SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
JThomas

#17051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

dječak, da se tebi ne miješaju malo hanbelijski mezheb i klasična škola?
jao_situacije

#17052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

_BataZiv_0809 wrote:
jao_situacije wrote: pa ima li odgovora zašto zlatar u KSA ode klanjati podne a ne zatvori radnju i nikad mu ne fali gram zlata ?
i evo odmah da pobijem mogući argument "svi imaju para" ogroman broj Indijaca Pakistanaca Afganistanaca raznih Afrikanaca radi za cifru od par stotina dolara što im je dovoljno za hranu, žive u kolektivnim smještajima po 5 njih u jednoj prostoriji, i rade najteže poslove po onoj sparini a niko ni ne pomisli ukrasti nešto.
zašto li je to tako :? hmmm
zašto u Maleziji nema dilanja droge, a Malezija ima idealne geografske uslove za uzgajanje koke i kanabisa :?
Zato su i mnoge druge slobode uskracene. Neuporedivo.

Osim toga, otac mi zivi dole. Nije to bas kako ti opisujes :wink:
i ja znam ljude koji kažu da ne kontaju kakvi su sigurnosni problemi u sarajevu, ali ti ljudi su djeca ministara koja se voze službenim autima sa policijskom pratnjom, jebiga.
ja sam ipak naučio iz viktimologije da je relativan osjećaj ugroženosti kod različitih grupa, ali da je sveobuhvatna i nezavisna statistika uževši u obzir greške koje su po pravilu prisutne, ipak dobar pokazatelj realne slike a te sam podatke i uzimao u obzir da kreiram svoje zaključke..
evo ti i dobar primjer, dok se mi zajebavamo sa bilalom i ostalima ljudi se obračunavaju sa terorizmom na žestok način

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-mal ... /150406010

znam da ćeš odmah potegnuti pitanje neograničenog pritvora bez suđenja, ali ću te napomenuti da i mi imamo abu hamzu..
Novi zakon predviđa i oduzimanje pasoša osobama osumnjičenim da podržavaju terorizam, a sve u cilju suzbijanja terorističkih aktivnosti u zemlji.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

jao_situacije wrote:
i ja znam ljude koji kažu da ne kontaju kakvi su sigurnosni problemi u sarajevu, ali ti ljudi su djeca ministara koja se voze službenim autima sa policijskom pratnjom, jebiga.
ja sam ipak naučio iz viktimologije da je relativan osjećaj ugroženosti kod različitih grupa, ali da je sveobuhvatna i nezavisna statistika uževši u obzir greške koje su po pravilu prisutne, ipak dobar pokazatelj realne slike a te sam podatke i uzimao u obzir da kreiram svoje zaključke..
evo ti i dobar primjer, dok se mi zajebavamo sa bilalom i ostalima ljudi se obračunavaju sa terorizmom na žestok način

znam da ćeš odmah potegnuti pitanje neograničenog pritvora bez suđenja, ali ću te napomenuti da i mi imamo abu hamzu..
Novi zakon predviđa i oduzimanje pasoša osobama osumnjičenim da podržavaju terorizam, a sve u cilju suzbijanja terorističkih aktivnosti u zemlji.
Ja ti navodim iskustvo obicnog stranog radnika u KSA, kume i pobratime.
jao_situacije

#17054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

_BataZiv_0809 wrote:
jao_situacije wrote:

Ja ti navodim iskustvo obicnog stranog radnika u KSA, kume i pobratime.
pošteno :kiss:
ima i ta mjesta :mrgreen:
insomnia78

#17055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Joj ovih s fakulteta :lol:
Proguglaj malo kol'ko u toj maleziji bude hapsenja povezanih sa drogom unatoc smrtnoj kazni
I Iran isto ima smrtnu kaznu za trgovinu drogom pa opet imaju, vjerovatno najvise ovisnika u okruzenju
Naslovnica

#17056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Naslovnica »

insomnia78 wrote:Joj ovih s fakulteta :lol:
Proguglaj malo kol'ko u toj maleziji bude hapsenja povezanih sa drogom unatoc smrtnoj kazni
I Iran isto ima smrtnu kaznu za trgovinu drogom pa opet imaju, vjerovatno najvise ovisnika u okruzenju
Iran ima ubjedljivo najveću stopu ovisnika po broju stanovnika u cijelom svijetu.
insomnia78

#17057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Naslovnica wrote:
Iran ima ubjedljivo najveću stopu ovisnika po broju stanovnika u cijelom svijetu.
Pa dobro, odvadio sam dio na racun zapadne propagande
BadBoy

