Ja kontam ubo kad pao na triBHF_Manijak wrote:Halo ba, neka, ne cackaj po aneksu...Don Zivconi wrote:Nismo vidjeli ovoga al jesmo ove do sadaPera Trta wrote:Čekajte, jeste li ga vi vidjeli ili znate ko je napadač, pa da tako pričate?isti su ko i on
![]()
![]()
![]()
Hajmo na temu... rekao sa ja mora se na trecem završiti poslje onih pucnjava Dobrinja, Nedžarici i rekoh ANEX trolejbuska pogodio sam u centarsamo sto su mi te postove obrisali
Ipak fulio si za tri stanice
![]()
![]()
SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- Don Zivconi
#8001 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- seneka
#8002 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Dajte ljudi ne generalizujte, sad bi i Dinu Merlina, Senada Hadžifejzovića, prof. dr. Ganića, gro profesora na fakultetima, intelektualaca, Bošnjaka porijeklom iz Sandžaka, trebalo prozivati, što su Bošnjaci porijeklom iz Sandžaka, tako jadnim epitetima i sl. , zbog nekih kriminalaca, koji su također iz tih krajeva !?BHF_Manijak wrote:Tesko imati predrasude prema njima aman ja rabii...Lud i ponosan wrote:Ja kad to govorim, na osnovu cinjenicnog stanja, onda cujem opaske kako je to neistina, odnosno predrasudaBHF_Manijak wrote:Na Dobrinji pucnjava, u Nedzaricima pucnjava, gledam imena sve il' je soson kakav il je istocnjak, razorise papci grad i parve od njega divlji zapad!![]()
Fuj fuj u sta se sve ovo pretvorilo!
![]()
![]()
Delalic vec ima nasljednika, malog Benju
ostali vjerovatno isto, kojekavi Keljmendiji, Gasiji itd, ma ja, sve orginal bosanska, da ne kazem sarajevska, prezimena!
Vala ne treba ti ni prezime, kad im face po tv-u vidis, vidis da to ne moze bit gradska faca nikako, sve goli papak!
Kriminalaca je uvijek bilo i biće, naročito nakon rata u Sarajevu, kada su svi mangupi, kada su svi "jarane" najjači, najopasniji, ostalo oružja po kućama iza rata, a nije ga teško ni nabaviti i bez toga, i kada su "mafijaši", sitni firgoši, uličari, narkomančići, klošari, koji su 3x gledali film "Rane" i jebote znaš ovaj-onaj, opasni su !
Jednostavno kriminalac ne bira geografsku regiju, niti se tako osuđuje, kod njih ne postoje granice, oni su uvijek udruženi, nema tu regije, nacije, religije, itd. , ti ljudi ne vjeruju ni u šta, njima ništa nije sveto, žive uvijek na granici, i svejedno je da li je kriminalac rođen u Sarajevu, i da li mu je 5 pokoljenja prije njega u Sarajevu živjelo, ili je porijeklom Bošnjak iz Sandžaka, Alabanac, Fočak, itd. , jednostavno to je nečovjek, kako god okrenemo!
I zato, nemojmo osuđivati, niti Albance, Bošnjake iz Sandžaka, Fočake, ove-one, itd. koji dođu u Sarajevo, i rade to što rade, jednostavno osudimo nas same, našu vlast, tj. bezvlašće, potkupljivost od portira do premijera, koji ovo dopuštaju već godinama, a i mi zajedno s njima, da nam radi šta ko želi u našem gradu, jadno je kada policajca možeš kupiti sa 20 KM, i progleda ti kroz prste, to tako ne prolazi u Srbiji, tamo je još uvijek ona stara dobra komunistička policija, koja koristi pendrek kad treba, gledao sam par situacija u Srbiji, turistički onako bio, i zadesim se kada policija radi svoj posao, i gdje ne pita, jesi li Srbin, Bošnjak, Albanac, već samo pendrek radi svoje!
