SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sinuhe

#19776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sinuhe »

O necemu drugom je ovdje rijec a ne o nekaznjavanju.
Nece gazdin sin zavrsiti u zatvoru ni u drugim mjestima ali najcesce se ovo desava u Sarajevu a da niko ne zna zasto.
ranger

#19777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ranger »

sve fina gradska raja, pocupane obrvice, frizurice, koktelcici klinci palci...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by pici »

sve djeca iz "Uzornih obitelji"...
zateznistub

#19779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

pici wrote:sve djeca iz "Uzornih obitelji"...
uzoritih... :kakoste:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by pici »

zateznistub wrote:
pici wrote:sve djeca iz "Uzornih obitelji"...
uzoritih... :kakoste:
meni je bliži dalmatinski dijalekat neg ercegovački :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#19781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bitanga_sa_otesa »

direstraits0078 wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
hrasno38 wrote:
Nekada se prije rata to zvalo "radni vod Miljacka" i upravo je izgledalo tako kako si opisao.

zove se i sad :)

p.j.(privredna jedinica) miljacka :thumbup:
Nije pritvorska jedinica?
Nije ,pitaj gugla :)
direstraits0078

#19782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by direstraits0078 »

bitanga_sa_otesa wrote:
direstraits0078 wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:quote="hrasno38"]

Nekada se prije rata to zvalo "radni vod Miljacka" i upravo je izgledalo tako kako si opisao.

zove se i sad :)

p.j.(privredna jedinica) miljacka :thumbup:
Nije pritvorska jedinica?
Nije ,pitaj gugla :)[/quote]

U pravu si. :-D
dječak sa šibicama

#19783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dječak sa šibicama »

Kazu, dovezli djevojku raskomadanu preksinoc na CUM.

Glavu joj otkinuo idiot. Nijemac je imao srece koliko je tezak.
VjecitiStudent

#19784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Kako ovakve kazniti?
Naime, pripadnici krim-policije FUP-a su po naredbi i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo uhapsili Sudu Lavića, direktora Desete osnovne škole Ilidža zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo spolni odnošaj sa djetetom, odnosno da je u proteklom periodu zlostavljao jedno dijete radi zadovoljenja svog seksualnog nagona.

Lavić će nakon krim-brade biti predat postupajućem tužiocu, a nakon čega će biti odlučeno o predlaganju daljih mjera prema njemu. S obzirom na to da je žrtva maloljetna osoba, javnost nije upoznata sa više detalja o ovom slučaju.

Kako saznajemo, u proteklom periodu ilidžanska policija bila je obaviještena da je Lavić izvjesnim osobama upućivao prijetnje, zbog čega je S. M, prosvjetni radnik, policiji prijavio da mu prijete da ne smije hodati Ilidžom. Također, Lavić je, navodno, prijavljivan zbog falsifikovanja potpisa jednog svog kolege iz škole na dokumentu koji se tiče radnog statusa.

Nezvanično se moglo saznati da je Školski odbor namjeravao smijeniti Lavića, ali su se bojali osvete zbog dobrih veza njegove porodice. Pošto su znali da je direktor pored svog kabineta imao ključeve još jedne "specijalne" prostorije koja je bila namještena, te koja ima neprozirne zavjese, njegovim kolegama je bilo sumnjivo što u tu prostoriju dolazi jedna učenica, te su ga počeli pratiti. Ubrzo se ispostavilo da ima sasvim dovoljno materijala da se u ovaj slučaj umiješa policija.
http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... la-ucenica

Inače, Lavić je među kolegama poznat i kao pjevač čije se pjesme mogu naći i na internetu.
O'zone
Globalni moderator

#19785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

VjecitiStudent wrote:Kako ovakve kazniti?
Naime, pripadnici krim-policije FUP-a su po naredbi i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo uhapsili Sudu Lavića, direktora Desete osnovne škole Ilidža zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo spolni odnošaj sa djetetom, odnosno da je u proteklom periodu zlostavljao jedno dijete radi zadovoljenja svog seksualnog nagona.

