SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Seoskivaralica
#28326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
I tako....idemo dalje....
Stvarno nije do cuka....to su divne životinje....krivi smo mi....
Potputnjak je stvarno na stupu , i baš ga sinoć vidio tako izgorjelog .
Mislim treba arhitekri podati pulicerovu nagradu , načelniku Ilidže Nobelovu za mir a onom tko je odobrio finansiranje takve nirvanističke ideJe zlatnu jagodu...
Treba ili mijenjati zakon ili ponašanje u ovoj državi.
Kultura i civilizacija zakazuju i samo idu na ruku devijantnim ponašanjima i običajima.
Mi koji se borimo za bolje sutra u ovoj zemlji stvarno nemamo više volje da objašnjavamo zašto , ako je zgrada svijetli oker , medjed ne može da svoj balkon ofarba roze....
Nije lako biti dio svog naopakog svijeta , ali jeste raditi sve naopako.....
Divljač zapalila lift za invalide gdje nikad invalid ne bi pokušao ući, lijepi dječaci bez perspekrive olakšavaju odluku za užinanje dječice iz kvarta , selebreti , koji su poznati odranije , pomažu pri spašavanju nekorištene imovine.....
Ma ludilo....
Stvarno nije do cuka....to su divne životinje....krivi smo mi....
Potputnjak je stvarno na stupu , i baš ga sinoć vidio tako izgorjelog .
Mislim treba arhitekri podati pulicerovu nagradu , načelniku Ilidže Nobelovu za mir a onom tko je odobrio finansiranje takve nirvanističke ideJe zlatnu jagodu...
Treba ili mijenjati zakon ili ponašanje u ovoj državi.
Kultura i civilizacija zakazuju i samo idu na ruku devijantnim ponašanjima i običajima.
Mi koji se borimo za bolje sutra u ovoj zemlji stvarno nemamo više volje da objašnjavamo zašto , ako je zgrada svijetli oker , medjed ne može da svoj balkon ofarba roze....
Nije lako biti dio svog naopakog svijeta , ali jeste raditi sve naopako.....
Divljač zapalila lift za invalide gdje nikad invalid ne bi pokušao ući, lijepi dječaci bez perspekrive olakšavaju odluku za užinanje dječice iz kvarta , selebreti , koji su poznati odranije , pomažu pri spašavanju nekorištene imovine.....
Ma ludilo....
- Thorgerson
#28327 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Al jbg na cemu moras biti pa da zapalis lift za invalide.
A oni koji su ovo uradili, da bog mu trebali isti ovi liftovi.
A oni koji su ovo uradili, da bog mu trebali isti ovi liftovi.
- holowey
#28328 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Subota u Sarajevu:
"Iz saobraćaja je isključeno 18 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, sedam osoba prije sticanja prava na upravljanje vozilom, pet vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, a devet vozila je isključeno jer nisu bila registrirana, saopćeno je iz MUP-a KS."

"Iz saobraćaja je isključeno 18 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, sedam osoba prije sticanja prava na upravljanje vozilom, pet vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, a devet vozila je isključeno jer nisu bila registrirana, saopćeno je iz MUP-a KS."
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#28329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
šokantno
na kraju će samo levati registrirati vozila kako je krenulo
na kraju će samo levati registrirati vozila kako je krenulo
-
samo pozitiva
#28330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
samo auta oduzimatiholowey wrote:Subota u Sarajevu:
![]()
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#28331 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
i šta ako te udari auto kojemu je istekla registracija 
- holowey
#28332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
privatna tuzba za nadoknadu stete... ima i neki fond za takve slucajeve ali mrka kapa...Black swan wrote:i šta ako te udari auto kojemu je istekla registracija
- JThomas
#28333 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nije uopšte mrka kapa, regularno se isplaćuju štete. pa onda oni tuže počinioce.
- holowey
#28334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
good to know...JThomas wrote:nije uopšte mrka kapa, regularno se isplaćuju štete. pa onda oni tuže počinioce.
- Sodom1
#28335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ja sam znao da ima taj neki fond. Ali prvi put cujem da ce i fond da tuzi pocinioce. Uglavnom ne isplati se voziti ne registrovano
-
sizifinho
#28336 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ok, svjeze iz tramvaja
ljudi cuvajte se dzeparosa, svugdje su. Prije nesto vise od godinu i mene su odzeparili. Dns u tramvaju, na alipasinom polju, stanica poslije televizije, zena poce vristatu trmavaju: sta radis, gdje ti je to ruka, hos da te zbodem kisobranom, evo ovaj me pokusao odzeparit..., covjek suti
u to se javlja druga zena, kaze- i meni se maloprije prblizio pa sam se odmakla
ustadose neki momci da ga biju, sta cu, izadjem iz tramvaja da ne prebiju covjeka bzvz
zovnem policiju, medjutim cika dzeparos krene bjegit, te ga ja pocnem pratit dok pricam sa policijom.U tom me neka zena kao cuva i moli da ga pustim, a ruke su joj isuvise blizu mojih dzepova tako da vjerujem da je i ona ucestvovala u ovom.
zasto bjezis, ako nista nisi uradio?
dok je prelazio cestu, nije bio oprezan pa ga je auto udarilo. Sreca nista strasno.
