SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zateznistub

#6051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

Opet stradao pjesak na Obali!!! Hoce li ikad iko stati ukraj ovim majmunima za volanom??? Ne mogu da vjerujem da niko nije sposoban da popravi stanje u saobracaju u ovom jadnom gradu.
vnm

#6052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vnm »

slika broj 3, vidi se fino da su ljetne gume na bori...
Bullet Tooth Tony

#6053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bullet Tooth Tony »

šine ne praštaju
zateznistub

#6054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

vnm wrote:slika broj 3, vidi se fino da su ljetne gume na bori...
Fakat! E stvarno ne kontam, ima vw boru a debil nema para da stavi makar zimske na pogonske tockove. Nekidan mi druga skrpi levat isto sa ljetnim gumama, jos kaze "nemoj majke ti zvat' muriju jer su mi ljetne gume".
Comrad

#6055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Comrad »

Trotoar na obali pored tramvajske pruge treba zatvoriti. :-)

Koliko je samo udesa bilo na ovom dijelu, puka sreca da vise ljudi ne zaplati glavom.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#6056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

zateznistub wrote:
Fakat! E stvarno ne kontam, ima vw boru a debil nema para da stavi makar zimske na pogonske tockove. Nekidan mi druga skrpi levat isto sa ljetnim gumama, jos kaze "nemoj majke ti zvat' muriju jer su mi ljetne gume".
Ima on para, nego ga boli kurac.
Tipični kabadahija.
zateznistub

#6057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

Pera Trta wrote:
zateznistub wrote:
Ima on para, nego ga boli kurac.
Tipični kabadahija.
Garant. Ko su oni da ja njima stavljam zimske gume i pelgam se sa vulkanizerom.
Hemera

#6058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Hemera »

Neka ga dijete,nevino jadno voza se na ćelavim gumama... :lol:
Lunizz

#6059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Lunizz »

Nema to veze gdje ja zivim.I kad hoda ovim gradom gdje sam sada i kada hodam Sarajevom isto mi ga dodje.
Il me slucajno upuco Shulz il Esad isto mi ga dodje.Metak je metak.Al ovo:Hoce li se ikada stati u kraj ovom il onom da vam odmah kazem da NECE jer tu izlaza nema.Ubica,ludjaka,nemarnih vozaca je uvijek bilo i uvijek ce ih biti.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#6060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hrasno38 »

Ratatata wrote:Tito je bio bravar a ne zakon :dance:
Joj sto ne mogu ovih Titofila
Bravar koji je zakonom zakljuco sve brave kriminalcima. A bio je i bravar od zakona i zakon za bravare.
zateznistub

#6061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

Ratatata wrote:Nema to veze gdje ja zivim.I kad hoda ovim gradom gdje sam sada i kada hodam Sarajevom isto mi ga dodje.
Il me slucajno upuco Shulz il Esad isto mi ga dodje.Metak je metak.Al ovo:Hoce li se ikada stati u kraj ovom il onom da vam odmah kazem da NECE jer tu izlaza nema.Ubica,ludjaka,nemarnih vozaca je uvijek bilo i uvijek ce ih biti.
Nije prijatelju, nije. U vrijeme "ne demokratskih rezima" je bilo SKROZ drugacije i naravno znatno manje.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6062 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

Ratatata wrote:Nema to veze gdje ja zivim.I kad hoda ovim gradom gdje sam sada i kada hodam Sarajevom isto mi ga dodje.
to je tačno, ali ne izjavljuju svugdje ubice "da mu ništa ne možemo", kao one Denisa Mrnjavca. i ne dobija se po svijetu jednocifren broj godina za ubistvo čovjeka :roll:

nije stvar što toga ima, nego što se ništa po tom pitanju ne radi. ljudi hoće da vide da se hahari nečega boje, da i pošten čovjek jednom vidi kako je hahar dobio po žvaljama... :roll:
Lunizz

#6063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Lunizz »

ima toga svugdje nije BiH po tome nesto posebno.
Evo ti samo jedan clanak
Nur 3 Jahre Haft für 20 Cent Mörder
4. Dezember 2010 — 4 Kommentare
Hamburg. Der sogenannte 20 Cent Mörder Berhan I. und sein Komplize Onur K. sind nach dem brutalen Mord an dem 44-jährigen Thomas M. mit einer Bagatellstrafe davongekommen. Das Hamburger Landgericht hatte die beiden Türken am Donnerstag lediglich zu drei Jahren und vier Monaten, beziehungsweise drei Jahre und zehn Monate Haft verurteilt.

