SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Felid

#7751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Felid »

Image
R.I.P brate
zateznistub

#7752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

Felid wrote:Image
R.I.P brate
R.I.P. i od mene.
Samo pitanje, hocete li vi ostali ista izvuci od ovog događaja, hoce li vam neke stvari makar malo biti jasnije?
shin

#7753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by shin »

cappy_tempo

#7754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

zateznistub wrote:
Felid wrote:Image
R.I.P brate
R.I.P. i od mene.
Samo pitanje, hocete li vi ostali ista izvuci od ovog događaja, hoce li vam neke stvari makar malo biti jasnije?
a hoce li "obicnim" vozacima biti jasno da najmanje sudara imaju ovi trkaci.npr na pofalicima u zadnje 2 godine svaki sudar koji je bio nije ucestvovao trkac nego "trkac" sa truhlom ali bas truhlom dvicom ili neki idiot koji je od starog uzeo golfa 5 ili pasata. nije da branim ovo uljetanje izmedju auta nego razmislite da nisu za sve oni krivi
fixer

#7755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

Koji ti je kriterij po kome razdvajas trkace od "trkaca"? Ja ih ne razlikujem. Gasaju i jedni i drugi.
Moljito

#7756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Moljito »

Jedina razlika u ove divje nesreće Bjelašnica i RTV dom su dovodjenje u opasnost ostale osobe tj učesnike u saobraćaju.

Bjelašnica lično sam vozio po kotlovima bord i opet ću na svoju odgovoronst i ako mi se šta desi sam ću biti kriv ili nastradati ali neću dovesti u opasnost neku porodicu koja je došla na izlet.

Dok za razliku u saobraćaju uvijek za posljedicu imamo nedužne učesnike u saobraćaju.

Nek im je rahmet duši laka zemlja obojici a njihovim porodicama mir i sabur
iami

#7757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by iami »

DaysleepeR wrote:poenta je da covjek ne treba nikad da se stidi svog zivotnog izbora

ako je frajer volio trke i brzu voznju i tackanje po gradu, zasto to sad kriti, cak i ako nije poginuo trkajuci se

ja sam bajker, i da poginem sutra mojom ili tudjom greskom ne zelim da me se pamti nikako drugacije niti da se uljepsava moja biografija

nasi izbori definisu nase zivote i nacin kako isti okoncava, to je cinjenica

jedan zivot je otisao, komentari su suvisni
Imaš pravo izbora sve dok si na strani zakona. Onog trenutka kad pređeš na drugu stranu zakona tvoj izbor ugrožava moj izbor. A moj izbor je da živim normalno i da poštujem zakon. Da poštujem druge učesnike u saobraćaju, da poštujem ograničenje brzine. Svojim izborom da voziš brzo, ugrožavaš moj život, život moje djece i živote svih drugih učesnika u saobraćaju. Ovakvih je 90%+ ljudi. A zbog vas 10%- i zbog vašeg prava na izbor svi ostali moraju strahovati za svoj život i za živote svoje djece koju voze u autima. To je totalni apsurd i pokazatelj koliko je današnje Sarajevsko društvo iskrivilo vrijednosti.

Zbog toga postoje zakoni (kakvi god da su) koji definišu do koje granice čovjek ima pravo izbora - prelazak preko te granice te stavlja u grupu kriminalaca, lopova, ubica i slično po svim zemaljskim i Božijim zakonima. U suprotnom, hajdemo ukinuti sve zakone, pa da svako može voziti kako hoće, nositi oružje kakvo hoće, upucati koga i kad hoće - zato što, zaboga, on ima pravo da izabere kako će živjeti, a ja nemam. Fuj!!!
delightful

#7758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by delightful »

nemojte na ovoj temi raspravljati o ovome. nije u redu. svaki sljedeci neumjesti komentar ce biti sankcionisan.
mrtva kokoš

#7759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

poznavao sam momka, jednom sam se cak vozio snjim. poslije te voznje mi nije vise naumpalo..
oduvijek je volio brzo voznju, tako da me ovo nije toliko iznenadilo ali opet :( :( :(
opet u pitanju dobar momak, RIP ZANE...
gol-man

