SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
terra_incognita

#5476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by terra_incognita »

no_crnjak wrote:
terra_incognita wrote:Jedno pitanje da ne otvaram novu temu:

-osoba A se kreće jednosmjernom ulicom (niz brdo)
-osoba B izlazi iz sporedne ulice u rikverc (uz brdo)
-osoba A je udari u gepek i obzirom da se auto kreće u nazad - umjesto da prokliže naprijed-okrene se i osba A ga sada udari sa strane jer je po kiši dobila skije i ne može se zaustaviti

...po dolasku policije osoba B tvrdi da nije izlazila u rikverc (iako je ta ulica njena adresa) i da se kretala ispred osobe A kad je ova udarila u sred vožnje

izjave su kontradiktorne i idu na sud...moje pitanje: da li će ovi uspjeti utvrditi da osoba B laže, po osnovu načina na koji se njeno vozilo okrenulo na cesti ??? Pri tome mislim na prostu činjenicu da bi u slučaju da je njena izjava tačna, auto samo nastavio da se kreće niz brdo a ne da bi se okrenuo na cesti....
Pika li se svjedok koji je biou u autu A, dok je u autu B bio samo vozač ?
Nisam ja vozila, u pitanju su starije i ozbiljne osobe.

buraz...nema svjedoka...nema dokaza da se taj rikverc'o....tesko ces ista dokazat...i ne nadaj se pozivu sa suda jos koji metar
ja sam imao slican ufar u julu,i idem na sud,mada jos cekam da me zovu...sreca imao sam svjedoka u raskrsnici
Osoba A imala svejdoka u autu, ak ose to pika, osoba B bila sma...

zavisi i od toga gdje je osoba A udarila osobu B u koji dio gepeka ako je sredina tesko da ce iskaz osobe A uzeti kao istinit, a ako je ipak u pitanju cosak onda bi trebali uzeti iskaz osobe A da je upravu :-) a najbolje da osoba A ipak pogleda imal kakav videonadzor tu u blizini pa da trazi kao dokaz
u lijevi kraj jer je pokušavala da je izbjegne
kriba

#5477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kriba »

exc0d14c wrote:Sinoć izboden momak na Skenderiji u 19h. Valjda opet navijački obračun :roll:
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=10511
Nakon zbadanja mladića u Sarajevu: Privedene dvije osobe

Maloljetni Nermin A. i Elhad Huskić osumnjičeni da su Nihadu Dediću nanijeli teške povrede
kurty

#5478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kurty »

kriba wrote:
exc0d14c wrote:Sinoć izboden momak na Skenderiji u 19h. Valjda opet navijački obračun :roll:

Maloljetni Nermin A. i Elhad Huskić osumnjičeni da su Nihadu Dediću nanijeli teške povrede
na jednom forumu procitam da je momak koji je zboden iz Breze...
na partalima citam da je sarajlija...

Znam momka iz breze, 85'godiste, zove se ovako...

Sta je sad tacno???
zvrcak

#5479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zvrcak »

Poenta je u tome kako da odmah dodje na red za CT ... kako to da gasiju niko ne rece termin za CT je 17.mart 2011 ... a recimo prijatelj mi povrijedi kicmu na radnom mjestu i ja ga odvezem u hitnu kaze haj na kosevo sto si nama dosu ... odemo na kosevo ... sto si doso vako kasno dodji sutra... ali ... nista ali dodji sutra ... dodje covjek sutra, kaze treba CT kicme uraditi termin je za tri mjeseca...

ili drugom, prijatelju pukne cir i povrati dva litra krvi ... al nemogu ga primiti 3 mjeseca nije uplaceno zdravstveno ... a sta je sa preostalih 28 godina uplacivanja i svih ostalih vidova doprinosa jednog skolovanog i uzornog pojedinca drustva :x

nemoze biti crnja hronika usrane demokratije :x :roll:
stvar je sto ako je gasi bio bas povrijedjen, HITNI CT se radi odmah!!! Ili MRI sve se to odmah radi, bez obzira ko je u pitanju, svi ostali cekaju... druga stvar, sto su blokirali ulice, je to sto je on kriminalac, i da se nebi desio atentat ili pokusaj bjega mora se sve uraditi, jer nije on sitna riba!!!
holowey

#5480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by holowey »

terra_incognita wrote:Jedno pitanje da ne otvaram novu temu:

