SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
-
donBeton
#3626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Meni ne smeta - odnosno nikada nisam odbio niti, iskreno, usudio se odbiti, mada razumijem Pipidugudevetku, ali ne volim, nije ugodno da te zapisuje, obilježava te, rutinski - nerutinski, nebitno - po čemu je besposličarenje osnov da budeš sumnjiv, po čemu je meni prišao, zašto. Nekako samo dođe, zapiše te i ode. I ti ostaješ i ne razumiješ ni zašto je baš tebi prišao, ni zašto te je zapisao ni zašto je uopšte tu. Eto to...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ne smije, bezrazložno uznemiravati građane koji mirno stoje i štrajkuju glađu, ne ugrožavaju JRM, ne čine ništa na ugrožavanju istog,...Baudelaire wrote:Dajte ba, jesmo li to do te mjere kurčeviti postali da nas ni policija nema pravo legitimisati? Reci specijalcu da mu ne daš ličnu, pogotovo ako si mlađa osoba. Kako samo mlate. Hvala Bogu, nisam na svojoj koži osjetio, ali boli i kad gledaš.
-
Baudelaire
#3628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
A tebi ili bilo kome od nas na čelu piše da smo pošteni? Sve dok izmišljamo ta nekakva ljudska prava koja se primjenjuju samo u slučajevima kad su kriminalci ugroženi, neće nam biti bolje.
Nek me legitimiše ako treba deset puta dnevno, ali isto tako, nek legitimiše klošare i nek ih mlati i ubija Boga u njima čim im nađe oružje, drogu ili bilo šta slično.
Nek me legitimiše ako treba deset puta dnevno, ali isto tako, nek legitimiše klošare i nek ih mlati i ubija Boga u njima čim im nađe oružje, drogu ili bilo šta slično.
- kokuz_sa
#3629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
daj mi clan u zakonu u kojem pise da policajac nekom ne smije da zatrazi dokumente i da utvrdi njegov identitet..PipiDugaDevetka wrote:Ne smije, bezrazložno uznemiravati građane koji mirno stoje i štrajkuju glađu, ne ugrožavaju JRM, ne čine ništa na ugrožavanju istog,...Baudelaire wrote:Dajte ba, jesmo li to do te mjere kurčeviti postali da nas ni policija nema pravo legitimisati? Reci specijalcu da mu ne daš ličnu, pogotovo ako si mlađa osoba. Kako samo mlate. Hvala Bogu, nisam na svojoj koži osjetio, ali boli i kad gledaš.
kod prof.modly-a(profa iz Hr-a)
se ucilo da svaki patrolni policajac treba dnevno da u svoju biljeznicu zapise bar 10 ljudi koje je legitimisao a koji su mu se cinili pogodnim(sumnjivim) za legitimisanje..
znaci ima prezime,br licne i VRIJEME i kratak opis legitimisane osobe..
jer npr tu negdje se desi kradja u naselju u kojem patrolise taj policajac i neko svjedok da opis i taj policajac prvo gleda svoju biljeznicu i sumnjive osobe koje je popisao..
par puta su me legitimisali..
jednom u slasticarni pored zgrade jeo kolace i krenem kuci..od ulaza u slasticarnu i zgradu nema 3metra i mene policajac legitimisa..
jednomse vracao kuci oko pola 2 navece s posla..
samo se zaustavi pored mene auto i traze licnu pitaju gdje cu sta ci i gdje sam bio..kad sam objasnio da idem s duple smjene s posla kuci i onako sam bio vidno umoran ko cuko..policajci su bili dobri pa su me autom odbacili nekih 2kilometra do moje zgrade od mjesta gdje su me legitimisali
Last edited by kokuz_sa on 04/04/2012 23:20, edited 1 time in total.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Reci to gospodinu Bezručenku iz IPTF-a koji je napravio igranku onim specijalcima, pa su dobili otkaze. Čak su im oduzeta i neka građanska prava, mislim, glasanje, pravo da budu birani,...Zbog njih onaj vrli SDA političar štrajkovao glađu,...pa ništa.kiki-miki wrote:Izgleda da samo nasilnici imaju prava i zaštitu u ovoj "državi",a ostale građane ko šiša
Nije Fatima Kurdija nasilnik, samo je mirno stajala ispred zgrade Tužilaštva KS i javno iznosila svoje mišljenje tako što je u ruci držala hamer 1x1m sa ispisanim tekstom svog mišljenja. Ne znam je li načinila neki prekršaj što je pušila na javnom mjestu.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
vala, ako joj je čedo toliki hajvan...
