SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- Thorgerson
#19677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
alphonse kauders wrote: 5. Dosljedno primjenjivanje ZOBS-a pa i pooštravanje kazni progresivnom metodom (npr. prvi put prekoračenje brzine 100 KM, drugi put 300 KM i vozačka na 3 mjeseca, treći put 1.000 KM i vozačka godinu dana, 4. put zatvor)
Jednostavno, previše je automobila u gradu i represivno ograničenje brzine treba šminkerima i trkačima "ogaditi" vožnju kroz Centar grada.
Ne može drugačije kod nas sa stokom - kad otvori prozore, odvrne džigeru, niko kao oni, a pješake ko hebe...
Ja bih uveo i metodu placanja kazni po procentu, a ne fiksnom iznosu. I da taj procenat bude progresivan.
Pa sta je hadzi sa 2-3 milje plate 40 KM parkinga, tj. 20 ako plati na vrijeme. Pa to je smijesno.
Jok, nasi konji uveli hej platis pola kazne - ko eto da natjeraju ljude da placaju. Il ono ne mozes izvaditi neke dokumente, registrovat auto. Pa bosnjo bi konju rep iscupo a to da ne zaobidje. Ali bosnjo nije banku zajebao, i nece ni zajebat.
Treba uvesti kazna bubam 15% za prekoracenje brzine do 20km/h. Uvezati da se naplacuje administrativnom zabranom. Dakle, cim dobijes kaznu, odmah od sljedece plate cap. Pa se ti jebi. Ako pravis vise nesreca taj procenat ti se povecava, pa izvoli jarane doguraj do 100% ako hoces, radi samo za kazne ako ti se svidja.
I sve se to moze. Imas pobogu kanton, donesi zakon kakav hoces. Ali nece, njih to ne zanima. Oni ne zele da pritiscu narod, jer znaju ako krenu da ga pritiscu da ce se odmah okrenuti na njih, jer je narod kivan. I ti sad ne mozes donijeti nijedan zakon, jer se oni boje naroda. I zato idu linijom manjeg otpora, ono ne talasaj. Stavise donesu zakon kao gore cuj da se plati 50% kazne ako placas u roku od 7 dana. Pa ima li to igdje na svijetu u pm.
Last edited by Thorgerson on 10/06/2015 14:43, edited 1 time in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#19678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Majke mi vješala na Marijin dvoru i lagano. Nema više smisla.Velkoski wrote:http://radiosarajevo.ba/novost/191378/d ... a-djetetom
- O'zone
- Globalni moderator
#19679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
I u Srbiji i u Hrvatskoj ima identičan zakon.Thorgerson wrote: Stavise donesu zakon kao gore cuj da se plati 50% kazne ako placas u roku od 7 dana. Pa ima li to igdje na svijetu u pm.
Meni je logičnije zvučalo plati u roku puni iznos od recimo cca 40 KM a nakon toga 60 ili 80 KM.
- insomnia78
#19680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tako je u FR, ako ne platis kaznu u zakonskom roku iznos drasticno poraste pa ti gledajO'zone wrote:I u Srbiji i u Hrvatskoj ima identičan zakon.Thorgerson wrote: Stavise donesu zakon kao gore cuj da se plati 50% kazne ako placas u roku od 7 dana. Pa ima li to igdje na svijetu u pm.
Meni je logičnije zvučalo plati u roku puni iznos od recimo cca 40 KM a nakon toga 60 ili 80 KM.
A platiti je moras
- supercali
#19681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
radio ko djtrofej1921 wrote:Sve stoji sto kazete zaista, ali kazem vam, prije je cudan tip nego glup.
To da je babin sin stoji i da ima para stoji isto, ali je frajer u brojnim biznisima... Radio ko dj, bio clan eventria, to su vam oni sto organizuju partije i uzimaju lovu, uglavnom dosta para je i sam stekao, snalazio se oko toga i zato kazem da je vise cudan tip nego glup...
Pod mafija sam mislio na ove klosarcice sto se bodu i pucaju, on nije od toga...
Ali za ovakvu stvar ne postoji adekvatna kazna, zao mi je cure nevjerovatno...
A i svabe...
