SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
quasar

#3426 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by quasar »

Mene stari nije tuk'o, ali sam isp'o dobro. :D

Bez sale, toliko sam postovao njegovu dobrotu i ljubav, i sto je uvijek tu kad mi zatreba da nisam mogao pomisliti da ga razocaram bilo cime. U zemlju bih propao da vidim to u njegovim ocima.

Isto svoju djecu vaspitavam i nemam problema.
Medjutim batina uvijek stoji kao moguca konsekvenca, ali ako se cesto koristi postane beskorisna i onda nemas vise cime...
Bolje je nikad ne upotrijebiti, jer onda prelazis granicu. Bitno je imati vremena za djecu i naci najbolje rjesenje, cak i ako oduzima puno vrmena i zivaca.
Nema vise titine policije, vojnog roka, radnih akcija i sl. koji su dio roditeljske brige za vaspitanje preuzimali. Sad je sve na roditeljima, a ovakvih majki je uvijek bilo i bice.
Da su nam zatvori barem mjesta na koja ne zelis priviriti, pa da se nadas da ce nekad budale pameti doci, ali mrka kapa.
Josko Domorocki

#3427 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Josko Domorocki »

purifier wrote:ma od pegle ili od usisivaca , pa nemos pobjeci :lol: :D
U moje vrijeme Oklagija :D od cela kad te sastavi ili preko ledja..Care to je bio strujni udar et a pravi hranu jos i zavodi red..
PalaSa Marsa

#3428 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by PalaSa Marsa »

Josko Domorocki wrote:
purifier wrote:ma od pegle ili od usisivaca , pa nemos pobjeci :lol: :D
U moje vrijeme Oklagija :D od cela kad te sastavi ili preko ledja..Care to je bio strujni udar et a pravi hranu jos i zavodi red..
:lol: :lol: :D
Baudelaire

#3429 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Baudelaire »

Puno stvari u životu nisam probao iz straha i hvala Bogu da je tako. Što bih se takmičio s ostalom djecom u tome ko će komšiji prozor razbiti, kad znam šta me kući čeka.
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#3430 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by stetoskop »

Ih kad nana mašicama opali, ne udari ono jako, ali mlatne mašica jedna od drugu, pa se više prepadnem!
Reglan

#3431 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Reglan »

Kakva je to kultura,letvom ga osini.
BHF_Manijak

#3432 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by BHF_Manijak »

Nije prvi slucaj da ih jos roditelji brane u fazonu "ma gdje ce to moje dijete, nije ono, ono je zlatno", svakodnevno citamo o tome, ne znam sto se ibretite! Roditelji gori od njih, ko ga je odgajo dobro je ikako ispo, jednostavno zapustena djeca, roditelji nikakvi i slicno!
Pa i kad se desilo ubistvo Denisa ista prica je bila od roditelja ubica, ma nisu nasa djeca, oni su zlatni, gdje bi oni i slicno!
Nedavno je bio slucaj neka frka u tehnickoj i opet ista prica, jos roditelj ZNA da mu dijete utoku nosu, ili sta je vec bilo u pitanju, kao ja sam mu kupio??? :shock: :shock: :shock:
mahalas505

#3433 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mahalas505 »

quasar wrote:Mene stari nije tuk'o, ali sam isp'o dobro. :D

Bez sale, toliko sam postovao njegovu dobrotu i ljubav, i sto je uvijek tu kad mi zatreba da nisam mogao pomisliti da ga razocaram bilo cime. U zemlju bih propao da vidim to u njegovim ocima.

