mjesecar ce ga braniti i manje vise ce ovakva izjava biti
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
- cappy_tempo
#3326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ma ovo su mu garant podmetnuli, sigurno je to krasan decko,uzoran gradjanin,hoce pomoci svima i sad svalili na njega da ga sjebu
,a mozda ga je ova zena koju je napao ruzno pogledala,psovala mu,prestigla ga na biciklu...

- poznanik
#3327 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
amrica wrote:prebio zenu vodoinstalaterskim klijestima![]()
![]()
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... dnicu.html
Da je potrajalo......Prilikom guranja napadnuta žena uspjela je razbojniku svući duksericu, fantomku i oteti mu kliješta, nakon čega je on počeo bježati ne uzevši novac...
- chuchumbamayumbe
#3328 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ma jok,
Ispašće na kraju da je frajer krenuo da popravi ventil tu u komšiluku, Jasmina naletila na rolcange i udarila se, i onda pala i još se više izudarala.
Nije čovjek kriv sekunde, iz dobre je porodice, hadžije
Ispašće na kraju da je frajer krenuo da popravi ventil tu u komšiluku, Jasmina naletila na rolcange i udarila se, i onda pala i još se više izudarala.
Nije čovjek kriv sekunde, iz dobre je porodice, hadžije
- quasar
#3329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jah, da nije jadnik pobjegao od poludjele blagajnice, mogao je poginuti...poznanik wrote:amrica wrote:prebio zenu vodoinstalaterskim klijestima![]()
![]()
Da je potrajalo......Prilikom guranja napadnuta žena uspjela je razbojniku svući duksericu, fantomku i oteti mu kliješta, nakon čega je on počeo bježati ne uzevši novac...
- poznanik
#3330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ne znam je li mogao poginuti, nisam vidovit kao ti, ali je očito da je žena u strahu ili ne, mnogo snažnija od napadača, možda nekontrolirano mogla pogrešno reagirati.quasar wrote:...Jah, da nije jadnik pobjegao od poludjele blagajnice, mogao je poginuti...
- cappy_tempo
#3331 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
zena od 50 godina snaznija od napadaca koji ima 19 godina i jos pri tom zena po glavi fasovala kljesta koja su brat bratu 10kg teska? sto ba prije ne rece da je tako pa kad su mene tabali na podu da ustanem pa da ih povaljam sve.poznanik wrote:Ne znam je li mogao poginuti, nisam vidovit kao ti, ali je očito da je žena u strahu ili ne, mnogo snažnija od napadača, možda nekontrolirano mogla pogrešno reagirati.quasar wrote:...Jah, da nije jadnik pobjegao od poludjele blagajnice, mogao je poginuti...
- poznanik
#3332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pa što ne čitaš, nisam ja pisao novinski tekst:cappy_tempo wrote:zena od 50 godina snaznija od napadaca koji ima 19 godina i jos pri tom zena po glavi fasovala kljesta koja su brat bratu 10kg teska? sto ba prije ne rece da je tako pa kad su mene tabali na podu da ustanem pa da ih povaljam sve.poznanik wrote:Ne znam je li mogao poginuti, nisam vidovit kao ti, ali je očito da je žena u strahu ili ne, mnogo snažnija od napadača, možda nekontrolirano mogla pogrešno reagirati.
- Zamahnuo je i udario me po glavi. Počela mi je teći krv. Približila sam mu se da nema veliki zamah jer sam se bojala, ako jako zamahne i udari me, da će me i usmrtiti. Da nisam tako uradila, sada ne bih više bila među živima. Nastavio me udarati. Krvi ne samo da sam imala po licu i tijelu nego je bilo i po čitavoj kancelariji. Vrištala sam i zvala pomoć. Uspjela sam otvoriti vrata, međutim, on ih je zatvorio. I dalje sam vrištala, a on mi je zatvarao usta. Počeli smo se gurati i nekako sam ga uspjela izgurati do stubišta - kazala je referentica opisujući napad.
Prilikom guranja napadnuta žena uspjela je razbojniku svući duksericu, fantomku i oteti mu kliješta, nakon čega je on počeo bježati ne uzevši novac.
- Mikado
#3333 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Propisana za kazna za ovaj oblik KD razbojništva je od 5 do 20 godina zatvora.
Napadač je po izjavi oštećene tražio novac, napao je oruđem i teško povrijedio. Dodali se tome da je po njenoj izjavi dolazio dva dana ranije u izvidnicu to ukazuje na predumišljaj, odnosno planiranje krivičnog djela i volju da se isto učini. To se može uzeti kao otežavajuća okolnost iako naš zakon ne poznaje predumišljaj, već samo umišljaj i nehat.
