SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
DaysleepeR

#5651 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

amrica wrote: Nije nebitno, od toga taxisti zavisi na sta ce mu zivot liciti :sad:
ma taxisti je do života motoriste kao i prosječnom useru sa-x sa teme crna hronika, sumnjam da se ista nasekirao
DaysleepeR

#5652 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

accent wrote:
ili ne daj Boze da je imao kacigu
navodno mu je povreda glave dosla glave
u nošenje kacige smatram da ne treba niko da ulazi jer to je stvar zdravog razuma i količine svijesti svakog o vlastitom životu te ne ugrožava nikog osim onoga ko je ne nosi ili nosi bez obzira što je zakonska obaveza, ali ko god pogine zbog ne nošenja kacige to je njegov lični izbor

brza vožnja s druge strane ugrožava svakoga te se o njoj itekako da raspravljati
amrica

#5653 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

DaysleepeR wrote:
amrica wrote: Nije nebitno, od toga taxisti zavisi na sta ce mu zivot liciti :sad:
ma taxisti je do života motoriste kao i prosječnom useru sa-x sa teme crna hronika, sumnjam da se ista nasekirao

Jah, namjerno na motor naletio, ili se nacalio da motor na njega naleti... pa ce namjerno u zatvor, mislim, ono :roll:

Pa i taj taxist je covjek, vjerovatno ima zenu i djecu, ne vozi taxi radi cejfa, kao sto je taj motor vozao, nego da prezivi... i nema nov sport-auto i "pravo" da se parkira na sred ulice po vazdan itd...
Svaka prica ima dvije strane.
Chivas1

#5654 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chivas1 »

Greska moja pardon :D
Better Man

#5655 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Better Man »

Kad vidim u novinama koja ološ i kriminalci daju sječanje tragično preminulom motoristi, sve mi je jasno o kome se radi. Obzirom da svakodnevno viđam kako majmuni na motirma jurcaju između auta, jer ne mogu čekati na semaforu na začelju kolone i kako inače jurcaju između auta, jasno je da u 99% slučajeva glavna krivica na motoristima. Sreća, pa taksista nije imao neke teže povrede. Mogu mislit kavu je traumu preživio.
karanana

#5656 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

pa ko je kriv? ona njegova raja pise da je taksista kriv jer je ondje pravio polukrug i da je ovaj naletio na njega.
zonbirile

#5657 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

čitulje govore više od riječi.
fixer

#5658 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

zonbirile wrote:čitulje govore više od riječi.
Jesi vidio onu sa potpisnikom Droga?
Da to nije neko iz Banovica, jer tad i ne bi tako cudno zvucalo?
Last edited by fixer on 26/11/2010 14:55, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#5659 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

Better Man wrote:Kad vidim u novinama koja ološ i kriminalci daju sječanje tragično preminulom motoristi, sve mi je jasno o kome se radi. Obzirom da svakodnevno viđam kako majmuni na motirma jurcaju između auta, jer ne mogu čekati na semaforu na začelju kolone i kako inače jurcaju između auta, jasno je da u 99% slučajeva glavna krivica na motoristima. Sreća, pa taksista nije imao neke teže povrede. Mogu mislit kavu je traumu preživio.
iako apsolutno shvatam zašto ti smeta jurcanje generalno i jurenje između auta u pokretu ne mogu da shvatim kako očekuješ da bilo ko na motoru stoji na začelju kolone koja stoji te da se ne provlači između auta. to nećeš prijatelju nigdje u svijetu vidjeti...
denis.istok

#5660 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by denis.istok »

fixer wrote:
mozete li onda staviti fotku od neke, pretpostavljam da je u hAvazu a to smece ne kupujem.

medjutim kakav god bio ipak se radi o necijem sinu, suprugu, ocu, nije lako ni tim ljudima danas.
zonbirile

#5661 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

denis.istok wrote:
fixer wrote:
mozete li onda staviti fotku od neke, pretpostavljam da je u hAvazu a to smece ne kupujem.

medjutim kakav god bio ipak se radi o necijem sinu, suprugu, ocu, nije lako ni tim ljudima danas.
------------------------------------------
ma šteta momka i njegovih,ali poenta je miljea,ništa više.Pa zar ne možeš iz postova skontati o čemu se radi.
amrica

#5662 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

denis.istok wrote:

Imas ovdje dnevne novine, samo download, majstori stave svaki dan

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=1275
Better Man

#5663 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Better Man »