Isto svoju djecu vaspitavam i nemam problema.
Medjutim batina uvijek stoji kao moguca konsekvenca, ali ako se cesto koristi postane beskorisna i onda nemas vise cime...
Bolje je nikad ne upotrijebiti, jer onda prelazis granicu. Bitno je imati vremena za djecu i naci najbolje rjesenje, cak i ako oduzima puno vrmena i zivaca.
Nema vise titine policije, vojnog roka, radnih akcija i sl. koji su dio roditeljske brige za vaspitanje preuzimali. Sad je sve na roditeljima, a ovakvih majki je uvijek bilo i bice.
Da su nam zatvori barem mjesta na koja ne zelis priviriti, pa da se nadas da ce nekad budale pameti doci, ali mrka kapa.
Izuzetno fin post i direktno govori o mogucim uzrocima povecane maloljetnicke delikvencije :thumbup: .

Ako sam dobro vidio, ovaj sto je udario zenu s zeljeznim kljestima u glavu(moglo je zavrsiti fatalo), optuzen je za razbojnistvo, nije za pokusaj ubistva, da li je to normalna praksa u ovom nazovi sudstvu?
SAID5

#3434 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by SAID5 »

Kurdija je ranije već osuđen na godinu zatvora za razbojništvo, zbog čega je čekao da bude upućen na izdržavanje ove kazne."
Duša slatka, išao na sekcije u školu dok čeka kaznu. Ovo mi nije jasno, samo kod nas možeš odraditi nešto i dok čekaš izvršenje kazne to ponovit par puta.
Moj sin je četvrti razred Srednje škole metalskih zanimanja i u subotu je bio u školi do 13.10 sati. Štrajkovat ću, ako treba, i glađu pred sudom da dokažem da ovo nije on učinio - kazala je Kurdija.
Po "naški" većini roditelja je njegovo zlatno, i najbolji primjer je narkomanija, svi se drogiraju, moje ne. Ima ubode na ruci, cuko ga ugrizo, kakva droga. :roll: :mrgreen:

Tako i ovdje :-)
mahalas505

#3435 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mahalas505 »

Mislim da bi ova zena trebala tuziti drzavu zbog toga sto nisu nasli za njega mjesta u zatvoru. Valjda ne bi pocinio ovo djelo da je bio u zatvoru.
nellington

#3436 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nellington »

mahalas505 wrote:Mislim da bi ova zena trebala tuziti drzavu zbog toga sto nisu nasli za njega mjesta u zatvoru. Valjda ne bi pocinio ovo djelo da je bio u zatvoru.
Možda i bi, pa bi nas sad ubjeđivali da je bio u ćeliji u to vrijeme (isto 'vako kako nas ubjeđuju da je bio u školi).
Filter

#3437 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Filter »

nellington wrote:
mahalas505 wrote:Mislim da bi ova zena trebala tuziti drzavu zbog toga sto nisu nasli za njega mjesta u zatvoru. Valjda ne bi pocinio ovo djelo da je bio u zatvoru.
Možda i bi, pa bi nas sad ubjeđivali da je bio u ćeliji u to vrijeme (isto 'vako kako nas ubjeđuju da je bio u školi).
ko dusko dugousko "neka me voz zgazi, ako lazem"

inspiracija sa teme o crtanim filmovima :D :D
cappy_tempo

#3438 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna- ... /120329078
Međutim, meni su komšije tek poslije javile da je oštećeno desetak automobila, a rekli su mi i da su neki od komšija pokušali spriječiti te mladiće, ali su se morali povući i pozvati policiju, jer su im oni prijetili", rekao je Mašović.

:lol: :lol: :lol: e sta smo docekali da se bojimo maloljetnih balavaca :lol:
jazzer

#3439 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by jazzer »

cappy_tempo wrote:http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna- ... /120329078
Međutim, meni su komšije tek poslije javile da je oštećeno desetak automobila, a rekli su mi i da su neki od komšija pokušali spriječiti te mladiće, ali su se morali povući i pozvati policiju, jer su im oni prijetili", rekao je Mašović.

