SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#15151 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

Najviše volim kada se raznesem u Bakusu pa onda sa braćom Cokolovima dižem tri prsta i pjevam Bubamarine pjesme.
Logovan

#15152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

Velkoski wrote:Najviše volim kada se raznesem u Bakusu pa onda sa braćom Cokolovima dižem tri prsta i pjevam Bubamarine pjesme.
:lol: :lol:
Iker C

#15153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Iker C »

Velkoski wrote:Najviše volim kada se raznesem u Bakusu pa onda sa braćom Cokolovima dižem tri prsta i pjevam Bubamarine pjesme.
i psuješ Sarajevo. :lol: :lol: :lol: :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#15154 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

Iker C wrote:
i psuješ Sarajevo. :lol: :lol: :lol: :lol:
NOVO SARAJEVO SAMO
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#15155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bitanga_sa_otesa »

vazna wrote: Dobro ti je rekao da se lako dobije, ali moras cekati 3 mjeseca. Ispitivanje komsiluka i kolega na poslu je uvijek i bilo.
I dobija se samo jedna dozvola i naravno da pistolj mozes uvijek nositi sa sobom ali na tacno propisan nacin i ne smijes ga unositi u banke, kafice i slicna mjesta. Ovo sve se odnosi na opstinu centar ali mislim da je isto u citavom KS.
tako je :thumbup:
bitanga_sa_otesa

#15156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

mirzet87sa wrote: Ne dobije se lahko, mozda prije sada sigurno ne. I po godinu dana, zavisno od opstine, se ceka. Nakvih psiho testova, ispitivanja komsiluka o tome da li bi se oni osjecali sigurno da ti posjedujes oruzje i sl. To sto ti imas je dozvola za posjedovanje, a ne i nosenje oruzja o kojoj ja pricam i @insomnia.
sve sam to isto i ja prosao ,kao i svi ostali koji su je dobili....
insomnia78 wrote:Ne lupaj ti, normalno da ces ga prenositi, npr do streljane, ima tacno propisano kako
Dozvola za posjedovanje oruzja ti ne daje pravo da ga nosas po cesti ko kauboj
napisao ti je vec @vazna ,a i ja cu ti ponoviti,mogu ga nositi svuda ,sem na mjesta gdje se toci alkohol,javne skupove i javni saobracaj...podrazumijeva se da je vrijeme kauboja davno proslo.....
Fauja Singh

#15157 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Fauja Singh »

dzemaludin007 wrote:
Muskarac From Odakle wrote:Debila imas svugdje al da neko mora biti u strahu ako pređe na suprotnu stranu je van pameti.
Nije to strah, nego nisi opusten, ko krme u Teheranu. Nisam vidio debila kao u SA. Pa BG je veci 5-6 puta, dolaze ljudi sa strane, dosta Bosnjaka dolazi, pa im je sigurnije nego u SA da odu. :thumbup: Ali dobro, ne mogu zamrziti rodjeni grad ko god u njemu bio i gdje god bio... :)
dzemaludine kolega sa omiljenog mi podforuma, ne zajebaji da ti tako kazem :)
mogu razumjeti da na dobrinji ima hahara koji nemaju pametnija posla pa ubijaju vrijeme tako sto ce maltretirati raju za koju smatraju da su sa druge strane, a ne mora znaciti ni da je na nacionalnoj osnovi jer su upravo neki debili mi i druga zaganjali koji je bio na trcanju a iz federacije je, jos dobrinjac, iz cista mira "stani stani" i za njim, sreca bio u dobroj kondiciji :D
Ali da si u Sarajevu nesiguran jer si srbin, ma daj Boga ti. Nisam jednom cuo kako neko u kaficu prica ekavicom ili na parkingu vidio BG tablice. Pogotovo vi iz istocnog dijela grada, vas niko i ne registruje da ste drugaciji osim ako se sami ne pokusavate istaknuti.
Sad to sto ti imas neku nelagodu u Sarajevu to je druga stvar, ne volim ni ja proci kroz Vojkovice kad idem na Bjelasnicu, ne jer mislim da sam nesto manje siguran nego da idem kroz Hadzice nego jednostavno nesto ne volim.
Creasy

#15158 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Creasy »

