SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2076 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by plain vanilla »

PurpurHazel wrote:
plain vanilla wrote: ja bih na drvo radije polijepila slike onoga ko svoj posao ne obavlja kako treba, a mi ga za to placamo, nego slike ljudi koje imaju drugacije seksualne sklonosti nego su imali nase nene i djedovi :mrgreen:

Ti ljudi, odnosno ta osoba, je zaklala čovjeka. Osoba s kojom je bila u braku je ubila troje ljudi. Ti ljudi imaju dijete koje je gdje? Mislim da je malo više važnije tko ovaj navedeni posao obavlja kako ne treba. Ali okej. Izvrtanje je majka svih negiranja. Možda čak do večeras i klanje podvedemo pod umjetnički performans. :-)

Opet ponavljam - seksualni život pojedinca je njegova stvar, mrtvi zaslužuju apsolutni respekt, Avaz je shit od novine. Kad sam krenula u diskusiju ništa od toga mi nije ni bilo važno ni primarno. Nego činjenica da ne polažemo vrijeme i pozornost onima koji to trebaju, da ne kažnjavamo teške zločine i da puštamo bez nadzora ljude kojima je dokumentirano potrebno psihijatrijsko liječenje. I normala, pravimo se mutavi. To nam najbolje ide.
pa da okacimo slike svih onih koji se svaleraju?
ili svih koji imaju drugacije seksualne sklonosti?
sve to onako preventivno

o nekaznjavanju teskih zlocina mozemo pricati, ali necemo valjda ljude osudjivati i prije nego pocine zlocin
♥ Julianna ♥

#2077 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by ♥ Julianna ♥ »

A Vijeće za štampu poslije ovakvih tekstova nek bude sram!

Također i sve novinarske izvore nek bude sram i stid što informacije prodaju ovim lešinarima avaškim kako bi mogli gozbiti i pojiti glupi narod koji će razvlačiti nečije živote po kafama.

A da o portalima ne pričam, iz izvještavanja o ovom slučaju ja nisam moglo zaključiti ni jel se došlo nit jel se pošlo. Ko je Korać, ko ova Škrba, što je ovaj na psihijatriji...svi trče da jedni prije drugih objave vijest i na kraju JLZ.
♥ Julianna ♥

#2078 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by ♥ Julianna ♥ »

Tina SA wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:"Iako je Dana u pritvoru, a Korać na Psihijatriji, strah na sarajevskim ulicama ne jenjava..."

Od Avaza me ništa ne iznenadjuje, al mi ova rečenica na kraju isto ko iz novina Gotam Cityja. Malo se novinar zanio izgleda i konta večeras će na nebu zasjati reflektor za likom Betmena.

Hladna zima je u Gotamu, a Betmen na novom zadatku da još jednom zaustavi stare, ali i neke nove zlikovce koji ovog puta terorišu samo srce grada. Qunci Sharp je u međuvremenu iz fotelje upravnika Arkham Asylum psihijatrijske ustanove unapređen u gradonačelnika, sa planom da samo srce Gotama pretvori u mali grad okružen visokim zidovima i u njega smesti sav šljam ovog univerzuma, uključujući i neke stare, ali i nove zlikovce.
Zato što ima još Dana i psijatrijskih slučajeva kojima su Dane idoli i čekaju da izađu iz mraka :D
Naravno da ima, jasno je meni to. Nego mi smiješna rečenica, ovaj što je pisao tekst ko da je iskočio iz Supermena, Betmena il Nindja kornjača.
amrica

#2079 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amrica »

Tina SA wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Mjesečar joj je advokat!
:shock:

Pa onda će biti presuđeno fotografu :evil: a Danica će nastaviti na nekom drugom mjestu sa nekim novim žrtvama.
Njen muž dođe sam da se prijavi u bolnicu -možda je razlog uvjek bio klanje nekoga pa malo da odspava i odmori do sledećeg.
Koji odron društva ,liječenja šizofrenika i pravne države.

jos ce i omar zaplatit' :skoljka:
HAVANA

#2080 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by HAVANA »

Zar moze fahro ikoga iznenaditi? :roll:
Mene jedino iznenadjuje kolicina mrznje koju osjecam prema tom covjeku a nisam navikao da ikoga mrzim :shock:
Zlo,zlo,zlo...od covjeka i novine...
amrica

#2081 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amrica »

HAVANA wrote:Zar moze fahro ikoga iznenaditi? :roll:
Mene jedino iznenadjuje kolicina mrznje koju osjecam prema tom covjeku a nisam navikao da ikoga mrzim :shock:

sorry na off

ali to prodaje novine, pikanterije, provokacije, gadosti, zlo, slike uzasa, najnize starsti, primitivizam, drugacije od "normalnog", tracevi, lazi, izmisljotine, skandalizam, sokantnost,...