:lol: :lol: :lol: e sta smo docekali da se bojimo maloljetnih balavaca :lol:
Procitah ovaj tekst..zasto su oni to uopste uradili? Cista obijest, droga, sta?? Mislim, zaredati
i ostetiti 10ak auto tek tako? Ali i to valjda govori koliko bilo ko (makar bili i balavci)
''sa one strane zakona'' strahuje od policije i pravosudja :x :x
kokuz_sa

#3440 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

meni je ovo pribuklo paznju u tekstu

Uhapšeni će biti saslušani u policijskoj stanici, a tužilac će odlučiti hoće li potom biti pušteni na slobodu, kao i koje će mjere biti poduzete protiv njih.
bez_ideje

#3441 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by bez_ideje »

sta je tu neuobicajeno. Sad ce tuzilastvo da kaze ,malo dokaza :-)
amrica

#3442 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amrica »

bez_ideje wrote:sta je tu neuobicajeno. Sad ce tuzilastvo da kaze ,malo dokaza :-)

olakotne okolnosti... mladi su, tek su poceli... ima vremena... a mozda ce ih neko drugi koknuti u nedjuvremenu, jedan slucaj manje za sud...
Frooteky

#3443 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Frooteky »

Treba beatdown napravit :mrgreen:
Josko Domorocki

#3444 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

kokuz_sa wrote:meni je ovo pribuklo paznju u tekstu

Uhapšeni će biti saslušani u policijskoj stanici, a tužilac će odlučiti hoće li potom biti pušteni na slobodu, kao i koje će mjere biti poduzete protiv njih.
Kako ovo promjeniti ? Novinari evo vam teme za istrazivanje
Sta rade djeca i bliznji - ovih tuzioca,jesu li oni slucajno upetljani u "crnu hroniku" grada Sarajeva ?
Josko Domorocki

#3445 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Frooteky wrote:Treba beatdown napravit :mrgreen:
Care treba samo azil za prestupnike po zakonu ..Treskavica idealna klima. :wink:
Frooteky

#3446 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Frooteky »

Josko Domorocki wrote:
Care treba samo azil za prestupnike po zakonu ..Treskavica idealna klima. :wink:
Kamenolom kakav i nek tucaju kamen
snaga_znanja

#3447 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by snaga_znanja »

Mjere? Meni pada samo jedna na pamet. Zabrana prilasku privatnim motornim vozilima na manje od 100 metara. Shodno tome moze samo na livadu negdje. Kad je vec tamo onda mu uvaliti i stado ovaca po "sluzbenoj duznosti" a nekog pastira poslati na placeni godisnji da mladi gospodin vidi kako je tesko dinar zaraditi. Radna terapija je cudo. Kakvi psiholozi klinci palci...
quasar

#3448 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by quasar »

Frooteky wrote:
Josko Domorocki wrote:
Kamenolom kakav i nek tucaju kamen

Treska ili negdje na Čabulju...
Edin H.

#3449 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Edin H. »

Mozda ce ga gradivo ispitati koje je naucio na casovima koje je navodno pohadjao :oops:
Baudelaire

#3450 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Baudelaire »

Nemojte na djecu jebem mu sve. Malo se zaigrali, odmah bi vi glave da skidate :x

Ja vam kažem, dok narod ne počne stvari u svoje ruke uzimati, neće nam biti bolje. Sjećam se da sam čitao prije par godina, u Kolumbiji čini mi se, nekakva banda se organizovala koja zlostavlja kriminalce. Prostitutke, narkomane, dilere, sve koji ne žive u skladu sa zakonom. I objavili jednom na facebooku blacklist ljudi koji će biti ubijeni ako ne odu iz grada u određenom roku. Niko to nije shvatio ozbiljno, dok nisu počeli nalaziti tijela ovih sa liste. Čini mi se 2-3 prostitutke, dva dilera i neki sitni lupež i narkoman. Kad je policija počela istragu ukinuli su sa faceboka tu listu, pa su krimosi molili da se lista ponovo objavi, da znaju da li da bježe iz grada. Ne znam završnicu slučaja, znam samo da i nama fali jedna takva organizacija.
Locked