Inace ovakvih pun grad, doata neodgovorne i raspustrne raje.
sta to znaci? klikanje na play kao i svi ovi wanabe dj-i
ok furo se da je neka krema da je lud da izlazi da ima sto vise djevojaka
kloc je ubio djevojku i treba za to u zatvor bez obzira sto nije pucac ili sta vec
- Thorgerson
#19682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne znam. Ali u drzavi gdje ljudi nista zivo ne placaju, ti im jos das fino snizenje od 50%.O'zone wrote:I u Srbiji i u Hrvatskoj ima identičan zakon.Thorgerson wrote: Stavise donesu zakon kao gore cuj da se plati 50% kazne ako placas u roku od 7 dana. Pa ima li to igdje na svijetu u pm.
To je cisto podilazenje, ono ne mozes se izboriti s njima, pa daj naplati sta god da mozemo skupit barem za 10-ak novih pasata i audija...
-
Gabrielo
#19683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Dobar je momak, samo voli brzo vozit. Ima dosta prijatelja i nisam cuo da se neka djevojka zalila na njega.dječak sa šibicama wrote:Istina, samo strpljenja i uskoro krece armija "dobar je on, fin momak, brat moj lijepi" fanova.JThomas wrote:opet kažem, u stvarnom životu kritična masa svršava na ovakvo ponašanje. ovakve muškarci žele za prijatelje, a žene za jebače.
Sta, zgazio djevojku, pa sta nije namjerno. I tako ta prica.
- supercali
#19684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
jedno vjesalo na marijin dvor jedno ispred katedraleO'zone wrote:Majke mi vješala na Marijin dvoru i lagano. Nema više smisla.Velkoski wrote:http://radiosarajevo.ba/novost/191378/d ... a-djetetom
- ultima_palabra
#19685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma nista od tog dok ne uvedu ko u Americi... ako vozis vise od 80 po gradu, pretpostavka je da si lud, drogiran ili kriminalac u bijegu, pa se s tobom tako i ponasaju... ruke na volan, bez naglih pokreta dok te smotamo ko kiflu i odvezemo do stanice da se prvo utvrdi jesi li normalan, pa onda polako sve ostalo...
- ultima_palabra
#19686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
I ne kontam ovoga, ima para, fura se na brzinu i vozi 206icu 
-
made_in_sarajevo
#19687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nema od toga nista. ja sam prosle godine nazvao i rekao kako ujutro pola 8-8 stvori se kolona u drinskoj kod buca potoka. papci ne mogu cekati nego na trotoar i po gasu sa autima. ja sam par puta kombija digao na dva tocka, dva tocka na cesti,dva na trotoaru, pretezno iza mene koji su skontaju pa mi se nakace na karambolu i tako vozim nekih 500m sigurno. kad smo svi budale i mozemo cekati,mogu i ti papci pa su svirali,mahali rukama. onaj se uzeo zajebavati sa mnom, "ma cuj nemoj mi reci,jesu bezobrazni vala sutra cemo mi to rijesiti ma moramo,nek si ti javio". evo godina dana prosla nikad niko od policije nije stao dole kod hifa pumpe i da samo kazne pisu.O'zone wrote:Na ove se posebno naklatiti i na njihovog komadira
Pa vidiš lolu u bijelom, plavom, crvenom, rozom,.....Fiatu, Golfu, Audiju, BMW, Seatu,.... kako nešto forsira po gradu pa ih zvrkneš i kažeš vozilo to i to na toj i toj lokaciji ako si upratio tablice još bolje. Neko parkirao gdje se ugrožava život pješaka i vozača, ista stvar. Vozi kroz zabranjeni smjer ili pješačkom zonom, ista stvar.Jedinica za saobraćaj
Jedinica za sigurnost saobraćaja
Adresa: Zmaja od Bosne 9
Tel: 033 286 749
Fax: 033 440 021
E-mail: [email protected]
Jeste'l za saobraćaj? Jeste. E pa sad ga i uredite. Što ja moram kontat hoće li onaj stat na obilježenom pješačkom prelazu kad je meni i njemu zeleno istovremeno ili neće kad mu je obaveza da stane.
evo kako jutros mladi policajac koji je stajao standardno na prosirenju preko puta pijace, zaustavio kamion da pregleda dokumente dok auta okolo idu, ja ga uhvatio kad se crveno upalilo... za crnije hronike ne moze biti,osim ako ga kolege zajebu pa nekoga na sred ulice zaustave da provjere dokumenta

- supercali
#19688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
jbg trosio na trebe valjda i za razliku od onih koji kupe audija imao ga je sipati imao kredita na telefonu i slultima_palabra wrote:I ne kontam ovoga, ima para, fura se na brzinu i vozi 206icu
-
trofej1921
#19689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bgt ko ga brani?supercali wrote:radio ko djtrofej1921 wrote:Sve stoji sto kazete zaista, ali kazem vam, prije je cudan tip nego glup.