roditeljsku odgovornost bi trebalo produžiti... ono, doraditi obligacije: ako je nečiji dvedesetopetogodišnji sin pričinio nekome štetu, roditelj odgovara solidarno...
zakonski osnov: odgajaj kretena kad si ga već napravila.
roditeljsku odgovornost bi trebalo produžiti... ono, doraditi obligacije: ako je nečiji dvedesetopetogodišnji sin pričinio nekome štetu, roditelj odgovara solidarno...
zakonski osnov: odgajaj kretena kad si ga već napravila.
- kokuz_sa
#3632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
shvati nesto..ona je bila na "javnom mjestu" ali je bila ispred zgrade tuzilastva..i svaki skup,osoba ili bilo sta trece koje tu vrsi protest moze se okarakterisat kao potencijalna prijetnja za zgradu drzavne institucije..i ima se pravi a i pozeljno je takve osobe ili osobu podvrgnitu legitimisanju tj utvrdjivanju identitetaPipiDugaDevetka wrote:Reci to gospodinu Bezručenku iz IPTF-a koji je napravio igranku onim specijalcima, pa su dobili otkaze. Čak su im oduzeta i neka građanska prava, mislim, glasanje, pravo da budu birani,...Zbog njih onaj vrli SDA političar štrajkovao glađu,...pa ništa.kiki-miki wrote:Izgleda da samo nasilnici imaju prava i zaštitu u ovoj "državi",a ostale građane ko šiša
Nije Fatima Kurdija nasilnik, samo je mirno stajala ispred zgrade Tužilaštva KS i javno iznosila svoje mišljenje tako što je u ruci držala hamer 1x1m sa ispisanim tekstom svog mišljenja. Ne znam je li načinila neki prekršaj što je pušila na javnom mjestu.
- PipiDugaDevetka
#3633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Ovo je izvedeno iz nekog Zakona, pa napisan neki priručnik.
Mora postojati neki taktički razlog da kao policajac prilaziš ljudima i tražiš im L.K., neka akcija, potjera i slično.
Još je navedeno da lice bude sumnjivo i nepoznato, pa da to bude razlog za kontrolu, što policajac nakon predstavljanja treba da objasni tom nepoznatom/sumnjivom.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- mrtva kokoš
#3635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ma trebali su je polomiti, svako danas moze raditi sto mu je volja, zato nam je ovako kako jeste...
- PipiDugaDevetka
#3636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Nije protesvovala, nego javno iznosila svoje mišljenje ne vrijeđajući nikoga tim nečim napisanim. Samo ,stajala, držala plakat i pušila. Nije prekršila Zakon o održavanju protesta KS kojim je tačno definisano gdje se mogu održavati protesti. Jok, ona je bila u šetnji, zapravo, stajala,...kokuz_sa wrote: shvati nesto..ona je bila na "javnom mjestu" ali je bila ispred zgrade tuzilastva..i svaki skup, osoba ili bilo sta trece koje tu vrsi protest moze se okarakterisat kao potencijalna prijetnja za zgradu drzavne institucije..i ima se pravi a i pozeljno je takve osobe ili osobu podvrgnitu legitimisanju tj utvrdjivanju identiteta
- PipiDugaDevetka
#3637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jašta, ženu koja štrajkuje glađu, javno iznosi svoje mišljenje, nikoga ne ugrožava, stoji, ne govori ništa, slomiti je treba?!šime.sparina wrote:ma trebali su je polomiti, svako danas moze raditi sto mu je volja, zato nam je ovako kako jeste...