prema ukusu prosjecnog citaoca havaza.

a sto se tice tuzbe protiv havaza, neJma nista.
kad nije podignuta tuzba kad je ojavljena slika malog kidnapovanog decka u sred akcije spasavanja :roll:
ili kad rodbina turkovicevih zrtava nije digla tuzbu poslije slika sa obdukcije :sad:
plain vanilla

#2082 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by plain vanilla »

Nije samo do Fahre..neko mu odaje detalje istrage
chuchumbamayumbe

#2083 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by chuchumbamayumbe »

Ljudi su iz razloga zabrinuti za svoju sigurnost.
Ovaj njen đuvegija je ubio 3 člana najbliže obitelji, i lik normalno pije kafu u Ferhadiji.
Jučer mi objašnjavaju da je onaj paranoidni šizofreničar košarkaš, koji je izmasakrirao majku, skroz normalan, pije lijekove, igra košarke...
A to su samo oni za koju zna šira javnost.
Mogu samo da zamislim koliko je paranoidnih šizofreničara okolo nas, a da mi toga nismo niti svjesni, osim onih ljekara koji ih puste jer nemaju gdje sa njima.
Lafo se javljaju na kontrole, terapije, ovo, ono...
Ne znam, nikada nisam imao paranoidnu šizofreniju u porodici (niti bilo koji oblik stanja sličnih tom), ali meni nikako nije normalna ova kompletna priča o ubicama koji su izlječeni i na terapijama.
:roll:
♥ Julianna ♥

#2084 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by ♥ Julianna ♥ »

Ma nastranu FahrO, ali ko njemu prodaje informacije znajući šta je sve u stanju objaviti? Meni taj nije jasan.

Jasna je meni ta taktika senzacionalizma, svaki mediji će tome pribjeći, ali postoje granice. Kad se sjetim kako se raskukaju ti isti novinari kad ih neko "ugrozi" , kukaju na sva zvona i onda se ko guje ispod kamena, jave sva novinarska udruženja, vijeća i sl. Što se ista ta udruženja i vijeća ne oglase na ovakve gnusne tekstove?
HAVANA

#2085 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by HAVANA »

plain vanilla wrote:
Nije samo do Fahre..neko mu odaje detalje istrage

Ne cudi me to...On vec dugo vedri i oblaci mnogim stvarima u ovoj zemlji :roll:
Svakom zlu dodje kraj,valjda ce i njemu...
amrica wrote:

sorry na off

ali to prodaje novine, pikanterije, provokacije, gadosti, zlo, slike uzasa, najnize starsti, primitivizam, drugacije od "normalnog", tracevi, lazi, izmisljotine, skandalizam, sokantnost,...

prema ukusu prosjecnog citaoca havaza.

a sto se tice tuzbe protiv havaza, neJma nista.
kad nije podignuta tuzba kad je ojavljena slika malog kidnapovanog decka u sred akcije spasavanja :roll:
ili kad rodbina turkovicevih zrtava nije digla tuzbu poslije slika sa obdukcije :sad:

Dok je njih...bice i njega... :x
chuchumbamayumbe

#2086 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

A kod lika lista za odstrel pola komšiluka ( možda lažu novine), i on se javlja na kliniku kada osjeti da mu nije dobro, a inače se slobodan šeta uokolo?!
:shock:
plain vanilla

#2087 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by plain vanilla »

chuchumbamayumbe wrote:Ljudi su iz razloga zabrinuti za svoju sigurnost.
Ovaj njen đuvegija je ubio 3 člana najbliže obitelji, i lik normalno pije kafu u Ferhadiji.
Jučer mi objašnjavaju da je onaj paranoidni šizofreničar košarkaš, koji je izmasakrirao majku, skroz normalan, pije lijekove, igra košarke...
A to su samo oni za koju zna šira javnost.
Mogu samo da zamislim koliko je paranoidnih šizofreničara okolo nas, a da mi toga nismo niti svjesni, osim onih ljekara koji ih puste jer nemaju gdje sa njima.
Lafo se javljaju na kontrole, terapije, ovo, ono...
Ne znam, nikada nisam imao paranoidnu šizofreniju u porodici (niti bilo koji oblik stanja sličnih tom), ali meni nikako nije normalna ova kompletna priča o ubicama koji su izlječeni i na terapijama.
o ubicama shizofrenicarima ne znam nista
o shizofrenicarima znam dosta toga

nije ovo tema gdje bih ti napisala sta znam o njima, ali ti mogu reci da su svuda oko nas, ali nisu svi ni agresivni ni opasni..nisam strucna osoba da mogu reci jesu li potencijalno opasni..ali na preventivi se ne radi nista
sinuhe