To da je babin sin stoji i da ima para stoji isto, ali je frajer u brojnim biznisima... Radio ko dj, bio clan eventria, to su vam oni sto organizuju partije i uzimaju lovu, uglavnom dosta para je i sam stekao, snalazio se oko toga i zato kazem da je vise cudan tip nego glup...
Pod mafija sam mislio na ove klosarcice sto se bodu i pucaju, on nije od toga...
Ali za ovakvu stvar ne postoji adekvatna kazna, zao mi je cure nevjerovatno...
A i svabe...
Inace ovakvih pun grad, doata neodgovorne i raspustrne raje.
sta to znaci? klikanje na play kao i svi ovi wanabe dj-i
ok furo se da je neka krema da je lud da izlazi da ima sto vise djevojaka
kloc je ubio djevojku i treba za to u zatvor bez obzira sto nije pucac ili sta vec
Stvar je sto ga znam vako, poznanik i cisto govorim inace kakav je.
To sto nije pucac apsolutno ne znaci da ne treba u zatvor, vec se vidim analizirao momak zadnjih par stranica pa eto, cisto da se zna kakav je mimo ovog djela, a ovo od sinoc dovoljno govori o njemu.
To sto se tice dj-a slazem se, s tim sto je poenta price da je frajer zaradjivao licno masne pare na slicnim stvarima, nije samo stvar babinih para.
- supercali
#19690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ma da i babi zaradjuje ko ga jebe kad ne misli glavom
valjda ce ga ovo bar opametiti pa se nece kurciti po gradu i hvaliti se ovim
mada zbog sudara ranije gdje se hvalio cisto sumnjam
- zateznistub
#19691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
hajvan osta hajvan!supercali wrote:ma da i babi zaradjuje ko ga jebe kad ne misli glavom
Ovakvi da imaju pristup internetu u zatvoru, bi se i sa ovim i danas hvalili...to je takav mentalni sklop, bolestan
- Banksy
#19692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sasvim nebitno. Nije stvar u finesama zakona, već što se on, kakavgod da je, ne sprovodi i ne vrijedi jednako za sve.O'zone wrote:I u Srbiji i u Hrvatskoj ima identičan zakon.Thorgerson wrote: Stavise donesu zakon kao gore cuj da se plati 50% kazne ako placas u roku od 7 dana. Pa ima li to igdje na svijetu u pm.
Lijena, glupa, korumpirana i neefikasna policija + korumpirano sudstvo i nesprovođenje postojećeg zakona .
- sheilak
#19693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa cime se obogatio ako nije mafija? "boliqurcenjem" ?trofej1921 wrote: Dosta čudan tip, očito su mu kroz bogaćenje i razne mogućnosti izašle te lošije, neodgovorne osobine na vidjelo. Pare ljude kvare, a još kad te počnu u raji dizat, onda očito imaš potrebu da dokažeš da si lud.
Kažem, dosta čudan frajer sa čudnom inteligencijom i shvatanjem stvari, baš kontam koliko će ga sve pogoditi jer je teški "boliqurac", a može i da ga syebe u totali. Sredine nema.
Ali mafija nije, pošto vidim da se priča.
- ultima_palabra
#19694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ubise ljudi pare na DJ-ingu po Bosni... na Poljinama ce biti jedna mahala odvojena samo za DJ-eve.
- Rockefeller
#19695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Debil tip nema dalje. Ne možeš da vjeruješ koliko je glup. Vela havle. Društvo je otišlo u kurac.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#19696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Da je samo jedan u pitanju pa ni po muke ali ovaj je samo jedan od mnogih!!!! Ne sjecam se kada sam otisao u grad i vozio glavnom djadom da nije bilo slalomasa koji su cijepali svoje bijesne masine. Da ne govorim kako neko spomenu cekanje u kolonama pa onda kockasta glavudza hladno pretice cijelu kolonu upravo u Drinskoj gdje je forumas i napisao ali ne samo tu vec svugdje gdje se stvori neka malo veca kolona. Stoka je na cestama koju treba zatvoriti na 100 godina u samice ili nesto slicno lijepom i prelijepom Golom Otoku!!!!!supercali wrote:ma da i babi zaradjuje ko ga jebe kad ne misli glavom
-
saja_dj
#19697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nece ovo biti regulisano sve dok
1. neki sdaovac ili njegov sin ne poginu.
