SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#16926 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

Post by KatarinaKosaca »

Pobrkah ime sa ministrom kulture :-) :-) :-) :-)
Last edited by KatarinaKosaca on 01/04/2015 10:47, edited 1 time in total.
šatirana_ljubičica

#16927 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

Post by šatirana_ljubičica »

KatarinaKosaca wrote:Treba ga skinut ali odmah.. ne znam gdje je izjava, citirala je @Banksy, da ne čita lijepu književnost, da ne voli :shock:
Ministar kulture... :shock: :shock:
Katarina, mislim da ne govorimo o istoj osobi... Ja sam mislila na Semira Rastodera, momka koji je prošle godine na ovaj dan prošao kroz crveno svjetlo na pješačkom prelazu ogromnom brzinom i pri tom ubio Havu Dovadžiju, majku dvoje djece.
Do dana današnjeg on nije procesuiran.
hAZNADAR

#16928 Re: Opet pucnjava

Post by hAZNADAR »

mk ultra wrote:
hAZNADAR wrote:Sve ce to advokat Omar Mehmedbašić srediti. Sarajevski pucaci mu trebaju dici spomenik.
šta je on kriv?

boli briga policiju, presjede od plate do plate... malo hodaju oko lokalnih PU, malo u stanicu
kontrola rada policije 0 bodova

neki dan pred PU Novo Sarajevo, MR. Policeman jede 7Days, ja bih trebao da sam uvjeren da će me on osigurati? :lol: :lol:
Nije on naravno krivac za opci kriminal, kolicinu oruzja na ulicama, mentalitet gdje zijanis zbog pogleda u oci, ... ali se njegovo ime precesto spominje u vezi tematike i to ne u smislu tuzioca koji trazi maksimalnu kaznu vec branioca koji uspijeva izvuci ili pustanje ili minimalac. Mislim, svi mi imamo dio te carsijske filozofije gdje znamo da moramo biti dobri sa jalijom,.... ali ovaj advokat ga pretjeruje u svakom smislu. A krivac je itekako jer je dodatna motivacija svim potencijalnim sarajevskim pucacima i utjeha.

Nije sarajevsko pucanje snajperom iz skrovista ili sa maskama na licu,.. - to se uglavnom radi javno i pucaci nastupaju imenom i likom skroz otvoreno znajuci da ce biti odmah identifikovani i otkriveni. Svi oni takodje znaju da je pucanje kaznjivo djelo i da slijedi krivicno gonjenje, sankcije, kazne,.. - medjutim - ipak se odluce da urade sto su naumili - jer postoji advokat Mehmedbasic koji to sve fino sredi. Tako da je odluka za potegnuti oruzje i to javno puno laksa kada se samo pomisli na andjela zastitnika koji to sve fino poslije sredi.

Na ovoj slici imas dvojicu pucaca koji su ocigledno samouvjereni, bez straha od kazne,... a andjeo zastitnik u sredini ocigledno sapce kako ce sve biti u redu
Image

Lik je popularan u Sarajevu kod onih sto se dice rodjenjem u Sarajevu, distanciranjem gradske raje od papaka, .. u pjesmama i je ismijavao dosljake,.. ali sumnjam da je omiljen medju familijama onih koji su nastradali u pucnjavama i kada su culi da su krivci na slobodi ili minimalcu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#16929 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

Post by KatarinaKosaca »

šatirana_ljubičica wrote:
KatarinaKosaca wrote:Treba ga skinut ali odmah.. ne znam gdje je izjava, citirala je @Banksy, da ne čita lijepu književnost, da ne voli :shock:
Katarina, mislim da ne govorimo o istoj osobi... Ja sam mislila na Semira Rastodera, momka koji je prošle godine na ovaj dan prošao kroz crveno svjetlo na pješačkom prelazu ogromnom brzinom i pri tom ubio Havu Dovadžiju, majku dvoje djece.
Upsss, mea culpa....
šatirana_ljubičica

#16930 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

KatarinaKosaca wrote:
Upsss, mea culpa....
U redu je dear, dešava se...