-osoba A se kreće jednosmjernom ulicom (niz brdo)
-osoba A je udari u gepek i obzirom da se auto kreće u nazad - umjesto da prokliže naprijed-okrene se i osba A ga sada udari sa strane jer je po kiši dobila skije i ne može se zaustaviti

...po dolasku policije osoba B tvrdi da nije izlazila u rikverc (iako je ta ulica njena adresa) i da se kretala ispred osobe A kad je ova udarila u sred vožnje

izjave su kontradiktorne i idu na sud...moje pitanje: da li će ovi uspjeti utvrditi da osoba B laže, po osnovu načina na koji se njeno vozilo okrenulo na cesti ??? Pri tome mislim na prostu činjenicu da bi u slučaju da je njena izjava tačna, auto samo nastavio da se kreće niz brdo a ne da bi se okrenuo na cesti....
tesko da ce sta moci uciniti po ovom pitanju... slicna situacija, semafor na raskrsnici... crveno... kombi se zaustavlja na pjesackom... iza njega se zaustavlja peglica... kombi ide u rikverc, vozac ne cuje trubljenje iz peglice i udara u peglicu... dolazi policija, pravi zapisnik, sud, tamo 'vamo, peglica kriva :-?

inace u tvom opisu imaju dvije interesantne stvari, jedna koja ide u prilog osobi A i jedna koja joj ne ide u prilog... u prilog joj moze ici dvostruki udar (zadnji kraj i strana), ugao udarca i deformacija jer nije isto kada se auto "gurne" nizbrdo i kada se desi direktan sudar... a otezavajuca okolnost je "brzina neprilagodjena uslovima na putu" :roll:
poznanik

#5481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

holowey wrote:
terra_incognita wrote: -osoba A se kreće jednosmjernom ulicom (niz brdo)

tesko da ce sta moci uciniti po ovom pitanju... inace u tvom opisu imaju dvije interesantne stvari, jedna koja ide u prilog osobi A i jedna koja joj ne ide u prilog... u prilog joj moze ici dvostruki udar (zadnji kraj i strana), ugao udarca i deformacija jer nije isto kada se auto "gurne" nizbrdo i kada se desi direktan sudar... a otezavajuca okolnost je "brzina neprilagodjena uslovima na putu" :roll:
Ma koja neprilagođena brzina kad je faktički B udario u A :-)

Mjesto udesa je ulica u nizbrdici i u slučaju udara A u B straga, B mora biti u stajanju, s nožnom ili ručnom kočnicom. Svako vještačenje će dokazati oštećenja na kočionom sistemu, da je bilo ovako.
Dalje, da je A udario B straga u stajanju ili čak u vožnji, B mi morao, po inerciji i sili gravitacije, odmah biti odbačen unaprijed i sigurno biti udaljeniji nego je mjesto na kojem ih je zatekla policija, i malo je vjerovatno da bi takav "nizbrdo" udar izazvao i dodatni bočni. Međutim, teoretski se i mogao desiti, inercijom i gravitacijom kretanja A u pravcu B.
holowey

#5482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by holowey »

poznanik wrote:
holowey wrote:
terra_incognita wrote: -osoba A se kreće jednosmjernom ulicom (niz brdo)

tesko da ce sta moci uciniti po ovom pitanju... inace u tvom opisu imaju dvije interesantne stvari, jedna koja ide u prilog osobi A i jedna koja joj ne ide u prilog... u prilog joj moze ici dvostruki udar (zadnji kraj i strana), ugao udarca i deformacija jer nije isto kada se auto "gurne" nizbrdo i kada se desi direktan sudar... a otezavajuca okolnost je "brzina neprilagodjena uslovima na putu" :roll:
Ma koja neprilagođena brzina kad je faktički B udario u A :-)

Mjesto udesa je ulica u nizbrdici i u slučaju udara A u B straga, B mora biti u stajanju, s nožnom ili ručnom kočnicom. Svako vještačenje će dokazati oštećenja na kočionom sistemu, da je bilo ovako.
Dalje, da je A udario B straga u stajanju ili čak u vožnji, B mi morao, po inerciji i sili gravitacije, odmah biti odbačen unaprijed i sigurno biti udaljeniji nego je mjesto na kojem ih je zatekla policija, i malo je vjerovatno da bi takav "nizbrdo" udar izazvao i dodatni bočni. Međutim, teoretski se i mogao desiti, inercijom i gravitacijom kretanja A u pravcu B.
sa svrhom sam stavio navodnike... policija ide linijom manjeg otpora ("sta da je pjesak izletio?"), shvatam situaciju, ali tesko da ce izaci na pozitivu...
Urban B.

