SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Dioda

#7976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dioda »

ma samo nek ne puca
BHF_Manijak

#7977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by BHF_Manijak »

Lud i ponosan wrote:
BHF_Manijak wrote:Na Dobrinji pucnjava, u Nedzaricima pucnjava, gledam imena sve il' je soson kakav il je istocnjak, razorise papci grad i parve od njega divlji zapad! :x :x Fuj fuj u sta se sve ovo pretvorilo!
Ja kad to govorim, na osnovu cinjenicnog stanja, onda cujem opaske kako je to neistina, odnosno predrasuda :-) :-) :D
Tesko imati predrasude prema njima aman ja rabii... :roll: Delalic vec ima nasljednika, malog Benju :roll: ostali vjerovatno isto, kojekavi Keljmendiji, Gasiji itd, ma ja, sve orginal bosanska, da ne kazem sarajevska, prezimena! :roll: Vala ne treba ti ni prezime, kad im face po tv-u vidis, vidis da to ne moze bit gradska faca nikako, sve goli papak!
dottore

#7978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dottore »

Dioda wrote:ma samo nek ne puca
dobro je dok se bombe ne bacaju :razz:
zateznistub

#7979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

@ lud i ponosan BHF manijak

Ja to pricam citav zivot i rijetko mi ko vjeruje. U 90% clanaka u crnim hronikama citam:
Rođen tamo-nastanjen u Sarajevu
Rođen ondje-nastasnjen u Sarajevu

Srusise grad...
holowey

#7980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by holowey »

zateznistub wrote:@ lud i ponosan BHF manijak

Ja to pricam citav zivot i rijetko mi ko vjeruje. U 90% clanaka u crnim hronikama citam:
Rođen tamo-nastanjen u Sarajevu
Rođen ondje-nastasnjen u Sarajevu

Srusise grad...
strpite se malo, to je tek prva generacija... sacekajte malo pa ce biti i rodjenih sarajlija medju njima :D
cappy_tempo

#7981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

a mi normalni se lagano uklapamo u njihove gluposti.kolko raje znam sto je preko noci u lafo neku sminku otislo i pocelo cecu slusati,a do tada su udure bili.svake godine seljakluk sve vise prema carsiji ide,a kad dodje skroz do sebilja mozemo se komotno iseliti i ostaviti sosonima da se ubijaju.ljudi van sarajeva oni normalni i sa balkana pate za nama da kazem,nasom furkom i pricanjem i svi uzivaju kad slusaju carsijanersko pricanje,samo nama to ne valja a srpske glupe pjevaljke su najbolje.70% grada sigurno ne zna pjesmu zajedno smo rasli ili npr. Jedna si jedina al zato svaki narodnjak zna. Fuj sta smo postali,a sve smo ovo mi krivi sto papcima u startu nismo pokazali koje glavni pa bi manje pucanja i ja Stio bilo.ne mislim da ih prebijemo mada ne bi bilo lose nego NIKAD nismo trebali pustiti papke da svoje prosipaju,zato danas ladica nije sa D nego laTica i to je pravilno.povraca mi se od ovoga
mahalas505

#7982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mahalas505 »

Kao da gledam bice opet tema zakljucana... Sve zbog oprecnih komentara.
ultima_palabra

#7983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ultima_palabra »

cappy_tempo wrote:a mi normalni se lagano uklapamo u njihove gluposti.kolko raje znam sto je preko noci u lafo neku sminku otislo i pocelo cecu slusati,a do tada su udure bili.svake godine seljakluk sve vise prema carsiji ide,a kad dodje skroz do sebilja mozemo se komotno iseliti i ostaviti sosonima da se ubijaju.ljudi van sarajeva oni normalni i sa balkana pate za nama da kazem,nasom furkom i pricanjem i svi uzivaju kad slusaju carsijanersko pricanje,samo nama to ne valja a srpske glupe pjevaljke su najbolje.70% grada sigurno ne zna pjesmu zajedno smo rasli ili npr. Jedna si jedina al zato svaki narodnjak zna. Fuj sta smo postali,a sve smo ovo mi krivi sto papcima u startu nismo pokazali koje glavni pa bi manje pucanja i ja Stio bilo.ne mislim da ih prebijemo mada ne bi bilo lose nego NIKAD nismo trebali pustiti papke da svoje prosipaju,zato danas ladica nije sa D nego laTica i to je pravilno.povraca mi se od ovoga
:lol: Nisam baš za ovakvu vrstu priče, ali "stio" i "latica" su dno dna, a svakodnevno to čujem :-)
fixer