Prevod:Pitali covjeka da im da 20 centi i onda ga pretukli na smrt.3 godine i 10 mjeseci zatvora
minjonja

#6064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

ok, ako je u svabiji tako, nek je i u nas.

zao mi ove djevojke sto nastrada... bas je onaj trotoar tamo grozan... kad je neki dan ona prava mecava bila, ja morala ici kupovati nesto i onuda hodala. to nije normalno kako ludjaci voze. dok ne zagine kakvo dijete nekog ministra, sva ce se prica svoditi na jadikovanje po forumima.
NekoIzMase

#6065 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by NekoIzMase »

zateznistub wrote: Nije prijatelju, nije. U vrijeme "ne demokratskih rezima" je bilo SKROZ drugacije i naravno znatno manje.
Ako ćemo iskreno, bilo je i znatno manje automobila.
krusty

#6066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by krusty »

zateznistub wrote:
Fakat! E stvarno ne kontam, ima vw boru a debil nema para da stavi makar zimske na pogonske tockove. .

Wooow ima vw boru ? to sad kao nesto skupo auto ? samo ga rijetki mogu priustiti :D

ako vozi ovu kantu podrazumijeva se da ima para ? :D pa upravo ovakva auta kupuju oni sto radije nece hrane kupiti al bitno je da se imaju u cemu vozat... i naravno tehnicki se sredi :D
zateznistub

#6067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

NekoIzMase wrote:
zateznistub wrote: Nije prijatelju, nije. U vrijeme "ne demokratskih rezima" je bilo SKROZ drugacije i naravno znatno manje.
Ako ćemo iskreno, bilo je i znatno manje automobila.
I puno vise kulture za volanom.
zateznistub

#6068 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

krusty wrote:
zateznistub wrote:
Fakat! E stvarno ne kontam, ima vw boru a debil nema para da stavi makar zimske na pogonske tockove. .

Wooow ima vw boru ? to sad kao nesto skupo auto ? samo ga rijetki mogu priustiti :D

ako vozi ovu kantu podrazumijeva se da ima para ? :D pa upravo ovakva auta kupuju oni sto radije nece hrane kupiti al bitno je da se imaju u cemu vozat... i naravno tehnicki se sredi :D
Logika mi nalaze da ako ima pare za iole pristojno auto, onda ima i za jadni pa guma.
clav

#6069 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by clav »

Ratatata wrote:
Grad je u sasvim normalnom stanju
:-)
da nisi mozda iz ureda policijskog komesara MUP-a KS , ili si mozda 90 godiste, ili uopste ne zivis u Sarajevu?
jutarnja zvijezda

#6070 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by jutarnja zvijezda »

odlicna tema ,vrlo aktuelna.svi smo mi potencijalne zrtve.neko spomenu jozu andjica. on je stvarno bio strah i trepet omladini s dobrinje i alipasinog.vrebao ih je na svakom koraku i od njega nigdje nisu bili sigurni. :run: omiljeno mu je bilo "iskljucivanje iz saobracaja "neopreznih vozaca bicikla.jedno vece moj sin dosao kuci mutan kao dunav :x .pitam ga ja sta je bilo ,a on promrsi "iskljucio me jozo iz saobracaja " ."kako "pitam ja."skinuo mi ventile s ponija i bacio u travu,pa ti nadji ako mozes " :x a zasto? zato sto je druga vozio na korpi iza sebe ,a vec je bilo dosta razbijenih noseva i zuba zbog naglog kocenja ,pa onaj otpozadi preleti vozacu preko glave. mi smo se slozili sa jozinim postupkom i to se stvarno vise nije ponovilo.ali sta danas ciniti? djeci su uzor kriminalci :x koji su puni para,rade sta hoce i ne trpe nikakve sankcije.ako nekoga i uhapse brze je vani nego unutra ,a jos ako je maloljetan ..........kako da roditelj bude uzor djetetu sa svojom platicom,najjeftinijim mobitelom ,odjecom s pijace ili iz bagatele.kako da danas objasnis djeci da samo ucenje ,rad i red donose dobro i prosperitet.roditelji nisu stimulativni jer (tako djeca razmisljaju) jedno govore a zivot pokazuje sasvim drugaciju sliku :shock: .prije je bilo lakse ,jer su djeca od malih nogu shvatila da se zakon mora postovati ,u suprotnom te ceka "JOZO" :( .u nadi da ce se nesto i kod nas nabolje promijeniti :D ostajte mi zdravi i veseli.
JThomas