Lavić će nakon krim-brade biti predat postupajućem tužiocu, a nakon čega će biti odlučeno o predlaganju daljih mjera prema njemu. S obzirom na to da je žrtva maloljetna osoba, javnost nije upoznata sa više detalja o ovom slučaju.

Kako saznajemo, u proteklom periodu ilidžanska policija bila je obaviještena da je Lavić izvjesnim osobama upućivao prijetnje, zbog čega je S. M, prosvjetni radnik, policiji prijavio da mu prijete da ne smije hodati Ilidžom. Također, Lavić je, navodno, prijavljivan zbog falsifikovanja potpisa jednog svog kolege iz škole na dokumentu koji se tiče radnog statusa.

Nezvanično se moglo saznati da je Školski odbor namjeravao smijeniti Lavića, ali su se bojali osvete zbog dobrih veza njegove porodice. Pošto su znali da je direktor pored svog kabineta imao ključeve još jedne "specijalne" prostorije koja je bila namještena, te koja ima neprozirne zavjese, njegovim kolegama je bilo sumnjivo što u tu prostoriju dolazi jedna učenica, te su ga počeli pratiti. Ubrzo se ispostavilo da ima sasvim dovoljno materijala da se u ovaj slučaj umiješa policija.
http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... la-ucenica

Inače, Lavić je među kolegama poznat i kao pjevač čije se pjesme mogu naći i na internetu.
Kastracija (ne hemijska da se razumijemo) i doživotni prisilni rad ala North Korea style
Tercius

#19786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Na svaki moj post gdje ja kažem da pencilin ovom društvu je samo brutalan zakon+ zero tolerance policy na sve vidove prekrsaja, javi se 1001 njegovatelj univerzalne deklaracije o ljudskim pravima sa pričama o prevenciji i ostalim skandinavskim sranjima...nema niz dlaku sa našim ljudima, samo represija brutalna a pošten i normalan čovjek ni u komunizmu nije se bojao zakona i milicije pa ne treba ni sada.Ali opet kazem, danas da nam dobra vila s neba donese sve najbolje zakone ovog svijeta, pisanje je uz vjetar ako ja na uslovnu kaznu dobijem još jednu uslovnu,pa u Butmirskoj cesti kad vozim 140 km\h dodjem na sud ko na pijacu i kažem žurio sam kući mama mi bolesna a treba mi vozačka, pa mi sudija odreže kaznu samo sudskih troslova... Znaš ti nas jebo ti nas.
O'zone
Globalni moderator

#19787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Tercius wrote:Na svaki moj post gdje ja kažem da pencilin ovom društvu je samo brutalan zakon+ zero tolerance policy na sve vidove prekrsaja, javi se 1001 njegovatelj univerzalne deklaracije o ljudskim pravima sa pričama o prevenciji i ostalim skandinavskim sranjima...nema niz dlaku sa našim ljudima, samo represija brutalna a pošten i normalan čovjek ni u komunizmu nije se bojao zakona i milicije pa ne treba ni sada.Ali opet kazem, danas da nam dobra vila s neba donese sve najbolje zakone ovog svijeta, pisanje je uz vjetar ako ja na uslovnu kaznu dobijem još jednu uslovnu,pa u Butmirskoj cesti kad vozim 140 km\h dodjem na sud ko na pijacu i kažem žurio sam kući mama mi bolesna a treba mi vozačka, pa mi sudija odreže kaznu samo sudskih troslova... Znaš ti nas jebo ti nas.
Jednostavno zar ne? Al ne za naših života jbga :roll:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#19788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_milojica »

Nekad pomislim da nama ovdje treba IDIL,pa se opet ujedem za jezik i kontam mozemo to mi i na civiliziraniji nacin valjda rijesiti.
Tercius

