SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
bubi_mama

#28176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bubi_mama »

JThomas wrote:opet moraš biti panj :D jer je ovdje svima zlo od svih, ali niko ništa ne čini...
Prijavila ga radna kolegica, koja mu je platila da zaposli njenog sina, a on je izradio. Dusmanka :D
JThomas

#28177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

baš je đubre :D
bubi_mama

#28178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bubi_mama »

JThomas wrote:baš je đubre :D
Ma lola mislio da ce mu proci, ona valjda gore cistacica pa ko veli sta ona zna. Samo ne znam jel sin i dalje nezaposlen :D
holowey

#28179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by holowey »

bubi_mama wrote:
JThomas wrote:opet moraš biti panj :D jer je ovdje svima zlo od svih, ali niko ništa ne čini...
Prijavila ga radna kolegica, koja mu je platila da zaposli njenog sina, a on je izradio. Dusmanka :D
to me podsjeti na pricu o bosancu u sloveniji koji je na polaganju vozackog uzimao mito... sjedio u nekoj kafani i za odredjenu cifru garantovao polozen ispit... ako polaznik padne na ispitu, vraca pare... ispostavilo se da bosanac nije imao nikakve veze sa komisijom nego samo uzimao pare levatima... :evil:
Daryl Dixon

#28180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Daryl Dixon »

zna li se koliko je metara dobila ova udarna desetorka ili je u toku žalbeni postupak?
uglavnomja

#28181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

O'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160223067

Kad si smotan da padneš u ovoj državi na korupciji :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a na sta li je novinar dobio pos'o :-)

Naime, Mirojević je kao zaposlenik Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na radnom mjestu medicinskog tehničara - fizioterapeut, koristeći svoja poznanstva s utjecajnim zaposlenicima Kliničkog centra stečena kroz dugogodišnje radno iskustvo, svjestan zabranjenosti svog djela htio njegovo počinjenje, tako što je iskoristio svoj utjecajni položaj i u više navrata ostvario kontakte s jednom zaposlenicom Kliničkog centra te dogovorio uslugu posredovanja u zapošljavanju njenog sina u KCUS, tako što je za tu uslugu uzeo i primio novac.

a je li ovo ona sto je prvo platila sebi, pa kcerki, pa kad je sin dosao na red i izvisio, sjetila se zakona :D
ono kao privatna porodicna firma ...

i hebo tu drzavu gdje jedan medicnski tehnicar zaposljava ljude :run:
kloniran

#28182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kloniran »

cuj male dobila amneziju :twisted:
MAN-lion's coach

#28183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by MAN-lion's coach »

kloniran wrote:
cuj male dobila amneziju :twisted:
Nije ona ništa dobila šta bi trebala da dobije...

http://www.avaz.ba/clanak/221507/ucitel ... udem-zivio
:(
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#28184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

osuđen na tri godine čega?

zatvora, kamenoloma, pranja ćilima u autopraonici, traženja metala po Betaniji, čega?

al' evo u 'zaglavlju' su mi pojasnili pravo dobro.
izrekao mu je kazna zatvora u trajanju od tri godine godine
seoBIH

#28185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by seoBIH »

Sta se dešava po gradu? Dosta policije a kod rtv doma nisu dali skretati lijevo iako su auta od Švrakinog bez problrma sretala prema ilidzi. Nisu dali barem 10tak minuta skrenuti
O'zone
Globalni moderator

#28186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

seoBIH wrote:Sta se dešava po gradu? Dosta policije a kod rtv doma nisu dali skretati lijevo iako su auta od Švrakinog bez problrma sretala prema ilidzi. Nisu dali barem 10tak minuta skrenuti
Jel večeras možda obilježavanje godišnjice pogibije Žana kod RTV-a? Negdje sam vidio da pozivaju raju da dodju...ali ne upratih datum
irconbih

#28187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by irconbih »

Sutra je u posjeti predjednik Albanije, pa vjerovatno on stigao u grad.
zateznistub

#28188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

O'zone wrote:
seoBIH wrote:Sta se dešava po gradu? Dosta policije a kod rtv doma nisu dali skretati lijevo iako su auta od Švrakinog bez problrma sretala prema ilidzi. Nisu dali barem 10tak minuta skrenuti
Jel večeras možda obilježavanje godišnjice pogibije Žana kod RTV-a? Negdje sam vidio da pozivaju raju da dodju...ali ne upratih datum
Gledam redovno cacu mu, napraavio na zadnjoj sajbui ono
RIP Žan i prednji dio dvice kao u skici i pise babaroga... :-)
seoBIH

#28189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by seoBIH »

irconbih wrote:Sutra je u posjeti predjednik Albanije, pa vjerovatno on stigao u grad.
Pa sta god da je, nema smisla blokirati skretanje lijevo, dok je skretanje desno iz drugog pravca moguce. Ono nema logike.