2. neki otac uzme pravdu u svoje ruke i mrtvo djete osveti.
Ja sam definitivno za prvu varijantu, sto se mene tice i ucestalu.
20 i kusur godina ovdje pogresni ljudi ginu, a pogresni izvlace glavu.
1. neki sdaovac ili njegov sin ne poginu.
2. neki otac uzme pravdu u svoje ruke i mrtvo djete osveti.
Ja sam definitivno za prvu varijantu, sto se mene tice i ucestalu.
20 i kusur godina ovdje pogresni ljudi ginu, a pogresni izvlace glavu.
-
Giancarlo
#19698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Klasicna prica, ispricana hiljadu puta prije, a procitat cemo jos mnogo puta... Balavac, vol, međed, ne znam kako ga nazvati kad mu vidim onakvu glavurdu
Dokopao se nekih parica, kupio sebi "mocno" LOL auto od par hiljada KM u aprilu, za manje od 2 mjeseca uspio ubiti zivo bice i tesko raniti drugo. Svoj dio odgovornosti (barem one moralne) ima i njegova "raja", dakle svi oni debili koji su npr. pozitivno komentarisali njegovu sliku na kojoj vozi 180 km/h, a ne jebali mu mater ako mu vec zele dobro, ali to je vec sve neka druga dimenzija za njih sviju. Svoj udio u ovome svakako imaju i tzv. "trebice", zbog njih se vjerovatno i najvise ponasao onako na ulicama grada.
Jbg, u pocetku je mozda dovoljno imati bilo kakvo vozilo, medutim ubica kerim je i sam shvatio kroz ova dva mjeseca da ce i "trebice" (ma koliko glupe i plitke bile) kad tad sabrati dva i dva i shvatiti da polovni Peugot od par hiljada KM i nije nesto, da one mogu i bolje od toga. Tu je kerim glavati ubica odlucio postati neka vrsta street drivera (killera), da im pruzi barem neku vrstu uzbudenja ili cega vec, kad nije mogao prisutiti sebi neku od boljih automobilskih marki (Audi, BMW, Benz...). Nazalost, u ovom konkretnom slucaju, stavri su se odvijale velikom brzinom, tako da je vec nakon nekih 60 dana od kad se dokopao kakvog takvog auta, doslo do tragedije
Ima tu jos mnogo razlicith faktora, od ovakvih tragedija se moze tacno napraviti jedne epizoda one emisije sa National Geographic-a, Seconds from disaster. Kako se to sve pocne odvijati mnogo prije nego se dogodi sama nesreca, ona je samo rezultat sve toga od prije. Glavati ubica kerim je nekim cudom uspio privlaciti paznju
"trebica", sto je naravno pogodovalo njegovom egu, a koji je u najmanju ruku cudan, kako nam je vec posvjedocio njegov poznanik, a to je korisnik @trofej1921. Ko god prati galerije sa Klix Nightlife-a, mogao je ovog ubicu vidjeti jako cesto, pa tako i primjetiti da je bio i neki kvazi DJ
To je dakle samo jos jedan u nizu faktora koji ce spletom raznih okolnosti, neminovno voditi ka tragediji, koja se u ovakvim slucajevima ni pod razno ne moze izbjeci. Ona je poput zemljotresa, niko ne zna kad ce se dogoditi, ali svi znaju da kad se vec dogodi, zrtava ce biti, to je jedino sigurno i zagarantovano. Za kraj bih dodao i meni licno mozda "najsmijesniji" faktor koji je takoder ucestovao u kreiranju ove cjelokupne situacije (iako, zaista nista nije smijenso u ovakvoj tragediji). Rijec je naime o tome da je ubica kerim, u zelji da zivi van svojih mogucnosti, a i opcenito bolesne opsesije drustva za materijalnim stvarima i drustvenim statusima, na svoj FB profil stavio da je "CEO" neke pekare, kao jos jedan vid privlacenja "raje i trebica", a i sticanje tog nekog drustvenog statusa, za kojim mnogi ljudi nazalost pate toliko. Ja se duboko izvinjavam, ali stvarno nisam mogao zaustaviti svoj smijeh kada sam to vidio. pa mi govorimo o yebenoj pekari, ne govorimo o Microsoft korporaciji ili nesto slicno
Najtuznije od svega, dok sam evo pisao ovaj malo duzi post, u nasem gradu neko novo drustvo (raja i trebice) stvaraju nekog novog kerima ubicu, vec ih vjeroavtno ima na desetke u nastajanju. Neko u raji ima malo vise para od ostalih, privlaci raju i trebice, dalje kako to ide, manje vise svi znamo (furanja, lozione, lake trebe, brat moj, kralju, mafioza, hu ha itd...).