#7760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by gol-man »

iami wrote:
DaysleepeR wrote:poenta je da covjek ne treba nikad da se stidi svog zivotnog izbora

ako je frajer volio trke i brzu voznju i tackanje po gradu, zasto to sad kriti, cak i ako nije poginuo trkajuci se

ja sam bajker, i da poginem sutra mojom ili tudjom greskom ne zelim da me se pamti nikako drugacije niti da se uljepsava moja biografija

nasi izbori definisu nase zivote i nacin kako isti okoncava, to je cinjenica

jedan zivot je otisao, komentari su suvisni
Imaš pravo izbora sve dok si na strani zakona. Onog trenutka kad pređeš na drugu stranu zakona tvoj izbor ugrožava moj izbor. A moj izbor je da živim normalno i da poštujem zakon. Da poštujem druge učesnike u saobraćaju, da poštujem ograničenje brzine. Svojim izborom da voziš brzo, ugrožavaš moj život, život moje djece i živote svih drugih učesnika u saobraćaju. Ovakvih je 90%+ ljudi. A zbog vas 10%- i zbog vašeg prava na izbor svi ostali moraju strahovati za svoj život i za živote svoje djece koju voze u autima. To je totalni apsurd i pokazatelj koliko je današnje Sarajevsko društvo iskrivilo vrijednosti.

Zbog toga postoje zakoni (kakvi god da su) koji definišu do koje granice čovjek ima pravo izbora - prelazak preko te granice te stavlja u grupu kriminalaca, lopova, ubica i slično po svim zemaljskim i Božijim zakonima. U suprotnom, hajdemo ukinuti sve zakone, pa da svako može voziti kako hoće, nositi oružje kakvo hoće, upucati koga i kad hoće - zato što, zaboga, on ima pravo da izabere kako će živjeti, a ja nemam. Fuj!!!
Potpis :thumbup: .
Neka je rahmet i pokoj duši, poginulom,porodici iskreno saučešće.
Better Man

#7761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Better Man »

Ne mogu da razumijem određene ljude koji vole da jurcaju, tj. da voze luđački i ugrožavaju druge učesnike u saobraćaju. Jutros na autoputu grozni uslovi za vožnju, a raznorazne budale prolijeću kao manijaci. Nemam ni sekunde sažaljenja, niti poštovanja prema onima koji zbog svojih ludorija stradaju na cesti. Žao mi je samo nevinih učesnika u saobraćaju. Da li je navedeni momak kriv za nesreću, tj. da li je on izazvao je nije važno (na određeni način je kriv), jer je svakako vozio mimo svih pravila i propisa (čitaj prašio kao manijak u autu koje nije za jurnjave). Da je poštovao pravila sobraćaja, ograničenje i uslove na cesti bio bi živ. Ovo je još jedan dokaz da kamere nemaju efekta i da bi trebalo na svakoj raskrsnici postaviti jednu policijsku patrolu.
matilda33

#7762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by matilda33 »

Sinoc vidim ovog lika oko 21:40 na Titovoj, jurcanje...u sebi rekoh, to brate...prva je tvoja.
I zaista tako i bi. Zao mi je kad neko ovo uradi svojim bliskim. naglasavam svojim bliskim, jer oni pate u svemu, optuzuju se, sto nisam ovo , sto nisam ono...ne shvatajuci nezrelost ovih mladica.
Zao mi je njihovih bliskih.
Njih samih, uopste. Lijepo piše : Ne brže od života. Nadam se da su naučili da čitaju još u osnovnoj školi.
Žao mi je i ljudi koje odvedu u smrt, hospitalizaciju, u stanje šoka. Sve zbog svoje neobuzdanosti i nezrelosti da kontrolišu unutrašnji poriv za adrenalinom.
♥ Julianna ♥

#7763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ♥ Julianna ♥ »

Ko je skrivio nesreću, zna li se?
terra_incognita

#7764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by terra_incognita »