Tako da i ove situacije koje se svakodnevno dešavaju, nisu bez razloga, policija spava po auta, sakrivena po žbunjevima, i kažnjava ljude za "prebrzu" vožnju od 61 km/h, dok narkomani, klošari, uličari, bilo koje nacionalnosti, regionalne pripadnosti, i sl. hodaju ulicama, puckaraju se, bacaju bombe, i igraju se ta-ta, specijalci počnu patrolirati, tek kada padne negdje mrtva glava, do tada, vozikaju se u skupim džipovima, i puni sebe gizdavo hodaju po kafićima, vrzmaju po gradu, iako bi trebali biti u tim problematičnim dijelovima grada...
Ovo se isto dešava i sa ostalom policijom...
A mi se eto i dalje bavimo biografijama kriminalaca, i odakle je koji, i gdje je rođen, ko da je to najbitnije, umjesto da se bavimo stvarima što sistem ne funkcioniše, i što se ne vrši pritisak na vlast u Kantonu Sarajevo, da dođe do izmjena zakona, pravilnika, uredbi itd. koji definišu ovu oblast! Kako već rekoh kriminalcima nema regionalnih granica, kao što i nevjernicima nije bitno odakle si, ili pak vjernicima - bitno je da je ok čovjek.
Toliko od mene...
- jesaha
#8003 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Focaci se nikako nemogu zaobici

- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#8004 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
baš... sasvim je isto kazniti nekoga za brzu vožnju i strpati ga u zatvorseneka wrote: Tako da i ove situacije koje se svakodnevno dešavaju, nisu bez razloga, policija spava po auta, sakrivena po žbunjevima, i kažnjava ljude za "prebrzu" vožnju od 61 km/h, dok narkomani, klošari, uličari, bilo koje nacionalnosti, regionalne pripadnosti, i sl. hodaju ulicama, puckaraju se, bacaju bombe, i igraju se ta-ta, specijalci počnu patrolirati, tek kada padne negdje mrtva glava, do tada, vozikaju se u skupim džipovima, i puni sebe gizdavo hodaju po kafićima, vrzmaju po gradu, iako bi trebali biti u tim problematičnim dijelovima grada...
- Don Zivconi
#8005 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
@Seneka
Ne treba nikoga stavljati u isti koš ali jedno je jasno imamo Albansku i Sandžacku mafiju koja operise po Sarajevu njih ljudi prozivaju, niti jedna crna hronika ne moze proci bez Sjenice Prijepolja BPolja itd. al fakat to su cinjenice jedino sta se ponavlja da su svi akteri tih obracuna nastanjeni u Sarajevu... Iz ovoga mogu samo da zakljucim jedno....
Jedino lijepo što je došlo sa ISTOKA JE SUNCE
Ne treba nikoga stavljati u isti koš ali jedno je jasno imamo Albansku i Sandžacku mafiju koja operise po Sarajevu njih ljudi prozivaju, niti jedna crna hronika ne moze proci bez Sjenice Prijepolja BPolja itd. al fakat to su cinjenice jedino sta se ponavlja da su svi akteri tih obracuna nastanjeni u Sarajevu... Iz ovoga mogu samo da zakljucim jedno....
- Creasy
#8006 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
seneka wrote: specijalci počnu patrolirati, tek kada padne negdje mrtva glava, do tada, vozikaju se u skupim džipovima, i puni sebe gizdavo hodaju po kafićima, vrzmaju po gradu, iako bi trebali biti u tim problematičnim dijelovima grada...
Kako ti zamisljas patroliranje policije? Koji su to problematicni dijelovi grada gdje nema patrola policije?
- Comrad
#8007 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ma ovo vise nije fakat normalno.
Jbt pa mi sedmicno imamo po 3-4 pucnjave. polako poboljsat ce se to...
prvo smo se zadovoljili sa tucama...pa sa nozevima...evo sad se zadovoljavamo sto pucaju u noge...sta je sljedece sto ce nam bit ok...ovdje i sebe ubrajam...postaje vise normala citat svaki dan na portalu da je bila punjava negdje u gradu i to me uopste ne cudi - a to svakako ne bi trebalo bit ok.
ovako pasivnog naroda na planeti nema...