#5483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Urban B. »

kurty wrote:
kriba wrote:

Znam momka iz breze, 85'godiste, zove se ovako...

Sta je sad tacno???
Momak je iz breze!

Ovo je sramota da se ovako nesto ignorise na jednom od jacih bh portala a sve samo zbog toga jer je navijac Fk Zeljeznicara!Da je kojim slucajem obrnuto ovdje bi se naslo vec 30 ljudi koji bi pljuvali al ovako je sve normalno jer ipak su to uradili fgr!
Joey Tribbiani

#5484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Joey Tribbiani »

Znači idioti mladji 7 odnosno 8 godina od povrijedjenog momka... i naravno s ledja. Bravo jebem vam mater više!
Nuclear Winter

#5485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Nuclear Winter »

Urban B. wrote:
kurty wrote:
kriba wrote: http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=10511

Znam momka iz breze, 85'godiste, zove se ovako..

Momak je iz breze!

Ovo je sramota da se ovako nesto ignorise na jednom od jacih bh portala a sve samo zbog toga jer je navijac Fk Zeljeznicara!Da je kojim slucajem obrnuto ovdje bi se naslo vec 30 ljudi koji bi pljuvali al ovako je sve normalno jer ipak su to uradili fgr!
Halo ba "urbani" otkud ti znaš da je napadnut zato što je "štrumf"? Jel mu to na čelu piše? Jel hodao sa željinom zastavom 2x2 metra?? I smanji doživljaj sa tim fgr,kad vi bodete,pucate,bacate BOMBE od tebe ni traga ni glasa.Kad zbodu navodno navijača želje ti si odmah tu,nisam nešto vidio tvoje "proteste" ovdje nakon što je navijač Sarajeva UMALO izgubio život na stupu.
Nuclear Winter

#5486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Nuclear Winter »

Joey Tribbiani wrote:Znači idioti mladji 7 odnosno 8 godina od povrijedjenog momka... i naravno s ledja. Bravo jebem vam mater više!
Pa šta ti misliš majke ti sa ovavim pravosudnim sistemom i politikom,da će ovi balavci bilo šta skontati?? Kad prvom ODBIJU bubrege da nemože pišat normalno do kraja života,a drugom odrape DESET godina robije,onda će prestati.A do tad otvoriti 16 očiju i "paziti" da se ne nađeš na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.
Urban B.

#5487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Urban B. »

Nuclear Winter wrote:
Halo ba "urbani" otkud ti znaš da je napadnut zato što je "štrumf"? Jel mu to na čelu piše? Jel hodao sa željinom zastavom 2x2 metra?? I smanji doživljaj sa tim fgr,kad vi bodete,pucate,bacate BOMBE od tebe ni traga ni glasa.Kad zbodu navodno navijača želje ti si odmah tu,nisam nešto vidio tvoje "proteste" ovdje nakon što je navijač Sarajeva UMALO izgubio život na stupu.
Momak je navijac Zelje,nije imao zastavu al je imao obiljezja grupe kojoj pripada!
A znaci nije bitan zivot momka jer navija za Želju?
Odobravanje neceg ovakvog je pokazatelj toga koliko plitko neki ljudi mogu da razmisljaju!
bas si fgr!
Nuclear Winter

#5488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Nuclear Winter »

Urban B. wrote:
Nuclear Winter wrote:
Momak je navijac Zelje,nije imao zastavu al je imao obiljezja grupe kojoj pripada!
A znaci nije bitan zivot momka jer navija za Želju?Odobravanje neceg ovakvog je pokazatelj toga koliko plitko neki ljudi mogu da razmisljaju!
bas si fgr!
Momak,prvo po načinu pisanja i razmišljanja lako je utvrditi da ti imaš plafon 17g,a drugo:gdje sam ja to izjavio da nije bitan njegov život zato što je "štrumf"?? Pogledaj moj odgovor na post tvog kolege joey-a iznad pa će ti biti jasnije-valjda
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#5489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by 1946 »

Urban B. wrote:Momak je iz breze!

Zanimljivo. Na fb ima Elhad (poprilično neubičajeno ime) Hukić (znači bez S u prezimenu), isto godina kao i ovaj navedeni u članku. Druga zanimljiva stvar je da je njemu među favoritima stranica fkzeljeznicar.com i da ima slike sa utakmica željezničara. Da li je do policije i novinara pa se potkrala greška u prezimenu ili ovo nije taj dečko?

