SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
uglavnomja

#17726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

zateznistub wrote:
Logovan wrote: Ne računajući ove balkanske navijače, onda jako malo ima navijačkih grupa sa sličnim nazivima, barem koliko znam. Uglavnom, ima ih.

Ne razumijem kakve veze imena imaju sa problemima, tipa pucnjava, itd. Kao da ime igra neku ulogu u belajima.
I te kako ima veze. Sve ima veze. Prije se na tekmu islo raadi tekme, da se provede da navijas...rekviziti su bili deca-dvije rakije i meze (sto ti Muha moze potvrditi jer je stariji), danasnji rekviziti imaju vise veze sa ratnim sukobima nego sa tekmom...

toliko

Fisek kospa i tranzistor na hou :mrgreen:
jao_situacije

#17727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

_BataZiv_0809 wrote: Robijasi je sasvim logicno ime :kiss:
izašli svi sa robije :oops: :lol:
pametnije je bilo da su povezali sa željezarom

željezni/čelični nešto na taj fazon

željezničar je mogao bilo šta vezano za željeznicu

sarajevo je tek moglo bilo šta uzeti za naziv
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

jao_situacije wrote:

Nekad je najpozeljniji poslodavac u Ze bila Zeljka, sad je zatvor :D

Elem, klub se zove Čelik, previse bi bilo asocijacija na Zeljezaru ;-)
salik79

#17729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by salik79 »

jao_situacije wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Robijasi je sasvim logicno ime :kiss:

Uhljebi, vezano za brojne institucije i ministarstva :D
jao_situacije

#17730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

ja ću samo ovo staviti (jest da je off.) čisto zbog ovih koji kažu da je kriminalcima mjesto da budu vođe

možda najjača južna tribina

Image

reakcija na pegide i slične fašističke grupe po švabiji

Image

Image

Image

Image

imaju najveću prosječnu posjećenost preko 80 000 na svakoj utakmici
najjača tribina u evropi (po mom mišljenju) pokazuje šta je sport i navijanje i kakva tolerancija vlada u uređenom i normalnom svijetu

eto samo toliko
Margita81

#17731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Margita81 »

To je za nas druga planeta.
Kakva drzava takav fudbal a onda i takvi navijaci.
Freamon Lester

#17732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

Navijacke grupe tacnije njihov vrh su legalna sprega lokalnih politicara i kriminala. Valjda svima to treba biti jasno.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#17733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

:lol:

Sada ide ona priča kako u Njemačkoj nema navijačkih belaja? Moram li stavljati linkove il' da sami izguglate?
Margita81

#17734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Margita81 »

Horde zla, manijaci, jalijasi, grobari...hocete da kazete da je normalnom i zrelom insanu ok biti u jednoj od ovih grupa? Ma dajte...i cudno nesto kad se desavaju incidenti medju njima i po njihovim okupljalistima? Nije cudno sekunde.
radiša

#17735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by radiša »

Velkoski wrote::lol:

Sada ide ona priča kako u Njemačkoj nema navijačkih belaja? Moram li stavljati linkove il' da sami izguglate?
Sigurno da ih ima ali tamo ima i zakona a kod nas ga nema.
ibizza

#17736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ibizza »

zateznistub wrote:
Logovan wrote: A sad kao ne možeš otići i navijati? Ne moraš brate baš na onu tribinu gdje su Horde/Manijaci/Robijaši, odeš na drugu i navijaš koliko god hoćeš.

Imate bespotreban strah od onih najvatrenijih navijača. Preuveličava se kao i svaki put.
Ako smatras da se "vatrenost" ispoljava na nacin na koji se danas ispoljava onda si debelo u zabludi.

Mene je moj rahmetli otac vodao po grbavici bez ikakvog straha da ce mi nesto biti, danas nija takav slucaj i meni ni nakraj pameti ne pada da svoje dvije vodam. a vjeruj da bih volio...
Kako mene nervira ova prica.
jao_situacije

#17737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

da ne bude samo po sarajevu...

lešinari su vjerovatno najgori u državi
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#17738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

Margita81 wrote:Horde zla, manijaci, jalijasi, grobari...hocete da kazete da je normalnom i zrelom insanu ok biti u jednoj od ovih grupa? Ma dajte...i cudno nesto kad se desavaju incidenti medju njima i po njihovim okupljalistima? Nije cudno sekunde.
Pa kako se trebaju zvati? Tamponi?

Meni je nevjerovatno da zreo insan razmišlja ovako k'o ti, jbg.
ibizza wrote:
zateznistub wrote:
Logovan wrote: A sad kao ne možeš otići i navijati? Ne moraš brate baš na onu tribinu gdje su Horde/Manijaci/Robijaši, odeš na drugu i navijaš koliko god hoćeš.