Ali da li nevini ljudi tako nesmotreno bjeze?
onda se gospodin dzeparos okrece i kao tukao bi me... naravno ne pada mi na pamet da se bijem na cesti jer ne znam ni koliko vrijedi kod nas "samoodbrana" kao termin, a ne bih da on na kraju mene tuzi tako da sam mu se izmicao dok je on mene jurio.
To mii je taman dalo vremena dok policija nije stigla, vrlo brzo, svaka im cast.
Gospodin nije imao nista kod sebe tako da vjerujem da ce ga i pustiti, no eto, vrijedilo je pokusati.
Ovaj je nosio crvenu jaknu, red bull kacket, ima prosijedu bradu i procelavu glavu.
Pa eto,.oprez.
ljudi cuvajte se dzeparosa, svugdje su. Prije nesto vise od godinu i mene su odzeparili. Dns u tramvaju, na alipasinom polju, stanica poslije televizije, zena poce vristatu trmavaju: sta radis, gdje ti je to ruka, hos da te zbodem kisobranom, evo ovaj me pokusao odzeparit..., covjek suti
ustadose neki momci da ga biju, sta cu, izadjem iz tramvaja da ne prebiju covjeka bzvz
zovnem policiju, medjutim cika dzeparos krene bjegit, te ga ja pocnem pratit dok pricam sa policijom.U tom me neka zena kao cuva i moli da ga pustim, a ruke su joj isuvise blizu mojih dzepova tako da vjerujem da je i ona ucestvovala u ovom.
dok je prelazio cestu, nije bio oprezan pa ga je auto udarilo. Sreca nista strasno.
onda se gospodin dzeparos okrece i kao tukao bi me... naravno ne pada mi na pamet da se bijem na cesti jer ne znam ni koliko vrijedi kod nas "samoodbrana" kao termin, a ne bih da on na kraju mene tuzi tako da sam mu se izmicao dok je on mene jurio.
To mii je taman dalo vremena dok policija nije stigla, vrlo brzo, svaka im cast.
Gospodin nije imao nista kod sebe tako da vjerujem da ce ga i pustiti, no eto, vrijedilo je pokusati.
Ovaj je nosio crvenu jaknu, red bull kacket, ima prosijedu bradu i procelavu glavu.
Pa eto,.oprez.
- O'zone
- Globalni moderator
#28337 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Svaka ti čast na reakcijisizifinho wrote:Ok, svjeze iz tramvaja
Pa eto,.oprez.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#28338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Dobro si postupio, svaka ti čast. Pametno što se nisi obračunavo sa budalom mada mislim da ti ne bi ništa.
Moj komšija je imao problema sa nekim mangupčićem, došli policajci i rekli mu jarane ufati ga, ubij boga u njemu, onda ga odvedi u svoju avliju i zovi nas. Ko god dođe reci da smo ti mi ovako rekli da postupiš i onda ćemo i mi pridružit se partiju. Znači svojim ušima sam ovo čuo
Moj komšija je imao problema sa nekim mangupčićem, došli policajci i rekli mu jarane ufati ga, ubij boga u njemu, onda ga odvedi u svoju avliju i zovi nas. Ko god dođe reci da smo ti mi ovako rekli da postupiš i onda ćemo i mi pridružit se partiju. Znači svojim ušima sam ovo čuo
-
sizifinho
#28339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
veća sam ja budala to sam izaašao i zvao policiju.
Zamisli legende. Ženi gurne ruku u torbu, ona napravi frku i ostane u tramvaju:
Sad će taj čoba opet ući, malo preroviti još.... šta ga briga.
Zamisli legende. Ženi gurne ruku u torbu, ona napravi frku i ostane u tramvaju:
Sad će taj čoba opet ući, malo preroviti još.... šta ga briga.
-
archi_a
- vješalica
#28341 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Čovječe, neosvjetljeno, smeće dobro nije pala i mrtva glava od klošarčina izgorenog mozga
-
MAN-lion's coach
- O'zone
- Globalni moderator
#28343 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
http://radiosarajevo.ba/novost/218012/s ... ntru-grada
Ali ništa neobično u gradu gdje je nešto sasvim drugo prioritet......
- oldtajmer
#28344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
presli su i u epicentar sarajeva,svaka cast na mudima,poslije ovoga nema daljeO'zone wrote:http://radiosarajevo.ba/novost/218012/s ... ntru-grada
- jao_situacije
#28345 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ovo smo preskočili
filmske pljačke otimačine i legendarna dvičina
http://radiosarajevo.ba/novost/217619/d ... i-policiju
filmske pljačke otimačine i legendarna dvičina
- O'zone
- Globalni moderator
#28346 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kad smo kod i oko Mostarajao_situacije wrote:ovo smo preskočili![]()
filmske pljačke otimačine i legendarna dvičina![]()
http://radiosarajevo.ba/mobile/novost/218026
- drugtito2011
#28347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pošli da uplate PDV i kad eto vraga na motoru. Baš im se neda.O'zone wrote:Kad smo kod i oko Mostarajao_situacije wrote:ovo smo preskočili![]()
- jao_situacije
#28348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
jebeno je to kad ti sa skuterom ukradu 100 miljadrugtito2011 wrote:Pošli da uplate PDV i kad eto vraga na motoru. Baš im se neda.O'zone wrote:Kad smo kod i oko Mostarajao_situacije wrote:ovo smo preskočili![]()
taman da isplate dobitke, kad..
- JThomas
#28349 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
to je neoporezivi dio pazara 
-
mario001