SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-
ins
#8276 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Bio sam tu kada se desilo, evo me tupo sjedim vec 2 sata.
Jednostavno, kada hoce nesto da se desi. Sudbina ko vjeruje u nju, a nesreca za one koji ne vjeruju.
Gomila pijeska je bila visine 70-ak cm. Momak nije isao vise od 15 - 20 km/h, pao na ledja na doskoku i udario glavom direktno u asfalt.
Zali Boze mladosti...
Jednostavno, kada hoce nesto da se desi. Sudbina ko vjeruje u nju, a nesreca za one koji ne vjeruju.
Gomila pijeska je bila visine 70-ak cm. Momak nije isao vise od 15 - 20 km/h, pao na ledja na doskoku i udario glavom direktno u asfalt.
Zali Boze mladosti...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8277 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
e jbg baš sam kontao kako se rukama nije uspio zaštiti
sad je mnogo jasnije

-
rusmir.ba
#8278 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Boze dragi, pa to je momak sto zivi u prizemlju moje zgrade, aaaa covjece...ne mogu vjerovati...sad prolazim i vidim neke ljude ispred ali nisam pitao sta je, ulaze ostali kazu poginuo 
- poznanik
#8280 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Kakva je to "hitna pomoć", kakva su to vozila sarajevske Hitne pomoći koja ne mogu pružiti adekvatnu prvu pomoć povrijeđenimPrema informacijama s mjesta događaja, Ploskić je pao nakon što je pokušao skočiti preko improvizovane skakaonice načinjene od daske i pijeska. Neki od očevidaca tvrde i da je ekipa Hitne pomoći kasno stigla, odnosno da su došli nakon 13 minuta, pa smo odgovor potražili od odgovornih u Hitnoj pomoći.
"Nama je odmah javljeno, u 18:35 sati, da je povreda veoma teška i naša prva ekipa je stigla na mjesto događaja već u 18:39 sati. Međutim, liječnica je ocijenila da se radi o dosta teškoj povredi glave i da je za transport u bolnicu takvog pacijenta potrebna dodatna oprema. Ona je ostala uz mladića i sačekala drugu ekipu s opremom, koja je stigla u 18:45 sati. http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... 10519130#2
Šta bi bilo da je mjesto nesreće bilo udaljenije, i da je bilo više unesrećenih....strah me i pomisliti na ishod
- bandini
- novi.dan.nova.nafaka
#8282 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
xxxsmoki_choko wrote:niz kakvu sam ja nizbrdicu pao kad se sjetim prije 10 godina, zamalo glavu nisam izgubio. al dobro je pa sam poletio na ruke i nisam se prostro po asfaltu nego pored ceste. al se tocak savio kad sam naletio na rupu. nikad ne znas kad ce Azrail da dodje po tebe. treba se cuvati ko oci u glavi
kad se sjetim kakve sam ludosti izvodio sa biciklom, spuštao se niz makadam niz brdo, sa podignutim rukama, bez kacige naravno. Što neko reče, ljudi se živi polome i ostanu živi, a ovo je baš sudbina takva da čovjek padne sa takoreći pola metra visine maksimalno i pogine...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#8283 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ako pojedini mogu sjetiti, fudbaler Rijeke mislim, poginuo je slično. na utakmici je krenu vratiti loptu iz auta, pao je na leđa i udario glavom o betonsku pregradu...
preminuo je poslije nekoliko dana u bolnici
nevjerovatno je zaista koliko je ljudski život krhak...
preminuo je poslije nekoliko dana u bolnici
- helpdesk
#8284 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nije Rijeke nego ZadraChmoljo wrote:ako pojedini mogu sjetiti, fudbaler Rijeke mislim, poginuo je slično. na utakmici je krenu vratiti loptu iz auta, pao je na leđa i udario glavom o betonsku pregradu...
preminuo je poslije nekoliko dana u bolnicinevjerovatno je zaista koliko je ljudski život krhak...
