Skršena stanicakokuz_sa wrote:saobracajna na otoci..lik opalio u stanicu tramvajsku
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1251 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Don Zivconi
#1252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Zna li neko sta se ovo roka po Dobrinji, nisu petarde bas pravi pucnjevi nekako mi dolazi iz dobrinje 4
- karanana
#1253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nova godina kuca na vratima
-
aduka11
#1254 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa srpska nova godina.Don Zivconi wrote:Zna li neko sta se ovo roka po Dobrinji, nisu petarde bas pravi pucnjevi nekako mi dolazi iz dobrinje 4
Saće još malo i krmčići za'roktat.
- Don Zivconi
#1255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
jah hebo li ih kraljaduka11 wrote:Pa srpska nova godina.Don Zivconi wrote:Zna li neko sta se ovo roka po Dobrinji, nisu petarde bas pravi pucnjevi nekako mi dolazi iz dobrinje 4![]()
Saće još malo i krmčići za'roktat.
- dusa_raskopuša
#1256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Je l' prezivio taj sto je demolir'o stanicu? Ne kontam kako se nikad ne zabiju negdje lijevo, nego vazda oko tramvaja i tramvajskih stanica. K'o da ih vuce nesto. Da su kruzili tramvaji, s*eb'o bi dan gradjanima. Zbog jedne budale, masa ljudi ispasta. TamaM poprave, sljedeca budala se zabije.
-
celava_dlaka
#1257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Urotio se zlocudan narod protiv neduznog GRAS-a i njihovih marljivih radnikadusa_raskopuša wrote:Je l' prezivio taj sto je demolir'o stanicu? Ne kontam kako se nikad ne zabiju negdje lijevo, nego vazda oko tramvaja i tramvajskih stanica. K'o da ih vuce nesto. Da su kruzili tramvaji, s*eb'o bi dan gradjanima. Zbog jedne budale, masa ljudi ispasta. TamaM poprave, sljedeca budala se zabije.
- Urban B.
#1258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sinoc opljackan CM na AP-u kod Grawe zgrade,carapasi uletili i uzeli lovu!a koliko nam je to svakodnevnica pokazuje cinjenica da niko tu vijest nije objavio!
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Fuj jebo te!Urban B. wrote:Sinoc opljackan CM na AP-u kod Grawe zgrade,carapasi uletili i uzeli lovu!a koliko nam je to svakodnevnica pokazuje cinjenica da niko tu vijest nije objavio!
- O'zone
- Globalni moderator
#1260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma objavili su je al' to više nikoga ne uzbuđuje kao ono "normalno je" ima i vjest da je sinoć odrađen i DP na Alipašinom.Urban B. wrote:Sinoc opljackan CM na AP-u kod Grawe zgrade,carapasi uletili i uzeli lovu!a koliko nam je to svakodnevnica pokazuje cinjenica da niko tu vijest nije objavio!
Nego evo gledam ko nema radno mjesto može otići u gatare jer očigledno nije to kažnjivo djelo mada i advokat ovih Mekića izgleda nije baš za ovoga posla
Donesena prvostepena presuda na Općinskom sudu
Gatara Maksuma oslobođena optužbi, Mekići šokirani
Mubera i Salih Mekić: Načinila nam je veliko zlo
Gatara Maksuma oslobođena optužbi, Mekići šokirani
Sutkinja Mediha Pašić jučer je na Općinskom sudu u Sarajevu donijela oslobađajuću presudu u predmetu koji je vođen protiv Maksume Salihagić iz Fojnice koja je, prema optužnici, terećena za krivična djela nadriljekarstva i prevare počinjene na štetu Mubere Mekić.
Kolizija dokaza
- Optužena se oslobađa od sudskih troškova koja padaju na teret budžeta FBiH. Materijalni dokazi su bili u koliziji. Optužnica je teretirala jedan period, dok materijalni dokazi upućuju na drugi. Postojala je sumnja, ali nije bilo pouzdanih materijalnih dokaza da je optužena počinila navedena krivična djela - kazala je sutkinja Pašić.
Ona je dalje u obrazloženju presude kazala da u slučaju nadriljekarstva koje je optuženoj stavljano na teret nije dokazano dijagnosticiranje niti da je nelegalno pružala ljekarske usluge.
- Upute koje je davala oštećenoj nisu liječenje. To je bila stvar izbora i volje Mubere Mekić. Tokom procesa stekla sam dojam da je oštećena bila nezadovoljna u porodici i vezala se za pogrešnu osobu. Porodica nije prepoznala njeno stanje. Sud nije utvrdio nestanak novca. Sestra oštećene je imala napisane upute tokom svjedočenja. Kao sudija nisam mogla donijeti osuđujuću presudu. Očekujem da će se Tužilaštvo žaliti u ovom predmetu - kazala je na kraju obrazloženja Pašić.
Negodovanje porodice
Oslobađajuća presuda je izazvala negodovanje porodice oštećene Mubere koja je, nakon što je saslušala obrazloženje sutkinje, počela plakati.
- Ovo je nepravda. Od koga možemo tražiti zaštitu kada je presuđeno da mi sve lažemo, a da gatara govori istinu. Nemam više povjerenja u naše pravosuđe - kazala je Mubera plačući.
Muberin suprug Salih također je bio šokiran negativnim ishodom suđenja.
- Niko ne zna šta smo preživjeli. Ovakvom presudom se gatara ohrabruje da nastavi da se bavi zlodjelima kojima se do sada bavila. Nanijela nam je veliko zlo, a na kraju je ipak oslobođena. Nije uzeto u obzir ni moje ni svjedočenje mojih sinova koji su dosta propatili zbog nje - rekao je Salih.