Zakon je jasan:
Napadač je po izjavi oštećene tražio novac, napao je oruđem i teško povrijedio. Dodali se tome da je po njenoj izjavi dolazio dva dana ranije u izvidnicu to ukazuje na predumišljaj, odnosno planiranje krivičnog djela i volju da se isto učini. To se može uzeti kao otežavajuća okolnost iako naš zakon ne poznaje predumišljaj, već samo umišljaj i nehat.
Zakon je jasan:
Član 289.
Razbojništvo
(1) Ko upotrebom sile protiv neke osobe ili prijetnjom da će izravno napasti na njezin život ili organ oduzme tuđu pokretninu s ciljem da njenim prisvajanjem pribavi sebi ili drugom protupravnu imovinsku korist ili da je protupravno prisvoji,
kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
(2) Ako je krivičnim djelom iz stava 1. ovog člana neka osoba s umišljajem teško tjelesno ozlijeđena, ili je to krivično djelo učinjeno u sastavu grupe ljudi, ili ako je upotrebljeno oružje ili opasno oruđe, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje pet godina.
(3) Ako je pri učinjenju krivičnog djela iz stava 1. ovog člana neka osoba s umišljajem usmrćena,
učinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.
- cappy_tempo
#3334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
@poznanik
novinar ko novinar glup za 10 ljudi ali ti si rekao da zena u strahu moze svasta uraditi, moze ali joj to svasta nadodje kad prodje belaj. kad su i mene prebili pa kad sam dosao kuci tek mi je onda pocelo nadolaziti sta sam sve mogao uraditi,kuda sam moga bjezati i slicno ali u trenutku adrenalin i strah opali i mozak proseta na godisnji. psiha je cudo,a vjerujem da zeni od 50 godina nije nadoslo da mu otme kljesta pa da ga fisne po glavi nego je isla samo da mu ih otme i da se hvata noge ali eto ovaj uzorni gradjanin koji je sigurno fin i kulturan se prvi sjetio da se uhvati noge i da spasi zivot od lude zene koja na posao nosi kljesta
novinar ko novinar glup za 10 ljudi ali ti si rekao da zena u strahu moze svasta uraditi, moze ali joj to svasta nadodje kad prodje belaj. kad su i mene prebili pa kad sam dosao kuci tek mi je onda pocelo nadolaziti sta sam sve mogao uraditi,kuda sam moga bjezati i slicno ali u trenutku adrenalin i strah opali i mozak proseta na godisnji. psiha je cudo,a vjerujem da zeni od 50 godina nije nadoslo da mu otme kljesta pa da ga fisne po glavi nego je isla samo da mu ih otme i da se hvata noge ali eto ovaj uzorni gradjanin koji je sigurno fin i kulturan se prvi sjetio da se uhvati noge i da spasi zivot od lude zene koja na posao nosi kljesta
- poznanik
#3335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
U trenutku samoodbrane i straha za sopstveni život, čovjek može načiniti i krajnje nekontroliranu reakciju. Ne kažem da je pravilo, ali mogućnost postoji.cappy_tempo wrote:@poznanik
- Filter
#3336 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
[quote="Mikado"]Propisana za kazna za ovaj oblik KD razbojništva je od 5 do 20 godina zatvora.
sad ce mu skontati i koju olaksavajucu okolnost...
te prvi mu put (drugi put ce biti bolje), te razbila ga starija gospodja (puce bruka u mahali)
... ima tu mesa, moze se
sad ce mu skontati i koju olaksavajucu okolnost...
te prvi mu put (drugi put ce biti bolje), te razbila ga starija gospodja (puce bruka u mahali)
- quasar
#3337 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ne, samo razvijam dalje pricu i nagadjam kako ce to izgledati kad dodje u ruke advokatu.poznanik wrote:Ne znam je li mogao poginuti, nisam vidovit kao ti, ali je očito da je žena u strahu ili ne, mnogo snažnija od napadača, možda nekontrolirano mogla pogrešno reagirati.quasar wrote:...Jah, da nije jadnik pobjegao od poludjele blagajnice, mogao je poginuti...
-
bull21
#3338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Garant ga je pogrešno pogledala. I to dva puta, kako navodi. Jadnik.
Nije mi jasno kako možete uopšte i pomisliti da branite ovako đubre. Ja bi njega da tuca kamenje dok ne svisne. Sve dok se ovakvo smeće ne počne zatvarati na duži period (recimo desetak godina za pokušaj ubojstva, još jedno pet-šest za pljačku) Sarajevo će ličiti na jedno veliko g*****.
