zateznistub wrote:
U moje doba, mangupi su billi malkice drgaciji nego ovi danas, tako da se u ove bas i ne razumijem i kako sam napisao ne interesuju me.
Nisi rekao da policija zna, nego ola grada zna. Vjeruj, ima ljudi koje takvi kreteni ne zanimaju, ali strahujun za svoje.
I policija radi svoj posao, ali tuzilastvo iz nekog razloga ne vrsi svoju funkciju kako bi trebalo
U postu iznad tog famoznog "pola grada" napisao sam ovaj slijedece:
Eto, kao ne zna se ko je pucao. Zna se dobro koje su grupe u pitanju, jer evo vec nekoliko mjeseci traje mali rat izmedju njih... Policija i tuzilastvo jedu govna, sve dok neko nevin ne izgubi glavu! Ovi ne biraju ni vrijeme ni mjesto pucnjave.
A pola grada sam napisao aludirajuci na to da se skoro svaki dan bar jedno ime od tih carsijanera pojavi u crnoj hronici. I eno ih svi zivi i zdravi na slobodi, a iza sebe svaki ima nekoliko pucnjava, ranjavanja, itd, itd.
Zalosno je da ljudi danas moraju biti upuceni ko su ti kriminalcici kako se slucajno ne bi zadesili u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu. Takav je vakat dosao da ljudi moraju biti oprezni i otvoriti sve cetvere oci, kako ne bi nastradali. Vjeruj, ni mene takvi majmuni ne zanimaju, ali se trudim zapamtiti te face, i cim ih vidim u gradu odmah bjezim na drugu stranu. Narocito, u posljednje vrijeme!
Znam kakvi su bili mangupi prije, nisam bas ni ja tako mlad, vec imam par sijedih.
Pozz