Laku noć! Izvint'e na oftopičenju.
- neo7
#3638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
trebali su je je... za primjer svima, onako javno!šime.sparina wrote:ma trebali su je polomiti, svako danas moze raditi sto mu je volja, zato nam je ovako kako jeste...
-
Baudelaire
#3639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Slomiti je, ne što je odgojila klošara, nego što ga brani. Skupa s njim je slomiti i naočigled kompletne javnosti.PipiDugaDevetka wrote:Jašta, ženu koja štrajkuje glađu, javno iznosi svoje mišljenje, nikoga ne ugrožava, stoji, ne govori ništa, slomiti je treba?!šime.sparina wrote:ma trebali su je polomiti, svako danas moze raditi sto mu je volja, zato nam je ovako kako jeste...
- bez_ideje
#3640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ja zaista ne vidim na koji je to nacin doticna UGROZENA legitimisanjem
A meni se cini da policajac po diskrecijskoj ocjeni moze da legitimise sta mu se cefne
A meni se cini da policajac po diskrecijskoj ocjeni moze da legitimise sta mu se cefne
- kokuz_sa
#3641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
nije to prirucnik..to su policijska ovlastenja koja se polazu kod prof Maslese sada dekana kriminalistike a prijePipiDugaDevetka wrote:
Mora postojati neki taktički razlog da kao policajac prilaziš ljudima i tražiš im L.K., neka akcija, potjera i slično.
Još je navedeno da lice bude sumnjivo i nepoznato, pa da to bude razlog za kontrolu, što policajac nakon predstavljanja treba da objasni tom nepoznatom/sumnjivom.
Ministra unutrašnjih poslova u Vladi Federacije BiH
-
r_faruk
#3642 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
moze da legitimise, ali ti mora navesti razlog zbog cega ti trazi dokumente................ ne moze ono, daj licnu zato sto sam ja policajac............ sve u svemu podrzavam.... da hoce cesce to raditi bilo bi super........ samo nikako da legitimisu jaliju i klosare.......... uvijek nekog studenta koji se vraca sa trosatnog ispita... babu sto prodaje carape itd...
- cigara
#3643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ne, eto treba samo mene jebavat u mozak, i murija i ti i svi tebi slicni umovi, samo zato sto volim nositi trenerke i zato sto sam celavPipiDugaDevetka wrote:Jašta, ženu koja štrajkuje glađu, javno iznosi svoje mišljenje, nikoga ne ugrožava, stoji, ne govori ništa, slomiti je treba?!šime.sparina wrote:ma trebali su je polomiti, svako danas moze raditi sto mu je volja, zato nam je ovako kako jeste...
zato sam ja najgori na svijetu, grad propada zbog likova ko sto sam ja, jedini koji imaju koristi od mene su proizvodjaci sportske odjece, sigurno sam u talu s ruskom mafijom
mene treba i legitimisati i pretresati, ne do Bog da tebi uzme podatke, ili nekom hipsteru sto voli zivot i mrzi mainstream, jer ce vas toliko uznemiriti da cete imati traumu dok ste zivi
- mrtva kokoš
#3644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
da ne pishem isto...Baudelaire wrote:Slomiti je, ne što je odgojila klošara, nego što ga brani. Skupa s njim je slomiti i naočigled kompletne javnosti.PipiDugaDevetka wrote:Jašta, ženu koja štrajkuje glađu, javno iznosi svoje mišljenje, nikoga ne ugrožava, stoji, ne govori ništa, slomiti je treba?!šime.sparina wrote:ma trebali su je polomiti, svako danas moze raditi sto mu je volja, zato nam je ovako kako jeste...
