Da su onaj dan mediji ostali nezavisni i nekorumpirani drzava bi se iz temelja promjenila, prodali su se za saku para i okrenuli siru narodnu masu u pogresnom pravcu, nazalost.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Pryda
#17751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kad se izadje na proteste obavezno popusite medijski spin i pridruzite se idiotima koji misle da je fahro sve to platio. Govorite kako su to huligani, klosari, narkomani.. Idealnu priliku za promjene ste propustili, sad svi zajedno uzivajte u ovom sto imate 
Da su onaj dan mediji ostali nezavisni i nekorumpirani drzava bi se iz temelja promjenila, prodali su se za saku para i okrenuli siru narodnu masu u pogresnom pravcu, nazalost.
Last edited by Pryda on 19/04/2015 02:22, edited 1 time in total.
-
FreakyStyley
#17752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
OK, nisam te odmah najbolje shvatio. Ima istine u ovome sto pises i donekle se slazem. Samo, previse bi tema otvorili kad bi poceli o tome. Slazem se da je problem viseslojan. Ja sam cisto govorio o tribini kao, nazalost, okupljalistu svega i svacega i kao brzom nacinu za potvrdu nekog socijalnog statusa u drustvu nam sa izvitoperenim vrijednostima.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Samo da napomenem, nisam mislio na tebe, nego sam samo nastavio. Ništa nije pomiješano nego vrlo jasno sublimirano u par rečenica. Jedno vuče drugo, ne možeš imati dobru situaciju, ako ti je domet pištaljka, a gnušaš se Zulića. Upotrijebi Zulića da srušiš ili barem destabilizuješ vlast ( ko svuda u svijetu, od Atine, Beograda, Slovenije do Pariza i pizde materine ). To svi rade, na ovaj ili onaj način. Neko mora i na ulicu izaći, prvi.
Ovdje nema drugog, jer su to, većinom, degenerici koji tipkaju po forumima i snebivaju se kako je život nepošten i koji bi svašta nešto mijenjali, al da ne izlože svoju guzicu, a hoće da morališu. E jebiga, kao što vidimo, ne ide nam baš najbolje, a biće gore 100%
- cvrčak_na_hedonizmu
#17753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma ništa to, meni se ibrete, jer je po meni Zulić dobar momak ( meni lično i za grupu, a i na širem planu upotrebljiv, za društvo, jer će kriminogenih likova uvijek biti, ako ih već ima, nek su gradska djeca i neka se znaju ponašati ), a vamo ih kara ko stigne. Pa gore su leasing kuće od Zulića, sa njima sam imao mnogooooo više problema, a čist ko sunce nego sa Zulićem sa kojim barem znaš na čemu si u svakom trenutku. Više sam imao problema sa državom, ganjajući SVOJ stan, nego sa svim kriminalcima zajedno ( a svega sam se nagledao ). Štetnija je država mogla biti. Ne kažem da je pravilo, al je tako.Pryda wrote:Kad se izadje na proteste obavezno popusite medijski spin i pridruzite se idiotima koji misle da je fahro sve to platio. Govorite kako su to huligani, klosari, narkomani.. Idealnu priliku za promjene ste propustili, sad svi zajedno uzivajte u ovom sto imate
Da biram između Zulića i deset degenerika sa foruma, izbor je vrlo jednostavan i logičan. Šta će degenerici, tipkati i ibretiti se. Ništa konkretno. Sa ovim barem možeš nešto uraditi, izvarijantisati il srušiti vlast u krajnjem slučaju.
Ne, mi ne živimo u Utopiji, i svijet nije pošten. To je valjda svima jasno.
Pun mi je kurac demagogije, šuplje, priča, moralisanja, a kad dođe nešto konkretno, nemoj mene živ bio, može biti opasno. Lezi i krepaj. Bolje nisi ni zaslužio.