#7984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

cappy_tempo wrote:a mi normalni se lagano uklapamo u njihove gluposti.kolko raje znam sto je preko noci u lafo neku sminku otislo i pocelo cecu slusati,a do tada su udure bili.svake godine seljakluk sve vise prema carsiji ide,a kad dodje skroz do sebilja mozemo se komotno iseliti i ostaviti sosonima da se ubijaju.ljudi van sarajeva oni normalni i sa balkana pate za nama da kazem,nasom furkom i pricanjem i svi uzivaju kad slusaju carsijanersko pricanje,samo nama to ne valja a srpske glupe pjevaljke su najbolje.70% grada sigurno ne zna pjesmu zajedno smo rasli ili npr. Jedna si jedina al zato svaki narodnjak zna. Fuj sta smo postali,a sve smo ovo mi krivi sto papcima u startu nismo pokazali koje glavni pa bi manje pucanja i ja Stio bilo.ne mislim da ih prebijemo mada ne bi bilo lose nego NIKAD nismo trebali pustiti papke da svoje prosipaju,zato danas ladica nije sa D nego laTica i to je pravilno.povraca mi se od ovoga
Brate, odvadi malo :) Haman ne mogu bez nas :D
cappy_tempo

#7985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

a ultima muka mi od svega pa moram.jos kad sam cuo da nadrealisti i audicija glupi i bezveze doslo mi je da se roknem odma
fixer ne shvataj bukvalno al nadji stare tekstove,price pa ces skontati o cemu pricam
fixer

#7986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

cappy_tempo wrote:a ultima muka mi od svega pa moram.jos kad sam cuo da nadrealisti i audicija glupi i bezveze doslo mi je da se roknem odma
fixer ne shvataj bukvalno al nadji stare tekstove,price pa ces skontati o cemu pricam
Putujem i putovao sam mnogo. Znam iz prve ruke gdje smo i koliko nekom zanimljivi. A kad smo vec kod Nadrealista... Ne svrsavaju pak ni po tome svi. Znam da su me neki pitali maxuz da im dam. Rekose da su zaspali na pola.
Don Zivconi

#7987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Don Zivconi »

BHF_Manijak wrote:
Lud i ponosan wrote:
BHF_Manijak wrote:Na Dobrinji pucnjava, u Nedzaricima pucnjava, gledam imena sve il' je soson kakav il je istocnjak, razorise papci grad i parve od njega divlji zapad! :x :x Fuj fuj u sta se sve ovo pretvorilo!
Ja kad to govorim, na osnovu cinjenicnog stanja, onda cujem opaske kako je to neistina, odnosno predrasuda :-) :-) :D
Tesko imati predrasude prema njima aman ja rabii... :roll: Delalic vec ima nasljednika, malog Benju :roll: ostali vjerovatno isto, kojekavi Keljmendiji, Gasiji itd, ma ja, sve orginal bosanska, da ne kazem sarajevska, prezimena! :roll: Vala ne treba ti ni prezime, kad im face po tv-u vidis, vidis da to ne moze bit gradska faca nikako, sve goli papak!

aha sve FSR :D sve fina sosonska raja :lol: :lol: :lol: :lol: joj dokle su nas dogurali ali ne vise o ovome zakljucat ce nam temu... meni su radi ovoga obrisali neke postove prije par dana zato dosta :)
BHF_Manijak

#7988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by BHF_Manijak »

Ko kaze da to nije danasnja realnost, taj ili je jedan od tih koji su sljegli ili ima nekog tala...Pa gledam im face po novinama ili tv-u, majkemi moje nijdno od onih nije gradsko dijete, sve goli papak, a mi smo krivi sto preuzese grad, i to onako hladno! Sve hajd neka, Sarajevo objerucke prihvata sve i svakog i onda imas kroz xx godina ovakva sranja, da gradom repetiraju papci, da se SVOJOM CARSIJOM ne mozes normalno prosetati a da ne strahujes da ne dobijes metak u celo! Hajd za Svrakino mi ovo i nije novi haber, oduvijek je bilo "problematicno", ali prije nekih pola godine papci su i na po Carsije pucali! :x :x A ne vidim razloga za zatvaranjem teme, samo diskutujemo o "glavnim akterima SARAJEVSKE crne hronike"! :wink:
Don Zivconi

#7989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Don Zivconi »

BHF_Manijak wrote:Ko kaze da to nije danasnja realnost, taj ili je jedan od tih koji su sljegli ili ima nekog tala...Pa gledam im face po novinama ili tv-u, majkemi moje nijdno od onih nije gradsko dijete, sve goli papak, a mi smo krivi sto preuzese grad, i to onako hladno! Sve hajd neka, Sarajevo objerucke prihvata sve i svakog i onda imas kroz xx godina ovakva sranja, da gradom repetiraju papci, da se SVOJOM CARSIJOM ne mozes normalno prosetati a da ne strahujes da ne dobijes metak u celo! Hajd za Svrakino mi ovo i nije novi haber, oduvijek je bilo "problematicno", ali prije nekih pola godine papci su i na po Carsije pucali! :x :x A ne vidim razloga za zatvaranjem teme, samo diskutujemo o "glavnim akterima SARAJEVSKE crne hronike"! :wink:
Diskusija na temu... :) ta ti nije loša sad je nece baciti pod kljuc :mrgreen: pravno smo ogradjeni :) al da smo Sarajevo malo ogradili ko prije... rampa na Malti, Bentbasi, Trebevicu, Sedreniku, Kosevskom brdu i mislim da je i na Vracama bila kako mi je stari pricao :mrgreen: cak imam i sliku duvackog orkestra Sarajevskih maltara sa neke zabave na Sedreniku mogao bih je i skenirati :mrgreen: da se sjete ovi stariji kako je lijepo bilo :mrgreen:
sarajev_o

