok ili jave roditelji tih navodnih djevojaka ili portparol Mup-a da potvrdi ovu tzv. vijest što je objavila Slobodna Bosna(almir panjeta).
MedenoSrce

#3022 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by MedenoSrce »

meni se to isto desilo prije par godina, ja sam tom vehabiji rekla "o, vjernici oborite poglede svoje" a mogla sam ga u novine "dati" jesam blesava
dragonz

#3023 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dragonz »

Image

Ovaj kriminalac je prvo provalio u džamiju na Aneksu gdje je izvalio kasu iz zida te još dosta drugih stvari polomio, zatim negdje oko 22:00 sata 19.07.2013 uletio u Bosansku džamiju - C-faza i pograbio drvenu kasu(moža je bilo do 10KM) i pobjegao preko ograde a starije džematlije koje su tada bile prisutne ga nisu mogle stići.
Isto veče je otišao gore na Mojmilo u susjedni džemat gdje se sakrio ispod stepenica i pokrio čilimom do izlaska džematlija, njima je odnio manje od 100KM. Poslije je skočio sa prozora prilikom čega se povrijedio pa su ga džematlije brzo uhvatile i naudarale dobro te su naknadno pozvali policiju da dođu po lopova.
sema911s

#3024 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sema911s »

dragonz wrote:Image

Ovaj kriminalac je prvo provalio u džamiju na Aneksu gdje je izvalio kasu iz zida te još dosta drugih stvari polomio, zatim negdje oko 22:00 sata 19.07.2013 uletio u Bosansku džamiju - C-faza i pograbio drvenu kasu(moža je bilo do 10KM) i pobjegao preko ograde a starije džematlije koje su tada bile prisutne ga nisu mogle stići.
Isto veče je otišao gore na Mojmilo u susjedni džemat gdje se sakrio ispod stepenica i pokrio čilimom do izlaska džematlija, njima je odnio manje od 100KM. Poslije je skočio sa prozora prilikom čega se povrijedio pa su ga džematlije brzo uhvatile i naudarale dobro te su naknadno pozvali policiju da dođu po lopova.
elda zvani nindzaa kako se samo taj djecak(momak) promjenio
GaRGa

#3025 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by GaRGa »

Ovo je izmišljotina sve dok se ne javi neki svjedok ili jave roditelji tih navodnih djevojaka ili portparol Mup-a da potvrdi ovu tzv. vijest što je objavila Slobodna Bosna(almir panjeta).
Locked