Nastavak ibrećenja
@FreakyStyley, tribina i navijači su najmanji problem ove države. Ti navijači, kao svuda u svijetu, mogu biti generator promjene ( kao i problema, naravno ) da nema ovoliko forumskih i životnih degenerika. Dokazana činjenica.
- Freamon Lester
#17754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Zali Boze ostalih spermatozoida. To je sve sto imam reci na ove gluposti.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Ma ništa to, meni se ibrete, jer je po meni Zulić dobar momak ( meni lično i za grupu, a i na širem planu upotrebljiv, za društvo, jer će kriminogenih likova uvijek biti, ako ih već ima, nek su gradska djeca i neka se znaju ponašati ), a vamo ih kara ko stigne. Pa gore su leasing kuće od Zulića, sa njima sam imao mnogooooo više problema, a čist ko sunce nego sa Zulićem sa kojim barem znaš na čemu si u svakom trenutku. Više sam imao problema sa državom, ganjajući SVOJ stan, nego sa svim kriminalcima zajedno ( a svega sam se nagledao ). Štetnija je država mogla biti. Ne kažem da je pravilo, al je tako.Pryda wrote:Kad se izadje na proteste obavezno popusite medijski spin i pridruzite se idiotima koji misle da je fahro sve to platio. Govorite kako su to huligani, klosari, narkomani.. Idealnu priliku za promjene ste propustili, sad svi zajedno uzivajte u ovom sto imate
Da biram između Zulića i deset degenerika sa foruma, izbor je vrlo jednostavan i logičan. Šta će degenerici, tipkati i ibretiti se. Ništa konkretno. Sa ovim barem možeš nešto uraditi, izvarijantisati il srušiti vlast u krajnjem slučaju.
Ne, mi ne živimo u Utopiji, i svijet nije pošten. To je valjda svima jasno.
Pun mi je kurac demagogije, šuplje, priča, moralisanja, a kad dođe nešto konkretno, nemoj mene živ bio, može biti opasno. Lezi i krepaj. Bolje nisi ni zaslužio.
Nastavak ibrećenja
@FreakyStyley, tribina i navijači su najmanji problem ove države. Ti navijači, kao svuda u svijetu, mogu biti generator promjene ( kao i problema, naravno ) da nema ovoliko forumskih i životnih degenerika. Dokazana činjenica.
-
nema me tamo
#17755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Slažem se s 90 % posta.
Samo reci ti meni što ne izvarijantišeš nešto s Zulom ti?
Na kraju ispade i ti degenerik koji piše na forumu..
Mi se bar ibretimo i deremo praznu slamu, a ti?
Samo reci ti meni što ne izvarijantišeš nešto s Zulom ti?
Na kraju ispade i ti degenerik koji piše na forumu..
Mi se bar ibretimo i deremo praznu slamu, a ti?
- cvrčak_na_hedonizmu
#17756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ja pokušao nešto konkretno u slučajevima Mrnjavac i ovaj zadnji sa paljenjem ( ako organi čitaju, najoštrije osuđujem nasilje u navedenim slučajevima)
Nema podrške, jebiga. Kad podrška dođe, aka forumski degenerici, tu sam, ne brini 
-
nema me tamo
#17757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bili su protesti konkretni pa se sutradan niko pojavio nije..
- cvrčak_na_hedonizmu
#17758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ništa onda, predlažem plenume i red palamuđenja, pa red moralisanja, po forumu nakon plenuma.
Uspjeh zagarantovan
ps logično da se niko nije pojavio kad se u večernjim satima ukazala specijalna jedinica Fderalnog Mupa, a ostalo jedno hiljadu ljudi. Gadno bijaše, ovi ostali su, uglavnom, po forumima
osuđivali nasilje.
I tako, do sljedeće bombe, ubistva, pljačke, MMF-a, izbora
Izbor je tvoj ! Snimano u kooperaciji sa političarima, drotovijom, tužilaštvom i sudstvom.