Jbt pa mi sedmicno imamo po 3-4 pucnjave. polako poboljsat ce se to...
prvo smo se zadovoljili sa tucama...pa sa nozevima...evo sad se zadovoljavamo sto pucaju u noge...sta je sljedece sto ce nam bit ok...ovdje i sebe ubrajam...postaje vise normala citat svaki dan na portalu da je bila punjava negdje u gradu i to me uopste ne cudi - a to svakako ne bi trebalo bit ok.
ovako pasivnog naroda na planeti nema...
- amrica
#8008 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
havaz
"Krvavi epilog romskog slavlja u Sarajevu: Izrešetao petoricu zbog oštećenja na "golfu"
Autor B. CERIĆ 2011-04-23 06:06:00
Decrease font Enlarge font
Golim rukama se branili od naoružanog napadača
Teže su ranjeni Sadik Hrustić (53) i braća Meho (34) i Ismet Aljić (26), dok su lakše povrijeđeni Pašaga Aljić (63) i Sabahudin Imširović • Traga se za napadačem
Petorica Roma teže su i lakše ranjena u pucnjavi koja se jučer oko 17 sati dogodila u dvorištu kuće u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo. Prema prvim, nezvaničnim informacijama, na mjestu događaja bila su dvojica naoružanih muškaraca, a jedan od njih je iz pištolja pucao u ljude, dok je drugi imao kalašnjikov te je pucao u zrak.
- U Klinički centar Univerziteta Sarajevo u 17.25 sati dovezene su tri osobe. Sadik Hrustić (53) ima ustrijelnu ranu abdomena. Smješten je na Kliniku za anesteziju i reanimaciju i u teškom je stanju - potvrdila nam je Biljana Jandrić, portparol KCUS-a.
Odletio kamen
Teško je povrijeđen i Meho Aljić (34), koji je zadobio prostrijelnu ranu lijevog plućnog krila. On će biti zbrinut na Klinici za torakalnu hirurgiju. Ismet Aljić (26) zadobio je ustrijelnu ranu gornjeg dijela lijeve natkoljenice i smješten je na vaskularnoj klinici.
Na mjestu događaja rečeno nam je da su povrijeđeni i Pašaga Aljić (63) i Sabahudin Imširović, kojem je metak nanio lakše povrede glave.
Motiv napada je, kako su nam ispričali članovi porodice Aljić, navodno oštećenje "golfa 5", kojim je upravljao muškarac koji je u Rome ispalio cijeli okvir, a potom je s drugim muškarcem pobjegao u bijelom automobilu.
Prema riječima Hasibe Aljić, u dvorištu kuće u kojoj žive četiri porodice okupila se cijela porodica Aljić, a slavljen je rođendan jednog od unuka koji je prije četiri dana povrijeđen u saobraćajnoj nesreći.
Još uzbuđen i u šoku, Hilmo Aljić je kazao da je on s ostalima uparkiravao njegov automobil WV "sharan" u dvorište kada je niz ulicu pored kuće naišao "golf 5".
- Kada sam uparkiravao automobil, jedan kamen je iskočio i valjda udario u "golf". Autu nije bilo ništa, a on se zaustavio i došao pravo u dvorište. Uhvatio se za utoku koja mu je bila za pojasom i počeo da se dere "jebem vam majku". Uletio je među moju braću i počeo je da puca. I prema meni je pucao dok sam bježao u kuću. Dvorište je puno krvi od moje povrijeđene braće - ispričao je Hilmo Aljić.
Ostavio vozilo
Napadač nije uspio da odveze "golf 5", koji je parkirao ispred autopraonice, jer su izbezumljeni članovi porodice Aljić i njihovi rođaci na automobil bacili sjekiru i razbili prednji vjetrobran.
Njega je pokupio drugi muškarac u bijelom automobilu koji je, navodno, iz puške zapucao na Aljiće, koji su krenuli da ih zaustave. Bacili su i civare na bijeli automobil, ali su im nepoznati pobjegli. Okupljeni Romi kazali su nam da je muškarac koji je pucao bio krupan i imao je obrijanu glavu.
Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i kantonalni tužilac Nedžad Ćorović, a dokasno u noć tragalo se za vlasnikom "golfa 5", koji je ostao parkiran ispred autopraonice.
Držao napadača za ruku
Potpuno u šoku jer su joj teže povrijeđena dvojica sinova i suprug, Hata Aljić nam je kazala da je napadač parkirao ispred autopraonice prije nego što je doletio u njihovo dvorište. Ona misli da su napadnuti jer je njen suprug Pašaga jednom mališanu s kojim se igrao pored "golfa" opsovao majku. Napadač je, prema njenim riječima, parkirao ispred autopraonice i psujući došao u dvorište.
- Niko mu ništa nije uradio, pa ni ne poznajemo ga! Bilo je gore nego u filmovima. Moj muž Pašaga ga je uhvatio za desnu ruku i vikao mu "nemoj", a on je lijevom i dalje pucao po mojim sinovima i Pašagu je ranio u nogu. Četiri godine živimo u toj kući i ni s kim nismo imali problema niti se iko žalio na nas. Sin Ismet ima četvero djece, a peto je na putu, dok Meho ima četvero djece - ispričala nam je Hasna Aljić.
Policija traga za Š. S. osumnjičenim za pucnjavu
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS) saopštilo je danas da traga za Š.S., rođenim 30. jula 1977. godine u Prijepolju, nastanjenim u Sarajevu, zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa jučerašnjom pucnjavom u Sarajevu u kojoj je ranjeno pet osoba."
Autor B. CERIĆ 2011-04-23 06:06:00
Decrease font Enlarge font
Golim rukama se branili od naoružanog napadača
Teže su ranjeni Sadik Hrustić (53) i braća Meho (34) i Ismet Aljić (26), dok su lakše povrijeđeni Pašaga Aljić (63) i Sabahudin Imširović • Traga se za napadačem
Petorica Roma teže su i lakše ranjena u pucnjavi koja se jučer oko 17 sati dogodila u dvorištu kuće u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo. Prema prvim, nezvaničnim informacijama, na mjestu događaja bila su dvojica naoružanih muškaraca, a jedan od njih je iz pištolja pucao u ljude, dok je drugi imao kalašnjikov te je pucao u zrak.
- U Klinički centar Univerziteta Sarajevo u 17.25 sati dovezene su tri osobe. Sadik Hrustić (53) ima ustrijelnu ranu abdomena. Smješten je na Kliniku za anesteziju i reanimaciju i u teškom je stanju - potvrdila nam je Biljana Jandrić, portparol KCUS-a.
Odletio kamen
Teško je povrijeđen i Meho Aljić (34), koji je zadobio prostrijelnu ranu lijevog plućnog krila. On će biti zbrinut na Klinici za torakalnu hirurgiju. Ismet Aljić (26) zadobio je ustrijelnu ranu gornjeg dijela lijeve natkoljenice i smješten je na vaskularnoj klinici.
Na mjestu događaja rečeno nam je da su povrijeđeni i Pašaga Aljić (63) i Sabahudin Imširović, kojem je metak nanio lakše povrede glave.
Motiv napada je, kako su nam ispričali članovi porodice Aljić, navodno oštećenje "golfa 5", kojim je upravljao muškarac koji je u Rome ispalio cijeli okvir, a potom je s drugim muškarcem pobjegao u bijelom automobilu.
Prema riječima Hasibe Aljić, u dvorištu kuće u kojoj žive četiri porodice okupila se cijela porodica Aljić, a slavljen je rođendan jednog od unuka koji je prije četiri dana povrijeđen u saobraćajnoj nesreći.
Još uzbuđen i u šoku, Hilmo Aljić je kazao da je on s ostalima uparkiravao njegov automobil WV "sharan" u dvorište kada je niz ulicu pored kuće naišao "golf 5".