DaysleepeR wrote:
Better Man wrote:Kad vidim u novinama koja ološ i kriminalci daju sječanje tragično preminulom motoristi, sve mi je jasno o kome se radi. Obzirom da svakodnevno viđam kako majmuni na motirma jurcaju između auta, jer ne mogu čekati na semaforu na začelju kolone i kako inače jurcaju između auta, jasno je da u 99% slučajeva glavna krivica na motoristima. Sreća, pa taksista nije imao neke teže povrede. Mogu mislit kavu je traumu preživio.
iako apsolutno shvatam zašto ti smeta jurcanje generalno i jurenje između auta u pokretu ne mogu da shvatim kako očekuješ da bilo ko na motoru stoji na začelju kolone koja stoji te da se ne provlači između auta. to nećeš prijatelju nigdje u svijetu vidjeti...
Propisi koji važe za nas vozače automobila važe i za motoriste. Znači on vozi motor i može da pretiče kako hoće i gdje hoće. E pa ne može.
denis.istok

#5664 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by denis.istok »

zonbirile wrote:
------------------------------------------
ma šteta momka i njegovih,ali poenta je miljea,ništa više.Pa zar ne možeš iz postova skontati o čemu se radi.
sve sam skontao samo kazem zao mi familije i to je to...kada neko vozi 300% iznad ogranicenja, nit postuje mjere zastite sebe ni drugih to ti dodje kao planirao samoubistvo u 90% slucajeva, sreca pa nije bilo vise stradalih...
DaysleepeR

#5665 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

Better Man wrote:
DaysleepeR wrote:
Propisi koji važe za nas vozače automobila važe i za motoriste. Znači on vozi motor i može da pretiče kako hoće i gdje hoće. E pa ne može.
izvoli mi nađi propis koji zabranjuje motoristima da se provlače između automobila

i nemoj biti tako agresivan bez potrebe, provlačenje između automobila je sastavni dio vožnje motora svugdje i ako ja ovako strpljivo to tebi objasnjavam budi i ti jednako smiren u diskusiji

nema potrebe za nervozom
kurty

#5666 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kurty »

DaysleepeR wrote:
nema potrebe za nervozom
Svaka cast za post od juce mislim... Ono oko kaciga i zasto ih nositi...

Ja na biciklu kad idem kroz Rajlovac i kad su guzve, idem sredinom ceste... Kad procepi vratim se na ivicnu liniju i to je to... Zasto stojati, kad se mozes provuci, a nikoga ne ugrozavas
NekoIzMase

#5667 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by NekoIzMase »

DaysleepeR wrote: izvoli mi nađi propis koji zabranjuje motoristima da se provlače između automobila
Hoćeš reći da je dozvoljeno i autima tako da voze i mijenjaju trake svake sekunde? Zašto se prilikom polaganja moraš držati sredine trake a ne smiješ tako (kao što ti kažeš da je dozvoljeno) provlašiti?
(1) Vozač motornog vozila za kretanje u prometu mora koristiti isključivo kolnik, kretati se sredinom obilježene prometne trake, odnosno trakom namijenjenom za promet one kategorije vozila kojoj vozilo pripada, osim u slučaju opasnosti za život, zdravlje i imovinu.
P.S.
Vozač bicikla, bicikla sa motorom, lahkog motocikla i motocikla treba da upravlja na način kojim se ne umanjuje stabilnost vozila i ne ometaju drugi učesnici u saobraćaju, a naročito ne smije da skida ruke sa upravljača, da se pridržava za drugo vozlio, prevozi, vuče ili gura predmete, koji ga mogu ometati u upravljanju vozilom, ili da ugrožava druge učesnike u saobraćaju. Kazna za nepoštovanje ovih propisa je 40 KM.
DaysleepeR

#5668 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

NekoIzMase wrote:
DaysleepeR wrote: izvoli mi nađi propis koji zabranjuje motoristima da se provlače između automobila
Hoćeš reći da je dozvoljeno i autima tako da voze i mijenjaju trake svake sekunde? Zašto se prilikom polaganja moraš držati sredine trake a ne smiješ tako (kao što ti kažeš da je dozvoljeno) provlašiti?
(1) Vozač motornog vozila za kretanje u prometu mora koristiti isključivo kolnik, kretati se sredinom obilježene prometne trake, odnosno trakom namijenjenom za promet one kategorije vozila kojoj vozilo pripada, osim u slučaju opasnosti za život, zdravlje i imovinu.
Ja hoću reći da nije eksplicitno zabranjeno motorima da to rade i tu zabranu nećeš nigdje naći u zakonu

Naći ćeš je u nekim državama eksplicitno, kod nas ne

Nisam se jednom provlacio pored policije, čak se sklanjaju u stranu i u ovdje i u Hrvatskoj, itd.