Uspjeh zagarantovan

ps logično da se niko nije pojavio kad se u večernjim satima ukazala specijalna jedinica Fderalnog Mupa, a ostalo jedno hiljadu ljudi. Gadno bijaše, ovi ostali su, uglavnom, po forumima
I tako, do sljedeće bombe, ubistva, pljačke, MMF-a, izbora
Čestitamo, dobili ste mogućnost učestvovanja u nagradnoj igri "Forumski degenerik možeš biti ti". Nagrada, jal nema ratkapa, jal te neko opljačko, jal nema voziliceFreamon Lester wrote:
Zali Boze ostalih spermatozoida. To je sve sto imam reci na ove gluposti.
-
nema me tamo
#17759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma nije niko osuđivao nasilje tad.
Tad su svi bili za haos.
Tad su svi bili za haos.
-
celava_dlaka
#17760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kao sto sam rekao bio, ako se na jugu il sjeveru zapali jedna baklja onda smo huligani i bagra i to se toboze ne pali u evropi, a kad npr bh fanatikosi naprave bakljadu ili ulijecu na tartan stazu i usput se sukobe sa policijom tada su narodni heroji, lavovi zmajevi
- cvrčak_na_hedonizmu
#17761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jašta su, vidjelo se nakon par sati na ulici, a bogme i u pričama na poslu "među normalnom rajom"
Čuj imam posao i to solidan
Lažem
Bilo kakva promjena ( ona temeljna, jer nas samo to izvlači iz govana u kojima plutamo ) može doći iz Sarajeva. U Sarajevu ( gdje sam i ja rođen i živim, da ne ispadne sa serem po sarajlijicama ) je više forumaša degenerika nego konkretnih dešavanja i djelovanja ( ako izuzmemo ove krim varijante )
Ne mogu samo huligani nešto promijeniti, logično, jer većina nema mozga, domet je sukob sa murijom i radnja sa razbijenim izlogom
ovi što imaju mozga, ehhh, oni većinom jal piskaraju retardacije ( jest loše, Nedime dragi, šta nam ovo rade ) jal piju kafe. Dok je tako, nema hajra, koliko god pisali o tome i raspravljali. Samo može i biti će gore. Moraš da založiš guzicu i rizikuješ. Nećeš, ideš individualno, super, al ne kmeči jer te neko startovao pred zgradom. Sam si izabrao svoj put. Pomoći, uglavnom, neJma.
Uglavnom, zaista nemam ni vremena, a ni želje da se upuštam u nastavak rasprave. Pogriješio sam, jer nisam detaljnije objasnio šta mislim, al ni to naravno ne bi pomoglo. Uostalom, koga briga
Sretno, čuvajte se mraka, sve je gore i gore, realno
Bilo kakva promjena ( ona temeljna, jer nas samo to izvlači iz govana u kojima plutamo ) može doći iz Sarajeva. U Sarajevu ( gdje sam i ja rođen i živim, da ne ispadne sa serem po sarajlijicama ) je više forumaša degenerika nego konkretnih dešavanja i djelovanja ( ako izuzmemo ove krim varijante )
Uglavnom, zaista nemam ni vremena, a ni želje da se upuštam u nastavak rasprave. Pogriješio sam, jer nisam detaljnije objasnio šta mislim, al ni to naravno ne bi pomoglo. Uostalom, koga briga
Sretno, čuvajte se mraka, sve je gore i gore, realno
- Freamon Lester
#17762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bata Trlaja u pokusaju pokusava da objasni funkciju mase.
Pa vi niste u stanju da izvrsite nasilnu promjenu kucnog savjeta jer ne bi znali pozvoniti na odgovarajuca vrata, a kamo li slomiti vladajucu elitu.
Dok takvi kao ti shvate da su revolucije rezirana desavanja u kojem jedna elita predaje drugoj eliti upravljanje mnogo ce krvi biti proliveno.
Dok takvi kao ti shvate da su revolucije rezirana desavanja u kojem jedna elita predaje drugoj eliti upravljanje mnogo ce krvi biti proliveno.
