SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
JThomas

#17526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

da, to nije bila floskula. knele je upucan u hajatu gdje je živio sa 21 godinom bez dana radnog staža. u jednu ruku pošteno i dosljedno.
Freamon Lester

#17527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

Eldin Mulić uhapšen zbog pokušaja ubistva: Autom želio usmrtiti Sulju Planju

Eldin Mulić (26) iz Sarajeva uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva kada je jučer u ulici Koševo automobilom Nisan Maximo udario Sulju Planju, a potom pobjegao sa mjesta događaja.

Naime, kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, Mulić je namjerno udario Planju želeći ga pregaziti. Navodno, dvojica muškaraca od ranije su bili u žestokom sukobu, a itekako su poznati policiji u Sarajevu.

Mulić je, podsjećamo, nakon što je udario Planju koji je srećom zadobio samo frakturu noge, pobjegao sa mjesta nesreće.

Nešto kasnije zaustavljen je u neposrednoj blizini Kantonalnog suda u Sarajevu u automobilu kojim je bježao, a na kojem je od udara bila razbijena kompletna šoferšajbna.

Mulić će danas nakon saslušanja u policijskim prostorijama biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Inače, Mulić je hapšen zbog preprodaje droge 2011. godine kada je uhapšen zajedno sa Smajom Hadžimusićem koji je kasnije brutalno ubijen u ulici Sutjeska i to pošto mu je njegova nevjenčana supruga zabila nož u srce.

S druge strane, Planja je u rubrike crne hronike dospio 2006. godine kada je ranjen hicem iz pištolja u istoj ulici. Godinu dana kasnije on je brutalno pretučen na benzinskoj pumpi u Kiseljaku kada ga je napalo nekoliko osoba.
Divlji zapad ukratko...
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#17528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by I am Happy »

A evo jos jednog mangupa :lol:
Ovaj nece nikako ni ici u zatvor.
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150417028

EDIT: Ovaj Planja izgleda pravo zajeban lik :pisnuo:
Ubise Boga u njemu ali se ne da :lol:
Inače, Mulić je hapšen zbog preprodaje droge 2011. godine kada je uhapšen zajedno sa Smajom Hadžimusićem koji je kasnije brutalno ubijen u ulici Sutjeska i to pošto mu je njegova nevjenčana supruga zabila nož u srce.

S druge strane, Planja je u rubrike crne hronike dospio 2006. godine kada je ranjen hicem iz pištolja u istoj ulici. Godinu dana kasnije on je brutalno pretučen na benzinskoj pumpi u Kiseljaku kada ga je napalo nekoliko osoba.
nema me tamo

#17529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nema me tamo »

Sta vecina svi!
Kristijan nije pod zemljom samo zbog toga što je proveo pola života po zatvorima..

Inace odlican post Thomase u vezi pravljenja velike srbije..
Hladno su dobijali za hladnokrvnu egzekuciju po 5, 6 godina u to vrijeme.
Banksy

#17530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Banksy »

