Čuj pokušaj razbojništva?!?!
Lupo rolcangama ženi po glavi, i to njima pokušaj razbojništva!?
Pa jesu li normalni ovi u tužilaštvu ?!?!?!?
Koga oni štite svojom politikom, žrtvu ili počinioce?!?!!?
- Zamahnuo je i udario me po glavi. Počela mi je teći krv. Približila sam mu se da nema veliki zamah jer sam se bojala, ako jako zamahne i udari me, da će me i usmrtiti. Da nisam tako uradila, sada ne bih više bila među živima. Nastavio me udarati. Krvi ne samo da sam imala po licu i tijelu nego je bilo i po čitavoj kancelariji. Vrištala sam i zvala pomoć. Uspjela sam otvoriti vrata, međutim, on ih je zatvorio. I dalje sam vrištala, a on mi je zatvarao usta. Počeli smo se gurati i nekako sam ga uspjela izgurati do stubišta - kazala je referentica opisujući napad.
Istoga dana Kurdija je uhapšen i nad njim je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega je predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.
- Nakon saslušanja protiv uhapšenog je otvorena istraga zbog sumnje da je počinio krivčno djelo razbojništvo u pokušaju te je Kantonalnom sudu u Sarajevu upućen i prijedlog za određivanje pritvora - kazala je Jasmina Omićević, portparol Tužilaštva.
Iako je ovaj slučaj okarakteriziran kao pokušaj razbojništva, Enver Muharemović, direktor firme "Famos gradnja", kaže da je ovo pokušaj ubistva.
- Svaki udarac koji je nanesen Jahić mogao je biti smrtonosan jer ju je razbojnik udarao u predjelu glave. Želio bih da se ovo nikome ne dogodi. Prema mom mišljenju, da ovu stravu i užas još neko ne bi doživio, potrebno je u zakonodavstvu bolje regulirati ovlasti policije te pooštriti kaznene sankcije. Osim toga, potrebno je izgraditi zatvorske kapacitete, psihijatrijske ustanove kao i ustanove za maloljetne prijestupnike - kaže Muharemović i dodaje da, kada je u pitanju preventivno djelovanje, škole i roditelji trebaju više raditi s djecom.