#2088 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by sinuhe »

Ako ista nadam se da mu daju dobre lijekove.
chuchumbamayumbe

#2089 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Ja iz medija znam za dvojicu, onaj košarkaš koji je masakrirao majku, na slobodi je bio nakon 4 mjeseca "liječenja" i ovaj trostruki ubica svoje porodice, koji je također bio na slobodi.
plain vanilla

#2090 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by plain vanilla »

chuchumbamayumbe wrote:Ja iz medija znam za dvojicu, onaj košarkaš koji je masakrirao majku, na slobodi je bio nakon 4 mjeseca "liječenja" i ovaj trostruki ubica svoje porodice, koji je također bio na slobodi.
znam i ja iz medija..ima i onaj iz Lipnice
ja govorim o ljudima koje licno poznajem ili sam poznavala :)
chuchumbamayumbe

#2091 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

sinuhe wrote:Ako ista nadam se da mu daju dobre lijekove.
A ko garantuje da je taj dan uzeo lijekove?
I ja sam za poštivanje ljudskih prava, civilizacijski napredak, ovo-ono, ali ako ispravno da trostruki ubica, paranoidni šizofreničar, hodo okolo slobodan, onda je do mene, fakat.
:sad:
sinuhe

#2092 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by sinuhe »

Davno je ubio, sada zna otici u bolnicu kad mu je slabo. :D
shin

#2093 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by shin »

chuchumbamayumbe wrote:I ja sam se svojevremeno ložio na Satana Panonskog, i danas ga volim "poslušati".
Jesam li i ja bolestan?!

Ako ga oralno zadovoljis onda jesi.
chuchumbamayumbe

#2094 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

sinuhe wrote:Davno je ubio, sada zna otici u bolnicu kad mu je slabo. :D
Jes, a ja na UZ abdomena moram čekati 4 mjeseca! :roll:
Treba ove paranoidne nekako usmjeriti da pobiju ovu bagru (znate vi dobro koju), ionako im ništa ne mogu, odbraniće ih Omar.
iPod

#2095 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by iPod »

:thumbup:

Svaka cast za post!
chuchumbamayumbe

#2096 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

shin wrote:
chuchumbamayumbe wrote:I ja sam se svojevremeno ložio na Satana Panonskog, i danas ga volim "poslušati".
Jesam li i ja bolestan?!

Ako ga oralno zadovoljis onda jesi.
Mogu mu jedino CD polizati...
8-)
chuchumbamayumbe

#2097 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Preselio pod nerazjašnjenim okolnostima kao pripadnik HV, u Vinkovcima, prije 20 godina.
Tina SA

#2098 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Tina SA »

Mogu misliti koliko Dana sada mrzi policiju što su je otkrili -a mogla se još baviti biznisom.
♥ Julianna ♥

#2099 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by ♥ Julianna ♥ »

Tina SA wrote:Mogu misliti koliko Dana sada mrzi policiju što su je otkrili -a mogla se još baviti biznisom.
Jah..ko će joj sad uplaćivati doprinose jadnica :(
cappy_tempo

#2100 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

haj kad je ukinuta tema o policiji pa da pitam ovdje. Naci cu zakon o samoodbrani i napadu na ulici,kuci,autu... ali me zanima kakva je praksa policije u takvim slucajevima pogotovo ako osoba koja je napadnuta poznaje neku borilacku vjestinu? ako mene X osoba napadne i ja primjenim nesto od onoga sto sam naucio kakve posljedice mogu imati i hocu li ih uopste i imati? da se razumijemo odmah necu ja prvi napasti ako meni dodje neko i kaze "sta je,to ti mangup" nego ako nakon toga krene da me udari i ja se pocnem braniti. dokle odbrana moze ici i kada ce odbranu smatrati kao napad?

i kakva je situacija ako je zenska osoba napadnuta i ista se odbrani na neki nacin? sumnjam da ce napadac prijaviti da ga je zensko prebilo (ofirat ce ga ostali "mangupi") i jel se zensko tretira u tom slucaju kao i musko ili policija se tu napravi luda i jos joj cestita?

necu ja prebiti nekoga i ostati tu kao da se nista nije desilo ali ako se zadesi da policija brzo dodje onda je gusto :D . znam da su zakoni katastrofa oko ovih napada,a nesto mi se ne noci u stanici,uslovna,kazna,gubitak buduce licence i slicno :D
Locked