#19789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

O'zone wrote:
Tercius wrote:Na svaki moj post gdje ja kažem da pencilin ovom društvu je samo brutalan zakon+ zero tolerance policy na sve vidove prekrsaja, javi se 1001 njegovatelj univerzalne deklaracije o ljudskim pravima sa pričama o prevenciji i ostalim skandinavskim sranjima...nema niz dlaku sa našim ljudima, samo represija brutalna a pošten i normalan čovjek ni u komunizmu nije se bojao zakona i milicije pa ne treba ni sada.Ali opet kazem, danas da nam dobra vila s neba donese sve najbolje zakone ovog svijeta, pisanje je uz vjetar ako ja na uslovnu kaznu dobijem još jednu uslovnu,pa u Butmirskoj cesti kad vozim 140 km\h dodjem na sud ko na pijacu i kažem žurio sam kući mama mi bolesna a treba mi vozačka, pa mi sudija odreže kaznu samo sudskih troslova... Znaš ti nas jebo ti nas.
Jednostavno zar ne? Al ne za naših života jbga :roll:
Ovo stanje druže se kod nas mijenja uz pomoć osnovnih matematičkih operacija.
6mj + 10mj jes jednako 16mj iliti ga 1 god i 4 mj.
16mj x 50 KM jes jednako 800 KM iliti ga 8 crvenih od Vječne vatre do Ilidje. Al ćeš ih odraditi tih 50 km dnevnice kunem ti se životom.
O'zone
Globalni moderator

#19790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Tercius wrote:
16mj x 50 KM jes jednako 800 KM iliti ga 8 crvenih od Vječne vatre do Ilidje. Al ćeš ih odraditi tih 50 km dnevnice kunem ti se životom.
Zakon poznaje definiciju "društveno korisnog rada" ali ga sudije ne žele da koriste osim u nekim određenim slučajevim et nako.

Ove nabildane kabadahije i klošarčići žele da ih se strpa u zatvor ugled +10, zajebanost +20 s tim da se bore da bude Zenica a ne Sarajevo jer "buraz lež'o godinu u Zenici, zajebaaan praaavo Allaaaaha mi" i to im više nije kazna nego imponuje.

Drečavo narandžasti kombinezon, crna kesa, gumene rukavice i ručno branje smeća sa trotoara iz parkova, zelenih i sivih površina, struganje žvaka sa trotoara... pa kad napucane kokice budu prolazile pored kabadahije a on plastičnom špahtlicom klečeći struže žvake sa Ferhadije u po špice a one mu se smiju i govore vidi levata i pljunu mu žvaku pored e to je kazna kad mu udariš na ego a to što će ležat u ćuzi blah, ništa pi..n dim.
StupskaBitanga

#19791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by StupskaBitanga »

SARAJEVO Upucan u stomak dok je hodao ulicom
Jel ovo sa pucnjavama postao sastavni dio života ili?
O'zone
Globalni moderator

#19792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Image

Ako je ovo tačno danas bi Jeleni trebao biti rođendan :(
Last edited by O'zone on 11/06/2015 18:27, edited 1 time in total.
supercali

#19793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

ova sa slike i ova sa kapije nije ista osoba
saja_dj

#19794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by saja_dj »

Sudo sebi napravio sex sobu u osnovnoj školi.
Hajvan

#19795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hajvan »

O'zone wrote:
Tercius wrote:
Zakon poznaje definiciju "društveno korisnog rada" ali ga sudije ne žele da koriste osim u nekim određenim slučajevim et nako.

Ove nabildane kabadahije i klošarčići žele da ih se strpa u zatvor ugled +10, zajebanost +20 s tim da se bore da bude Zenica a ne Sarajevo jer "buraz lež'o godinu u Zenici, zajebaaan praaavo Allaaaaha mi" i to im više nije kazna nego imponuje.