- Kada sam uparkiravao automobil, jedan kamen je iskočio i valjda udario u "golf". Autu nije bilo ništa, a on se zaustavio i došao pravo u dvorište. Uhvatio se za utoku koja mu je bila za pojasom i počeo da se dere "jebem vam majku". Uletio je među moju braću i počeo je da puca. I prema meni je pucao dok sam bježao u kuću. Dvorište je puno krvi od moje povrijeđene braće - ispričao je Hilmo Aljić.
Ostavio vozilo
Napadač nije uspio da odveze "golf 5", koji je parkirao ispred autopraonice, jer su izbezumljeni članovi porodice Aljić i njihovi rođaci na automobil bacili sjekiru i razbili prednji vjetrobran.
Njega je pokupio drugi muškarac u bijelom automobilu koji je, navodno, iz puške zapucao na Aljiće, koji su krenuli da ih zaustave. Bacili su i civare na bijeli automobil, ali su im nepoznati pobjegli. Okupljeni Romi kazali su nam da je muškarac koji je pucao bio krupan i imao je obrijanu glavu.
Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i kantonalni tužilac Nedžad Ćorović, a dokasno u noć tragalo se za vlasnikom "golfa 5", koji je ostao parkiran ispred autopraonice.
Držao napadača za ruku
Potpuno u šoku jer su joj teže povrijeđena dvojica sinova i suprug, Hata Aljić nam je kazala da je napadač parkirao ispred autopraonice prije nego što je doletio u njihovo dvorište. Ona misli da su napadnuti jer je njen suprug Pašaga jednom mališanu s kojim se igrao pored "golfa" opsovao majku. Napadač je, prema njenim riječima, parkirao ispred autopraonice i psujući došao u dvorište.
- Niko mu ništa nije uradio, pa ni ne poznajemo ga! Bilo je gore nego u filmovima. Moj muž Pašaga ga je uhvatio za desnu ruku i vikao mu "nemoj", a on je lijevom i dalje pucao po mojim sinovima i Pašagu je ranio u nogu. Četiri godine živimo u toj kući i ni s kim nismo imali problema niti se iko žalio na nas. Sin Ismet ima četvero djece, a peto je na putu, dok Meho ima četvero djece - ispričala nam je Hasna Aljić.
Policija traga za Š. S. osumnjičenim za pucnjavu
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS) saopštilo je danas da traga za Š.S., rođenim 30. jula 1977. godine u Prijepolju, nastanjenim u Sarajevu, zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa jučerašnjom pucnjavom u Sarajevu u kojoj je ranjeno pet osoba."
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
- Rauber
#8010 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ma ne znam sto policija traga uopste za njim kad ce ga tuzilastvo odmah pustiit, kod nas mozes nekaznjeno pucati po ljudima sve dok nekog ne ubijes 
-
del piero10
#8011 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Koeficijent da je krupna teleća glavuša nosila trenerku i air max 1.10
-
ROTOR 9
#8012 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Kladim se crna maica.,lanac zlatni preko., Nokia (zadnja seria) .,dupe identicno G5.,
Ljudi VRIJEME JE za osnivanje Stranke Sarajlija..
Ljudi VRIJEME JE za osnivanje Stranke Sarajlija..
- johntra
#8013 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Šošon do šošona... 
- respo
#8014 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
kako mi je vise odvratna prica
sta nam ovo rade uzese nam grad
jah eto svi sa strane nevazno istok zapad sjever jug su losi fazoni
a onaj ko je rodjen u sarajevu je nebeski narod
da vas pitam odakle je vase porijeklo?
prvo se to zapitajte pa onda pricajte o drugima
necu namjerno reci gdje sam rodjen ni odakle mi je porijeklo unazad 5 "koljena" pa i prije toga
sta nam ovo rade uzese nam grad
jah eto svi sa strane nevazno istok zapad sjever jug su losi fazoni
a onaj ko je rodjen u sarajevu je nebeski narod
da vas pitam odakle je vase porijeklo?
prvo se to zapitajte pa onda pricajte o drugima
necu namjerno reci gdje sam rodjen ni odakle mi je porijeklo unazad 5 "koljena" pa i prije toga
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#8015 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ipak sam i ja pogrešno mislio da su se popucali između sebe. Moglo se i pretpostaviti da nisu, vidi se da su neka sirotinja, nego grmalju zaparali auto ili mu opsovali dijete, uglavnom nešto mu uradili što je njemu bilo dovoljno da se kurči nad fukarom i pokuša napraviti masakr.