A i taj podatak koji si navela je koristan za diskusiju, naravno na drugoj temi.
O'zone
Globalni moderator

#16931 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

Post by O'zone »

Ma sve će to biti OK.

Nermin Maslo je još u zatvoru jer je usmrtio Josipu Knežević i teško povrijedio maloljetnicu na Socijalnom (da se razumijemo i treba da bude) a Semir Rastoder na slobodi.

Oba su vozila preko ograničenja Maslo 93 km/h a Rastoder 103 km/h. Oba udarila pješaka na pješačkom prelazu i time prouzrokovala smrt istih. U oba slučaja pješaci prelazili na crveno svjetlo.

Maslo će da odleži, Rastoder da dobije uslovnu.

Ali eto sačekat ćemo kraj i jednog i drugog procesa.
šatirana_ljubičica

#16932 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

O'zone wrote:Ma sve će to biti OK.

Nermin Maslo je još u zatvoru jer je usmrtio Josipu Knežević i teško povrijedio maloljetnicu na Socijalnom (da se razumijemo i treba da bude) a Semir Rastoder na slobodi.

Oba su vozila preko ograničenja Maslo 93 km/h a Rastoder 103 km/h. Oba udarila pješaka na pješačkom prelazu i time prouzrokovala smrt istih. U oba slučaja pješaci prelazili na crveno svjetlo.

Da...tužna istina.
Samo ovdje je problem što nemamo podatke dokle je taj proces kod Semira?Po zadnjim informacijama, on se izjasnio da nije kriv, i tu priča staje.
šatirana_ljubičica

#16933 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

O'zone wrote:Ma sve će to biti OK.

Da...tužna istina.
Samo ovdje je problem što nemamo podatke dokle je taj proces kod Semira?Po zadnjim informacijama, on se izjasnio da nije kriv, i tu priča staje.
Moram napomenuti da je Maslo odmah strpan u zatvor a pješakinje su pretrčavale na crveno ? Dok je Hava prelazila na zeleno.
Troll_Happens

#16934 Re: Opet pucnjava

Post by Troll_Happens »

Dobrinja80 wrote:31.03.2015. u 20:44

Novi obračun na Alipašinom Polju: Rafalna pucnjava u Bifeu Nisko

"Slučaj nam je prijavljen oko 20:25 minuta i policijske patrole su odmah izašle na mjesto događaja te je sve stavljeno pod kontrolu", kazao nam je dežurni operativni u MUP-u KS.

U istom objektu dvije osobe su zadobile povrede u fizičkom obračunu i trenutno im se ukazuje pomoć.

Podsjećamo, ugostiteljski objekt "Bife Nisko" u vlasništvu je Nijaza Niske Karkelje koji je prije samo nekoliko dana ranjen u pucnjavi koja se dogodila na istom mjestu.

Incident se dogodio prije sedam dana a Karkelju su tada napali Šaban Delić i Enes Hrvo. Oni su po ulasku u njegov objekt nasrnuli na njega a Hrvo je potegao pištolj i ranio Karkelju.
opet shaban puco... koji kreten moras biti uci sa automatom ispucat sarzer nikog ne pogoditi i dobiti onda socne batine..
predpostavljam da ce iduci put doci sa tenkom...
mjesecar vec prati situaciju budnim okom novi zicer za njega :shock:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#16935 Re: Opet pucnjava

Post by mk ultra »

hAZNADAR wrote:_
pa opet ima neko iznad Omara ko ih pusti, to je krivac

a rastoder dobija 2-3 godine uslovno, to je 100%
O'zone
Globalni moderator

#16936 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

Post by O'zone »

šatirana_ljubičica wrote: Moram napomenuti da je Maslo odmah strpan u zatvor a pješakinje su pretrčavale na crveno ? Dok je Hava prelazila na zeleno.
Administracija je spojila teme sa Crnom Hronikom mada je mogla ostati i zasebna ali hajde.