Ovdje je prica o kriminalnim vodjama navijaca. Ne o obicnim ljudima koji vole ici na utakmicu i navijati za svoj tim. Ovdje je prica o 5% nakaradnih spodoba koje koriste okupljenu masu za svoje interese, a kao sto obicno vidimo glavom plati neko iz ovih 95%....celava_dlaka wrote:Kao sto sam rekao bio, ako se na jugu il sjeveru zapali jedna baklja onda smo huligani i bagra i to se toboze ne pali u evropi, a kad npr bh fanatikosi naprave bakljadu ili ulijecu na tartan stazu i usput se sukobe sa policijom tada su narodni heroji, lavovi zmajevi
-
nema me tamo
#17763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa jebiga..
Vecina tih što imaju mozga odrastali su na drugaciji nacin i uvijek od staraca imali pare.
Bar vecina, a ovi ostali uvijek izbjegavali ove " narkomane " što puše travu..
Vidim da ideš na utakmice, e kao takav znaš i sam da huligani ne postoje kod nas..
Nije kod nas kao u Evropi da njih 50, 60 sjede recimo na istoku odvojeni od ultrasa..
Kod nas je to sve jedno te isto.
Prvi put pišem po forumu ove stvari i sam sebi se smijem što to radim..
Jer ce naravno u suprotnom pravu naletit neki koji ce reci da pišem gluposti.
Vjerujem ti što se tice osuđivanja normalne raje..
Inace taj odgovor kad cujes odmah se naježiš i shvatis ustvari kakve su osobe u pitanju..
Meni licno ovo udaranje prazne slame je skroz ok, mali je broj forumaša koji to rade tako da..
Vecina tih što imaju mozga odrastali su na drugaciji nacin i uvijek od staraca imali pare.
Bar vecina, a ovi ostali uvijek izbjegavali ove " narkomane " što puše travu..
Vidim da ideš na utakmice, e kao takav znaš i sam da huligani ne postoje kod nas..
Nije kod nas kao u Evropi da njih 50, 60 sjede recimo na istoku odvojeni od ultrasa..
Kod nas je to sve jedno te isto.
Prvi put pišem po forumu ove stvari i sam sebi se smijem što to radim..
Jer ce naravno u suprotnom pravu naletit neki koji ce reci da pišem gluposti.
Vjerujem ti što se tice osuđivanja normalne raje..
Inace taj odgovor kad cujes odmah se naježiš i shvatis ustvari kakve su osobe u pitanju..
Meni licno ovo udaranje prazne slame je skroz ok, mali je broj forumaša koji to rade tako da..
- Creasy
#17764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
karanana wrote:hehe, eno srpski mediji izvukli mirzine facebook postove u kojima likuje nad smrcu onog zvezdinog navijaca u istanbulu.

68 lajkova.
-
saja_dj
#17765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Opet o protestima i rusenjem vlade, na to se uvijek svede rjesenje, a kad su izbori isti se biraju ili se ne glasa. E pa realno ovom narodu treba zabraniti proteste nakon proslih izbora.
Kakvo rusenje kakav izlazak na ulice, pa kolektivno smo fulili mogucnost za promjene prije 7 mjeseci. Poslije jebanja nema kajanja i ne bi bilo uopste pravedno da sacica huligana rusi vladu koju je vecina naroda legitimno postavila, koja je prezadovoljna trenutnim stanjem i zivotnim standardom.
Kakvo rusenje kakav izlazak na ulice, pa kolektivno smo fulili mogucnost za promjene prije 7 mjeseci. Poslije jebanja nema kajanja i ne bi bilo uopste pravedno da sacica huligana rusi vladu koju je vecina naroda legitimno postavila, koja je prezadovoljna trenutnim stanjem i zivotnim standardom.
