SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Dr. Oetker

#7351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dr. Oetker »

PipiDugaDevetka wrote:
Fikret Musić wrote:"To su ciljane teritorije na kojima djeluju ovakve grupe. I ja bih volio kad se popucaju da se barem i poubijaju, već kad jedni na druge potežu oružje, a ne da pucaju u noge", rekao je on.
Glasao sam za SDP, ali ne i za Musića jer je stariji od 45 godina.
Ovo citirano, isto kao da je rekao za narokomane, dakle, bolesnike:
''Dadnite im najčistijeg kokaina koliko god zatraže, neka pocrkaju od overdoziranja!''

Nema nam druge, nego da se samoorganizujemo u zaštiti svoje djece i svojih života!
Hmmm, treba živjeti mirno, ne tražiti belaja, paziti... Ali uvijek mogu ljudi stradati kao nevina kolateralna žrtva grubijana, nasilnika, razbojnika, mafijaša koji jedino kod nas imaju svoju državu. :x Nekompetentni su ljudi u vlasti. Iznenađuje me Musić, mada nemojmo biti ni sigurni da li je istina što pišu kopanjine novine. Ovdje je teško raditi pošteno i najboljim i najsposobnijim ljudima. Sve je otišlo k vragu, okruženi smo lopovskom, polupismenom bagrom koja je zauzela sve funkcije, pa taman da i najbolji ispliva iz bilo koje stranke nema šansi da ispravi loše stvari. Ja kad sam u organu uprave vadio neka dukumenta vidio sa šta je katastrofa šta rade ljudi na šalterima. Neka ruralna koka dolazi sa zdjelom uštipaka i jede ih i traži od jedne radnice da malo pogura njenog rogatičanina. Napucana, reklo bi se iz daljine da je dama, a kad je vidiš iz bliza i kad vidiš kako vještački uvrče jezikom povraća ti se. I ti i takvi da naprave dobro ovom sistemu. Ma nema šanse...
Last edited by Dr. Oetker on 16/02/2011 20:39, edited 1 time in total.
hotazmaj

#7352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hotazmaj »

Ja cuo da je neko upucan u vilsu
respo

#7353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

Creasy wrote:
respo wrote:pa ima takvih to niko ne porice
ali svrstati jedno 50000 navijaca u gradu u istu grupu od recimo 100 koji su takvi je ludost prvo a onda sve ostalo

jeli se vec zna koji vole zariti i paliti

zar ne mogu sa zapada nista uzeti dobro a ne samo lose
maskerano i kolege bi vec trebali znati koji su to pa fino 2 sata prije utakmice nazovu ih fino
dobar dan javite se molim vas u stanicu tu i tu
ako se ne javite kukala vam majka kako cete se provesti kod nas u basement-u na ladys night (pogodi ko bi bio l
ady tu)

pa fino sve dok utakmica ne zavrsi nek broji plocice u stanici od dosade jer nema izlaska dok sve ne prodje
pa bi i onih 50000 ostalih navijaca na svakoj utakmici uzivali navijali kako se navija i to je to

Po kojem osnovu? E moj druze, prosla su ta vremena.
po istom onom osnovu sto rade u engleskoj
valjda se moze izglasati zakon za to i rijeseno nema to nista sa proslim vremenima
respo

#7354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

Comrad wrote:
respo wrote:pa ima takvih to niko ne porice
ali svrstati jedno 50000 navijaca u gradu u istu grupu od recimo 100 koji su takvi je ludost prvo a onda sve ostalo

jeli se vec zna koji vole zariti i paliti

zar ne mogu sa zapada nista uzeti dobro a ne samo lose
maskerano i kolege bi vec trebali znati koji su to pa fino 2 sata prije utakmice nazovu ih fino
dobar dan javite se molim vas u stanicu tu i tu
ako se ne javite kukala vam majka kako cete se provesti kod nas u basement-u na ladys night (pogodi ko bi bio lady tu)