@šatirana Hava je na žalost prelazila na crveno a ne zeleno svjetlo i to je izneseno na suđenju od strane sudskog vještaka evo ti link

http://www.avaz.ba/clanak/165756/vjesta ... -na-crveno
- Nije bilo tragova kočenja. Pješakinja je udarena lijevom čeonom stranom, pala je na haubu pa je oborena. Kretala se obilježenim pješačkim prijelazom iz pravca tramvajske stanice prema Dobrinji. Vozilo je tehnički ispravno, što znači da neispravnost nije uzrok nastanka nesreće. Vozilo se kretalo iz pravca Ilidže prema Otoci. Srednja saobraćajna traka je mjesto nesreće. Vozač je prešao raskrsnicu na znak zelenog svjetla, a pješakinja na znak crvenog svjetla. Brzinu kretanja vozila mjerio sam uz pomoć tragova krvi pored nastradale te predmeta. Mjereći udaljenost traga krvi do pješačkog prijelaza, došao sam do zaključka da se kretao 97,2 kilometra na sat. To je prvi proračun. No, mjereći udaljenost predmeta odnosno otpalog dijela vozila od pješačkog prijelaza, došao sam do podatka da je brzina kretanja vozila 104 kilometra na sat - pojasnio je Huković. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/165756/vjesta ... nX9hD.dpuf
šatirana_ljubičica

#16937 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

O'zone wrote:
šatirana_ljubičica wrote: Moram napomenuti da je Maslo odmah strpan u zatvor a pješakinje su pretrčavale na crveno ? Dok je Hava prelazila na zeleno.
Administracija je spojila teme sa Crnom Hronikom mada je mogla ostati i zasebna ali hajde.

@šatirana Hava je na žalost prelazila na crveno a ne zeleno svjetlo i to je izneseno na suđenju od strane sudskog vještaka evo ti link

- Nije bilo tragova kočenja. Pješakinja je udarena lijevom čeonom stranom, pala je na haubu pa je oborena. Kretala se obilježenim pješačkim prijelazom iz pravca tramvajske stanice prema Dobrinji. Vozilo je tehnički ispravno, što znači da neispravnost nije uzrok nastanka nesreće. Vozilo se kretalo iz pravca Ilidže prema Otoci. Srednja saobraćajna traka je mjesto nesreće. Vozač je prešao raskrsnicu na znak zelenog svjetla, a pješakinja na znak crvenog svjetla. Brzinu kretanja vozila mjerio sam uz pomoć tragova krvi pored nastradale te predmeta. Mjereći udaljenost traga krvi do pješačkog prijelaza, došao sam do zaključka da se kretao 97,2 kilometra na sat. To je prvi proračun. No, mjereći udaljenost predmeta odnosno otpalog dijela vozila od pješačkog prijelaza, došao sam do podatka da je brzina kretanja vozila 104 kilometra na sat - pojasnio je Huković. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/165756/vjesta ... nX9hD.dpuf
Aha, u ovom slučaju izvinjavam se Klix-u, ali sam bila zatečena.

Nisam sigurna da je to istina 0'zone.Prvi izvještaji su jasno pokazivali da je prešla na zeleno, a bio je i snimak koji je to dokazivao, koji je kasnije nestao.
Last edited by šatirana_ljubičica on 01/04/2015 11:21, edited 2 times in total.
šatirana_ljubičica

#16938 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

O'zone wrote:

Nisam sigurna da je to istina 0'zone.Prvi izvještaji su jasno pokazivali da je prešla na zeleno, a bio je i snimak koji je to dokazivao, koji je kasnije nestao.
šatirana_ljubičica

#16939 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

dupli
šatirana_ljubičica

#16940 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

grr još jedan dupli, sorry
O'zone
Globalni moderator

#16941 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

Post by O'zone »

Prvi izvještaji su na žalost bili samo to-prvi izvještaji ili ispravnije rečeno nagađanja kako medija tako i nas forumaša.

Sam postupak se više manje zna kako će završiti mali primjer onaj balavac što je ubio nastavnika i teško povrijedio njegovu prijateljicu na semaforu na Skenderiji i sin gazde Zmaja koji je pokupio djevojku u vozilu na obali kod pozorišta. Jedan služi zatvorsku kaznu drugi uslovnu.
šatirana_ljubičica

#16942 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

O'zone wrote:

Prvi izvještaji su na žalost bili samo to-prvi izvještaji ili ispravnije rečeno nagađanja kako medija tako i nas forumaša.