#17058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

jao_situacije wrote:
JThomas wrote:šta vam rade na toj trećoj pa pomislite da ste popili svu pamet svijeta? isto k'o ona anksiozna nevidljiva ruka tržišta...
pa ima li odgovora zašto zlatar u KSA ode klanjati podne a ne zatvori radnju i nikad mu ne fali gram zlata ?
i evo odmah da pobijem mogući argument "svi imaju para" ogroman broj Indijaca Pakistanaca Afganistanaca raznih Afrikanaca radi za cifru od par stotina dolara što im je dovoljno za hranu, žive u kolektivnim smještajima po 5 njih u jednoj prostoriji, i rade najteže poslove po onoj sparini a niko ni ne pomisli ukrasti nešto.
zašto li je to tako :? hmmm
zašto u Maleziji nema dilanja droge, a Malezija ima idealne geografske uslove za uzgajanje koke i kanabisa :?
"drug trafficking prosecuted vigorously and carries severe penalties; heroin still primary drug of abuse, but synthetic drug demand remains strong; continued ecstasy and methamphetamine producer for domestic users and, to a lesser extent, the regional drug market"

Čega ba nema? Samo se bolje kriju.
BadBoy

#17059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

The BEN10 wrote:Ma dobro, naravno da i u Saudiji ima kriminala i svega, ali daleko manje nego na ono na šta smo mi navikli. Stroge kazne uz kombinaciju sa intenzivnim duhovnim odgojem daju rezultate.
Normalno je očekivati da će u društvu u kojem je izopćen recimo bludnik biti zanemarivo malo prostitucije u odnosu na naše društvo gdje majke plaćaju plastične operacije kćerima nadajući se da će ličiti na neku kurvetinu/starletu.
"Intenzivni duhovni odgoj." Čitaj: izvoz extremista u prekomorske zemlje gdje prave belaje i kolju sve živo što je drugačije, te finansiranje istih.
insomnia78

#17060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

BadBoy wrote:
The BEN10 wrote:Ma dobro, naravno da i u Saudiji ima kriminala i svega, ali daleko manje nego na ono na šta smo mi navikli. Stroge kazne uz kombinaciju sa intenzivnim duhovnim odgojem daju rezultate.
Normalno je očekivati da će u društvu u kojem je izopćen recimo bludnik biti zanemarivo malo prostitucije u odnosu na naše društvo gdje majke plaćaju plastične operacije kćerima nadajući se da će ličiti na neku kurvetinu/starletu.
"Intenzivni duhovni odgoj." Čitaj: izvoz extremista u prekomorske zemlje gdje prave belaje i kolju sve živo što je drugačije, te finansiranje istih.
:thumbup:
A tek odnos prema zeni :lol:
Kako to da unatoc takvom duhovnom odgoju zena ne smije voziti auto jer moze biti silovana ako joj se auto pokvari? :lol:
O'zone
Globalni moderator

#17061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Ja sranja u Ruandi :roll:
vješalica

#17062 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

jalijas74 wrote:
vješalica wrote:jel kajević vlanik restorana tad bio? karkelja jadna žrtvica pizdovan obični....
Jeste Kajevic je bio vlasnik tada. Bio sam tu noc dole u basti u kojoj smo sjedili tu noc i u samom objektu maltene uopste nije bilo pronadjeno oruzje. Mislim samo jedan pistolj u nekom zamrzivacu u kuhinji i mozda u jednom autu na parkingu a ako uzmes u obzir sve face koje su bile tu. U samom objektu kod gostiju i osoblja niko nije imao nista.
I stavrno sto se tice neke sigurnosti kod Kajevica u njegovim objektima ja sam se osjecao OK kako dole u Zujevini tako i Rojalu.

Bilo je sega sto je i Dzej koji je trebao da pjeva tu noc bio priveden u policiju i dvije djevojke koje su se bunile zbog toga sto su im priveli momke i onaj Zuti mesar jer nije imao licnu kartu.
Sve pohvale policiji na pretresu objekata i na odnosu prema gostima, izuzev "zatocenistva" na par sati nismo imali neke vece nelagode.