#7990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sarajev_o »

Ma grad pun monstruma,Prekjuce hodam po sajmu ide iza mene lik mozda ga neki znaju visok crn uvijek ista zelena jakna bijele tene smrdi na smrt:D lud totalno i svadja se sa nekim imaginarnim umjesto da lijece negdje on hoda i onda kad puca iz puske pa eto nismo znali
BHF_Manijak

#7991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by BHF_Manijak »

Dedo mi je prico o maltama i sad kad skontam, pravo dobra je to stvar bila, jest da nije za ovog satro demokratkog vakta i satro ljudskih prava ovo ono, ali kad smo ionako "mimo vas svijet" na ovom nakaradnom balkanu, onda hajmo bas dilajle bit i opet ih uvesti... :mrgreen: 8-) Kad krenu ovi iz Evropske unije, fino im na malti uzmes licne, i nema ostajanja, kad krenes kuci pokupis je i alajhimanet :mrgreen:
Don Zivconi

#7992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Don Zivconi »

BHF_Manijak wrote:Dedo mi je prico o maltama i sad kad skontam, pravo dobra je to stvar bila, jest da nije za ovog satro demokratkog vakta i satro ljudskih prava ovo ono, ali kad smo ionako "mimo vas svijet" na ovom nakaradnom balkanu, onda hajmo bas dilajle bit i opet ih uvesti... :mrgreen: 8-) Kad krenu ovi iz Evropske unije, fino im na malti uzmes licne, i nema ostajanja, kad krenes kuci pokupis je i alajhimanet :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#7993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ladyblue18 »

Hocemo se drzati teme malo? :)
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#7994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Čekajte, jeste li ga vi vidjeli ili znate ko je napadač, pa da tako pričate?
Don Zivconi

#7995 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Don Zivconi »

Pera Trta wrote:Čekajte, jeste li ga vi vidjeli ili znate ko je napadač, pa da tako pričate?
Nismo vidjeli ovoga al jesmo ove do sada :lol: isti su ko i on :lol: :lol: :lol:

Hajmo na temu... rekao sa ja mora se na trecem završiti poslje onih pucnjava Dobrinja, Nedžarici i rekoh ANEX trolejbuska pogodio sam u centar :) samo sto su mi te postove obrisali :sad:
zli_hordas

#7996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zli_hordas »

Morete li mi locirat sina
upaljac01

#7997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by upaljac01 »

BHF_Manijak wrote:Ko kaze da to nije danasnja realnost, taj ili je jedan od tih koji su sljegli ili ima nekog tala...Pa gledam im face po novinama ili tv-u, majkemi moje nijdno od onih nije gradsko dijete, sve goli papak, a mi smo krivi sto preuzese grad, i to onako hladno! Sve hajd neka, Sarajevo objerucke prihvata sve i svakog i onda imas kroz xx godina ovakva sranja, da gradom repetiraju papci, da se SVOJOM CARSIJOM ne mozes normalno prosetati a da ne strahujes da ne dobijes metak u celo! Hajd za Svrakino mi ovo i nije novi haber, oduvijek je bilo "problematicno", ali prije nekih pola godine papci su i na po Carsije pucali! :x :x A ne vidim razloga za zatvaranjem teme, samo diskutujemo o "glavnim akterima SARAJEVSKE crne hronike"! :wink:

ne znam samo koliko moras bit ogranicen ali valjda dok sarajevska raja puca onda je Ok, ili st vec... jedina stvar koju ne mogu je licemjerje al hajd, sreca narodnjaci izmisljeni na ilidji i nikad nisu dosli do Bazena u sred carsije i sasvim slucajno ih ne drze carsijaneri... (cisto onako rodjen sam ovdje da me ne svrstas u neke tamo)...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#7998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Don Zivconi wrote:
Pera Trta wrote:Čekajte, jeste li ga vi vidjeli ili znate ko je napadač, pa da tako pričate?
Nismo vidjeli ovoga al jesmo ove do sada :lol: isti su ko i on :lol: :lol: :lol:

Hajmo na temu... rekao sa ja mora se na trecem završiti poslje onih pucnjava Dobrinja, Nedžarici i rekoh ANEX trolejbuska pogodio sam u centar :) samo sto su mi te postove obrisali :sad:
Ovo su Cigani iliti Romi...njih je uvijek bilo u Sarajevu, čak su svoje najpoznatije naselje imali u centru grada.
Don Zivconi

#7999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Don Zivconi »

Pera Trta wrote:
Don Zivconi wrote:

Ovo su Cigani iliti Romi...njih je uvijek bilo u Sarajevu, čak su svoje najpoznatije naselje imali u centru grada.
Još nisu uhvatili onoga koji je pucao da bi znali ko je ;) a ovo je moje bilo zeza ;)
BHF_Manijak

#8000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by BHF_Manijak »

Don Zivconi wrote:

Halo ba, neka, ne cackaj po aneksu... :mrgreen: Ipak fulio si za tri stanice :mrgreen: :skoljka: :run:
Locked