Snaga medija http://irevolution.net/2011/10/02/theorizing-ushahidi/cigara wrote:Je li samo meni smijesna cinjenica da ga godinama prijavljuju, murija dodje pokuca i ode... a sad kad je izaslo u medijima odjednom tuzioci skacu?
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
-
matilda33
#3051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
- Da Hood
#3052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
da ovom sa balkona valjda o njemu pricamo ne Gandiju
-
michal
#3053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
O kojem konkretnom slučaju nasilja se ovdje radi? Dijagnoza pedofilije u velikoj većini slučajeva ne obuhvata sklonost fizički nasilnom ponašanju, ali ljudi naravno ne vole da ovo čuju, jer je onda njihovo omiljeno kastriranje vješanje i sl. teško za opravdati.amrica wrote: dobrovoljna veza dvije odrasle osobe istog spola se ne moze porediti sa nasiljem nad nemocnim osobama, djecom, zenama, bolesnim, itd...
- plejka2
#3054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
a vazda ima izgovor ako se hoce nesto napravit.npr culi smo kako se pedofil poceo gusit od straha te vikao u pomoć
morali smo provalit kako bi mu pomogli te nakon pregleda priveli u prostorije mup-a
kakve sve danas suplje prolaze oni shatro nesto ne mogu
morali smo provalit kako bi mu pomogli te nakon pregleda priveli u prostorije mup-a
- snaga_znanja
#3055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ocigledno je da covek nije dobar sa glavom. To treba hospitalizovati. Bezveze pozivate na nasilje. Ako je ko zasluzio maru to su oni koji sve ove godine ignorisu ovaj slucaj od tuziteljstva do policije....
- amrica
#3056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
cigara wrote:Je li samo meni smijesna cinjenica da ga godinama prijavljuju, murija dodje pokuca i ode... a sad kad je izaslo u medijima odjednom tuzioci skacu?
nije smijesno nimalo, zalosna je to cinjenica.
- snaga_znanja
#3057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ma policija ko policija. Da je kako da se osmica odradi, a da se ne mora na posao ici.plejka2 wrote:a vazda ima izgovor ako se hoce nesto napravit.npr culi smo kako se pedofil poceo gusit od straha te vikao u pomoć![]()
morali smo provalit kako bi mu pomogli te nakon pregleda priveli u prostorije mup-a![]()
- amrica
#3058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
michal wrote:O kojem konkretnom slučaju nasilja se ovdje radi? Dijagnoza pedofilije u velikoj većini slučajeva ne obuhvata sklonost fizički nasilnom ponašanju, ali ljudi naravno ne vole da ovo čuju, jer je onda njihovo omiljeno kastriranje vješanje i sl. teško za opravdati.amrica wrote: dobrovoljna veza dvije odrasle osobe istog spola se ne moze porediti sa nasiljem nad nemocnim osobama, djecom, zenama, bolesnim, itd...
nasilje je da djeca gledaju golog matorog covjeka kako "nesto" radi sa pisom
je li to tebi normalno?
garant nemas djece
- Da Hood
#3059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Vidi coberu ovo ti je osjetljiva stvar.Ovo ti se postepeno penje.Prvo ga zemo malo gladi pa onda kad mu to nije dovoljno dovede neko dijete da ga gladi kontas?E sad kad se vec zna da je potencijalni rizik za drustvo onda ga odmah treba prevest u ustanove predvidjene za tokakavdanakneiskustvu wrote:Da Hood wrote:da ovom sa balkona valjda o njemu pricamo ne Gandiju
pa ko je spomenuo čuvanje djece,naravno da ne bi,ali ne bi ni ubio boga u njemu,bar dok mi ne dirne u djecu
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#3060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Dežurna tužiteljica KS ocjenila da nema pravnog osnova za ulazak u stan pedofila s Otoke
Nema zato što nije policija dobro sprovela istražni postupak.
- plejka2
#3061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ma divotastetoskop wrote:Dežurna tužiteljica KS ocjenila da nema pravnog osnova za ulazak u stan pedofila s Otoke
ovo nase sudstvo je za 10.
ko puca,drka na malodobnu djecu i slicno tu nema osnova a ko prodaje cd-ove,ima piratski software u racunaru on ce bit krivicno gonjen
da nas hoce kakva atomska opalit ja izlaz iz ove zikrije ne vidim drugacije
-
crnoplavo
#3062 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
http://www.nytimes.com/2006/07/17/world ... .html?_r=1
mrs u holandiju dzu.bre pok.vareno
mrs u holandiju dzu.bre pok.vareno
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#3063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pa piratski software oštečuje državni budžet i od njega će naplatiti velike kazne, a od ovog pedofila nemaju nikakve koristi, samo troškove.plejka2 wrote:ma divotastetoskop wrote:Dežurna tužiteljica KS ocjenila da nema pravnog osnova za ulazak u stan pedofila s Otoke
ko puca,drka na malodobnu djecu i slicno tu nema osnova a ko prodaje cd-ove,ima piratski software u racunaru on ce bit krivicno gonjen![]()
- plejka2
#3064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jes jes ostecuje a svi u tim drzavnim ustanovama imaju piratske softvere pa nikom nistastetoskop wrote:Pa piratski software oštečuje državni budžet i od njega će naplatiti velike kazne, a od ovog pedofila nemaju nikakve koristi, samo troškove.plejka2 wrote:ma divotastetoskop wrote:Dežurna tužiteljica KS ocjenila da nema pravnog osnova za ulazak u stan pedofila s Otoke
ko puca,drka na malodobnu djecu i slicno tu nema osnova a ko prodaje cd-ove,ima piratski software u racunaru on ce bit krivicno gonjen![]()
ma jasta mogu oni sve
Last edited by plejka2 on 24/03/2012 14:10, edited 1 time in total.