Nisko stvarno jeste bio pretucen tu noc ledja su mu bila plava kao plavi Ronhil.
nije ovdje suština u oružju,džeju već o upetljanosti Klajna i njegovih šema sa maloljetnicama,naravno tu stupa međunarodna zajednica i ostala govna,mislim pa nije im prvi put da od žena prave roblje pogotovo naših za vrijeme rata,ali to je druga priča i za druge teme,makenzi i ostali šljam
A za Niska se zna da se odranije polomio na "skijanju".
kucniljubimac

#17063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kucniljubimac »

Nesto kontam razmisljaju li sudije kad legnu spavati o svojim odlukama, pa jebote tito klosara i ubicu pustis na slobodu (pretpostavljam da niko nije kesom pogur'o da izadje), jebote tito stavi mu 12godina, nece se niko okrenuti, fuj fuj fuj fuj.
razonoda

#17064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by razonoda »

kucniljubimac wrote:Nesto kontam razmisljaju li sudije kad legnu spavati o svojim odlukama, pa jebote tito klosara i ubicu pustis na slobodu (pretpostavljam da niko nije kesom pogur'o da izadje), jebote tito stavi mu 12godina, nece se niko okrenuti, fuj fuj fuj fuj.
Mislim da je greska --nesposobnost tuzioca, koji nije svoj posao odradio. Sudija gleda dokaze .
Margita81

#17065 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Margita81 »

Jel i Azra gledala dokaze?
razonoda

#17066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by razonoda »

Margita81 wrote:Jel i Azra gledala dokaze?
Ko je Azra? :)
shandrprcSA

#17067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shandrprcSA »

razonoda wrote:
http://www.klix.ba/tagovi/azra-miletic/20483
razonoda

#17068 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by razonoda »

shandrprcSA wrote:
razonoda wrote:
http://www.klix.ba/tagovi/azra-miletic/20483
:) ok hvala
U svakom slucaju --tuzioci prave slucaj i imaju najvecu odgovornot za uspjeh istog.
AlwaysHappy

#17070 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by AlwaysHappy »

Danasa sam u ulcii Ivana Cankara na Mejtasu napadnut nozem.Setao sam sa cukom kada nas je napao copor pasa.Ja sam najnormalnije odreagovo bacio kamen ispred sebe u namjeri samo da upalsim pse ne zeleci da ih provrijedim.Medjutim nakon toga za mnom je krenuo neki covjek sa nozem u ruci nekih 40 45 godina i derao se kako on brani te pse ne smije im faliti dlaka sa glave da ce me zaklat itddd..Jedva sam zivu glavu izvuko i sta sad da uradim tom covjeku pojede me neka huja,a inace covjek je mentalno bolestan dali da mu halalim da li da mu idem glavu otkinuti
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17071 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

de ba nije se sa ludjacima kaciti
vješalica

#17072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

AlwaysHappy wrote:Danasa sam u ulcii Ivana Cankara na Mejtasu napadnut nozem.Setao sam sa cukom kada nas je napao copor pasa.Ja sam najnormalnije odreagovo bacio kamen ispred sebe u namjeri samo da upalsim pse ne zeleci da ih provrijedim.Medjutim nakon toga za mnom je krenuo neki covjek sa nozem u ruci nekih 40 45 godina i derao se kako on brani te pse ne smije im faliti dlaka sa glave da ce me zaklat itddd..Jedva sam zivu glavu izvuko i sta sad da uradim tom covjeku pojede me neka huja,a inace covjek je mentalno bolestan dali da mu halalim da li da mu idem glavu otkinuti
goni ga u pm,nećeš radi njega biti otpad u društvu,amin što ti ništa nije bilo
a za džukelendare LOKOM :mrgreen:
karanana

#17073 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

AlwaysHappy wrote:Danasa sam u ulcii Ivana Cankara na Mejtasu napadnut nozem.Setao sam sa cukom kada nas je napao copor pasa.Ja sam najnormalnije odreagovo bacio kamen ispred sebe u namjeri samo da upalsim pse ne zeleci da ih provrijedim.Medjutim nakon toga za mnom je krenuo neki covjek sa nozem u ruci nekih 40 45 godina i derao se kako on brani te pse ne smije im faliti dlaka sa glave da ce me zaklat itddd..Jedva sam zivu glavu izvuko i sta sad da uradim tom covjeku pojede me neka huja,a inace covjek je mentalno bolestan dali da mu halalim da li da mu idem glavu otkinuti
odradi mu par cuka i ostavi mu ih pred ulazom.

nemoj. to bi bila moja prva reakcija od huje, ali nemoj cuke, meni su ok lutalice.
Edin H.

#17074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Edin H. »

Naslovnica wrote:
U Engleskoj Iranci cesto traze azil, ono mizerna pomoc, a navuceni ko zvijeri :D
A satro derpashi ili presli na kriscanstvo.

Jeftina gudra, sta ces.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#17075 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mk ultra »

ko je mr. policeman ?

ako se izvuče bez optužnice, ja planiram iseljenje iz grada... :skoljka:
Locked