julisiz es grant wrote:
JThomas wrote:što je najgore, nema hiljade, to je u datom trenutku nekoliko stotina klošara, ne više. koliko su ih naprimali može svaki stalni delinkvent imati svog ličnog policajca. ali svejedno oni mantraju k'o hipnotisani - fali ljudi, fali ljudi, fali ljudi, a ima ih najviše po stanovniku u evropi. fali za uhljebljenje, jer se kod nas i to gleda isključivo kao uhljebljenje.
U svemu kasnimo po nekoliko decenija, pa tako i u kriminalu. Imam osjecaj da Sarajevo po kriminalu postaje kao Beograd 90ih...klosarcici sa pistoljima, tebra, ovo, ono...Doduse, ako ce krajnji rezultat biti isti, tj. da se vecina njih poroka medjusobno, nemam nista protiv.
To su im uzori i medijski nametnut zvjezdani ideal brzine i žestine. Eno ih na naslovnici Dana i Bosne, feljtone im pišu do u detalj razrađujući tehniku kriminala, prve su vijesti na dnevnicima, nije FTV jednom počeo dnevnik policijskim izvještajem iz Beograda o hapšenju nekog lokalnog kriminalca koji nikakave veze s nama nema, crne hronike su iz zadnjih minuta predratnih dnevnika premještene u prve danas.
U moje vrijeme, na naslovnicama su bili košarkaši, glumci, pjevači, mediji su se trudili da od njih naprave idole, a svi mi smo bili zbrinuti provodeći slobodno vrijeme u besplatnim sekcijama i na besplatnim sportskim terenima, policija je kriminalcima odvaljivala bubrege, a kvartovski policajac nerijetko znao i pozvoniti na vrata porodice s problematičnim tinejdžerom, upućujući i savjetujući roditelje kako da ga vrate na pravi put, itd.
Ali biće da je ovo moje šuplja nostalgična, nas kojima su najbolje godine prošle, pa idealiziramo sopstvenu mladost ne primjećujući u stvari koliko nam je danas dobro i koliko smo napredovali.
Freamon Lester

#17531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

Ma ovo u Sarajevu je sazrjelo za "Bijele knjige" kao u Srbiji. Evidentirati na jedno mjesto sve kriminalne grupe i pojedince koji se bave kriminalnim radnjama. Izdati u obliku internog dokumenta svim institucijama i onda ih nagaziti. Od saobracajca do tete u opstini. A kad samo podigne glas momentalno dobije pendrekom preko ledja. Plus naravno podici kredit od kakve banke za veliki zatvor. Toliko veliki da bi Nacionalna geografija dolazila snimati dokumentarce o njegovoj gradnji!
Reglan

#17532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Reglan »

Dajgle Sulje ko macka, tri puta pobijedio smrt. :D Pokrenuo je sad neki biznis dole na Sutjesci, parking otvorio u prolazu. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

VjecitiStudent wrote:
Nezavisni su malo sutra, sve je to SDA svojom ručicom probrala, počevši od članova "nezavisnog odbora".
Clan nezavisnog odbora, sada zamjenik ministra u VM ispred SDA :izet:
VjecitiStudent

#17534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Svima je jasno šta bi trebalo učiniti, no isto tako mora svim biti jasno da postoji vrlo konkretan neko čiji je interes u svemu sasvim suprotan.
2013. je Skupštini Kantona podnešen prijedlog Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije prema kojem bi svi oni koji budu uhvaćeni na javnom mjestu sa nelegalnim oružjem automatski završavali na barem godinu dana u zatvoru.

Zahvaljujući suzdržanošću poslanika SDA, na čelu sa sadašnjim premijerom, prijedlog zakona nije dobio potrebnu većinu.
http://skupstina.ks.gov.ba/tacka-dnevnog-reda/1638

Jasno je kome odgovara da Benjo i bratija hiljadu i jedan put bivaju hapšeni pa puštani.
Jel treba ovo ponavljati na svakoj stranici 'crne hronike'?
I am Happy

#17535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by I am Happy »

Reglan wrote:Dajgle Sulje ko macka, tri puta pobijedio smrt. :D Pokrenuo je sad neki biznis dole na Sutjesci, parking otvorio u prolazu. :D
Ubise covjeka, mlati ga ko god stigne :lol:
A nigdje nema vjesti da je on u nekoga pucao ili nesto slicno :zoka:
iTo

#17536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by iTo »

I am Happy wrote:
Reglan wrote:Dajgle Sulje ko macka, tri puta pobijedio smrt. :D Pokrenuo je sad neki biznis dole na Sutjesci, parking otvorio u prolazu. :D

pustao pita na Bungija, zato ga je ovaj i zgazio a usput izbjegao i termin na sudu :)
I am Happy

#17537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by I am Happy »

iTo wrote:pustao pita na Bungija, zato ga je ovaj i zgazio a usput izbjegao i termin na sudu :)
Ja taman pomislio da se radi o finom insanu koji vazda strada :-D
Logovan