Nihade ne daj se i što skorije ozdravljenje i vraćanje normalnom životu ti želim

Edit: Haj sad se izvini fgr-u , jer je ipak bez S u prezimenu :wink:

http://www.san.ba/index.php?id=14700

Image
banovan

#5490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by banovan »

1946 wrote:
Urban B. wrote:Momak je iz breze!

Zanimljivo. Na fb ima Elhad (poprilično neubičajeno ime) Hukić (znači bez S u prezimenu), isto godina kao i ovaj navedeni u članku. Druga zanimljiva stvar je da je njemu među favoritima stranica fkzeljeznicar.com i da ima slike sa utakmica željezničara. Da li je do policije i novinara pa se potkrala greška u prezimenu ili ovo nije taj dečko?

Nihade ne daj se i što skorije ozdravljenje i vraćanje normalnom životu ti želim
Vidim da se ovdje mjesaju neke stvari.Taj isti Elhad,kao i N.A,su se vracali sa utakmice kuci,na skenderiji je cekala grupa navijaca sarajeva sa nozevima,palicama.Ovi su momci privedeni,ali su pusteni odmah,jer je kristalno jasno da oni nisu izboli ovog momka,jer im je to drug sa tribine,vec jedan iz grupe koja je cekala na skenderiji je izbo momka dok je lezao na podu a 10 drugih ga udaralo,mangupski nema sta,i jos prijave policiji da su ga ova dvojica izbola :roll:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#5491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by 1946 »

banovan wrote:Vidim da se ovdje mjesaju neke stvari.Taj isti Elhad,kao i N.A,su se vracali sa utakmice kuci,na skenderiji je cekala grupa navijaca sarajeva sa nozevima,palicama.Ovi su momci privedeni,ali su pusteni odmah,jer je kristalno jasno da oni nisu izboli ovog momka,jer im je to drug sa tribine,vec jedan iz grupe koja je cekala na skenderiji je izbo momka dok je lezao na podu a 10 drugih ga udaralo,mangupski nema sta,i jos prijave policiji da su ga ova dvojica izbola :roll:
Ja znam samo ovo iz novina i to sam i kopirao, dok se ovdje nije počelo pisati nisam ni čuo za ovaj događaj. Najvažnije je da Nihad bude OK i da krivce uhvate i kazne.
poznanik

#5492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

banovan wrote:Vidim da se ovdje mjesaju neke stvari.Taj isti Elhad,kao i N.A,su se vracali sa utakmice kuci,na skenderiji je cekala grupa navijaca sarajeva sa nozevima,palicama.Ovi su momci privedeni,ali su pusteni odmah,jer je kristalno jasno da oni nisu izboli ovog momka,jer im je to drug sa tribine,vec jedan iz grupe koja je cekala na skenderiji je izbo momka dok je lezao na podu a 10 drugih ga udaralo,mangupski nema sta,i jos prijave policiji da su ga ova dvojica izbola :roll:

Koja je prosječna starost momaka iz te grupe?
banovan

#5493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by banovan »

poznanik wrote:

18-19 godina
poznanik

#5494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

banovan wrote:
poznanik wrote:

18-19 godina
Klipani. Znači - mogu u zatvor :oops:
cappy_tempo

#5495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

ne pricajte svakakve gluposti.ugrozeni poceli glumiti mangupe pa kad su vidjeli da su usrali onda "fgr" kriv.hajmo realno koje sve zapoceo ovo? mislim ovo oko nozeva i slicno i jos ovdje kukate jer je izboden u ledja,a sta cemo sa Amorom? kad ste tako fini i ugrozeni sto ne kazete policiji koje izbo Amora jer je ono teski pokusaj ubistva. i vi se nasli pricati koje picka koje mangup i koje kakav.prvo cistite u svojoj avliji pa onda pricajte za nekoga.

ps. za ova 2 dana nigdje nije objavljeno za navijacku tucu i bodenje nozem osim u oslobodjenje.bezveze dizete frku "oko nicega" jer da je navijacki nesta bilo mislite da se ova 2 dana ne bi pricalo o tome i po tv-u dovodili neki gosti koji sve i svasta znaju? neopravdavam nozeve uopste ali sami ste ovo trazili.zalosno je ovo fakat sto govorim ali tako je. (ako ima veze sa navijacima onda se ova zadnja recenica odnosi). nas mentalitet je takav da ko mene danas ja sutra njega i tako u krug...

