SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
plejka2

#7851 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by plejka2 »

Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#7852 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Entropio »

plejka2 wrote:
:lol:
metar_drva

#7853 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by metar_drva »

plejka2 wrote:
:lol: :lol: :lol: prejako
Ripicipi

#7854 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Ripicipi »

Samo mi nije jasno kako neko moze za momka napisati da je seljak :?
Znam momka, sarajevsko dijete, a to sto prica carsijanerski, sta je tu cudno :-)
because_of_you

#7855 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by because_of_you »

Ama nije seljak, al isto da je nadrogiran :-) :-)
Max Bunker

#7856 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Max Bunker »

potres_mozga wrote:Samo mi nije jasno kako neko moze za momka napisati da je seljak :?
Znam momka, sarajevsko dijete, a to sto prica carsijanerski, sta je tu cudno :-)
Sta zna papak sta je Sarajevo :wink:
Meni je ova jedna samar opalila ( cura nije iz Sarajeva ), jer sam na njenu konstataciju da pricam kao neki klosar, odgovorio da onda ona prica kao da se krava teli :D
strong69

#7857 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by strong69 »

1906 wrote: pazi pitanja novinara :roll:
"jesil ga vidio kako izgleda" ccccccc
Ovo je najjace pitanje u istoriji novinarstva! Prilog me ne cudi. Ogromna je teznja ka senzacionalizmu i prodaji...
ultra@rajvosa

#7858 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ultra@rajvosa »

Juce u Boljakovom kod skole,blizu semafora tezak udes,neka cura sa plavim renolom,preticala i zabila se direkno u neki konbi,kazu da je polomila obje noge,nigdje nisam procitao o tome,zna li neko nesto vise o tome ? Prolazio sam tu oko pola 3,zastoj bio,pola auta nema :roll:
XOptimisticna

#7859 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by XOptimisticna »

ultra@rajvosa wrote:Juce u Boljakovom kod skole,blizu semafora tezak udes,neka cura sa plavim renolom,preticala i zabila se direkno u neki konbi,kazu da je polomila obje noge,nigdje nisam procitao o tome,zna li neko nesto vise o tome ? Prolazio sam tu oko pola 3,zastoj bio,pola auta nema :roll:
Znam curu.Moja prijateljica.Bila je sa majkom i malom sestrom.Ona je u soku,nije slomila noge,sestra joj je slomila nogu a mama dosla svjesti tekj u bolnici.Izasle iz bolnice kuci
Urban B.

#7860 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Urban B. »

potres_mozga wrote:Samo mi nije jasno kako neko moze za momka napisati da je seljak :?
Nije mu kisla glOOva,mora da je seljak!
Cafe Camargue

#7861 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cafe Camargue »

pun grad papaka pa i nije čudo da neko kaže da je seljak... momak priča jezikom ulice, stara sarajevska škola... :thumbup:
zonbirile

#7862 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Cafe Camargue wrote:
pun grad papaka pa i nije čudo da neko kaže da je seljak... momak priča jezikom ulice, stara sarajevska škola... :thumbup:
----------------------------------
nikad,to nije stara sarajevska škola,to je klošar,čaršijaner,sarajevski sleng je nešto drugo bio i ostao.FGR razumije i može slično pričati,momkov problem je što ne može drukčije nego samo onako.
poznanik

#7863 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

zonbirile wrote:
Cafe Camargue wrote:
nikad,to nije stara sarajevska škola,to je klošar,čaršijaner,sarajevski sleng je nešto drugo bio i ostao.FGR razumije i može slično pričati,momkov problem je što ne može drukčije nego samo onako.
Upravo tako!
Cafe Camargue

#7864 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cafe Camargue »

zonbirile wrote:
Cafe Camargue wrote:
pa upravo ti klošari i jalijaši su definisali sarajevski šleng.. jezik ulice.. nije sigurno nastao na fakultetima :)
Obuca9

#7865 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Obuca9 »

Max Bunker wrote:
Sta zna papak sta je Sarajevo :wink:
Meni je ova jedna samar opalila ( cura nije iz Sarajeva ), jer sam na njenu konstataciju da pricam kao neki klosar, odgovorio da onda ona prica kao da se krava teli :D
Navikli da slušaju "svoje" akcente ("joj ako me babo bude gledo", "kisla mi glova", "ekooonoomija a dano"), pa im ovo zvuči seljački. Šta ćeš, moraš ih shvatiti, ipak su u većini, jbg...
Canis Majoris

#7866 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Canis Majoris »

zonbirile wrote:nikad,to nije stara sarajevska škola,to je klošar,čaršijaner,sarajevski sleng je nešto drugo bio i ostao.FGR razumije i može slično pričati,momkov problem je što ne može drukčije nego samo onako.