#17538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

I am Happy wrote:
Lik armirani beton, niko mu ništa ne može. :skoljka:
JThomas

#17539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

to se kaže nepobediv, molim lijepo pravilnu terminologiju.
Freamon Lester

#17540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

I am Happy wrote:
Zamisli DNK ukrstiti sa Benjom... Pa to bi bio ultimativni ratnik. :lol:
Kinaski

#17541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Kinaski »

Jucer sam odmah rekao, pa kud bas na njega da naleti. Znao sam da ima tu nesto, pravda za taksistu :D
seoBIH

#17542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by seoBIH »

VjecitiStudent wrote:Svima je jasno šta bi trebalo učiniti, no isto tako mora svim biti jasno da postoji vrlo konkretan neko čiji je interes u svemu sasvim suprotan.
2013. je Skupštini Kantona podnešen prijedlog Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije prema kojem bi svi oni koji budu uhvaćeni na javnom mjestu sa nelegalnim oružjem automatski završavali na barem godinu dana u zatvoru.

Zahvaljujući suzdržanošću poslanika SDA, na čelu sa sadašnjim premijerom, prijedlog zakona nije dobio potrebnu većinu.
http://skupstina.ks.gov.ba/tacka-dnevnog-reda/1638

Jasno je kome odgovara da Benjo i bratija hiljadu i jedan put bivaju hapšeni pa puštani.
Jel treba ovo ponavljati na svakoj stranici 'crne hronike'?
Treba!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

Ha lijepo im okace slike na FB sa pistoljima samo treba malo surfati i traziti potencijalne ubice i kriminalce ali jok jebo prvenciju lakse je raditi kad neko zagine. Doduse kakvu informaticku opremu imaju po stanicama policije i ne cudi me.
Jedne godine meni razbiju auto i ukradu mi torbu iz auta sa par stvari u torbi. Ja lijepo isti dan nadjem te stvari kako se prodaju na PIKU, ime frajera, njegovu sliku, broj telefona i sve to lijepo odstampam i odnesem u policiju naravno sa cvrstom argumentacijom da mogu dokazati da su to moji predmeti i nudio sam da potpisem pred kim god hoce ako ne budu moji predmeti da platim kaznu od 10.000 KM. Jedan inspektor vice ajmo ga odmah hapsiti a drugi ma jok nije to sigurno itd itd. Naravno nista od toga nije bilo i na kraju sam otkupio svoje stvari. I sto je najgore taj isti je mjesecima posije toga jos na PIKU-u prodavao sve ukradene stvari jer se vidjelo iz aviona da su ukradene.
E upravo je problem u tim pojedinim inspektorima koji su sasvim sigurno u sprezi sa mafijom i policija bi na tom nivou trebala dobro daq proceslja svoje redove.
Reglan

#17544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Reglan »

Sutjeska leglo klosarcica, ovaj Planja, Porobic, onda onaj sto su mu se pucali u stanu. :skoljka:
jalijas74

#17545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jalijas74 »

Cekaj ovaj Mulic je autom pregazio Sulju "Domca" ?
Zar Sulju nije u zatvoru ? Otkud u Sutjesci ?
Reglan

#17546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Reglan »

jalijas74 wrote:Cekaj ovaj Mulic je autom pregazio Sulju "Domca" ?
Ubija paru, otvorio parking u prolazu izmedju onih zgrada. :D
Troll_Happens