Ostaje zal za tom nesretnom djevojkom, nju njenoj porodici niko i nista ne moze vratiti, ali barem ih malo moze "utjesiti" neka pravedna dugogodisnja zatvorska kazna za ubicu. U nju bih inace sumnjao, medutim posto je druga povrijedena osoba drzavljanin SR Njemacke, znam da njegova porodica nece tek tako posmatrati neku lakrdiju i zavlacenje od sudenja, koje bi se inace dogodilo, pogotovo jer imaju mocan alat pri svojoj ruci, a to je da se vrsi odreden pritisak preko Ambasade SR Njemacke, a u koji nimalo ne smunjam da ce se desiti, ako budemo svjedocili nekoj farsi tipa "rastoder", "zmaj", "metropolis" i sva ostala stoka, koja bi trebala biti zatovrena do kraja zivota.
Jbg, u pocetku je mozda dovoljno imati bilo kakvo vozilo, medutim ubica kerim je i sam shvatio kroz ova dva mjeseca da ce i "trebice" (ma koliko glupe i plitke bile) kad tad sabrati dva i dva i shvatiti da polovni Peugot od par hiljada KM i nije nesto, da one mogu i bolje od toga. Tu je kerim glavati ubica odlucio postati neka vrsta street drivera (killera), da im pruzi barem neku vrstu uzbudenja ili cega vec, kad nije mogao prisutiti sebi neku od boljih automobilskih marki (Audi, BMW, Benz...). Nazalost, u ovom konkretnom slucaju, stavri su se odvijale velikom brzinom, tako da je vec nakon nekih 60 dana od kad se dokopao kakvog takvog auta, doslo do tragedije
Ima tu jos mnogo razlicith faktora, od ovakvih tragedija se moze tacno napraviti jedne epizoda one emisije sa National Geographic-a, Seconds from disaster. Kako se to sve pocne odvijati mnogo prije nego se dogodi sama nesreca, ona je samo rezultat sve toga od prije. Glavati ubica kerim je nekim cudom uspio privlaciti paznju
Najtuznije od svega, dok sam evo pisao ovaj malo duzi post, u nasem gradu neko novo drustvo (raja i trebice) stvaraju nekog novog kerima ubicu, vec ih vjeroavtno ima na desetke u nastajanju. Neko u raji ima malo vise para od ostalih, privlaci raju i trebice, dalje kako to ide, manje vise svi znamo (furanja, lozione, lake trebe, brat moj, kralju, mafioza, hu ha itd...).
Ostaje zal za tom nesretnom djevojkom, nju njenoj porodici niko i nista ne moze vratiti, ali barem ih malo moze "utjesiti" neka pravedna dugogodisnja zatvorska kazna za ubicu. U nju bih inace sumnjao, medutim posto je druga povrijedena osoba drzavljanin SR Njemacke, znam da njegova porodica nece tek tako posmatrati neku lakrdiju i zavlacenje od sudenja, koje bi se inace dogodilo, pogotovo jer imaju mocan alat pri svojoj ruci, a to je da se vrsi odreden pritisak preko Ambasade SR Njemacke, a u koji nimalo ne smunjam da ce se desiti, ako budemo svjedocili nekoj farsi tipa "rastoder", "zmaj", "metropolis" i sva ostala stoka, koja bi trebala biti zatovrena do kraja zivota.
-
Bodkin
#19699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ultima_palabra wrote:Ma nista od tog dok ne uvedu ko u Americi... ako vozis vise od 80 po gradu, pretpostavka je da si lud, drogiran ili kriminalac u bijegu, pa se s tobom tako i ponasaju... ruke na volan, bez naglih pokreta dok te smotamo ko kiflu i odvezemo do stanice da se prvo utvrdi jesi li normalan, pa onda polako sve ostalo...
- insomnia78
#19700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bezveze ti vala ovaj post, bas bezveze
PS: zato sto cekate da neko rijesi sve za vas, u ovom slucaju ambasada Njemacke, zato se ovo i desava
PS: zato sto cekate da neko rijesi sve za vas, u ovom slucaju ambasada Njemacke, zato se ovo i desava