- chuchumbamayumbe
#3065 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ja sam protiv nasilja, ali se neke stvari u našoj državi ne mogu riješiti bez krvi i nasilja.
Ako država nije u stanju da zaštite djecu od ovakvih pojava, onda je jedino rješenje da roditelji preduzmu nešto.
Koje rješenje vi predlažete?!
Koje je rješenje da desetorostruki povratnici u kriminal iznova puštaju na slobodu nakon saslušanja, i isti dan počine krivično djelo, i opet se puste?!
Nemojte mi samo priče da treba protestvovati pred tužilaštvima, sudovima i ostalim gnijezdima korupcije i uhljupljuka.
Ovo je postao Divlji Zapad i nema druge nego se samoorganizovati i početi rješavati probleme.
Ako država nije u stanju da zaštite djecu od ovakvih pojava, onda je jedino rješenje da roditelji preduzmu nešto.
Koje rješenje vi predlažete?!
Koje je rješenje da desetorostruki povratnici u kriminal iznova puštaju na slobodu nakon saslušanja, i isti dan počine krivično djelo, i opet se puste?!
Nemojte mi samo priče da treba protestvovati pred tužilaštvima, sudovima i ostalim gnijezdima korupcije i uhljupljuka.
Ovo je postao Divlji Zapad i nema druge nego se samoorganizovati i početi rješavati probleme.
- tag33
#3066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
E pa stvarno ovo nema nigdje na svijetu..i ovi majmuni sto brane neka prava pedofila i usput se igraju advokata po forumu i ova policija nesposobna zajedno sa tuzilastvom..stvarno je sve otislo u neku stvar,pa samo se stavite u situaciju da vase dijete prolazi na puutu u skolu pored prozora gdje zivi pedofil i koji
- HAVANA
#3067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna- ... /120324005
ovdje se čini da masturbira,ali se to ne vidi da bi bili sigurni sto posto

MoRe bit da cvijece zalijeva
- plejka2
#3069 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
prije se pricalo ako ne mozes plocice u wc-u razbit drkanjem da si niko
mozda se sad promjenilo pa je u pitanju lim na balkonu.dobro ga je pasha unistio
mozda se sad promjenilo pa je u pitanju lim na balkonu.dobro ga je pasha unistio
-
crnoplavo
#3070 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
tag33 wrote:E pa stvarno ovo nema nigdje na svijetu..i ovi majmuni sto brane neka prava pedofila i usput se igraju advokata po forumu i ova policija...
crnoplavo wrote:http://www.nytimes.com/2006/07/17/world ... .html?_r=1
-
michal
#3071 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
"Da djeca gledaju golog matorog covjeka kako "nesto" radi sa pisom" mi nije normalno, ali to ipak nije nasilje. Ne kontam kakve veze ima prisutnost ili neprisutnost nasilja s time šta maksuz ja smatram normalnim ili nenormalnim.amrica wrote:michal wrote:O kojem konkretnom slučaju nasilja se ovdje radi? Dijagnoza pedofilije u velikoj većini slučajeva ne obuhvata sklonost fizički nasilnom ponašanju, ali ljudi naravno ne vole da ovo čuju, jer je onda njihovo omiljeno kastriranje vješanje i sl. teško za opravdati.amrica wrote: dobrovoljna veza dvije odrasle osobe istog spola se ne moze porediti sa nasiljem nad nemocnim osobama, djecom, zenama, bolesnim, itd...
nasilje je da djeca gledaju golog matorog covjeka kako "nesto" radi sa pisom![]()
je li to tebi normalno?
garant nemas djece
Djecu nemam, ali to ništa ne mijenja na tome da se ovdje ne radi o nasilju. Opet ne kontam šta to ima s time - hoće li se valjda nekim čudom promijeniti definicija nasilja čim mi se rodi djeca?
- chuchumbamayumbe
#3072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Po ovoj logici, ovaj pacijent može izaći u park, gologuz, i to bi bilo nekažnjivo ili već šta?!
- amrica
#3073 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
michal wrote: "Da djeca gledaju golog matorog covjeka kako "nesto" radi sa pisom" mi nije normalno, ali to ipak nije nasilje. Ne kontam kakve veze ima prisutnost ili neprisutnost nasilja s time šta maksuz ja smatram normalnim ili nenormalnim.
Djecu nemam, ali to ništa ne mijenja na tome da se ovdje ne radi o nasilju. Opet ne kontam šta to ima s time - hoće li se valjda nekim čudom promijeniti definicija nasilja čim mi se rodi djeca?
hoce, i to drasticno
- Kinaski
#3074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pustite covijeka ne dira nikoga 
- HAVANA
#3075 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
kakavdanakneiskustvu wrote:HAVANA wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna- ... /120324005
ovdje se čini da masturbira,ali se to ne vidi da bi bili sigurni sto posto
MoRe bit da cvijece zalijeva
ovo nije nikakav dokaz,nikakav
Meni jeste.
Imas li djecu i sta bi ti uradio da ti se ovo desava djetetu na putu prema skoli?
Jesam li ja sad divljak ako napisem da bi ga odro od batina ?