SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Vragolan

#5501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Vragolan »

da je to nekakva jaka liga, da je to nekakav super kvalitetan fudbal, da su igraci igracine itd itd
pa bi mogao shvatiti "navijace" i njihovo ovakvo ponasanje

a kod nas liga i fudbal na nivou koride, ma korida je bolja od naseg fudbala pa i ljubitelji koride su bolji, pametniji i kulturniji ljudi od ovih .... ne znam kako da ih nazovem, ako kazem majmuna vrijedjam zivotinje

ma zatvoriti ih i stadion podjeliti nozeve i izvolite, krpite se
Reglan

#5502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Reglan »

evo popucalo se i na Breci

Sto je naslov na sa-x-u "Pucnjava na Breki" zar ne treba "Pucnjava na Breci"

N-Breka
G-Breke
D-Breci

Ili grijesim :run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

to je dublet ja mislim :mrgreen:
minjonja

#5504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

koliko ti mora biti dosadno u zivotu da svoj zivot svedes na navijanje za jedan klub i jos na kraju nekog zbodes zbog toga? jadno.
Vragolan

#5505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Vragolan »

minjonja wrote:koliko ti mora biti dosadno u zivotu da svoj zivot svedes na navijanje za jedan klub i jos na kraju nekog zbodes zbog toga? jadno.
a sta mu drugo preostaje
svako svome stadu bjezi, takvi pripadnici navijackih skupina su inace, sto zbog svoje nobrazovanosti i nepismenosti, sto zbog imovinskog stanja, labilne licnosti i njima je lako manipulisati, a to su takodje licnosti koje su u ozbiljnjim drustveno/politickim/poslovnim i drugim krugovima ne mogu dokazati pa se dokazuju tako sto ce na stadionu urlait, razvaljivati po gradu i u ovom slucaju zbosti protivnickog navijaca
Frank Sinatra

#5506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Frank Sinatra »

Ne vrijedjaj vragolane jer ni ja tebe ne zovem majmunom, a mozda bih poslije ovoga trebao? Pogledaj dalje od nosa. Ovi mesari se nekad pravdaju navijackim obracunima, ali to sa navijanjem i navijacima nema nikakve veze. Omladina ide pogresnim putem, a nikoga nema da ih uputi. Problem je puno kompleksniji nego sto izgleda. Navijackih tuca, tuca iza skole, tuca po kafanama ili u gradskom prevozu je uvijek bilo. Ono cega nije bilo je ovo klanje na svakom cosku. Obrati paznju da nijedna ulicna tuca ili bilo koji drugi sukob ne prodje bez upotrebe hladnog ili vatrenog oruzja. Nije ni cudo da se tako nesto prenese i medju one koji redovno prate utakmice svog kluba. Postoji nacin, postoje mehanizmi da se to sprijeci u svim sferama zivota pa ako hoces i medju navijacima, ali za to izgleda ne postoji interes.
simbabimba

#5507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by simbabimba »

arshavin wrote:evo popucalo se i na Breci

N-Breka
G-Breke
D-Breci

Grijesis.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

ja sam jedno vrijeme... od 98 do 01 bio navijač

nigdje se više nisam ismijao seljakluku i psovkama nego na tribinama...

pola njih ne prati utakmicu :lol:
Vragolan

#5509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Vragolan »

Frank Sinatra wrote:Ne vrijedjaj vragolane jer ni ja tebe ne zovem majmunom, a mozda bih poslije ovoga trebao? Pogledaj dalje od nosa. Ovi mesari se nekad pravdaju navijackim obracunima, ali to sa navijanjem i navijacima nema nikakve veze. Omladina ide pogresnim putem, a nikoga nema da ih uputi. Problem je puno kompleksniji nego sto izgleda. Navijackih tuca, tuca iza skole, tuca po kafanama ili u gradskom prevozu je uvijek bilo. Ono cega nije bilo je ovo klanje na svakom cosku. Obrati paznju da nijedna ulicna tuca ili bilo koji drugi sukob ne prodje bez upotrebe hladnog ili vatrenog oruzja. Nije ni cudo da se tako nesto prenese i medju one koji redovno prate utakmice svog kluba. Postoji nacin, postoje mehanizmi da se to sprijeci u svim sferama zivota pa ako hoces i medju navijacima, ali za to izgleda ne postoji interes.
a sto si se nasao prozvanim

i ako ti vec smeta moja kategorizacija sto onda vi kao kao stariji ili kulturniji kadar dobro ne izdegenecite svakog ko pocini bilo kakav belaj za vrijeme,prije i poslje utakmice, a to sve uradi noseci vase boje
sto sada stariji zeljevci ili pitare ne isprebijaju tu cakijase u svojim redovima

koliko god vas ima finih i kulturnih sjebavat ce vas sacica jada i slike navijaca kako jednog policajca ogromnom palijom spuca po glavi (u ovom slucaju navijac sarajeva na kosevu)
Meshtar

#5510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Meshtar »