Sam postupak se više manje zna kako će završiti mali primjer onaj balavac što je ubio nastavnika i teško povrijedio njegovu prijateljicu na semaforu na Skenderiji i sin gazde Zmaja koji je pokupio djevojku u vozilu na obali kod pozorišta. Jedan služi zatvorsku kaznu drugi uslovnu.

Izvinjavam se O'zone na kontriranju, ali ne slažem se.Smatram da je to bio najiskreniji izvještaj koji je dat u tom procesu.Kad se saznalo ko je i šta je, on je promijenjen.
O'zone
Globalni moderator

#16943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

O'zone
Globalni moderator

#16944 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

Post by O'zone »

O'zone wrote:

Izvinjavam se O'zone na kontriranju, ali ne slažem se.Smatram da je to bio najiskreniji izvještaj koji je dat u tom procesu.Kad se saznalo ko je i šta je, on je promijenjen.
Ma nije kontriranje niš' ne brini :kiss:

Ovaj izvještaj je zvanični i na osnovu njega će se donositi i presuda. Tužilaštvo koliko znam nije osporilo dokaze a sam zaključak da je rahmetli Hava prelazila dok je bilo crveno je izvučen sa tog video snimka. Ako neko ima drugačije dokaze bilo bi fino da ih predoči sudu
šatirana_ljubičica

#16945 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

O'zone wrote:

Ovaj izvještaj je zvanični i na osnovu njega će se donositi i presuda. Tužilaštvo koliko znam nije osporilo dokaze a sam zaključak da je rahmetli Hava prelazila dok je bilo crveno je izvučen sa tog video snimka. Ako neko ima drugačije dokaze bilo bi fino da ih predoči sudu

Da, ali ako je to tako, zašto se snimak ne izloži javnosti koja sumnja?

Tj.zašto kriju snimak?
O'zone
Globalni moderator

#16946 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

Post by O'zone »

O'zone wrote:

Tj.zašto kriju snimak?
Pa nije ono da ga je neko zatražio...
šatirana_ljubičica

#16947 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

O'zone wrote:
O'zone wrote:

Tj.zašto kriju snimak?
Pa nije ono da ga je neko zatražio...
Ne znam koliko si u toku od početka, ali jeste, tražen je.I kada je navodno ''nestao'' i poslije...
hAZNADAR

#16948 Re: Opet pucnjava

Post by hAZNADAR »

mk ultra wrote:
hAZNADAR wrote:_
pa opet ima neko iznad Omara ko ih pusti, to je krivac

a rastoder dobija 2-3 godine uslovno, to je 100%
Svugdje u svijetu ti sanse zavise od toga kakav ti je advokat ili Ko ti je advokat. Bogati se uvijek lako izvuku jer mogu unajmiti najbolje - a kod nas je jaranski odnos sa jalijom vrijedniji od bilo kakvog novca. Te se i najbolji advokati jagme za takvu sansu. Pa i poznati pjevaci su puzali pred jalijom i pjevali im privatno, tepali,... pa kako nece advokati koji se poslije i pohvale kako su pobijedili u teskim slucajevima. Ta pojava ustvari zasluzuje posebnu temu.

kako bilo - lik se precesto spominje i tesko ga je ignorisati.
Troll_Happens

#16949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

Code: Select all

http://www.avaz.ba/clanak/171363/uhapsen-saban-delic-koji-je-pucao-u-bifeu-nisko-na-alipasinom-polju

racunam da ce do kraja dana izaci naravno pod uslovom da mjesecar ima vremena i nije neku drugu gazhu zakazao :D
O'zone
Globalni moderator

#16950 Re: Procesuiranje Semira Rastodera

Post by O'zone »

Ne znam koliko si u toku od početka, ali jeste, tražen je.I kada je navodno ''nestao'' i poslije...
U ovo stvarno nisam bio upućen...
Locked