Bullet Tooth Tony wrote:
terra_incognita wrote:
super_zena wrote:ovaj sto je golfa "vozio", bolje reci, sto je letio s njim, iz trake u traku je uzrok ove havarije. nadam se da niko nece glavom zaplatiti.
Nismo ni mislili da je uzrok porodicni karavan a da su alu felge i rora neduzne u svemu tome.
Zato i nemam neko sazaljenje.
Za razliku od bordera kojeg su popljuvali, ovaj je osim svog, rizikovao jos 3 zivota. Tako da ......
Jel znas tacno sta je bilo ? .... sram i stid da te bude...nisi nista bolja od onih,ne znam kako da se izrazim, sto su pljuvali po borderu .... jah , i da samo kazem , ne znam jel momak kriv ili nije , zato nista i ne govorim ... samo obuzdajte te mahalske klikove u glavi
Vidim sta je bilo, nemoj pametovati bez potrebe, sutra kad ti neki nizi oblik zivota ovog tipa ugrozi nekog dragog ili tebe samog, okrenuces plocu. A realno, za to su svaki dan velike sanse svima nama koji dijelimo grad sa njima.
zonbirile

#7765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

opet ista stvar,a ponoviću je izgleda svako malo,jer svako malo se to i desi.Pa zar MUP,pored idiotskih saopštenja i frizirane statistike,nije skontao da se najviše gine na ovim "pravcima" u gradu iza 21h.Jest da nije profitabilno kao u radno vrijeme kažnjavati levate za korištenje mobitela,neupaljena svjetla,nevezan pojas i ostale nebuloze.Ispade da ja koji vozim u gradu cca 60-70Km/h bez pojasa,sa ugašenim svjetlom, ili eventualno pričam na mobitel sam opasniji od ovakvih trkača.
true

#7766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by true »

da li smrt vadi nekoga ko je bio kreten citav zivot? ne!
ima ih za koje mi je drago da ih vise nema.
terra_incognita

#7767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by terra_incognita »

zonbirile wrote:opet ista stvar,a ponoviću je izgleda svako malo,jer svako malo se to i desi.Pa zar MUP,pored idiotskih saopštenja i frizirane statistike,nije skontao da se najviše gine na ovim "pravcima" u gradu iza 21h.Jest da nije profitabilno kao u radno vrijeme kažnjavati levate za korištenje mobitela,neupaljena svjetla,nevezan pojas i ostale nebuloze.Ispade da ja koji vozim u gradu cca 60-70Km/h bez pojasa,sa ugašenim svjetlom, ili eventualno pričam na mobitel sam opasniji od ovakvih trkača.
Profitabilniji u svakom slucaju.
Ma nama treba policijski sat uvesti.
cappy_tempo

#7768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

♥ Julianna ♥ wrote:Ko je skrivio nesreću, zna li se?
cuo sam da se zna koje kriv ali neka bolje pljuvati
novi.dan.nova.nafaka

#7769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by novi.dan.nova.nafaka »

iami wrote:Imaš pravo izbora sve dok si na strani zakona. Onog trenutka kad pređeš na drugu stranu zakona tvoj izbor ugrožava moj izbor. A moj izbor je da živim normalno i da poštujem zakon. Da poštujem druge učesnike u saobraćaju, da poštujem ograničenje brzine. Svojim izborom da voziš brzo, ugrožavaš moj život, život moje djece i živote svih drugih učesnika u saobraćaju. Ovakvih je 90%+ ljudi. A zbog vas 10%- i zbog vašeg prava na izbor svi ostali moraju strahovati za svoj život i za živote svoje djece koju voze u autima. To je totalni apsurd i pokazatelj koliko je današnje Sarajevsko društvo iskrivilo vrijednosti.