Vragolan wrote:da je to nekakva jaka liga, da je to nekakav super kvalitetan fudbal, da su igraci igracine itd itd

a kod nas liga i fudbal na nivou koride, ma korida je bolja od naseg fudbala pa i ljubitelji koride su bolji, pametniji i kulturniji ljudi od ovih .... ne znam kako da ih nazovem, ako kazem majmuna vrijedjam zivotinje

Ta dešavanja imaju ponajmanje veze sa kvalitetom fudbala. Da, ima klinaca koji se loše furaju, ali ima ih svugdje na svijetu. Nismo mi baš neki primjer "za najgore u navijačkim dešavanjima". Međutim svrstavati sve navijače u isti koš, je u najmanju ruku primitivno, a pogotovo nazivati nas majmunima. Obišao sam većinu stadiona u BiH dok sam bio mlađi, sad nažalost slabije idem na gostovanja, ali na Grbavici sam redovan dugi niz godina. Vjerovao ili ne radim ozbiljan posao, nosim odijelo i kravatu, idem u pozorište i kino na redovnoj bazi. Vidio sam više kulturnih događanja nego što si ti pročitao naslovnica Avaza i crnih hronika. Svrstavati sve ljude u isti koš i generalizovati je tako balkanski. Nadam se da se ponosiš sa tim.
Na koridi nisam nikada bio, ali na nekim odličnim koncertima jesam. Znače li ti šta imena Camus, Grass, Hornby...? Hej sve vrhunski pisci...ali i navijači. Zamisli :)
Eh da, vjerovao ili ne, nisam nikad nikog izbo nožem. I da, 98% ljudi na stadionu su sličniji meni, nego "majmunima" kako ih nazivaš.

Ali ne bi ti to shvatio ni za 100 godina.

A problemi s huliganstvom i maloljetničkom delinkvencijom se rješavaju vrlo lako, kada postoji iskrena želja države za tim. Nego trebao bi ti npr. otići sada do banja Luke na gostovanje, da vidiš šta je represija u 21. vijeku ;)
Vragolan

#5511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Vragolan »

Meshtar wrote:
Vragolan wrote:da je to nekakva jaka liga, da je to nekakav super kvalitetan fudbal, da su igraci igracine itd itd

Ta dešavanja imaju ponajmanje veze sa kvalitetom fudbala. Da, ima klinaca koji se loše furaju, ali ima ih svugdje na svijetu. Nismo mi baš neki primjer "za najgore u navijačkim dešavanjima". Međutim svrstavati sve navijače u isti koš, je u najmanju ruku primitivno, a pogotovo nazivati nas majmunima. Obišao sam većinu stadiona u BiH dok sam bio mlađi, sad nažalost slabije idem na gostovanja, ali na Grbavici sam redovan dugi niz godina. Vjerovao ili ne radim ozbiljan posao, nosim odijelo i kravatu, idem u pozorište i kino na redovnoj bazi. Vidio sam više kulturnih događanja nego što si ti pročitao naslovnica Avaza i crnih hronika. Svrstavati sve ljude u isti koš i generalizovati je tako balkanski. Nadam se da se ponosiš sa tim.
Na koridi nisam nikada bio, ali na nekim odličnim koncertima jesam. Znače li ti šta imena Camus, Grass, Hornby...? Hej sve vrhunski pisci...ali i navijači. Zamisli :)
Eh da, vjerovao ili ne, nisam nikad nikog izbo nožem. I da, 98% ljudi na stadionu su sličniji meni, nego "majmunima" kako ih nazivaš.

Ali ne bi ti to shvatio ni za 100 godina.

A problemi s huliganstvom i maloljetničkom delinkvencijom se rješavaju vrlo lako, kada postoji iskrena želja države za tim. Nego trebao bi ti npr. otići sada do banja Luke na gostovanje, da vidiš šta je represija u 21. vijeku ;)
sta ces, meni je top kulturni heppening korida na cevljanovicima,
inace odjelo i to samtano sa otoke obucem samo za bajram, inace sam mesar po struci
a citam samo avaz zbog slika
Frank Sinatra

#5512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Frank Sinatra »

Nisam ja taj koji treba da hapsi ubice ili ubice u pokusaju ili ako hoces mesare kako ih ja zovem. Ja mogu nekoga nasavjetovati, pricati, pokusati uputiti ali to nije dovoljno. Nisam ja ili neko slican meni taj ko moze da zamjeni obrazovni sistem, kucni odgoj, policiju, tuzilastvo i cijeli drzavni aparat. Nesto u ovoj zemlji opasno ne stima. Poremecen sistem vrijednosti i lazni idoli. Socijala, kladionice, brza para, kriminal, droga, ulicne tuce... sve ima veze jedon s drugim. Nadam se da pratis. Mesari nisu iskorijenjeni ni u jednom dijelu zemaljske kugle, ali se sa par dobrih poteza moze uticati i znacajno smanjiti broj ovakvih slucajeva, a nase ulice uciniti puno sigurnijim za nas i za nasa buduca pokoljenja i to sve sa postojecim zakonima i infrastukturom. Jedino sto nedostaje je dobra volja, a nje nema jer su preci neki drugi interesi.
Vragolan