#17547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

hrasno38 wrote:Ha lijepo im okace slike na FB sa pistoljima samo treba malo surfati i traziti potencijalne ubice i kriminalce ali jok jebo prvenciju lakse je raditi kad neko zagine. Doduse kakvu informaticku opremu imaju po stanicama policije i ne cudi me.
Jedne godine meni razbiju auto i ukradu mi torbu iz auta sa par stvari u torbi. Ja lijepo isti dan nadjem te stvari kako se prodaju na PIKU, ime frajera, njegovu sliku, broj telefona i sve to lijepo odstampam i odnesem u policiju naravno sa cvrstom argumentacijom da mogu dokazati da su to moji predmeti i nudio sam da potpisem pred kim god hoce ako ne budu moji predmeti da platim kaznu od 10.000 KM. Jedan inspektor vice ajmo ga odmah hapsiti a drugi ma jok nije to sigurno itd itd. Naravno nista od toga nije bilo i na kraju sam otkupio svoje stvari. I sto je najgore taj isti je mjesecima posije toga jos na PIKU-u prodavao sve ukradene stvari jer se vidjelo iz aviona da su ukradene.
E upravo je problem u tim pojedinim inspektorima koji su sasvim sigurno u sprezi sa mafijom i policija bi na tom nivou trebala dobro daq proceslja svoje redove.
pa kao sto je Hatic rekao njihovo je da traze moje da skrivaju.. znaci sta imaju ljudi saljuci im slike sa oruzjem policija dodje trazi oruzje oruzja nema.... smjesno skroz.... :-)
Naslovnica

#17548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Naslovnica »

Freamon Lester wrote:Ma ovo u Sarajevu je sazrjelo za "Bijele knjige" kao u Srbiji. Evidentirati na jedno mjesto sve kriminalne grupe i pojedince koji se bave kriminalnim radnjama. Izdati u obliku internog dokumenta svim institucijama i onda ih nagaziti. Od saobracajca do tete u opstini. A kad samo podigne glas momentalno dobije pendrekom preko ledja. Plus naravno podici kredit od kakve banke za veliki zatvor. Toliko veliki da bi Nacionalna geografija dolazila snimati dokumentarce o njegovoj gradnji!
Nema od toga ništa dokle god ovi kriminalci ne počnu da diraju vlast.
Vlast je ta koja održava stanje ovakvim kakvim jeste, velike su pare u igri, puno je tu droge i svega.
Jednom kada ova kriminalna bagra krene na neki način protiv vlasti (ne bude radila po pravilima), onda će se možda nešto desiti.
Ne može mi niko reći da iza Benjamina Delalića ne stoji neko direktno iz vrha.
jalijas74

#17549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jalijas74 »

Reglan wrote:
jalijas74 wrote:Cekaj ovaj Mulic je autom pregazio Sulju "Domca" ?
Ubija paru, otvorio parking u prolazu izmedju onih zgrada. :D
Super kao sto su godinama radili Solici ispod u u Hasana Kikica i Jezeru :)

Ako bi garantovao da se auto nece opljackati parkirao bih kod njega. Ovako sam znao naci otvoreno auto, ukradene kase iz Konzuma sa otvorenim keksom, preturana ladica desetine puta cak jedne prilike i saobracajna je ukradena pa nadjena nasnije u drugoj ulici, ukradeni brisaci...

Uglavnom ako mu je to trenutni posao drago mi je svakako zbog njegovog cijelog zivota i sta je sve prezivio Suljo je borac.
- imaju ratni snimci iz doma samo se tako napatio sam bez ikoga
- odmah poslije rata kada je bio u ovom rep folu je mozda bio i najnormalnij
- zatim dolazi ono knjucno droga i ovisnost. Imali su nekog lika koji je dosao iz Italije ili Holandije pun para ko blata i ono non-stop sa njim vako nako dao im malo da uzivaju za Dž i onda ih navukao i ispalio se nazad. Cjela jedna ekipica je potonula u paklu droge Suljo, Dado-Mis, Akma, Aldijan, Ploha, Denis... jebote sve Horde zla :evil:
- Zatim klosarenje i zatvori (znao sam mu kupiti hamburger fakat mi je zao tog momka)

Znaci Suljo je sada privatnik :) brz oporavak.
Last edited by jalijas74 on 17/04/2015 12:42, edited 1 time in total.
karanana

#17550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

ima li igdje krace ulice a vise klosara?
Locked