Postupajući tužilac u ovom predmetu Sead Kreštalica najavio je da će uložiti žalbu na presudu, za šta ima rok od 15 dana.
Navodi iz optužnice
Prema navodima iz optužnice, Salihagić je od oktobra do 14. decembra 2010. godine iskoristila teško psihičko stanje žrtve od koje je stekla materijalnu korist. Optužena je u svojoj kući u Željezničkoj ulici na broju 19 na Ilidži, koristeći Muberin teški duševni poremećaj, utjecala na nju da napusti dom te da boravi kod nje radi navodnog liječenja. Muberu je neovlašteno liječila vjerskim zapisima, vitaminima, izdajući joj upute o pisanju snova te postupanju sa stvarima s kojima dolazi u dodir.
Novac i dragocjenosti
Maksuma je lažno prikazala žrtvi da će joj čuvati novac, zlato i lične dokumente članova njene porodice te iste vratiti, u što je Mubera povjerovala, te joj predala 30.000 eura, 11.500 KM, zlato, ličnu kartu, vozačku dozvolu, saobraćajnu dozvolu, vlasničku knjižicu od terenca Diskavery Jeep, ključeve od vozila, dva mobitela, naočale, ručne satove. Optužena je u prisustvu policije vratila sve predmete osim novca.
- Tahta
#1261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
zna li ko ko je glupi momak S.M. 1990. godište koji je prijavio lažnu dojavu o postavljenoj bombi u BBI centru ??
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /130118127
-
pathyeshme
#1262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Mora da je neki mangup napravio ljubomorni ispad jer je vidio svoju bivšu dragu na kafi s drugim u BBI-u.Tahta wrote:zna li ko ko je glupi momak S.M. 1990. godište koji je prijavio lažnu dojavu o postavljenoj bombi u BBI centru ??
- Logovan
#1263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Eee moj S.M. zar nemaš pametnijeg posla? Idi zaposli se, studiraj, radi nešto korisno.Tahta wrote:zna li ko ko je glupi momak S.M. 1990. godište koji je prijavio lažnu dojavu o postavljenoj bombi u BBI centru ??
- Tahta
#1264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
baš će biti zaposlen ali sa Milenkom lakićem ili sl njemu u zenicizlo87 wrote:Eee moj S.M. zar nemaš pametnijeg posla? Idi zaposli se, studiraj, radi nešto korisno.Tahta wrote:zna li ko ko je glupi momak S.M. 1990. godište koji je prijavio lažnu dojavu o postavljenoj bombi u BBI centru ??
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /130118127![]()
zaprijećena kazna za njegovo djelo je od 3 mjeseca do 5 god a kakv je levat sigurno nema para za advokata da to bude uslovna
- dusa_raskopuša
#1265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Koji mozak majke mi. 
-
Mr Hiccup
#1266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ako nema para za sve ostalo tu je omar mehmedbasic da ovakve i slicne vadi iz pritvora i sredjuje im uslove i drustvenokorisne radove, a sve to po sistemu advokata po sluzbenoj duznosti kojeg placa pogodite ko?Tahta wrote: zaprijećena kazna za njegovo djelo je od 3 mjeseca do 5 god a kakv je levat sigurno nema para za advokata da to bude uslovna
- dusa_raskopuša
#1267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nema mjesta u zatvoru, ba. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ja glupana
garant je zvao s mobitela
ili nake govornice koja slučajno ima kameru u blizini
a kod njega ostala nova kartica - onoliko impulsa koliko je trajao poziv
garant je zvao s mobitela
ili nake govornice koja slučajno ima kameru u blizini
a kod njega ostala nova kartica - onoliko impulsa koliko je trajao poziv
-
udrch
#1269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
danas smo dobili potvrdu da ovi naši levati što pucaju između sebe, a nikako da se pogode nisu najgori..
onom frajeru u Bugarskoj se pištolj zaglavio pred kamerama..
a ovom majmunu što je prijavio bombu, ja bih ga novčano odero..predao bi mu ime svim firmama u BBI da ga tuže za nadoknadu štete..
onom frajeru u Bugarskoj se pištolj zaglavio pred kamerama..
a ovom majmunu što je prijavio bombu, ja bih ga novčano odero..predao bi mu ime svim firmama u BBI da ga tuže za nadoknadu štete..
- Neradnik
- Logovan
#1271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A da je ovo htio uraditi ne bi uspio ni iz 100 pokušaja. 
-
mp3problem
#1272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
.
Last edited by mp3problem on 17/04/2014 23:30, edited 1 time in total.
-
julisiz es grant
#1273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Mora da su vehabije i tamo prodrlemp3problem wrote:Šta je to bilo u maloj pivnici sinoć, ko je to pretučen i zašto?
Baš neki odvratan osjećaj, izlazim tu i mislila sam da je poprilično sigurno mjesto izolirano od papaka i siledžija...
-
sgunited
#1274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
mene onaj dio usli i polupali inventar odma posjeti na scenu iz filma kajmak i marmelada, kada gazda ne placa reket
http://www.youtube.com/watch?v=-sX7YgOiuwI
http://www.youtube.com/watch?v=-sX7YgOiuwI
- medjutim
#1275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nije prvi put da je tamo neki belaj.mp3problem wrote:Šta je to bilo u maloj pivnici sinoć, ko je to pretučen i zašto?
Baš neki odvratan osjećaj, izlazim tu i mislila sam da je poprilično sigurno mjesto izolirano od papaka i siledžija...