Prema tome, pomirite se s tim, to nije zabranjeno
NekoIzMase

#5669 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by NekoIzMase »

Mislim da si promašio jedan dio mog posta
Vozač bicikla, bicikla sa motorom, lahkog motocikla i motocikla treba da upravlja na način kojim se ne umanjuje stabilnost vozila i ne ometaju drugi učesnici u saobraćaju, a naročito ne smije da skida ruke sa upravljača, da se pridržava za drugo vozlio, prevozi, vuče ili gura predmete, koji ga mogu ometati u upravljanju vozilom, ili da ugrožava druge učesnike u saobraćaju. Kazna za nepoštovanje ovih propisa je 40 KM.
To ti je prema zakonu BiH a može se naći na http://mupks.ba/?jezik=bos&x=40
:wink:
Cafe Camargue

#5670 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cafe Camargue »

DaysleepeR wrote:
NekoIzMase wrote:
Ja hoću reći da nije eksplicitno zabranjeno motorima da to rade i tu zabranu nećeš nigdje naći u zakonu

Naći ćeš je u nekim državama eksplicitno, kod nas ne

Nisam se jednom provlacio pored policije, čak se sklanjaju u stranu i u ovdje i u Hrvatskoj, itd.

Prema tome, pomirite se s tim, to nije zabranjeno
Ma stipu ove pametnjakoviće, njih nešta nervira i odmah bi oni provodili zakon.
Nisam u životu sjeo na motor, al mi uopšte ne smetaju, čak im pomalo i zavidim u onim saobraćajnim špicama.
Motoristi su startni, ne guše saobraćaj, brzo se i vješto provlače, tako da... samo smanjite brzinu i divljanja i sve OK. :thumbup:
DaysleepeR

#5671 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

NekoIzMase wrote:Mislim da si promašio jedan dio mog posta
ja ti rekoh da zabrane nema eksplicitno u zakonu, i da se i u praksi takvo nešto od strane policije gleda kao sasvim normalno i u BiH i u regionu a ti sad budi legenda i pametnjaković i ovdje razglabaj godinama, sutra ce opet biti isto

moj savjet, bezveze se nerviras, ulozi energiju u nesto na sta mozes da utices
DaysleepeR

#5672 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

Cafe Camargue wrote: Ma stipu ove pametnjakoviće, njih nešta nervira i odmah bi oni provodili zakon.
Nisam u životu sjeo na motor, al mi uopšte ne smetaju, čak im pomalo i zavidim u onim saobraćajnim špicama.
Motoristi su startni, ne guše saobraćaj, brzo se i vješto provlače, tako da... samo smanjite brzinu i divljanja i sve OK. :thumbup:
ko divlja ne divlja dugo, to je evidentno, ili završi u bolnici na duži period ili pod zemljom, motor je paklena mašina i ne oprašta odsustvo koncentracije i divljanje o tome je totalno bespredmetnon raspravljati ako imaš imalo mozga u glavi
NekoIzMase

#5673 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by NekoIzMase »

DaysleepeR wrote:
NekoIzMase wrote:Mislim da si promašio jedan dio mog posta
ja ti rekoh da zabrane nema eksplicitno u zakonu, i da se i u praksi takvo nešto od strane policije gleda kao sasvim normalno i u BiH i u regionu a ti sad budi legenda i pametnjaković i ovdje razglabaj godinama, sutra ce opet biti isto

moj savjet, bezveze se nerviras, ulozi energiju u nesto na sta mozes da utices
Od tebe mi ne treba savjet, hvala na pokušaju ali ko si ti?

Ovakvo ponašanje motorista se tolerisalo svugdje dok u pojedinim zemljama nisu počeli stradati upravo policajci na motorima pa se politika promijenila. A ne budi siguran toliko da se kod nas toleriše, posebno u periodu kada su policajci na motorima koji kažnjavaju počevši od nekorištenja kacige pa nadalje.
DaysleepeR

#5674 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

NekoIzMase wrote:
Od tebe mi ne treba savjet, hvala na pokušaju ali ko si ti?

Ovakvo ponašanje motorista se tolerisalo svugdje dok u pojedinim zemljama nisu počeli stradati upravo policajci na motorima pa se politika promijenila. A ne budi siguran toliko da se kod nas toleriše, posebno u periodu kada su policajci na motorima koji kažnjavaju počevši od nekorištenja kacige pa nadalje.
kad se više ne bude tolerisalo naravno da to više niko neće raditi, ali dok se toleriše bezveze se nerviraš

savjetujem ti još jednom da ne budeš toliko nervozan, nema potrebe, posebno ako smatraš da si u pravu
NekoIzMase

#5675 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by NekoIzMase »

Ja sam ti već jednom rekao da od tebe ne trebam savjet i uopšte nisam nervozan. To što si ti 'najpametniji' na svijetu nije moj problem :wink:
Locked