#5513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Vragolan »

Frank Sinatra wrote:Nisam ja taj koji treba da hapsi ubice ili ubice u pokusaju ili ako hoces mesare kako ih ja zovem. Ja mogu nekoga nasavjetovati, pricati, pokusati uputiti ali to nije dovoljno. Nisam ja ili neko slican meni taj ko moze da zamjeni obrazovni sistem, kucni odgoj, policiju, tuzilastvo i cijeli drzavni aparat. Nesto u ovoj zemlji opasno ne stima. Poremecen sistem vrijednosti i lazni idoli. Socijala, kladionice, brza para, kriminal, droga, ulicne tuce... sve ima veze jedon s drugim. Nadam se da pratis. Mesari nisu iskorijenjeni ni u jednom dijelu zemaljske kugle, ali se sa par dobrih poteza moze uticati i znacajno smanjiti broj ovakvih slucajeva, a nase ulice uciniti puno sigurnijim za nas i za nasa buduca pokoljenja i to sve sa postojecim zakonima i infrastukturom. Jedino sto nedostaje je dobra volja, a nje nema jer su preci neki drugi interesi.
sve sto kazes je na mjestu takvo nam je drustvo
ali mogu se makar ozbiljniji navijaci organizaovati i to u svojim redovima rijesiti, na svoj nacin
tako ce najbolje odbraniti svoje boje

niko ne trazi od starijih i ozbiljnijh navijaca da hapsi, sudi ili socijalizuje te balavce
nego da ih neko kazni sto su okaljali boje kluba, razumijes, to sto nam zakoni ne valjaju to ja za druge price i naravno losi zakoni su glavni krivac
banovan

#5514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by banovan »

Onaj izresetao covjeka i stavili mu samo incijale,pedofilima stave incijale,silovateljima incijale,a kad su navijaci u pitanju stave puno ime i prezime.FUJ
Obuca9

#5515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Obuca9 »

zateznistub

#5516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

Garant je navijala za suprotan tim pa mu muka... Salu na stranu, nije mi jasno kako mogu na rodženu supruku doci ruku i jos je nozem izranjavati fuj
Sahbaz12

#5517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Sahbaz12 »

N-Breka
G-Breke
D-Breci

Kod vlastitih imenica,javljaju se odstupanja od druge palatalizacije.... :mrgreen: :bih:
karanana

#5518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

a jeli se izbo pise sa jednim "o" ili se pise izboo?
mrchinho

#5519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrchinho »

jbg
Neelix

#5520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Neelix »

Sahbaz12 wrote:

N-Breka
G-Breke
D-Breci

Kod vlastitih imenica,javljaju se odstupanja od druge palatalizacije.... :mrgreen: :bih:
ne kazes da si bio u Slozi nego u Slogi, bas zbog ovoga :D mada gadno zvuci :D
Qler

#5521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Qler »

Ovaj sto je upucan, dolazio u youth centar na cvili, u teretanu, i nije placao, ono kao ko ce meni naplatiti termin, znas ko sam... eto sad....
Vragolan

#5522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Vragolan »

Qler wrote:Ovaj sto je upucan, dolazio u youth centar na cvili, u teretanu, i nije placao, ono kao ko ce meni naplatiti termin, znas ko sam... eto sad....
eto neko mu naplati
to mene fascinira, ti "zahebani momci" ko da ne kontaju ili nece da kontaju da uvijek ima neko jaci ili ludji
terra_incognita

#5523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by terra_incognita »

karanana wrote:a jeli se izbo pise sa jednim "o" ili se pise izboo?
Ovo izbo se stalno ponavlja u naslovim na sa-x. Ima bar pet načina da se kaže da je neko ozlijeđen oštrim predmetom ali jok....
arbosan

#5524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by arbosan »

Qler wrote:Ovaj sto je upucan, dolazio u youth centar na cvili, u teretanu, i nije placao, ono kao ko ce meni naplatiti termin, znas ko sam... eto sad....
Jos ce sada stici apel, da hrlimo u zavod za transfuziologiju da ga spasavamo. :shock:
plejka2

#5525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by plejka2 »

Potukli se monstrum sa Grbavice i Đorđe Ždrale
Kako piše Dnevni avaz u Pritvorskoj jedinici Suda BiH u Sarajevu došlo je do tučnjave između Veselina Vlahovića Batka, monstruma s Grbavice, i Đorđa Ždrale, koji je osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera. Navodno, incident se dogodio tokom šetnje u krugu Pritvorske jedinice, ali još nije poznato koji je povod incidenta.

Ovu informaciju potvrdilo je i Minstarstvo pravde BiH iz kojeg je saopšteno da nije bilo ozbiljnijih posljedica. Više detalja nisu htjeli iznositi u javnost.
:roll:
Last edited by plejka2 on 10/11/2010 14:04, edited 1 time in total.
Locked