pa fino sve dok utakmica ne zavrsi nek broji plocice u stanici od dosade jer nema izlaska dok sve ne prodje
pa bi i onih 50000 ostalih navijaca na svakoj utakmici uzivali navijali kako se navija i to je to
Pa ko je sve svrstao u jednu grupu? Gdje sam ja to napisao. Fino sam ti napisao da ce uvijek cijela grupa ispastati zbog pojedinca i to je tako. Ne vidim sta tu nije jasno. Kako ocekujes od policajca koji vidi 100 ljudi da zna ko je napravio problem. Sto se mene tice nek sve tuce. I nek vas tuku sve dok ne skontate da je to vase udruzenje i da vi treba da ga vodite. Zasto vi navijaci ne biste otjerali te. To je vasa grupacija. Valjda imate mogucnost da otjerate one koji ne postuju odredjena pravila. Napravis krivicno djelo, ne mozes na tribinu i dovidjenja. Odnosno mozes, ali ne mozes bit clan navijacke skupine, ici na gostovanja sa grupom itd. Al naravno, lakse je traziti od nekoga drugog da rijesi taj problem.
prvo ja nisam navijac niti sam clan neke navijacke grupe tako da i ne mogu otjerati nikoga tako da to sto si napisao meni uputi nekome ko je na tribini

govorim samo sto je logicno al izgleda ovdje tesko i razmisliti a kamoli logicno razmisliti
fole13

#7355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fole13 »

fole13 wrote:eee evo neka nova nagradna igra na pofalicima kupis stan dobijes metak :D glavna nagrada bomba :D

statistika pofalica ove sedmice je jako dobra da su stanovi tako pjeftinili :roll:

U 3 Dana 4 ranjena 1 bomba

veceras igram kladionicu H1 dva metka u koljeno kv 1.20 ulog 100 km sigurica :lol:

zna li iko koji su rezultati iz wilsonovog :D
kamen spoticanja

#7356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kamen spoticanja »

Corto Maltese wrote:Šta ste se nadigli, veći je biser ovo:
"To su ciljane teritorije na kojima djeluju ovakve grupe. I ja bih volio kad se popucaju da se barem i poubijaju, već kad jedni na druge potežu oružje, a ne da pucaju u noge", rekao je premijer Kantona Sarajevo.
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 79658.html
:shock:
jel fakat ovo izjavio :shock: majko moja mila...ne shvatam ako vec citaju forume kako ne mogu izvagat sta je za foruma a sta za ozbiljnu javnost :-)
dakle lik kaze kad vec pucajte,pucajte u glavu i poubijajte se majku vam delikvetnu :shock: i osta ziv :shock:
u zenici je situacija djelomicno rijesena na prost nacin...periodicno,otprilike svaki drugi vikend,policijski punktovi na razlicitim lokacijama u gradu...dakle par prasinara i puch s 5-6 momaka u crnim uniformama...i rutinske kontrole vozila,izvrtanje vozila naopako...stalne racije po ugostiteljskim objektima(posebno onim problematicniijim) i ono sto me izrazito raduje siroke ovlasti momcima u crnom...dakle onu u fazonu "deder stani da te malo prekopamo" nadju rizlu i slucajno ga prebiju...oruzje svakako donosi bonuse :D
i tako stalno...i tako to traje u zenici ev vec par godina...i mogu vam kazat da je urijedilo...nije da je idealno,zapuca ponekad opet, ali je mnogo manje...
eto pa gospodine musicu ako citate probajte i ovo...ovo pupucajte se nije dobar nacin...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PipiDugaDevetka »

Dr. Oetker wrote: Hmmm, treba živjeti mirno, ne tražiti belaja, paziti... Ali uvijek mogu ljudi stradati kao nevina kolateralna žrtva grubijana, nasilnika, razbojnika, mafijaša koji jedino kod nas imaju svoju državu. :x Nekompetentni su ljudi u vlasti. Iznenađuje me Musić, mada nemojmo biti ni sigurni da li je istina što pišu kopanjine novine. Ovdje je teško raditi pošteno i najboljim i najsposobnijim ljudima. Sve je otišlo k vragu, okruženi smo lopovskom, polupismenom bagrom koja je zauzela sve funkcije, pa taman da i najbolji ispliva iz bilo koje stranke nema šansi da ispravi loše stvari. Ja kad sam u organu uprave vadio neka dukumenta vidio sa šta je katastrofa šta rade ljudi na šalterima. Neka ruralna koka dolazi sa zdjelom uštipaka i jede ih i traži od jedne radnice da malo pogura njenog rogatičanina. Napucana, reklo bi se iz daljine da je dama, a kad je vidiš iz bliza i kad vidiš kako vještački uvrče jezikom povraća ti se. I ti i takvi da naprave dobro ovom sistemu. Ma nema šanse...
Čuo ga i putem Radio-Federacije, prepoznao sam mu modulaciju. Ne da me je iznenadio, nego prenerazio sa ovom izjavom u popucavanju i samoubijanju kriminalaca, ''mladih lavova''.