- open the pendzer
#8016 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Predlazem da se u cilju zastite osjecanja osjetljivih pojedinaca, zabrani objavljivanje mjesta i drzave rodjenja "sarajevskih" kriminalaca.
- Don Zivconi
#8017 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
open the pendzer wrote:Predlazem da se u cilju zastite osjecanja osjetljivih pojedinaca, zabrani objavljivanje mjesta i drzave rodjenja "sarajevskih" kriminalaca.
A znao sam ja odakle je akter pucnjave samo nisam znao jel obrijane glave
- BHF_Manijak
#8018 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ma jok ba nisu oni, fini su oni...
I da, ponavljam jos jednom, unistise grad, a ako kome smeta sto ih optuzujem sta cu mu ja, nek ih kuci vodi ako su mu dragi, meni vala nisu!
@respo, da, ovu seljacku furku su donijeli likovi sa strane, 100%, jer nisam sa strane i znam kako je prije bilo i kakve su furke bile!
@respo, da, ovu seljacku furku su donijeli likovi sa strane, 100%, jer nisam sa strane i znam kako je prije bilo i kakve su furke bile!
- respo
#8019 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
na koju furku ciljas?
- fidoremilienko
#8020 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Kako je bilo? Ali pašino bilo bolje prije "furke", Dobrinja, Švrakino, Vratnik, Bistrik???BHF_Manijak wrote: @respo, da, ovu seljacku furku su donijeli likovi sa strane, 100%, jer nisam sa strane i znam kako je prije bilo i kakve su furke bile!
- shalla
#8021 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
O kakvoj ti furci pričaš? Koliko imaš godina pa tako lako donosiš neke zaključke kako je to bilo "prije"?BHF_Manijak wrote:Ma jok ba nisu oni, fini su oni...![]()
I da, ponavljam jos jednom, unistise grad, a ako kome smeta sto ih optuzujem sta cu mu ja, nek ih kuci vodi ako su mu dragi, meni vala nisu!
Niđe veze druže moj, što ti neko gore napisa kriminal ne bira porijeklo, odgoj pa samim tim i "furka" se nosi iz kuće, nebitno jel ona u Bijelom Polju, Rogatici ili Vratniku
-
Max Bunker
#8022 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Imali svoje fakine, koji su imali kakav takav "kodeks" ali ne moze to svako da zna, kada ih je pola Sarajevo vidjelo 1992. godine ( ne govorim da si ti dosao ).fidoremilienko wrote:Kako je bilo? Ali pašino bilo bolje prije "furke", Dobrinja, Švrakino, Vratnik, Bistrik???BHF_Manijak wrote: @respo, da, ovu seljacku furku su donijeli likovi sa strane, 100%, jer nisam sa strane i znam kako je prije bilo i kakve su furke bile!
I ODGOVORNO TVRDIM da je upotreba pistolja dosla sa strane u Sarajevo.
- fidoremilienko
#8023 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
E jbga, ako ćemo tako i televizor, PC, internet i ..... i..... je došao sa strane, jelte? 