- insomnia78
#3645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Tako je susrecem se sa istim problemom :p. Ma meni ne smeta i treba da legitimisu i pretresaju. Nikakvo njoj pravo nije naruseno time sto je legitimisana.cigara wrote:ne, eto treba samo mene jebavat u mozak, i murija i ti i svi tebi slicni umovi, samo zato sto volim nositi trenerke i zato sto sam celavPipiDugaDevetka wrote:Jašta, ženu koja štrajkuje glađu, javno iznosi svoje mišljenje, nikoga ne ugrožava, stoji, ne govori ništa, slomiti je treba?!šime.sparina wrote:ma trebali su je polomiti, svako danas moze raditi sto mu je volja, zato nam je ovako kako jeste...
zato sam ja najgori na svijetu, grad propada zbog likova ko sto sam ja, jedini koji imaju koristi od mene su proizvodjaci sportske odjece, sigurno sam u talu s ruskom mafijom
mene treba i legitimisati i pretresati, ne do Bog da tebi uzme podatke, ili nekom hipsteru sto voli zivot i mrzi mainstream, jer ce vas toliko uznemiriti da cete imati traumu dok ste zivi
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
- cigara
#3646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
r_faruk wrote:moze da legitimise, ali ti mora navesti razlog zbog cega ti trazi dokumente................ ne moze ono, daj licnu zato sto sam ja policajac............ sve u svemu podrzavam.... da hoce cesce to raditi bilo bi super........ samo nikako da legitimisu jaliju i klosare.......... uvijek nekog studenta koji se vraca sa trosatnog ispita... babu sto prodaje carape itd...
Ne shvatas
ako te legitimise onda zna da si bio na tom i tom mjestu u to vrijeme
ako se desi zlocin, a krimos odgovara tvom opisu, onda ce te potraziti
ako se desi zlocin a on po vremenu i mjestu legitimisanja skonta da si ti mogao biti svjedok (ti student i ona baba sto prodaje carape) doci ce ti i pitace te jesil sta vidio
nece hodati po gradu zaustavljati ljude ko reklamna agencija i pitati "eej pasa jesil ti slucajno bio tamo i vidio nesto"
@insomnija, isto tako. ne smeta mi. legitimisali su me 1000 puta, pretresli isto toliko, par puta sam bio zamalo i uhicen zbog pogresne dojave (tipa dojave diler tu i tu, murija dodje i uhvati mene)
svjestan sam kako izgledam, kakav ostavljam dojam i necu se buniti.
al ako meni ne smeta da me najmanje 50 puta godisnje uhvate i pocnu peglati, onda ne bi trebalo ni nekom kome jednom u 5 godina pridje obican policajac i zatrazi podatke
isto ko da ce je potraziti na faceu i pokeati do besvijesti
sto se tice ove zene sto se bori za sina, pipi jesil imala istu pricu za Vukovu mamu kad je govorila da njen sin nije toliko los? il za Herakovu? Il za bilo kojeg klosara? Il je bila prica "roditelji su krivi njih prvo kazniti" fazon
Last edited by cigara on 05/04/2012 00:03, edited 1 time in total.
- PipiDugaDevetka
#3647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Razmisli, da si ti policajac, koliko bi nabrojao nepoznatih i sumnjivih lica dok ideš Ulicom Maršala Tita. To se bivši ministar MUP FBiH Masleša samo šalio.kokuz_sa wrote:nije to prirucnik..to su policijska ovlastenja koja se polazu kod prof Maslese sada dekana kriminalistike a prijePipiDugaDevetka wrote:
Ministra unutrašnjih poslova u Vladi Federacije BiH
- snaga_znanja
#3648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Malo mi tu gospodju prerano osudjujemo. Niko nije kriv dok mu se to ne dokaze!
- PipiDugaDevetka
#3649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Učestvovao sam na protestima i blokadi saobraćaja kada je ubijen Amar Mistrić ( R.I.P.), a ranije i kada je ubijen Denis Mrnjavac (R.I.P.).cigara wrote: sto se tice ove zene sto se bori za sina, pipi jesil imala istu pricu za Vukovu mamu kad je govorila da njen sin nije toliko los? il za Herakovu? Il za bilo kojeg klosara? Il je bila prica "roditelji su krivi njih prvo kazniti" fazon
- snaga_znanja
#3650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Malo mi tu gospodju prerano osudjujemo. Niko nije kriv dok mu se to ne dokaze!