-
VjecitiStudent
#17766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne, ovdje je zapravo priča o onima koji su ubacili ovih 5% nakaradnih i debelo ucijenjenih osoba da koriste okupljenu masu za svoje interese.Freamon Lester wrote:Bata Trlaja u pokusaju pokusava da objasni funkciju mase.Pa vi niste u stanju da izvrsite nasilnu promjenu kucnog savjeta jer ne bi znali pozvoniti na odgovarajuca vrata, a kamo li slomiti vladajucu elitu.
![]()
Ovdje je prica o kriminalnim vodjama navijaca. Ne o obicnim ljudima koji vole ici na utakmicu i navijati za svoj tim. Ovdje je prica o 5% nakaradnih spodoba koje koriste okupljenu masu za svoje interese, a kao sto obicno vidimo glavom plati neko iz ovih 95%....celava_dlaka wrote:Kao sto sam rekao bio, ako se na jugu il sjeveru zapali jedna baklja onda smo huligani i bagra i to se toboze ne pali u evropi, a kad npr bh fanatikosi naprave bakljadu ili ulijecu na tartan stazu i usput se sukobe sa policijom tada su narodni heroji, lavovi zmajevi
-
saabsa
#17767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Od rata pa na ovamo vise su ubistava napravili policajci nego navijaci , a o policiskim aferama sa korupcijom i drogom da i ne pricam.
- zateznistub
#17768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A boga mi, tvoj problem!ibizza wrote: Kako mene nervira ova prica.
- zateznistub
#17769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
gigante!uglavnomja wrote:
Fisek kospa i tranzistor na hou
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#17770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
sjećam se toga
kao da je bilo danas
kada smo mirza i ja
ušli na jug sa šalovima sarajeva
nismo doduše
otišli na "južni" jug
bili smo malo po strani
takoreći jugoistično
dedić je branio ko lud
sarajevo prošlo u finale
niko od manijaka nas
ružno ne pogleda
malo su nas grlili
tapšali po leđima
i milovali po glavi
kao malu djecu
bješe to neko
drugo vrijeme
i neki drugi svijet
ljepši i bolji
kao da je bilo danas
kada smo mirza i ja
ušli na jug sa šalovima sarajeva
nismo doduše
otišli na "južni" jug
bili smo malo po strani
takoreći jugoistično
dedić je branio ko lud
sarajevo prošlo u finale
niko od manijaka nas
ružno ne pogleda
malo su nas grlili
tapšali po leđima
i milovali po glavi
kao malu djecu
bješe to neko
drugo vrijeme
i neki drugi svijet
ljepši i bolji
- Troll_Happens
#17771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jes vidio sto ti je sudbina kad se covjek raduje tudjoj nesreci sta se desi.. Ne kazu dzabe ne cini zlo i ne misli zlo drugome stici ce te kad tad. naravno kad kazem ovo ne mislim na tebe.Creasy wrote:karanana wrote:hehe, eno srpski mediji izvukli mirzine facebook postove u kojima likuje nad smrcu onog zvezdinog navijaca u istanbulu.
68 lajkova.
Zato pamet u glavu i nek je ovo poruka za neke nove usijane glave da miruju.
- sinuhe
#17772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma jasno je to. Samo ne znam zasto se mediji (klix.ba) bave time.
-
ibizza
#17773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ipak je tvojzateznistub wrote:A boga mi, tvoj problem!ibizza wrote: Kako mene nervira ova prica.
- zateznistub
#17774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ne smijem na tekmu?ibizza wrote:Ipak je tvojzateznistub wrote:A boga mi, tvoj problem!ibizza wrote: Kako mene nervira ova prica.Ti si taj koji ne smije otici na utakmicu, dok sam ja redovan
![]()
-
Bodkin
#17775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A kakvo rusenje vlade u demokratiji? Svake cetri godine ih mozes srusiti. U cemu je problem?saja_dj wrote:Opet o protestima i rusenjem vlade, na to se uvijek svede rjesenje, a kad su izbori isti se biraju ili se ne glasa. E pa realno ovom narodu treba zabraniti proteste nakon proslih izbora.