Drečavo narandžasti kombinezon, crna kesa, gumene rukavice i ručno branje smeća sa trotoara iz parkova, zelenih i sivih površina, struganje žvaka sa trotoara... pa kad napucane kokice budu prolazile pored kabadahije a on plastičnom špahtlicom klečeći struže žvake sa Ferhadije u po špice a one mu se smiju i govore vidi levata i pljunu mu žvaku pored e to je kazna kad mu udariš na ego a to što će ležat u ćuzi blah, ništa pi..n dim.
:thumbup:
insomnia78

#19796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Jasta, pa izacice, nece lezat' dozivotno
:lol:
Vi stvarno ne poznajete mentalni sklop tih likova i njihovih "obozavaoca"
O'zone
Globalni moderator

#19797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

insomnia78 wrote:Jasta, pa izacice, nece lezat' dozivotno
:lol:
Vi stvarno ne poznajete mentalni sklop tih likova i njihovih "obozavaoca"
Kako izađe tako će se i vratiti svaki put kad opet zasere samo sljedeći put neće strugati žvake nego će ručno kopat asfalt za novu biciklističku stazu poslije toga kopat temelje za novi zatvor poslije toga tucat kamen drugim kamenom poslije toga izvlačit balvane mjesto Bosanskih brdski konja pa ako se ni tada ne opameti zatvorit ga u ustanovu sa spužvastim zidovima jer definitivno je ne popravljiv tip koga je nemoguće ponovo resocijalizirati u društvo.

Ništa od ovoga nije nemoguće učiniti sve ovo postoji već i koristi se u kolijevkama demokratije jer su kapitalisti skontali da je bolje da zatvorenik zaradi radom umjesto što džaba leži u zatvoru jedino su u AmeriKi skontali biznis sa otvaranjem zatvora ali se i tamo radi od šivanja farmerki i pravljenja tablica do teleprodaje...

Jbga mora se početi oštro na granici humanosti da bi uveo u suru kasnije neće ni biti tolike potrebe da se ide za drastičnim mjerama.
O'zone
Globalni moderator

#19798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Evo 13 nk radnika na poslovima čišćenja ulica Sarajeva sljedećih godinu dana svakodnevno u terminu od 8 do 18:00 sa pauzom od 30 minuta za ručak i dvije pauze od 15 minuta za popušit cigar

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150611113
insomnia78

#19799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Mislio sam vise oko ovog ismijavanja
Kaligrafija

#19800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Kaligrafija »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150611113

Sarajevo: Predloženo pritvaranje 13 dilera

Piše: E. F.
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu danas je predložilo Kantonalnom sudu da odredi jednomjesečni pritvor za 13 od 14 osumnjičenih koji su prije dva dana uhapšeni u akciji Federalne uprave policije u Sarajevu.

Sarajevo: Predloženo pritvaranje 13 dilera Foto: Ilustracija Tim povodom danas je održano i ročište u Kantonalnom sudu u Sarajevu, a odluka po ovom prijedlogu bit će saopćena naknadno.

Inače, u akciji FUP-a uhapšeni su Adis Bišanović, Muris Osmić, Amar Hodžić, Anes Hasković, Derviš Ibragić, Igor Buzov, Almir Erkočević, Almir Bozalija, Haris Karaičić, Jusuf Jusić, Šemso Osmić, Izet Salčin i Zlatan Bašić.

Oni su na području Kantona Sarajevo neovlašteno prodavali, nudili na prodaju, radi prodaje kupovali, posredovali u prodaji ili kupovini opojne droge.

Na teret im se stavlja da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ovo nebi ni bilo interesantno, ni nista novo, da nisu uhapseni sarajevski RAP-eri! A niko od novinara to nije objavio, valjda ne znaju rap scenu... :D :D :D Kod nas nisu wanabe rap gangsteri, vec pravi, odmah u kost, nema labavo...opasna omladina... :-)

Amar Hodzic aka Buba Corelli
Muris Osmic aka Picasso
Igor Buzov

A ovi ostali, vecinom su povratnici u cinjenju krivicnih djela...
Locked