Bravo, odličan post !
I meni nije ni najmanje žao onih što svojom krivicom (dakle, ne nesretnim slučajem, već svjesnim i namjernim kršenjem zakona) sebi oduzmu život. Zamislite tragedije da je dotični skrivio nesreću u kojoj su stradali oboje roditelja u drugom autu, a 2-3 djece ostali siročad do kraja života. :roll: A budaletina na primjer preživjela, i nakon 2-3 godine izašla iz zatvora. To bi po meni bila tragedija...
Ovako, jedna potencijalna opasnost za mene i moju dječicu manje. Daj Bože da bude pouka drugima...
Ne znam više koliko ima smisla, ali da se mene pita, trebalo bi izglasati zakon kojim bi se nepovratno oduzimalo auta svima onima koji prekorače 100% dozvoljenu brzinu. Odmah, čim se detektuje takav prekršaj...
true wrote:da li smrt vadi nekoga ko je bio kreten citav zivot? ne!
ima ih za koje mi je drago da ih vise nema.
Nažalost, mnogi se kuju u zvijezde, kao da su same cvjećke bili. Za mene su pojedinci koji svjesno ugrožavaju život normalnih ljudi u ovom gradu ostalih poput zločinaca, ni manje ni više !!!
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 02/03/2011 11:56, edited 1 time in total.
zonbirile

#7770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

cappy_tempo wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:Ko je skrivio nesreću, zna li se?
cuo sam da se zna koje kriv ali neka bolje pljuvati
---------------------------------
reci nam,reci šta je bilo
delightful

#7771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by delightful »

svako moralisanje i radovanje necijoj smrti bit ce sankcionisano.
zateznistub

#7772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#7773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

zateznistub wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110328042

Zna li neko nesto vise???
Ja samo mogu pretpostaviti da će identifikacija malo potrajati.
Strašno.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#7774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by UnscarD »

Ono sto sam ja cuo (od svjedoka) jeste da Zan stvarno nije kriv za ovu nesrecu nego da se sudar desio ispred njega izmedju druga 2 auta sa kojima on nije imao nista, a da je on onda pokusao da ih izbjegne ali je zbog kretanja brzinom vecom od dozvoljene (na tom dijelu je 60km/h) izgubio kontrolu nad vozilom. Navodno uopste nije bilo nikakvog kontakta izmedju prva 2 vozila i Zanovog golfa sve dok se nisu zaustavili a zaustavili su se tako da su naslonjeni jedno na drugo. Vozac jednog od vozila koji su se prvi sudarili je kriv za taj prvi sudar ali nije kriv za ono sto se onda desavalo iza njega jer ne moze biti kriv za neprilagodjnu voznju nekoga iza sebe. Zan nije kriv ni za sta, niti je nekoga ugrozio svojom voznjom to vece osim na zalost samoga sebe.
Sad ko ce ga znati ali valjda policijski vjestaci mogu da rekonstruisu sve na osnovu tragova kocenja, udara, tragova farbe, polozaja auta, povreda ucesnika, svjedoka itd itd.
zateznistub

#7775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

UnscarD wrote:Ono sto sam ja cuo (od svjedoka) jeste da Zan stvarno nije kriv za ovu nesrecu nego da se sudar desio ispred njega izmedju druga 2 auta sa kojima on nije imao nista, a da je on onda pokusao da ih izbjegne ali je zbog kretanja brzinom vecom od dozvoljene (na tom dijelu je 60km/h) izgubio kontrolu nad vozilom. Navodno uopste nije bilo nikakvog kontakta izmedju prva 2 vozila i Zanovog golfa sve dok se nisu zaustavili a zaustavili su se tako da su naslonjeni jedno na drugo. Vozac jednog od vozila koji su se prvi sudarili je kriv za taj prvi sudar ali nije kriv za ono sto se onda desavalo iza njega jer ne moze biti kriv za neprilagodjnu voznju nekoga iza sebe. Zan nije kriv ni za sta, niti je nekoga ugrozio svojom voznjom to vece osim na zalost samoga sebe.
Sad ko ce ga znati ali valjda policijski vjestaci mogu da rekonstruisu sve na osnovu tragova kocenja, udara, tragova farbe, polozaja auta, povreda ucesnika, svjedoka itd itd.
osobe koje jurcaju su ili potencijalne ili direkte ubice i uvijek su KRIVI. Ne radujem se nicijoj smrti, tako ni njegovoj.
Ali oni koji sebe ne cuvaju i ne postuju, ne zasluzuju moje sazaljenje.
Locked