U potpunosti se slazem sa ovim postom.

I jos nesto, ne razumijem zasto se ovaj momak tretira kao da je nacionalni heroj?
Da je neka djevojka bila svjedok umjesto ovog momka, i da se onako izrazavala, sigurna sam da bi ta djevojka bila ismijavana od ljudi koji "velicaju" ovog momka.
Ide se u krajnost sa ovim: "kralj", "Tito", "legenda", etc.
cappy_tempo

#7867 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

Canis Majoris wrote:
zonbirile wrote:nikad,to nije stara sarajevska škola,to je klošar,čaršijaner,sarajevski sleng je nešto drugo bio i ostao.FGR razumije i može slično pričati,momkov problem je što ne može drukčije nego samo onako.

I jos nesto, ne razumijem zasto se ovaj momak tretira kao da je nacionalni heroj?
Da je neka djevojka bila svjedok umjesto ovog momka, i da se onako izrazavala, sigurna sam da bi ta djevojka bila ismijavana od ljudi koji "velicaju" ovog momka.
evo barem meni zasto je heroj. preko glave mi cece ,stio i slicno. prosle sedmice idem na posao i stariji covjek sjedi iza mene i bas mahalski prica, meni srce ko trebevic bilo dok sam ga sluso. odavno sam mislio da je ovakav nacin pricanja izumro ali prevario sam se i vracena mi je nada da nam poslije ratni doseljenici nece pokvariti svaki moguci cejf. da se razumijemo nemam ja skoro nista protiv ovih sto su dosli poslje rata samo ih ne gotivim zbog seljakluka koji se svaki dan sve vise i vise razvija,a upravo ga oni razvijaju. i to za djevojku se idi plakni malo :shock: . velicamo ovog frajera,a da ne velicamo djevojku... :-)

zivjeli klosari,mahalci,carsijanjeri!
DaysleepeR

#7868 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

ma momak je šega zbog načina kako hladno priča o tragičnom događaju

ne vidim ništa neobično u njegovom govoru, da je eksces tipa glOOva to bi bilo vezano za govor

i jebem ga otkad je u sarajevu ovaj način govora neobičan!!!
amrica

#7869 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

DaysleepeR wrote:ma momak je šega zbog načina kako hladno priča o tragičnom događaju

ne vidim ništa neobično u njegovom govoru, da je eksces tipa glOOva to bi bilo vezano za govor

i jebem ga otkad je u sarajevu ovaj način govora neobičan!!!
cuj odkad :D
Max Bunker

#7870 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Max Bunker »

Canis Majoris wrote:

Zato, sto mi je srce ko Trebevic, kada sam cuo kako prica. Eto.
Not My Idea

#7871 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Not My Idea »

zonbirile wrote:
Cafe Camargue wrote:
:thumbup:
Not My Idea

#7872 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Not My Idea »

cappy_tempo wrote:
evo barem meni zasto je heroj. preko glave mi cece ,stio i slicno. prosle sedmice idem na posao i stariji covjek sjedi iza mene i bas mahalski prica, meni srce ko trebevic bilo dok sam ga sluso. odavno sam mislio da je ovakav nacin pricanja izumro ali prevario sam se i vracena mi je nada da nam poslije ratni doseljenici nece pokvariti svaki moguci cejf. da se razumijemo nemam ja skoro nista protiv ovih sto su dosli poslje rata samo ih ne gotivim zbog seljakluka koji se svaki dan sve vise i vise razvija,a upravo ga oni razvijaju. i to za djevojku se idi plakni malo :shock: . velicamo ovog frajera,a da ne velicamo djevojku... :-)

zivjeli klosari,mahalci,carsijanjeri!
E pa vala ako je onaj momak olicenje Sarajlije i Sarajeva ja nemam rijeci!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7873 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

nemoj da bi neko slučajno spomenuo Ensara... nadam se da smo to apsolvirali...
1906

#7874 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by 1906 »

jel se nesto novo desilo ili? :lol:

aj evo - link na clanak http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110412093#

da ne budem ofirna :D
shillen

#7875 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by shillen »

Kako je krenulo ne bi se iznenadio da se sljedeci "slucaj" desi za vrijeme Dzumma namaza u Begovoj dzamiji ...
Prije su napadaci kolko tolko bjezali od ociju javnosti....
Locked