Vala, i jest malo pretjerao. Ko te bolan registruje u SA ko si i šta si... Na Dobrinji je bilo incidenata, posebno petkom i subotom uveče, kada nagrne p'jana balavurdija iz XL-a, ali po danu, ne znam nešto...
KingdomBosnia

#15159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KingdomBosnia »

Mozda se guslari iz Vojkovica ne mogu sjetiti kada se linija razgranicenja pomjerala prema gore kod osnovne skole Osman Nuri Hadzic,pa kad su guslama i vatrom dosli da brane svoju teritoriju na raskrsnici:D
Tu smo se uvijek saketali sa ovim iz tamnog vilajeta
duminjo

#15160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by duminjo »

Sto ce nekome dozvola za pištolj? I sa dozvolom i bez, ne smije pucati ni na dzukelu kad ga napadne, kamo'l na nekog hostplera ako ga pokusa opljačkati.
Creasy

#15161 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Creasy »

KingdomBosnia wrote:Mozda se guslari iz Vojkovica ne mogu sjetiti kada se linija razgranicenja pomjerala prema gore kod osnovne skole Osman Nuri Hadzic,pa kad su guslama i vatrom dosli da brane svoju teritoriju na raskrsnici:D
Tu smo se uvijek saketali sa ovim iz tamnog vilajeta
Eh, dobra stara vremena. Kad budeš prolazio kroz Vojkoviće, svrati na klempu, da se prisjetimo tih dana... :D
KingdomBosnia

#15162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KingdomBosnia »

nisam ljubitelj te pogani koja jede vlastiti izmet,uzivaj u hrani :thumbup:
bitanga_sa_otesa

#15163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

duminjo wrote:Sto ce nekome dozvola za pištolj? I sa dozvolom i bez, ne smije pucati ni na dzukelu kad ga napadne, kamo'l na nekog hostplera ako ga pokusa opljačkati.
supercali

#15164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Kakva ba nesigurnost srba u sarajevu?
Dosao mi rodjak iz beograda na svadbu i u mi u koloni i ja u sred grada iz zajebancije dizao 3 prsta i niko nista nam nije uradio
Pretjerujete
hrusta

#15165 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrusta »

gdje ima povoljno kupiti onih teleskopskih palica, ako kakav djukac naleti na mene da me ujede :D znam recicete nesmije se to nosati itd, ali ako se ficfirici neboje nosati nozeve sto bi ja za jednu teleskopku, ili najbolje da je zena u svojoj torbi nosi. koja je ono regulativa oko suzavca :shock:
Fauja Singh

#15166 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Fauja Singh »

Ja sam cuo da zene smiju nositi suzavac ali da ga prethodno trebaju prijaviti u MUP-u, a valjda mi muski ga ne mozemo nikako nositi, bar ne legalno.
Al' opet kontam sta fali staviti ga u dzep za ne daj Boze, mislim kad me to policajac legitimisao, nikad, par puta zaustavljen u saobracaju ali niko me nije rovio, a sad bagre klosarske na svakom cosku, bolje biti spreman i nesto imati cime ga/ih mozes onesposobiti nego uzdat se da te nece zbosti npr.
smijesni_ste

#15168 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by smijesni_ste »

:lol: :lol:
hrusta

#15169 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrusta »

Fauja Singh wrote:Ja sam cuo da zene smiju nositi suzavac ali da ga prethodno trebaju prijaviti u MUP-u, a valjda mi muski ga ne mozemo nikako nositi, bar ne legalno.
Al' opet kontam sta fali staviti ga u dzep za ne daj Boze, mislim kad me to policajac legitimisao, nikad, par puta zaustavljen u saobracaju ali niko me nije rovio, a sad bagre klosarske na svakom cosku, bolje biti spreman i nesto imati cime ga/ih mozes onesposobiti nego uzdat se da te nece zbosti npr.
slazem se jarane :thumbup: , kad oni mogu napadati sto se mi nebli mogli braniti.
hrusta

#15170 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrusta »

Logovan

#15171 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

Vidi roditelja što se pomarsaše. :lol: :roll:
L u c i f e r

#15172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by L u c i f e r »

Tako se deca uce zrelom dijalogu
hrusta