Drzali su nas 10tak minuta, niti jedna rotacija nije prosla.
irconbih

#28190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by irconbih »

seoBIH wrote:
irconbih wrote:Sutra je u posjeti predjednik Albanije, pa vjerovatno on stigao u grad.
Pa sta god da je, nema smisla blokirati skretanje lijevo, dok je skretanje desno iz drugog pravca moguce. Ono nema logike.

Drzali su nas 10tak minuta, niti jedna rotacija nije prosla.
I na Otoci isto bilo. Za skretanje na most iz grada kolona od 20-tak auta, a od Ilidze nigdje nikoga. Valjda im naredba da ociste prema gradu, sta li.
seoBIH

#28191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by seoBIH »

Ali ne kontm, sta da ociste? Hajd da su blokirali ulaz na glavnu dzadu sa svih strana ima logike, ali blokirali samo na pravcu ka Ilidži skretanje lijevo. Nevjeovatnu guzvu stvorise.
vjesticanametli

#28192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vjesticanametli »

O'zone wrote:
a ko su ti zanovci da u tom slucaju da blokiraju to tak9......ma voz ba to treba vodenim topom rascerat ......vozio onoliko brzo.....sjebo se i sad sjecanja ..... bruda bio jajan fin bla bla
seoBIH

#28193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by seoBIH »

Ma nije to sigurno. Nije bilo organizovane kolone, rotacija ili bilo cega. Fakat cudna situacija i nadsve glupa.
nargila.ba

#28194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nargila.ba »

Ja baš dođoh na temu da napišem u vezi te čudne situacije..

Moje iskustvo - od č. vile do vijećnice, na svakoj raskrsnici dva policajca. Na malim raskrsnicama (tipa oko gimnazije obala, radićeva, i ostala manja skretanja lijevo sa glavne ceste) po jedan. Usput sreo 4 ili 5 patrola u automobilima. Šta se dešava?

Kontao sam, ili je neki belaj bio, ili neko važan treba da prođe, ili ih je neko istjerao na ulicu da malo patroliraju nakon svih ovih nemilih događaja. Mada u ovo posljednje ne vjerujem, zahtjevalo bi otvaranje rubrike vjerovali ili ne..
dezurni_ucenik

#28195 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:54, edited 1 time in total.
nargila.ba

#28196 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nargila.ba »

dezurni_ucenik wrote:
nargila.ba wrote:Ja baš dođoh na temu da napišem u vezi te čudne situacije..

Moje iskustvo - od č. vile do vijećnice, na svakoj raskrsnici dva policajca. Na malim raskrsnicama (tipa oko gimnazije obala, radićeva, i ostala manja skretanja lijevo sa glavne ceste) po jedan. Usput sreo 4 ili 5 patrola u automobilima. Šta se dešava?

Kontao sam, ili je neki belaj bio, ili neko važan treba da prođe, ili ih je neko istjerao na ulicu da malo patroliraju nakon svih ovih nemilih događaja. Mada u ovo posljednje ne vjerujem, zahtjevalo bi otvaranje rubrike vjerovali ili ne..

Zvuci kao scenario neke serije cija se radnja desava uoci neke apokalipse, dolaska vanzemaljaca, neki virus, zaraza, zombiji. :-)
Živa istina sve što piše, ništa nisam preuveličao. :D Stvarno sam htio spustiti prozor i pitati da li je neki belaj ili su 'preventivno' izašli (i pohvaliti ako je ovo drugo), ali kako sam vozio predviđenih 55-60 prošao sam čitavu pomenutu dionicu bez zaustavljanja na semaforima.

Kad to vidiš, nemoguće se oteti dojmu da 'sve se može kad se hoće' zaista vrijedi. Policije očigledno ima dovoljno, dakle u tome nije problem. Pa sad zamisli da je barem petina večeras aktivnih policajaca na ulici u tim satima? Na svakoj drugoj-trećoj raskrsnici po dvojica, i još tri-četiri patrole koje kruže gradom i reagiraju na njihove dojave.

Stvarno teško retardiranim 'rejserima' i sličnim stati u kraj...
dezurni_ucenik

#28197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:53, edited 1 time in total.
nargila.ba

#28198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nargila.ba »

Hahaha, to za Obamu je i meni prva pomiso bila. :D

Ako sam dobro razumio, neki forumaši su pisali da je slična situacija bila dole ok RTV doma, i niže. Nema mi puno smisla da je sve to zbog dolaska neke ličnosti, osim ako je ta ličnost željela napraviti krug po gradu čisto onako. :D Jedino ako je odsjeo u Hotelu Saraj, samo u tom slučaju ima smisla da mora proći od aerodroma do bentbaše...

Ako su bile kakve kontrole, racije, hapšenja.. svaka čast, nadam se da ćemo uskoro saznati.
tarikBA

#28199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by tarikBA »

Moguce da delegacija Albanije dolazi, vidio sam zastavu u hotelu Europa, par auta od SIPE, i pun k. policajaca
insaneinthebrain

#28200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insaneinthebrain »

ovaj sebi napravio cipelar u dzehenemu za ove tene sto je zavrno. bravo majstore :thumbup:

Locked