Imate bespotreban strah od onih najvatrenijih navijača. Preuveličava se kao i svaki put.
Ako smatras da se "vatrenost" ispoljava na nacin na koji se danas ispoljava onda si debelo u zabludi.

Mene je moj rahmetli otac vodao po grbavici bez ikakvog straha da ce mi nesto biti, danas nija takav slucaj i meni ni nakraj pameti ne pada da svoje dvije vodam. a vjeruj da bih volio...
Kako mene nervira ova prica.
Ma na zapadu i na istoku gomila poginulih svaku tekmu..

I tako dolazimo do zaključka da su navijači odgovorni za haos u državi, njih 1000 ukupno :) :(
Margita81

#17739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Margita81 »

Ma ja..nema problema uopste. Upravu si.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

moram priznat da ste smorili s navijačima
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#17741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

Problema ima kao i u svakoj drugoj pori društva, ovdje ih čak i nema toliko koliko se potencira. I da, u pravu sam jer poznajem materiju i ne pričam napamet.

Više ozbiljnih belaja se svakodnevno dešava, no o tome naravno niko ne razglaba.
ibizza

#17742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ibizza »

Krste :D Pusti ba ove Evropa/Reprezentacija navijace :wink:
insomnia78

#17743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Duse male
Pazi vamo
Nisu svi navijaci kriminalci al su svi kriminalci navijaci, posebno ova "sitna buranija", otimači, presretači, lopovčići i drumski razbojnici
jao_situacije

#17744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

insomnia78 wrote:Duse male
Pazi vamo
Nisu svi navijaci kriminalci al su svi kriminalci navijaci, posebno ova "sitna buranija", otimači, presretači, lopovčići i drumski razbojnici
drumski razbojnici :lol: :thumbup:
Logovan

#17745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

Margita81 wrote:Ma ja..nema problema uopste. Upravu si.
Utakmice naše lige predstavljate isto kao se ide u rat. Evo ja bio na stotine i stotine puta na Koševu i nije mi dlaka s glave pala, ali eto bitno je da vi širite laži kako je opasno ići na utakmice. Ne lupajte više Boga vam.
FreakyStyley

#17746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

Tomahawk11 wrote:
FreakyStyley wrote:Isti je kurac na svakoj tribini, nazalost.

Pripadnost jednom razuzdanom "navijackom" coporu je savrsen teren za ispoljavanje frustracija i lijecenje kompleksa, a hvala Bogu ovdje kompleksasa ne manjka.

Svi ovi navijaci se mogu ljutit do sutra, citirat me i prozivat koliko hoce, ali nisu ovakvi ljudi "grupa pojedinaca" ili manjina nego vecina na svakoj navijackoj tribini.

Ne bi bilo sretnijeg od mene da je drugacije, ali jebite me nije!

Niko nista ne guzi niti se necemu nada, ka necemu radi, u necemu uziva i negdje se ostvaruje...Svi bildaju, navijaju, duvaju, vodaju pit bullove i sve to stavljaju na FB za parce picke neke maloljetnice kojoj fali ocinska figura u zivotu, pa utjehu nalazi u kurcevitom bilderu i njegovom keru. I, naravno, za kolektivni aplauz i odobravanje maloumne okoline.

Arogancija, siledzijstvo i nemoral uopste se cijene i postuju. Rad i pamet se ismijava a nerad i glupost afirmisu.

Normalno je i opsteprihvaceno biti nasilan, nemoralan, glup i bahat. Navijacke grupe su samo savrsen poligon za istresanje frustracija i sticanje drustvenog statusa. Jer vise ljudi cijeni navijaca nego studenta, inzinjera ili cistaca ulica.

Sta ce onda vodja bilo koje grupe bit? Jedino treba da bude veci maloumnik od ostalih.
Recimo da bih se prilicno slozio s tobom. Steta jednog mladog zivota da bi se moralo ovako nesto reci.
Sjecam se prije kad bi god slicna prica pocela, odmah bi se pojavili dezurni ''veliki navijaci'' da istu pobiju argumentima ''sta ti znas, kad si zadnji put bio na utakmici'' i sl.
Moje zadnje gostovanje na Grbavici je ostalo upamceno uglavnom po ovakvim likovima. Nisam se osjecao ni malo ugodno dok sam cekao u redu da udjem na stadion, a oko mene velika vecina pijanih, drogiranih, masnih likova koji bukvalno traze ekces. Svaka cast ekipi koja je normalna i koja sa ovakvim mora dijeliti tribinu. Govorim o navijacima FKS, a vjerovatno je slicna i situacija i sa navijacima FKZ. I onda se cudimo kad se desi ovako nesto? Sto rekose, bice i gore, tek je krenulo.
Nazalost, pogodio si u srz sa opisom pozeljnog profila, i ne samo u navijackom svijetu. :thumbup: Uopsteno je pozeljno biti degenerik sa sto vise osobina koje si naveo, tako si veca faca. Onda se svijet iscudjava kad dodje do ubistva, hoce to kad se s pistoljima slikas po fb i slicno.
:thumbup:
FreakyStyley