- smoki_choko
#8285 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pa prije ces umrijeti ako se udaris u potiljak nego u celo. jer je u potiljku splet zivaca koji dolaze iz kicme. i udar u to mjesto automatski te ubija, ili stavlja u komu 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#8287 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
primljeno k znanjuhelpdesk wrote:Nije Rijeke nego ZadraChmoljo wrote:ako pojedini mogu sjetiti, fudbaler Rijeke mislim, poginuo je slično. na utakmici je krenu vratiti loptu iz auta, pao je na leđa i udario glavom o betonsku pregradu...
preminuo je poslije nekoliko dana u bolnicinevjerovatno je zaista koliko je ljudski život krhak...
- Ma.Le.Na
#8288 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
kaciga
jest ruzna...ali glavu cuva
jadni roditelji
jest ruzna...ali glavu cuva
jadni roditelji
- Pasiflora
- Not My Idea
#8291 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
roditeljima sabur a njemu laka zemlja
- zli_hordas
#8292 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
NIkad ne znas sta te ceka R.I.P
- dzeno123
#8293 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
a tuge u pm...
- mrtva kokoš
#8294 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
jbt, sekunda i nema te 
- stranac2
#8295 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nesrece se desavaju samo je zalosno kada shvatis da bi se sa malo zdravog razuma i prosvijescenosti 80% tragicnih ishoda izbjeglo. I nije mi jasno kako ovaj narod ne izvuce nikakve pouke iz nesreca koje se desavaju na nasim ulicama.

- neo7
#8296 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Inace kada je rijec o biciklistima i Vilsu, vec par dana komentarisem sa jaranom kako prebrzo voze i da mala nepaznja moze izazvati da udariti dijete ili bilo koga drugog :S
- Urban B.
#8297 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
a tuge u pm
R.I.P
R.I.P
- cappy_tempo
#8298 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
zato vils izbjegavam vec 2 godine. a citam gore da je pao na ledja i udario potiljkom i najblaze receno sjebem se skroz. prije 3-4 godine sam isto pao samo sto sam ja bio u punoj brzini (prazan vils bio) i izletio mi hasky pod zadnji tocak i preko bajka na ledja pao ali eto moja sreca nisam glavom udario u asfalt. i vils sam od sebe je debilan postao zbog likova koji voze na zadnjem,na prednjem,sjednu na upravljac i okrenuti ledjima pedalaju...eto da bi se pred curama pokazalineo7 wrote:steta mladog zivota..
Inace kada je rijec o biciklistima i Vilsu, vec par dana komentarisem sa jaranom kako prebrzo voze i da mala nepaznja moze izazvati da udariti dijete ili bilo koga drugog :S
- DaysleepeR
#8299 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
tužan slučaj za biciklistu, jasno pokazuje koliko je kaciga bitna i malo razjašnjava situaciju kada ja planem na ovoj temi kada pogine neko na motoru pa krenu komentari "neka mu kad je vozio 200 na sat", dakle brzina ne mora uopšte biti razlog pogibije koliko nezgodan pad na glavu.
Saučešće porodici i prijateljima poginulog i savjet svima da nose kacigu, role, skejt, biciklo i naravno motor.
Saučešće porodici i prijateljima poginulog i savjet svima da nose kacigu, role, skejt, biciklo i naravno motor.
- rimac
#8300 Alen Ploskić, RIP
Ljudi moji, to je bilo strašno jučer biti zajedno sa cijelom obitelji, predškolskom djecom, blizu i gledati kako čovjek umire pred vašim očima a vi mu ne možete pomoći. Satima nakon toga nitko ne može doći sebi.
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... 10519130#2
Naupečatljiviji trenutak bio je kad su mladića napokon stavili u vozilo, prilazi jedan od očevidaca koji je tu bio, kuca na prozor vrata i kaže medicinskom osoblju: "U džepu ima mobitel u kojem je ukucano MAMA, pa nazovite". Tko god ima djecu, danas malu a sutra veliku, sigurno se najviše od svega plaši takvog poziva, sa sinovljeva broja a ono policija ili doktor.
O samom događaju je opisano sve. Mladić bez kacige, probao preko špere i sitnog pijeska skočiti bicikom i dogodilo se što se dogodilo.