- seneka
#8024 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ma jasno je sve to Zivconi, vjeruj mi ne gotivim ih ni ja, ma koje vrste bili, crnci, žuti, ovi-oni, ali nije lijepo trpati sve u isti koš i posebno naglašavati "sandžačku, albansku" ovu-onu mafiju, kad dobro znamo da i naši lokalci - uličari, klošari, firgoši, rade za te iste ljude, i onda ispada sandžačko-bosanska, albansko-bosanska mafija, itd. , jednostavno to sve treba imenovati ološem, kriminalcima, ma odakle bili!Don Zivconi wrote:@Seneka
Ovim prozivanjima "sandžačka, albanska" mafija, na neki način mogu se ljudi iz tih krajeva uvrijediti, a ima ih veoma čestitih i korektnih ljudi, uostalom to su naša braća, mislim na bošnjački korpus, naravno govorim o finim ljudima iz tih krajeva, ovaj ostali ološ, kriminalci, itd. , mene je stid reći da sam Bosanac, jer tako vidim svoju pripadnost, kada odem vani, i onda spominju neke naše kriminalce, ovdje mislim baš na ljude iz Sarajeva, koji su tu rođeni, a i iz BiH inače...
Zato možda da se suzdržiš od takvih generaliziranja i prozivanja, krimalac kako neko reče, nosi to sve od kuće, porodice, itd itd.
Krimalaca koliko hoćeš, rođenih u Sarajevu, sa Bistrika, Vratnika, Koševa, itd itd. , ljudi se mogu dijeliti, kao i većinna stvari samo na dobre i loše.
Ima još lijepih stvari sa istoka, i Kaba je na istoku
Jedna stvar je evidentna, da je nakon rata se stanje definitivno promijenilo, bilo je dosta migracija, ali nije samo to razlog, jednostavno totalno je bezvlašće, bezakonje, oružja na sve strane, ostalo i iza rata po kuća, zakoni loši, poicija korumpirana, itd., kad ti možeš kupiti policajca za 20km, onda ti sve može biti jasno, kako stvari stoje kod nas...
Tako što će reagovati malo bolje, a ne dopustiti da ih može kupiti neki sitni "mafijaščić" sa Dobrinje, Ali Pašina, itd. koji javno istupaju i daju svjedočenja, da imaju "svoje" ljude u policiji!Creasy wrote:seneka wrote: specijalci počnu patrolirati, tek kada padne negdje mrtva glava, do tada, vozikaju se u skupim džipovima, i puni sebe gizdavo hodaju po kafićima, vrzmaju po gradu, iako bi trebali biti u tim problematičnim dijelovima grada...
Kako ti zamisljas patroliranje policije? Koji su to problematicni dijelovi grada gdje nema patrola policije?
Patroliranje takvo, da za vrijeme radnog vremena, ne ide završavati privatne stvari, plaćanje računa, posjećivanje motela u noćnim satima
Poznajem dosta policajaca i iz privatnog iskustva mogu reći, da ovakve stvari rade, i to za vrijeme radnog vremena, lumpuju po kafana, spavaju u autima, itd.
Znamo mi svi koji su to problematični dijelovi grada, bolje reći, koji to nisu problematični, cijeli grad je problematičan, čovjek se ne osjeća nigdje sigurnim, curu ne smiješ pustiti samu do kuće navečer, zbog tog ološa koji hara gradom, i to ne samo na Dobrinji, A.P., Grbavici, Ciglanama, itd. , već je cijeli grad isti, u sred bijela dana, u sred grada - Ferhadija, prilaze firgoši, sijeku curi kaiše sa tašne, uzimaju tašnu, čupaju ženu za vrat, skidaju lanac, itd itd. , šta očekivati onda noću...
Možda si vezan nekako za MUP, pa postavljaš takva pitanja, ali vjeruj da tvojim pitanjima nema mjesta, sve dok je ovakva situacija...
Ispred svake škole treba biti policija, glavnim saboraćajnicama kud ide GRAS trebaju patrolirati, jer znamo da se tu često svašta dešava, i svim dobro poznatim dijelovima grada, gdje ima problema, gdje se često prijavljuju napadi na građane ovog grda, bez ikakvog povoda, tipa sitne pljačke, otimačine, itd. , znaju to dobro svi, ali svi šute godinama o ovome... Treba još neka glava da padne mrtva, neki mladi život, pa da se nešto uradi po ovom pitanju.
Nažalost...
-
skojotovski
#8025 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
neka je saobracajna havarija na Malti, prema gradu...
znali se?
znali se?