#17747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

Rasprava je bila samo o tome kakav profil ljudi redovno ide na utakmice.

Jer je neko opisao Zulica i sl. degenerike kao fine momke i tako...
cvrčak_na_hedonizmu

#17748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Zulić i Zulići su produkti ovog društva. Gaze te, bojiš se da izađeš jer će te neko zbosti/opljačkati, imal ratkapa na vozilu il nema, imal vozila il nema, viri kroz prozor, banke&leasing te jebu kako hoće, političari još više pa na kub, drotovija hem korumpirana, hem nesposobna, tužilaštvo i pravosuđe još gori od drotovije, kara te ko stigne, a ti tipkaš na forumu, ako kojim slučajem počne nasilje i nešto se zapali ( kao i u većini svijeta ) onda se,generalno, praviš gljiva i sa blagim osuđivanjem pričaš o istom. Idealni protesti, sa pištaljkama i kolačima. Idealno okruženje, ako ikako može Njemačka, al bez rizika, nemoj slučajno da izložiš guzicu u nekoj situaciji, mogo bi najebati. Samo budale ginu za ideale. Maksimalni dometi, sjedi kući, zaključaj vrata, virni pođahkad kroz prozor da ti nije neko zvekno Megana i tipkaj do besvjesti, čudi se kako su život i svijet nepošteni i kako ima puno nepravde, al nemoj slučajno da bi nešto konkretno uradio.

Za mene su to veći degenerici. Realno.
FreakyStyley

#17749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Zulić i Zulići su produkti ovog društva. Gaze te, bojiš se da izađeš jer će te neko zbosti/opljačkati, imal ratkapa na vozilu il nema, imal vozila il nema, viri kroz prozor, banke&leasing te jebu kako hoće, političari još više pa na kub, drotovija hem korumpirana, hem nesposobna, tužilaštvo i pravoduđe još gori od drotovije, kara te ko stigne, a ti tipkaš na forumu, ako kojim slučajem počne nasilje i nešto se zapali ( kao i u većini svijeta ) onda se,generalno, praviš gljiva i sa blagim osuđivanjem pričaš o istom. Idealni protesti, sa pištaljkama i kolačima. Idealno okruženje, ako ikako može Njemačka, al bez rizika, nemoj slučajno da izložiš guzicu u nekoj situaciji, mogo bi najebati. Samo budale ginu za ideale. Maksimalni dometi, sjedi kući, zaključaj vrata, virni pođahkad kroz prozor da ti nije neko zvekno Megana i tipkaj do besvjesti, čudi se kako su život i svijet nepošteni i kako ima puno nepravde, al nemoj slučajno da bi nešto konkretno uradio.

Za mene su to veći degenerici. Realno.
Pomijesa ti svasta nesto. Jebi ga.

Slazem se da su takvi produkt ovog drustva i da ovo drustvo afirmise takve stvari i takve, pogresne, vrijednosti. To i napisah.

Sad, kako ti od toga dodje do straha, Njemacke i JMBG protesta, pojma nemam.
cvrčak_na_hedonizmu

#17750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Samo da napomenem, nisam mislio na tebe, nego sam samo nastavio. Ništa nije pomiješano nego vrlo jasno sublimirano u par rečenica. Jedno vuče drugo, ne možeš imati dobru situaciju, ako ti je domet pištaljka, a gnušaš se Zulića. Upotrijebi Zulića da srušiš ili barem destabilizuješ vlast ( ko svuda u svijetu, od Atine, Beograda, Slovenije do Pariza i pizde materine ). To svi rade, na ovaj ili onaj način. Neko mora i na ulicu izaći, prvi.

Ovdje nema drugog, jer su to, većinom, degenerici koji tipkaju po forumima i snebivaju se kako je život nepošten i koji bi svašta nešto mijenjali, al da ne izlože svoju guzicu, a hoće da morališu. E jebiga, kao što vidimo, ne ide nam baš najbolje, a biće gore 100%
Locked