#6071 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

"ne može čovek da radi za sto nemačkih maraka mesečno"...

upravo to, primjer je sto puta jači od bilo kakve priče. džaba ti sva priča kad djeca i starije nestabilnije ličnosti vide kako njihovi roditelji rmbače od jutra do sutra i jedva preživljavaju...a kriminalac ne rmbači, a voza dobra kola, voda dobre ribe, razbacuje se parama, i smije se policiji...
Lunizz

#6072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Lunizz »

clav wrote:
Ratatata wrote:
da nisi mozda iz ureda policijskog komesara MUP-a KS , ili si mozda 90 godiste, ili uopste ne zivis u Sarajevu?
Nisam ni 90 godiste niti imam bilo kakve veze sa plavcima i MUP-om,nego to je cinjenica da se grad Sarajevo ne razlikuje od Frankfurta,Istambula,Kalkute i Mexico City-a po desavanjima.To su jednostavno neizbejzne stvari.Ljudi su se ubijali i ubijati ce se i dalje.Sa tim se covjek treba pomiriti i kraj price.Protiv toga mozes isto uraditi kao i protiv zohara gotovo pa nista
zonbirile

#6073 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Ratatata wrote:
clav wrote:
Ratatata wrote:
Nisam ni 90 godiste niti imam bilo kakve veze sa plavcima i MUP-om,nego to je cinjenica da se grad Sarajevo ne razlikuje od Frankfurta,Istambula,Kalkute i Mexico City-a po desavanjima.To su jednostavno neizbejzne stvari.Ljudi su se ubijali i ubijati ce se i dalje.Sa tim se covjek treba pomiriti i kraj price.Protiv toga mozes isto uraditi kao i protiv zohara gotovo pa nista
-------------------------------------------------------------------
ja samo što Sarajevo ima tendenciju rasta i ipak je kasaba za sve nabrojane gradove.Odnos 1:20,čak 1:30.u broju stanovnika.
clav

#6074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by clav »

Ratatata wrote:
clav wrote:
Ratatata wrote:
a evo vidim da ti je sve potaman iz dojclanda. dojcland je kao jedan veliki supermarket sa svim suptilnim trikovima psihologije marketinga, ima svega, pa se covjek vrlo lagano zbuni pa zaboravi po sta i zbog cega je dosao i sta mu u stvari treba.

da parafraziram tvoje rezonovanje: sta ima veze sto ljudi jedva skupe da poplacaju rezije, kad tamo negdje umiru od gladi i zedji u najtezim mukama. a otisao si iz zemlje gdje je gdp po glavi stanovnika oko 6000$ dolara u zemlju gdje je gdp po glavi stanovnika oko 36000$ dolara. nisi otisao u npr. afganistan gdje je gdp 800$ po glavi.

sa takvim se stvarima necemo i ne mozemo pomiriti, onda kad se pomirimo, otiso je voz u kukuruz. neka hvala takvoj normalnosti, ima i zemalja gdje ljudi imaju lijep zivotni standard, dobru zdravstvenu brigu, dobro obrazovanje sa sve ''demokratskom'' policijom, a nocu uopste ne zakljucavaju vrata. za zohare nabavi neopitroid, sigurno djeluje.
Lunizz

#6075 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Lunizz »

clav sve je to fino i lijepo sto si napisao/la.
Nego ja hocu da kazem samo da u svakom dijelu svijeta bez obzira na dohodak ima izroda koji pucaju,ubijaju,gaze autima.Ja nisam napisao da je to fino sto se desava,nego da je to normalno stanje danasnjice.
Ako bi se covjek oslonio samo na pisanje pojedinih forumasa stekao bi se dojam da je Sarajevo nesto kao DR Congo gdje se hoda sa macetama i puca tek tako.Svako ubistvo,ranjavanje bacanje bombe ima neki uzrok.Sreca pa evo konkretno ti bas kao i ja nismo u tim vodama pa se nama to cini cudno.Ti ljudi su odabrali takav nacin zivota i tako ce umrijeti.

Ja i dalje vjerujem i znam da je Sarajevo siguran grad i svaki put se obradujem kada dodjem.
Odselio sam se iz Sarajeva pocetkom ove godine tako da dobro znam kakvo je stanje.
Locked