Činjenice su sljedeće, vezano za ažurnost hitne službe. Imam u mobitelu ukucano, a to mogu i pokazati u svrhu neke istrage, da sam u 18:33 zvao hitnu. Povikao sam na svoju suprugu da ona ne zove, jer sam odmah vidio da je težak slučaj a ne obični pad s bicikla i lom ruke ili nečega, i što vjernije htio prenijeti hitnoj službi. Dvadesetak sekundi se nitko nije javljao, o onda je netko iz gomile rekao da je dobio hitnu. Hitna je potvrdiila, sinoć objavljeno, da su dobili informaciju da se radi o teškom slučaju. Prema izjavama Biljane Jandrić, pacijent je primljen na CUM u 19:05. To je 32 minute. Lokacija je možda kilometar od Hitne pomoći.
Znate da je došlo prvo vozilo hitne u 18:42, a drugo u 18:54. Gledao sam na mobitel. Znači oni su za deset minuta stigli s mjesta događaja na KOševo. Znam da je za sve ljude koji su bili tu to bilo užasno dugo. Ključno pitanje, zašto se moralo čekati drugo vozilo ako već i iz hitne kažu da su imali informaciju da je težak slučaj. Ne znam je li se mogao spasiti život čovjeku da je sve bilo brže, ali ostaje težak osjećaj da je izgubljen ljudski život. Laički gledano, čvrsto vjerujem da su morali biti brži. Nitko nije bio očaran ni ažurnošću i brzinom kojom plavokosa doktorica izlazi iz auta i prilazi mjestu udesa..... Ka samo pogledam platnu listu i koliko svaki mjesec ode na zdravstveno..... Ili, da ti pomoć treba a ti u Šabićima na Bjelašnici.
Stvarno suosjećam s obitelji.
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... 10519130#2
Naupečatljiviji trenutak bio je kad su mladića napokon stavili u vozilo, prilazi jedan od očevidaca koji je tu bio, kuca na prozor vrata i kaže medicinskom osoblju: "U džepu ima mobitel u kojem je ukucano MAMA, pa nazovite". Tko god ima djecu, danas malu a sutra veliku, sigurno se najviše od svega plaši takvog poziva, sa sinovljeva broja a ono policija ili doktor.
O samom događaju je opisano sve. Mladić bez kacige, probao preko špere i sitnog pijeska skočiti bicikom i dogodilo se što se dogodilo.
Činjenice su sljedeće, vezano za ažurnost hitne službe. Imam u mobitelu ukucano, a to mogu i pokazati u svrhu neke istrage, da sam u 18:33 zvao hitnu. Povikao sam na svoju suprugu da ona ne zove, jer sam odmah vidio da je težak slučaj a ne obični pad s bicikla i lom ruke ili nečega, i što vjernije htio prenijeti hitnoj službi. Dvadesetak sekundi se nitko nije javljao, o onda je netko iz gomile rekao da je dobio hitnu. Hitna je potvrdiila, sinoć objavljeno, da su dobili informaciju da se radi o teškom slučaju. Prema izjavama Biljane Jandrić, pacijent je primljen na CUM u 19:05. To je 32 minute. Lokacija je možda kilometar od Hitne pomoći.
Znate da je došlo prvo vozilo hitne u 18:42, a drugo u 18:54. Gledao sam na mobitel. Znači oni su za deset minuta stigli s mjesta događaja na KOševo. Znam da je za sve ljude koji su bili tu to bilo užasno dugo. Ključno pitanje, zašto se moralo čekati drugo vozilo ako već i iz hitne kažu da su imali informaciju da je težak slučaj. Ne znam je li se mogao spasiti život čovjeku da je sve bilo brže, ali ostaje težak osjećaj da je izgubljen ljudski život. Laički gledano, čvrsto vjerujem da su morali biti brži. Nitko nije bio očaran ni ažurnošću i brzinom kojom plavokosa doktorica izlazi iz auta i prilazi mjestu udesa..... Ka samo pogledam platnu listu i koliko svaki mjesec ode na zdravstveno..... Ili, da ti pomoć treba a ti u Šabićima na Bjelašnici.
Stvarno suosjećam s obitelji.
Last edited by rimac on 20/05/2011 16:20, edited 1 time in total.