Samoorganizovati se, hitno!
Baš kao što su se građani samoorganizovali u čuvanju automobila na parkingu koji sam vidio u Dobrinji kod postrojenja Toplana koje nije u funciji.

Drugo uspješno samoorganizovanje građana je protiv Arzije, a putem ovog Foruma.
vesna555

#7358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vesna555 »

Sta je bilo na Vilsu? Čula sam more policije večeras i vidjela nekoliko policijskih auta da je proslo s upaljenom rotacijom, ali vala mi nije na pamet palo da je na vilsu nesto, ja kontala na skenderiji neko sranje.
Troll_Happens

#7359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

ovaj grad iz dana u dan sve vise i vise pocinje da zaudara.. od sranja koja se desavaju iz casa u cas.. betmen i citava ergela od danas bi se trebala odmah ubiti na izjave.. pa koga oni zajeb...
pa narod misli da je ovca... ocito jeste... naoruzat se i cekat pa jebiga ili on ili ja... druge nema :x
plejka2

#7360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by plejka2 »

na vilsu je pojo vuk magarca :D
Dialer

#7361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dialer »

Vills prepun narkomana i nekakvih huligana, nemos vise ni otis sa trebom se pofatat.
cappy_tempo

#7362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

Dialer wrote:Vills prepun narkomana i nekakvih huligana, nemos vise ni otis sa trebom se pofatat.
ti bi jos sa hanumom da se hvatas :mrgreen:
Dialer

#7363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dialer »

cappy_tempo wrote:
Dialer wrote:Vills prepun narkomana i nekakvih huligana, nemos vise ni otis sa trebom se pofatat.
ti bi jos sa hanumom da se hvatas :mrgreen:
Nekad je to bilo idealno mjesto. Noc, rijeka :lol: :lol:
karanana

#7364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

joj jest vala.....bila je prije ljepota sunjati se i shmekati fatachine. sad me strah ici i shmekati parove da ne bih dobio po ledjima, ne od momka koji fata, nego od tijeh narkomana.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

zato ja svoje trebe vodim u vojkoviće :D tamo niđe žive duše :mrgreen:
zlatiborka

#7366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zlatiborka »

PipiDugaDevetka wrote:
Dr. Oetker wrote: Hmmm, treba živjeti mirno, ne tražiti belaja, paziti... Ali uvijek mogu ljudi stradati kao nevina kolateralna žrtva grubijana, nasilnika, razbojnika, mafijaša koji jedino kod nas imaju svoju državu. :x Nekompetentni su ljudi u vlasti. Iznenađuje me Musić, mada nemojmo biti ni sigurni da li je istina što pišu kopanjine novine. Ovdje je teško raditi pošteno i najboljim i najsposobnijim ljudima. Sve je otišlo k vragu, okruženi smo lopovskom, polupismenom bagrom koja je zauzela sve funkcije, pa taman da i najbolji ispliva iz bilo koje stranke nema šansi da ispravi loše stvari. Ja kad sam u organu uprave vadio neka dukumenta vidio sa šta je katastrofa šta rade ljudi na šalterima. Neka ruralna koka dolazi sa zdjelom uštipaka i jede ih i traži od jedne radnice da malo pogura njenog rogatičanina. Napucana, reklo bi se iz daljine da je dama, a kad je vidiš iz bliza i kad vidiš kako vještački uvrče jezikom povraća ti se. I ti i takvi da naprave dobro ovom sistemu. Ma nema šanse...
Čuo ga i putem Radio-Federacije, prepoznao sam mu modulaciju. Ne da me je iznenadio, nego prenerazio sa ovom izjavom u popucavanju i samoubijanju kriminalaca, ''mladih lavova''.