Nije mi jasno kako možete uopšte i pomisliti da branite ovako đubre. Ja bi njega da tuca kamenje dok ne svisne. Sve dok se ovakvo smeće ne počne zatvarati na duži period (recimo desetak godina za pokušaj ubojstva, još jedno pet-šest za pljačku) Sarajevo će ličiti na jedno veliko g*****.
- quasar
#3339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
bull21 wrote:Garant ga je pogrešno pogledala. I to dva puta, kako navodi. Jadnik.![]()
- kokuz_sa
#3340 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna- ... /120327114
nije "raja" normalna..cuj polit covjeka benzinom i zapalit

nije "raja" normalna..cuj polit covjeka benzinom i zapalit
-
Bodkin
#3341 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
jebo kandahar sta je sarajevo postalo...ovdje komotno mogu poceti snimati onaj criminal minds. toliko bolesnika ima
- quasar
#3342 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
"Ubistvo u Midsomeru".
Ja sam se uvijek pitao koliki je taj Midsomer, kako u tom Midsomeru ima iko vise ziv i sto nisu svi pobjegli odatle kad je svake hefte neko ubijen....
Ja sam se uvijek pitao koliki je taj Midsomer, kako u tom Midsomeru ima iko vise ziv i sto nisu svi pobjegli odatle kad je svake hefte neko ubijen....
- black
#3343 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
eeeeeee drug moj ali zato imamo policiju bolju od norveshke .... 
- jazzer
#3344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pazite godistaBanda maloljetnika izvršila oružanu pljačku kladionice u Sarajevu
Tom prilikom nepoznate osobe su uz prijetnju pištoljem otuđile određenu sumu novca
Autor Fena | Objavljeno 27.03.2012. u 12:26
Banda maloljetnika izvršila oružanu pljačku kladionice u Sarajevu
U ponedjeljak 26. marta oko 12.30 sati u ulici Dr. Silve Rizvanbegović, općina Ilidža, nepoznate osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici "Millenium".
Tom prilikom nepoznate osobe su uz prijetnju pištoljem otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu.
Istog dana u 21.00 sati, zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u izvršenju navedenog krivičnog djela, policijski službenici IV PU su pronašli i lišili slobode maloljetnike G.K., rođenog 1996. godine u Sarajevu, O.A., rođenog 1995. u Sarajevu i A.E., rođenog 1996. u Sarajevu gdje su i nastanjeni.
O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a maloljetnici G.K., O.A. i A.E. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti maloljetnika G.K., O.A. i A.E..
Za ugozenost gradjana Sarajeva u buducnosti ne treba brinuti, nove generacije dolaze.
Nema vise nozeva, palija.. odmah pistolj i opleti..
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#3345 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Nek nam je Bog na pomoci 
- kokuz_sa
#3346 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
dok su roditelji djecu prije mlatili sipkom i kajisem tad su djeca i normalna bila..a sada je normalno postalo da djeca nosaju pistolje
- poznanik
#3347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ti vjerovatno želiš prigovoriti današnjem političkom uređenju države, koje je donijelo i pravosuđe i propise u pravosuđu, koji su, zajedno sa obrazovnim sistemom, te svim socijalnim nedostacima u društvu, glavni krivac za porast kriminaliteta, ne vjerujem da zagovaraš primjenu sile nad djecom kao obrazovni metodkokuz_sa wrote:dok su roditelji djecu prije mlatili sipkom i kajisem tad su djeca i normalna bila..a sada je normalno postalo da djeca nosaju pistolje
-
gerberica
#3348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Da je ova zena rodica nekom u tuzilastvu ne bi to bilo smatrano pokusajem razbojnistva vec pokusaj ubistva.Fuj vremena,a i nas sto ne reagujemo.
Da je ova zena rodica nekom u tuzilastvu ne bi to bilo smatrano pokusajem razbojnistva vec pokusaj ubistva.Fuj vremena,a i nas sto ne reagujemo.
- mali Ninja
#3349 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
budalaština je bila što se ukinuo vojni rok, bar bi se gušteri naučili disciplini i poštivanju autoriteta
sad 1996. godište pljune na polismena, a ovaj mu ne smije ništa... ih...
sad 1996. godište pljune na polismena, a ovaj mu ne smije ništa... ih...
-
bull21
#3350 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Samo bi ih naučio još načina na koje te mogu ubiti. A polismeni su ništice. Jedne velike nule. Nisu zaradili ni onih 650 km plate a kamoli više.