banovan ili kako vec nemoj ti govoriti koje mangup ko nije molim te.znam vrlo dobro o cemu pricam i molim te sto se tice mangupa poklopi se :skoljka:
neo7

#5496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by neo7 »

I vi se smatrate navijacima ? JADNO!
Joey Tribbiani

#5497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Joey Tribbiani »

cappy_tempo wrote:ne pricajte svakakve gluposti.ugrozeni poceli glumiti mangupe pa kad su vidjeli da su usrali onda "fgr" kriv.hajmo realno koje sve zapoceo ovo? mislim ovo oko nozeva i slicno i jos ovdje kukate jer je izboden u ledja,a sta cemo sa Amorom? kad ste tako fini i ugrozeni sto ne kazete policiji koje izbo Amora jer je ono teski pokusaj ubistva. i vi se nasli pricati koje picka koje mangup i koje kakav.prvo cistite u svojoj avliji pa onda pricajte za nekoga.

ps. za ova 2 dana nigdje nije objavljeno za navijacku tucu i bodenje nozem osim u oslobodjenje.bezveze dizete frku "oko nicega" jer da je navijacki nesta bilo mislite da se ova 2 dana ne bi pricalo o tome i po tv-u dovodili neki gosti koji sve i svasta znaju? neopravdavam nozeve uopste ali sami ste ovo trazili.zalosno je ovo fakat sto govorim ali tako je. (ako ima veze sa navijacima onda se ova zadnja recenica odnosi). nas mentalitet je takav da ko mene danas ja sutra njega i tako u krug...

banovan ili kako vec nemoj ti govoriti koje mangup ko nije molim te.znam vrlo dobro o cemu pricam i molim te sto se tice mangupa poklopi se :skoljka:
fuj
Glavno je da sad ti počneš raspravu ko je počeo "rat" jer ovo je "frka oko ničega". Ja ću reć da ste ga vi počeli, a ti ćeš reći suprotno. I šta onda? Još jedan usrana rasprava koja neće sklonit "mangupe" sa ulica, ni izbit noževe iz ruku.
cappy_tempo

#5498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

Joey Tribbiani wrote:
cappy_tempo wrote:ne pricajte svakakve gluposti.ugrozeni poceli glumiti mangupe pa kad su vidjeli da su usrali onda "fgr" kriv.hajmo realno koje sve zapoceo ovo? mislim ovo oko nozeva i slicno i jos ovdje kukate jer je izboden u ledja,a sta cemo sa Amorom? kad ste tako fini i ugrozeni sto ne kazete policiji koje izbo Amora jer je ono teski pokusaj ubistva. i vi se nasli pricati koje picka koje mangup i koje kakav.prvo cistite u svojoj avliji pa onda pricajte za nekoga.

fuj
Glavno je da sad ti počneš raspravu ko je počeo "rat" jer ovo je "frka oko ničega". Ja ću reć da ste ga vi počeli, a ti ćeš reći suprotno. I šta onda? Još jedan usrana rasprava koja neće sklonit "mangupe" sa ulica, ni izbit noževe iz ruku.
ja ti samo kazem pocnite vi svoju avliju cistiti,a ostale pustite da ciste svoje i svima ce biti dobro i svi ce biti rahat ;-)
Frank Sinatra

#5499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Frank Sinatra »

Sve ovo korumpirana policija i tuzilastvo mogu vrlo lako rijesiti kad bi htjeli. Na nasu zalost (mislim na zalost normalnih ljudi), oni imaju pametnijeg posla. Dok god postoje lozaci koji djecu nagovaraju na ovakve stvari umjesto da daju suprotan primjer, a s druge strane niko po tom pitanju nista ne preduzima nece ni biti srece za nas. Valjda se ceka da jos necija majka zakuka pa da se ima alibi za neke nove zakone, neke nove ovlasti, neke nove mjere, odnosno alibi za jos vecu represiju pod maskom sprjecavanja nasilja. Sta je ljudski zivot u odnosu na politicke ciljeve?

Onaj zaklan na stupu, ovome probili plucnu maramicu na skenderiji, prije toga ko zna koliko uboda po tramvajima... Dovidjenja do slijedece mrtve glave djeco maloumna.
zateznistub

#5500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

Nekada davno, u doba normalnih ljudi i obicaja, bio sam ponosan na na navijace oba sarajevska klluba i na njihove međusobne odnose gdje si za istim stolom u kafani mogao vidjeti ta dva "suprotstavljena" navijaca. Danas me je stid da sam navijac jednog od ta dva kluba...
Locked