Samoorganizovati se, hitno!
Baš kao što su se građani samoorganizovali u čuvanju automobila na parkingu koji sam vidio u Dobrinji kod postrojenja Toplana koje nije u funciji.

Drugo uspješno samoorganizovanje građana je protiv Arzije, a putem ovog Foruma.

Sinoc na TVSA su prikazali prilog sa vanredne sjednice i Musica koji je jasno i glasno tako rekao. Nemrem bilivit da premijer kantonalne vlade ovako govori!

STRASNO!
Neelix

#7367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Neelix »

ja, standardni anti sdpovac, kazem svaka cast musicu na ovakvoj izjavi :thumbup: ne znam sta se prenerazavate. dosta laznog moralisanja. bandite u grob, gdje im je i mjesto.
O'zone
Globalni moderator

#7368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by O'zone »

Neelix wrote:ja, standardni anti sdpovac, kazem svaka cast musicu na ovakvoj izjavi :thumbup: ne znam sta se prenerazavate. dosta laznog moralisanja. bandite u grob, gdje im je i mjesto.
Čovjek je rekao iskreno čak i dosta ljudi na forumu je rekla to isto al' mi smo annonimni :mrgreen: Iskreno bilo mi je to malo čudno za čuti al' eto.

Sinoć opet nastradali nije pucnjava ali izgleda jeste divlja vožnja :(

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110217007
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#7369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by 1946 »

Nije to lažno moralisanje, on jednostavno zbog funkcije koju obavlja ne smije to reći. Može privatno želiti, kao što i mi isto to želimo. Na stranu to što se i po toj izjavi vidi da imaju govno pod kontrolom, a ne situaciju i da nemaju nikakvo rješenje u planu već se nadaju da će se kriminalci međusobno porokati, a da pri tom kolateralna šteta ostane najmanja moguća (10-15 nevinih poginulih je ništa :-) ).
ultima_palabra

#7370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ultima_palabra »

Neelix wrote:ja, standardni anti sdpovac, kazem svaka cast musicu na ovakvoj izjavi :thumbup: ne znam sta se prenerazavate. dosta laznog moralisanja. bandite u grob, gdje im je i mjesto.
Nije lažno moralisanje, nego je ta izjava, iako u njoj nema ništa suštinski pogrešno, primjerena partiji šuplje u brijačnici, a ne premijeru kantona. Zvuči kao neko priznanje da im ne možeš ništa, pa eto nadaš se da će se sami poubijati :-)
Alfons Kauders

#7371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Alfons Kauders »

da se pridruzim toplim zeljama... covjek je samo rekao ono sto mnogi misle... :D

ja bi otisao korak dalje i organizovao malu skolu pucanja... ne streljastvo u klasicnom smislu, vec besplatne kurseve gadjanja iz pistolja na pokretne mete.... otvoreno za sve gradjane, a pogotovo kriminalce...

onda vise ne bi bilo slucajnih prolaznika i ne bi bilo "obracuna" u kojim se ispuca 30-40 metaka a onda se svi fino razidju i odu mamama na rucak... vec fino, dva metka u grudni kos i dovidjenja prijatno, jedan manje
Država

#7372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Država »

Samo doneseš zakon po kojem kad nekome nađeš pištolj (još napunjen) odmah mu odrežeš dvije dinago u nicaZe, pa"š vidjeti rahatluka...
Corto Maltese

#7373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Corto Maltese »

Šta će vlada Kantona Sarajeva poduzeti na realizaciji tog sjajnog programa nade, koji Fikret Musić zagovara?
Neelix

#7374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Neelix »

procitaj alfonsov post ;)
ultima_palabra

#7375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:
da se pridruzim toplim zeljama... covjek je samo rekao ono sto mnogi misle... :D

ja bi otisao korak dalje i organizovao malu skolu pucanja... ne streljastvo u klasicnom smislu, vec besplatne kurseve gadjanja iz pistolja na pokretne mete.... otvoreno za sve gradjane, a pogotovo kriminalce...

onda vise ne bi bilo slucajnih prolaznika i ne bi bilo "obracuna" u kojim se ispuca 30-40 metaka a onda se svi fino razidju i odu mamama na rucak... vec fino, dva metka u grudni kos i dovidjenja prijatno, jedan manje
Pa ne pucaju oni u noge zato što ne znaju držati pištolj :D
Locked